HTC, μη αναμενόμενα κέρδη το τρίτο τρίμηνο παρά τις πτωτικές πωλήσεις

H HTC ανακοίνωσε τα αποτελέσματα του τρίτου τριμήνου και το αρνητικό είναι ότι παρουσίασε μικρή πτώση στις πωλήσεις αλλά τα καλά νέα είναι ότι παρέμεινε σε κέρδη καθώς η πολιτική του να κάνει περικοπές στα κόστη, φαίνεται να πετυχαίνει. Τα έσοδα τριμήνου είναι 1,38 δισ. δολάρια εκ των οποίων τα κέρδη είναι 21,1 εκατ. δολάρια.

Συγκριτικά, το προηγούμενο τρίμηνο τα έσοδα ήταν 2,15 δισ. δολάρια και τα κέρδη 75,5 εκατ. δολάρια. Τα κέρδη αν και λιγότερα από το προηγούμενο τρίμηνο, είναι μεγαλύτερα από τα 7.1 εκατ. δολάρια που αναμένονταν.

Η HTC είδε την μεγαλύτερη πτώση πωλήσεων τον Ιούλιο, μειώθηκαν κατά 33% με την αντίστοιχη περσινή περίοδο ενώ τον Αύγουστο αυξήθηκαν κατά 10% σε σύγκριση με το 2013. Όμως, ο Σεπτέμβριος έκλεισε και πάλι 7.9% πτώση στις πωλήσεις κάτι που αποδίδεται στην κυκλοφορία των iPhone 6 και iPhone 6 Plus από την Apple. Ακόμη όμως δεν γνωρίζουμε τον ακριβή αριθμό πωλήσεων.

Μέσα στο τρίτο τρίμηνο η εταιρεία λάνσαρε διάφορες συσκευές όπως το high-end Butterfly 2 για την αγορά της Ασίας, το HTC One M8 for windows και τα mid-range HTC Desire 610 και HTC Desire 510.

Η HTC, για το επόμενο τρίμηνο ποντάρει στο νέο HTC M8 Eye ή HTC Desire Eye ή όπως αλλιώς ονομαστεί αλλά και στο μη ανακοινωμένο Nexus 9 tablet (Volantis) με Nvidia Tegra K1 chip.

htc profits, HTC, μη αναμενόμενα κέρδη το τρίτο τρίμηνο παρά τις πτωτικές πωλήσεις
Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

4 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Tom

Να βγαλει και ενα M9 καπως πιο μαζεμενο σε μεγεθος και με καλη καμερα (τωρα το m8 με την καλυτερη καμερα ειναι καμμενο χαρτι πιστευω αν και καλη προταση. Παντα HTC samsung και πλεον και LG βγαζουν ανανεομενες εκδοσεις των ναυαρχιδων τους αλλα δεν πουλανε πολυ) και ας κανει και οσο θελει ο κοσμος θα το παρει. Αν το m8 ειχε καλυτερη καμερα και ηταν καπως πιο μαζεμενο το κατω bezel (αλλιως τα ηχεια δεν με πειραζουν) θα εδινα και τα 500 ευρω που κανει τωρα. Κατι που δεν θα εκανα σε αλλη περιπτωση για κανενα αλλο κινητο. Αλλα το κινητο ειναι λιγο πιο ογκωδες απο οσο πρεπει και με πολυ μετρια καμερα για τα λεφτα του επομενως δεν τα δινω. Αν εκανε 350 ναι τωρα στα 520 μπα. Παντως για ενα ολοκληρωμενο HTC Flagship (μιας και ειναι η μονη εταιρια που προσεχει και το UI της) το κανα απλα μεχρι στιγμης δεν υπηρξε ποτε αυτο το “ολοκληρωμενο”

Konstantinos

Μη αναμενόμενα κέρδη παρά τις πτωτικές πωλήσεις? Πως γίνεται αυτό?

Μήπως εννοείτε παρά τις αυξημένες πωλήσεις?

Konstantinos

^^ My mistake, δεν είχα διαβάσει καλά το άρθρο.

fotis lgg3

Ολα ειναι θεμα γουστου ισως κ κ συγκιριων. Εμενα προσωπικα το ui με κουρασε αφανταστα κ το θεωρω μονοτονο, ισως γιατι το χρησιμοποιησα απο το desire,το hd και το m7.Επεσα κ σε προβληματικο m7 ,επεσα κ στην arvato και εχασα καθε καλη γνωμη για την ποιοτητα κατασκευης. Οσο για το m8 tom, εχεις 100% δικιο. Ελλειπης καμερα κ τεραστιο κατω bezel,που απορω που θεωρειται τοσο ωραιο απο καποιους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones HTC HTC Android Smartphones

HTC U23 Pro: Διαθέσιμο για προπαραγγελία – Βίντεο αποκαλύπτει το εσωτερικό του

Η HTC επέστρεψε στην αγορά smartphone ανακοινώνοντας το U23 Pro με Snapdragon 7 Gen 1, κύρια κάμερα 108MP και οθόνη OLED 6,7″ 120Hz.

Smartphones featured HTC HTC Android Smartphones

HTC U23 Pro: Επίσημο με Snapdragon 7 Gen 1, κάμερα 108MP και οθόνη 120Hz

Η HTC παρουσίασε επίσημα το HTC U23 Pro, με οθόνη OLED FullHD+ 6,7 ιντσών με ρυθμό ανανέωσης 120 Hz και προστασία Gorilla Glass Victus.

Smartphones featured HTC HTC Android Smartphones

HTC U23 Pro: Λανσάρεται στις 18 Μαΐου

H HTC επιβεβαίωσε ότι το smartphone της U23 Pro πρόκειται να κυκλοφορήσει την επόμενη εβδομάδα, την Πέμπτη, 18 Μαΐου.

Smartphones HTC HTC Android Smartphones

HTC U23 Pro 5G: Διέρρευσαν προδιαγραφές και φωτογραφίες

Μια συσκευή της HTC έκανε την εμφάνισή της στο διαδίκτυο με live φωτογραφίες και ορισμένες πληροφορίες hardware.