HP, πληροφορίες ότι θα χωριστεί σε 2 διαφορετικές εταιρείες [update]

Η HP, ο δεύτερος μεγαλύτερος προμηθευτής PC μετά τη Lenovo, φαίνεται ότι λόγω της δυσκολίας της να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα της αγοράς, αποφάσισε να χωριστεί στα δυο. Σύμφωνα με τις πληροφορίες της Wall Street Journal πολύ σύντομα θα ανακοινώσει ότι διαχωρίζεται για να επικεντρωθεί στην αγορά εταιρικών υπηρεσιών.

Οι πληροφορίες λένε ότι οι ανακοινώσει μπορεί να γίνουν ακόμη και μέσα στην εβδομάδα και αν επιβεβαιωθούν τότε μιλάμε για μεγάλη αλλαγή σε έναν από τους μεγαλύτερους και πρωτοπόρους τεχνολογικούς γίγαντες που συνεχίζει να απασχολεί περισσότερους από 300.000 εργαζόμενους και που τα έσοδά του για το τρέχον οικονομικό έτος υπολογίζονται στα 112 δισεκατομμύρια δολάρια.

Στα σχέδιά της είναι να διαχωρίσει τον τομέα των computers και printers από το τμήμα των επαγγελματικών συσκευών και υπηρεσιών. Το τμήμα printing και personal computing αντιστοιχεί περίπου στα μισά έσοδα και κέρδη της HP.

Η HP ιδρύθηκε σε ένα γκαράζ στο Palo Alto της California από τους Bill Hewlett και Dave Packard το 1939 και ήταν μια από τις εταιρίες που διαμόρφωσε τη Silicon Valley και συνέβαλε στην επανάσταση των PC. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια δυσκολεύεται να προσαρμοστεί στις αλλαγές του mobile computing όπου αντιμετωπίζει σκληρό ανταγωνισμό από νέα ονόματα. Είδε επίσης σκληρό ανταγωνισμό από την Κινέζικη κατασκευάστρια PC, Lenovo η οποία είναι στην πρώτη θέση των παγκόσμιων αποστολών PC.

Η αξία της HP υπολογίζεται στα 66 δισ. δολάρια τη στιγμή που Apple και Google βρίσκονται στα 596 δισ. δολάρια και 380 δισ. δολάρια αντίστοιχα.

Update: Η HP ανακοίνωσε επίσημα ότι διαχωρίζεται σε 2 εταιρίες, ο Dion Weisler παίρνει το τιμόνι στον νέο τομέα των PC και printers. Ο διαχωρισμός αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2015.

hp χωρίζεται σε 2 εταιρίες, HP, πληροφορίες ότι θα χωριστεί σε 2 διαφορετικές εταιρείες [update]

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Solon

Δυστυχώς πάει να κάνει ότι και η IBM πριν καμιά δεκαριά χρόνια. Θα κρατήσει το τμήμα εταιρικών υπηρεσιών και θα πουλήσει το τμήμα των προσωπικών υπολογιστών σε κάποιον κινέζο κατασκευαστή. Μεγάλη απώλεια για τον ανταγωνισμό στους οικιακούς υπολογιστές αν γίνει αυτό. Μεγάλο λάθος που δεν στήριξε τα winphones όπου και πείρα διέθετε και κοινό που θα την ακολουθούσε και μια αγορά με μόνον ένα παίκτη, την Νοκια. Αν το είχε κάνει σήμερα η εικόνα θα ήταν διαφορετική. Ελπίζω πάντως αυτός που θα αναλάβει το τμήμα των προσωπικών υπολογιστών να δώσει μια τελευταία μάχη πριν την ξεπουλήσει αν και η όλη κίνηση του διαχωρισμού των εταιριών δεν θα είχε νόημα σε αυτήν την περίπτωση. Ο διαχωρισμός γίνεται για να πουλήσει το ένα κομμάτι η εταιρία και να επενδύσει στο άλλο. Οπότε…..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business HP

Η HP μπλοκάρει ξανά το μελάνι εκτυπωτή τρίτων κατασκευαστών

Η HP εμποδίζει περισσότερους πελάτες να χρησιμοποιούν μελάνι τρίτων κατασκευαστών με τους εκτυπωτές τους, με πολυάριθμες αναφορές διάσπαρτες στο Reddit, στο Twitter και στο κοινοτικό φόρουμ.

Business HP

HP: Πτώση κερδών για το τελευταίο τρίμηνο

Πτώση κερδών ανακοίνωσε η HP Inc. για το τελευταίο τρίμηνο, με την εταιρεία υπολογιστών να ξεπερνά τις εκτιμήσεις των αναλυτών για την κερδοφορία της.

Business HP

Hewlett – Packard: Σχεδιάζει να απολύσει πάνω από 4.000 εργαζομένους

Η αμερικανική κατασκευάστρια ηλεκτρονικών υπολογιστών και εκτυπωτών Hewlett – Packard (HP) ανακοίνωσε ότι θα απολύσει από 4.000 ως 6.000 υπαλλήλους της μέχρι το 2025.

Gear Apple HP macOS

H HP χρησιμοποίησε screenshot macOS σε διαφήμιση για Windows laptop

Η HP είναι κατασκευαστής υπολογιστών με Windows, ωστόσο φαίνεται να πιστεύει πως το “τέλειο laptop” είναι αυτό που τρέχει macOS.