HTC, Μεγάλη κρίση με μικρά κέρδη

Λίγες μέρες πριν, ο πρόεδρος της HTC Peter Chou δήλωσε πως “τα δύσκολα έχουν περάσει” για την εταιρεία, με το 2013 να προμηνύεται λαμπρότερο. Αυτή η δήλωση ήρθε για να καθησυχάσει, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του τρίτου τριμήνου του 2012, με το μερίδιο αγοράς της εταιρείας να πέφτει στο 4%, ενώ την ίδια περίοδο του 2011 βρισκόταν στο 10.3%, με το αρνητικό σερί ύφεσης να υφίσταται για πέμπτο συνεχόμενο μήνα.

, HTC, Μεγάλη κρίση με μικρά κέρδη

Τα χειρότερα δεν σταματούν εκεί. Λίγες ώρες πριν ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα του τέταρτου τετραμήνου του 2012, με κέρδη ύψους μόλις 25 εκ., κάτι που ρίχνει γύρο στο 90% τα κέρδη της εταιρείας από το περασμένο έτος – στο οποίο σημείωσε κέρδη ύψους 245 εκ. –, παρά τις κυκλοφορίες των HTC 8X, 8S και J Butterfly (στην αγορά της Ιαπωνίας). Τα εν λόγω κέρδη δείχνουν την κρίσιμη κατάσταση στην οποία βρίσκεται η εταιρεία, καθώς τα νούμερα δείχνουν την χειρότερη περίοδο της από το 2004.

Με τις Samsung και Apple να ανεβαίνουν όλο και περισσότερο και να βρίσκονται στην κορυφή των high-end συσκευών, ενώ η ZTE να αποτελεί την καλύτερη επιλογή στις entry-level συσκευές, η HTC πέφτει όλο και περισσότερο. Φαίνεται πως η εταιρεία παλεύει σε δύο λειτουργικά συστήματα – Android και Windows Phone 8 – στα οποία Samsung και Nokia αντίστοιχα έχουν την κυριαρχία. Το σίγουρο είναι πως η HTC πρέπει να μας δείξει κάτι πραγματικά πρωτότυπο και μοναδικό τόσο σε specs, όσο και σε εντυπώσεις. Αναμένουμε κάποια δυνατή επιστροφή.

Πηγή: 1, 2

Κώστας Λεοντιάδης

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
chaos

Τελικα θα παρουσιασει καποια συσκευη στην εκθεση?
Ανυπομονω να δω αν θα επανελθει δυναμικα η θα πατωσει τελειως.

vasilisk

Η γνώμη μου είναι ότι η HTC κυκλοφορεί κινητά με ποιοτικά υλικά αλλά χωρίς όμορφο design. Πιστεύω ότι άν ακολουθήσει λιτές γραμμές, χαμηλές τιμές και αναβάθμιση συσκευών για πολύ καιρό και σχετικά άμεσα, θα ανέβει ψηλά και πάλι.

Τι μανία να πειράζουν το android και να έτσι να καθυστερούν να αναβαθμίζουν τις συσκευές τους? Ας βγάζουν 2 εκδόσεις αν θέλουν, μία καθαρή όπως τους την δίνη η Google και μία ποιο μετά με τα έξτρα ώστε να διαλέγεις τί θέλεις να έχεις και να μην γκρινιάζει κανείς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones HTC HTC Android Smartphones

HTC U23 Pro: Διαθέσιμο για προπαραγγελία – Βίντεο αποκαλύπτει το εσωτερικό του

Η HTC επέστρεψε στην αγορά smartphone ανακοινώνοντας το U23 Pro με Snapdragon 7 Gen 1, κύρια κάμερα 108MP και οθόνη OLED 6,7″ 120Hz.

Smartphones featured HTC HTC Android Smartphones

HTC U23 Pro: Επίσημο με Snapdragon 7 Gen 1, κάμερα 108MP και οθόνη 120Hz

Η HTC παρουσίασε επίσημα το HTC U23 Pro, με οθόνη OLED FullHD+ 6,7 ιντσών με ρυθμό ανανέωσης 120 Hz και προστασία Gorilla Glass Victus.

Smartphones featured HTC HTC Android Smartphones

HTC U23 Pro: Λανσάρεται στις 18 Μαΐου

H HTC επιβεβαίωσε ότι το smartphone της U23 Pro πρόκειται να κυκλοφορήσει την επόμενη εβδομάδα, την Πέμπτη, 18 Μαΐου.

Smartphones HTC HTC Android Smartphones

HTC U23 Pro 5G: Διέρρευσαν προδιαγραφές και φωτογραφίες

Μια συσκευή της HTC έκανε την εμφάνισή της στο διαδίκτυο με live φωτογραφίες και ορισμένες πληροφορίες hardware.