Harvard Wyss Institute, Το ανθρώπινο έντερο σε ένα… chip!

Ερευνητές του Ινστιτούτου Μηχανικής βασισμένης στη Βιολογία του Πανεπιστημίου Harvard κατάφεραν να προσομοιάσουν τη λειτουργία, το περιβάλλον και τη μηχανική συμπεριφορά του ανθρώπινου εντέρου σε μία μικροσκοπική ηλεκτρονική συσκευή, προκειμένου να ανακαλύπτουν έγκαιρα τι πάει στραβά.

Η συσκευή είναι τόσο εξελιγμένη που υποστηρίζει ακόμα και τη λειτουργία της ανάπτυξης μικροοργανισμών απαραίτητων για την καλή λειτουργία του ανθρώπινου εντέρου, κάτι που έγινε εφικτό με τη χρήση της καινοτόμου τεχνολογίας “Organ-on-chip” που έχει αναπτύξει το Ινστιτούτο, προκειμένου να φτιαχτούν αντίγραφα των ανθρώπινων οργάνων σε μορφή μικροσυσκευών. Όλα γίνονται σε τρισδιάστατη μορφή μέσα σε μία μινιατούρα, η οποία μιμείται όλες τις πολύπλοκες δομές ενός εντέρου.

, Harvard Wyss Institute, Το ανθρώπινο έντερο σε ένα… chip!

Πηγή

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Solon

Που ‘σαι Ασίμωφ να δεις τι γίνεται!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business App Store Apple Apple App Store

Apple app store: Δυσαρεστημένη η ΕΕ με τους νέους κανόνες και τις χρεώσεις

H Apple έχει ανακοινώσει τους κανόνες που πρέπει να ακολουθούν οι προγραμματιστές για να κάνουν τις εφαρμογές τους διαθέσιμες.

Business Apple featured iPhone

Μήνυση κατά της Apple από την κυβέρνηση των ΗΠΑ για μονοπωλιακές πρακτικές στο iPhone

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ έχει καταθέσει αγωγή ενάντια στην Apple, κατηγορώντας την για παράβαση των νόμων κατά των μονοπωλίων.

Business

Πώς να καθαρίζεις σωστά όλες τις οθόνες του σπιτιού σου

Η σκόνη στις οθόνες είναι κάτι που σίγουρα μας αφορά όλους και καλό θα είναι να γνωρίζουμε πως να την αφαιρούμε σωστά.

Business Elon Musk featured Neuralink

Neuralink: Ο πρώτος άνθρωπος με τσιπ εγκεφάλου παίζει σκάκι online

Η Neuralink έδειξε τον πρώτο της ασθενή να κινεί τον κέρσορα σε υπολογιστή χρησιμοποιώντας το τσιπ που έχει εμφυτευτεί στον εγκέφαλό του.