HTC: Επιστρέφει σε απώλεια κερδών μετά από καιρό

Μετά από 4 συνεχή τρίμηνα κερδών η HTC αναμένεται για το δεύτερο τρίμηνο του 2015 να επιστρέψει ξανά σε απώλειες. Σύμφωνα με τις αναθεωρημένες εκτιμήσεις των οικονομικών αποτελεσμάτων που έδωσε, αναμένει απώλειες μεταξύ 257 εκατομμυρίων δολαρίων και 291 εκατομμυρίων δολαρίων.

Τα έσοδα για το δεύτερο τρίμηνο του 2015 αναμένονται να είναι από 1.06 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι 1.16 δισ. δολάρια, κάτω από τα 1.36 δισεκατομμύρια δολάρια του πρώτου τριμήνου του 2015.

Η αναθεώρηση που κάνει η HTC οφείλεται στην χαμηλή ζήτηση high-end Android συσκευών και χαμηλότερες πωλήσεις στην Κίνα. Προηγούμενες πληροφορίες έλεγαν ότι η HTC μείωσε κατά 30% την παραγωγή της ναυαρχίδας HTC One M9.

Τα έσοδα για την μήνα Μάιο έπεσαν σημαντικά συγκριτικά με τον Απρίλιο, ανήλθαν στα 347 εκατομμύρια δολάρια αντί για 434 εκατομμύρια δολάρια. Επιπλέον, ο προηγούμενος μήνας ήταν ο χειρότερος μήνας της HTC εδώ και 6 χρόνια.

H HTC αντιμετωπίζει σκληρό ανταγωνισμό από άλλους Android κατασκευαστές όπως είναι η Samsung και η CEO, Cher Wang επεσήμανε ότι η εταιρεία ετοιμάζει νέα συσκευή “ήρωα” τον Οκτώβριο και ανασχεδιασμένη ναυαρχίδα από του χρόνου. Η ίδια τόνισε επίσης ότι η HTC θέλει να δραστηριοποιηθεί πέρα από την αγορά των smartphones και να δημιουργήσει νέες ευκαιρίες.

HTC: Επιστρέφει σε απώλεια κερδών μετά από καιρό, HTC: Επιστρέφει σε απώλεια κερδών μετά από καιρό
Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

15 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
zona8

Με τη μια αποτυχημένη επιλογή να ακολουθεί την άλλη, εντελώς αναμενόμενη είδηση. Τα έχουν κάνει σαλάτα εκεί στην HTC…

antrikos

Αναμενόμενο χωρίς widows που πας στο 2015, μετά με λένε appel κ τα τοιαυτα

Sotiris

Ο Αντρικος μας δείχνει για άλλη μια φορά ποιοι περιμένουν τα windows να κανουν την διαφορά.

Alexboom

1 δις κέρδη απο 1.3 στο β’ τριμηνο….ζημιάαα…
Και βασικά καλά να πάθει αφού με το ζόρι έβγαλε ένα καλό κινητό με Windows 8.1…

aggee pap

Παγκόσμια,αντίθετα από την Ελλαδα,μια φλούδα αλουμίνιο απέξω κ ένα ενιαίο unibody,δε θεωρείται απαραίτητα ποιότητα κατσκευης. Με ολόιδια σχεδίαση, μέτρια μπαταρία, χωρίς fm,χωρίς αποσπωμενη,με μόνο το 65% της οθόνης οφελιμο κ κοντά στα 800ε δεν πας πουθενά. Ευτυχώς υπάρχει η τάση να φτηναινουν οι συσκευές εξαιτίας των Κινέζων κ μακαρι να τιμωρούνται όσοι κόβουν specs όπως SD removable fm κ.α περα από μάρκα.

lolek

Αν θελει να επανελθει θα πρεπει να φερει συσκευες ναυαρχιδες εστω κ πλαστικες σε τιμες που να συναγωνιζεται τους κινεζους γιατι ολοι θα προτιμησουν την htc απο τον καθε κινεζο εστω κ αν ειναι 20%ακριβοτερο.Μια μεταλικη ναυαρχιδα που να τρωει προωθηση κ οι υπολοιπες να ειναι highend specs σε τιμες midrange εστω κ αν δεν φερουν καποια τρομερη καινοτομια κ κοστος RnD.Με τιμες apple κ χωρις να πεφτουν αρκετα οσο περναει ο καιρος(οπως συμβαινει τωρα) δυστηχως την αγαπημενη μου εταιρια με την μακραν καλυτερη android υλοποιηση την βλεπω για φουντο.συσκευες με windows καλο θα ηταν να βγαλει αλλα με τη δυναμικη κ το χρημα που ριχνει η microsoft μια τετοια κινηση κ μονο θα ειναι αρκετη.

lolek

Συγνωμη για το διπλο post.ηθελα να γραψω πως το να βγαλει windows συσκευη η htc απο μονη της σαν κινηση δεν θα ειναι αρκετη για να την σωσει

thanoik34

Θα υπάρξουν και άλλες πτώσεις σε εταιρίες αφού ο κόσμος έχει πλέον μπουχτίσει με smartphone,δεν μπορούν όλοι να αλλάξουν τηλέφωνο 📞 ανά εξάμηνο

wrangler10

Βάζουν την δεύτερη κάμερα την περσινή από πίσω εμπρός ,πουλάνε μια ναυαρχίδα σχεδόν ίδια με την περσινή, αγοράζουν όσοι πιστοί το Μ9 και στο καπάκι βγάζει αναβαθμισμένο στην κορεα το Μ9 plus…E δεν είναι να απορεί κανείς.Οι άνθρωποι κοροϊδεύουν στα ίσια..περαστικά σας.

Βασίλης

Το περίεργο θα ήταν να κέρδιζαν και κάτι.
Είχα ένα htc sensation για το οποίο είχα δώσει ενα τάλαρο και κάτι.
Πηγαινοερχόταν στην αντιπροσωπία για 2 μήνες με χαλασμένη οθόνη, ώστε όταν μίλησα με τον προιστάμενο και του είπα “πλήρωσα για να πηγαινοέρχεται 2 μήνες χαλασμένο σε εσάς”; Μου έδωσε την τραγική απάντηση (ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟΣ): “Και τι θα κάνεις; Θα μας γραψεις στα φορουμ κι εσυ και θα μας δυσφημίσεις;”
Με τέτοια σοβαρότητα εταιρείας και ένα σχεδιασμό 3 ετών που ανακυκλώνεται συνεχώς δυστυχώς η εταιρεία από μόνη της επιλέγει να μείνει στον πάτο.

παπαροκάς tiamat

@βασιλης δυστυχως htc/sony εχουν επιλεξει το δρομο της καταστροφης και στο service .η arvato δεν ανταποκρινεται σε υψηλα standards εξυπηρετησης και ο κοσμος δικαιολογημενα κανει συνεχως παραπονα!

Η htc με το m9 πετυχε μεγαλύτερη προοδο αποτι ειχε σημειωσει απο το m7 σε m8 αλλα και στις 2 περιπτωσεις χαρακτηριζεται απο ανεπάρκεια. Το m7 ειναι ενα οροσημο! Απο κει και περα στασιμοτητα, βαλτος, ελος τη καταπιε!

Γιώργος

Η μόνη λύση είναι να συγχωνευτεί η HTC με την Sony , απευθείας πάνε γύρω στο 4% μερίδιο αγοράς και μπορούν να πετύχουν κάποιες οικονομίες κλίμακας μπας και κάποτε ανακάμψουν. Η άλλη λύση είναι η πώληση αλλά με το brand name σε ελεύθερη πτώση είναι δύσκολο (και η Sony ψάχνει αγοραστή για το τμήμα mobile εδώ και καιρό αλλά δεν βρίσκει).

inblx

Γελάω πολύ με αυτά που διαβάζω. Αλήθεια.

Service: Δεν είναι μονο η HTC που έχει κακό service, είναι και η Samsung και η LG, αλλά και πολλές αλλες. Την Sony δεν την βάζω μέσα, όταν είχα το Ζ1, όχι απλά δεν πλήρωσα αλλά μου αντικατέστησαν την συσκευή μέσα σε 2 μέρες.

Μερίδιο Αγοράς: Παράδειγμα, η Alcatel η Lenovo ή η Meizu είναι καλύτερες εταιρίες απο Sony-HTC γιατί έχουν μεγαλυτερο μερίδιο αγοράς.

@Γιώργος, απο που να πιάσω το σχόλιο σου. Άστο…. Αμα δεν το ψαξεις λίγο…

wrangler10

@inbix Εαν διαβαζα το σχολιο σου πριν κατι μηνες θα ελεγα¨μα τι λεει ο τυπος τωρα¨ αλλα τωρα…πραγματι ..εχεις απολυτο δικιο.Φαινετε οτι το εχει η Ελληνικη νοοτροπια.Επειτα απο τραγικη αντιμετωπιση που ειχα απο την LG που την ειχα και σε υποληψη..ποτε ξανα.

nikos7

@aggee pap φιλε αν ειναι να κραζεις, τουλαχιστον κανε το σωστα και με σωστα επιχειρηματα.. το ΜΟΝΟ που δεν εχει fm radio εν ετη 2015 ειναι η μπακατελα το σ6..! και προσθεσανε αλλο ενα ατου στο μοντελο την ανυπαρκτη μικρο sd! περαστικα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones HTC HTC Android Smartphones

HTC U23 Pro: Διαθέσιμο για προπαραγγελία – Βίντεο αποκαλύπτει το εσωτερικό του

Η HTC επέστρεψε στην αγορά smartphone ανακοινώνοντας το U23 Pro με Snapdragon 7 Gen 1, κύρια κάμερα 108MP και οθόνη OLED 6,7″ 120Hz.

Smartphones featured HTC HTC Android Smartphones

HTC U23 Pro: Επίσημο με Snapdragon 7 Gen 1, κάμερα 108MP και οθόνη 120Hz

Η HTC παρουσίασε επίσημα το HTC U23 Pro, με οθόνη OLED FullHD+ 6,7 ιντσών με ρυθμό ανανέωσης 120 Hz και προστασία Gorilla Glass Victus.

Smartphones featured HTC HTC Android Smartphones

HTC U23 Pro: Λανσάρεται στις 18 Μαΐου

H HTC επιβεβαίωσε ότι το smartphone της U23 Pro πρόκειται να κυκλοφορήσει την επόμενη εβδομάδα, την Πέμπτη, 18 Μαΐου.

Smartphones HTC HTC Android Smartphones

HTC U23 Pro 5G: Διέρρευσαν προδιαγραφές και φωτογραφίες

Μια συσκευή της HTC έκανε την εμφάνισή της στο διαδίκτυο με live φωτογραφίες και ορισμένες πληροφορίες hardware.