HTC: Δεν θέλει συγχώνευση με την ASUS

Τέλη της περασμένης εβδομάδας ακούστηκε μια είδηση που σίγουρα δεν περιμέναμε, σύμφωνα με το Reuters ο Johnny Shih, CEO της ASUS, σε συνάντηση που είχε με τους μετόχους άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο εξαγοράς της HTC. Ωστόσο, η HTC έρχεται σήμερα να δηλώσει ότι δεν σκέφτεται την συγχώνευση με την ASUS.

Όπως είχαμε δει σε προηγούμενο άρθρο η αξία της μετοχής της HTC από την ανακοίνωση του HTC One M9 έχει πέσει σχεδόν στο μισό, αλλά από το άκουσμα της είδησης την Δευτέρα παρουσίασε 10 μονάδες αύξηση.

Παρ όλα αυτά η HTC επιμένει να ξεκαθαρίσει την θέση της λέγοντας: “We strongly deny the news. We didn’t contact Asusteck and will not consider the acquisition” και συνεχίζει λέγοντας: “Ως διεθνές brand η HTC θα συνεχίσει να σχεδιάζει καινοτόμες έξυπνες συσκευές”.

Η εταιρεία που κάποτε πουλούσε το ένα στα 10 smartphones παγκοσμίως, βλέπει την πορεία της να μην βελτιώνεται ενώ παράλληλα έχει αντιμετωπίσει σκληρό ανταγωνισμό από το δίδυμο Apple και Samsung.

Η ASUS από την άλλη, γνωστή περισσότερο για τα laptop της, μπήκε στην αγορά των smartphones με τα οικονομικά ZenFone και σύμφωνα με αναλυτές αναμένεται να αυξήσει κατά 89% τις αποστολές smartphones φέτος. Αν η συγκεκριμένη πρόβλεψη είναι σωστή τότε θα έχει την μεγαλύτερη άνοδο από τα μεγάλα ονόματα.

HTC: Δεν θέλει συγχώνευση με την ASUS, HTC: Δεν θέλει συγχώνευση με την ASUS

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

5 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Korina KOuKouE

Δυστυχώς βλέποντας την πορεία της μετοχής στο χρηματιστηριο θα φανεί ότι θέλει δε θέλει αναγκαστικά τους το κάνει γτ σε μερικούς μήνες θα έχει πρόβλημα ρευστότητας ούτε για τα μολύβια των υπαλλήλων δε θα φτάνουν
Το δε HTC το 8αρι το μικρό χάλια απόδοση η μπαταρία μισή μέρα βγάζει κ πρέπει ν την αλλάζω συνέχεια
Τελικά μόνο Windows fone για μας τους επιχείρησματιες

Sotiris

Επιχειρηματία, βλέπω η επιχείρηση σου να έχει την τύχη της Htc με τέτοιο… εκπληκτικό τρόπο σκέψης. Από μια συσκευή που κρατάει μισή μέρα μπαταρία (?), κατέληξες οτι ένας επιχειρηματίας χρειάζεται Windows phone, ένα πεθαμένο λειτουργικό. Δυστυχώς έχω μόνο 2 χέρια για να σε… χειροκροτήσω.

fotislgg3

Δε νομίζω να συμφέρει την Asus που είναι ανερχόμενη, να κουβαλήσει μια εταιρία που καταρρέει με πάταγο.Το μέλλον της htc είναι μάλλον δυσοίωνο. Όσο για τ α Windows, από που προκύπτει η…σταθερότητα?

Xrhstos

As xreokopisi tote

dark_master

Κορινα μια ερώτηση… Ποιο 8αρι μικρό έχεις που αλλάζεις και μπαταρία κάθε μέρα?
Όταν λες 8αρι εννοείς tablet? Γιατί δεν έχω δει κανένα tablet με αποσπωμενη μπαταρία… Επίσης 9″ είναι…
Τα Windows phones που κολλάνε? Εντελώς πληροφοριακά κυκλοφόρησε και το office για Android εδώ και πολύ καιρό…….

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones ASUS Asus ZenFone

Asus Zenfone 11 Ultra: SD 8 Gen 3 και σύστημα τριπλής κάμερας για πρώτη φορά από το 2021

Το Asus Zenfone 11 Ultra έκανε το επίσημο ντεμπούτο του σηματοδοτώντας μια σημαντική αλλαγή κατεύθυνσης για την κύρια σειρά Zenfone της εταιρείας.

Smartphones ASUS ASUS Android Smartphones

Asus ROG Phone 8: Με SD 8 Gen 3, κάμερα τηλεφακού και IP68

Η Asus είχε αποφασίσει να κυκλοφορήσει ένα τηλέφωνο που να μην είναι μόνο το καλύτερο για gaming αλλά και μια ολοκληρωμένη ναυαρχίδα.

Smartphones ASUS featured

Asus ROG Phone 8 Pro: Νέα render δείχνουν το smartphone από όλες τις πλευρές

H Αsus έχει ήδη ανακοινώσει επίσημα πως θα παρουσιάσει τη νέα της σειρά ROG Phone 8 στην Κίνα στις 16 Ιανουαρίου,

Smartphones ASUS ASUS Android Smartphones

Asus ROG Phone 8 & 8 Pro: Διέρρευσαν επίσημα render

Η Asus θα ανακοινώσει τη σειρά ROG του 2024, αποτελούμενη από τα Phone 8 και 8 Pro, στις 8 Ιανουαρίου στην CES στο Λας Βέγκας.