HTC: Η αξία της μετοχής έπεσε στο μισό από την κυκλοφορία του M9

Η HTC μετά από πολύ καιρό επέστρεψε σε απώλεια κερδών και για το δεύτερο τρίμηνο του 2015 αναθεώρησε τα οικονομικά της αποτελέσματα. Όπως φαίνεται η κυκλοφορία της ναυαρχίδας HTC One M9 δεν βοήθησε πολύ την κατάσταση. Πιο συγκεκριμένα από την κυκλοφορία του 20 Μαρτίου, η τιμή της μετοχής έχει πέσει κατά 47%, ρίχνοντας σχεδόν την αξία της εταιρείας στο μισό.

Στην πρόσφατη ανακοίνωσή της επεσήμανε ότι αναμένει λειτουργικές απώλειες μεταξύ των 257 και 291 εκατομμυρίων δολαρίων για το δεύτερο τρίμηνο του 2015. Έχει ήδη περικόψει παραγγελίες κομματιών του hardware για το HTC One M9 κατά 30%, και αναμένεται να κατασκευάσει ακόμη 3.2 εκατομμύρια κομμάτια. Επιπλέον, η προσθήκη νέων εκδόσεων του One M9, δεν βοήθησε στην αναστροφή της εικόνας.

Διαβάστε επίσης: ASUS: Δεν ειναι απίθανη μια εξαγορά της HTC

Ωστόσο η CEO της HTC, Cher Wang, παραμένει ακόμη αισιόδοξη για την πορεία της εταιρείας. Η HTC αναφέρει ότι έχει σχεδιάσει ένα “Hero Phone” το οποίο θα κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο, στην προσπάθειά να ανατραπέι το κλίμα. Μέχρι τότε όμως πρέπει να λάβουν κάποια μέτρα για να βελτιώσουν τις επιδόσεις της εταιρείας. Δύο εναλλακτικές κινήσεις προς αυτή την κατεύθυνση είναι να μειώσουν την τιμή του HTC One M9 και να δώσουν νέα features για το Sense UI.

Τέλος, η HTC έχει δεχθεί κριτική για το πόσο πολύ μοιάζουν οι τρεις τελευταίες ναυαρχίδες της. Αν και αντικατέστησε την 4 Megapixel Ultrapixel κάμερα που είχε το One M7 και το One M8, ακόμη υπάρχουν παράπονα για την 20 Megapixel κάμερα του One M9 και γι αυτό έδωσε το πρόσφατο update που ελπίζει ότι θα βελτιώσει την επίδοση της κάμερας.

HTC: Η αξία της μετοχής έπεσε στο μισό από την κυκλοφορία του M9, HTC: Η αξία της μετοχής έπεσε στο μισό από την κυκλοφορία του M9

HTC: Η αξία της μετοχής έπεσε στο μισό από την κυκλοφορία του M9, HTC: Η αξία της μετοχής έπεσε στο μισό από την κυκλοφορία του M9

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

11 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Φωτης

ποσο χαιρομαι οταν βλεπω οτι οι αποτυχιες μετραν! Γιατι πολυ αερα ειχε παρει η htc … και μου εβγαλε ενα κινητο μαπα, χωρις καμια αλλαγη στην εμφανιση, με πολλα μειον, χωρις να ακουσει τους καταναλωτες της σε τιμη 750 ευρω! αντε στο καλο

Denis

Φωτη βιώματα;
Μόνο αρνητικό είναι για μια εταιρεία να μην μπορεί να εμπλακεί σε ανταγωνισμό θα μας φαν τα μονοπώλια της Apple και της Samsung

Theo

Έλεος με τόση κακία εδώ μέσα. Η HTC είναι μία πολύ καλή εταιρία αλλά με αυτές τις τιμές είναι απλισίαστη. Εντωμεταξύ δέχθηκε έντονη κριτική διότι τα 3 τελευταία της μοντέλα μοιάζουν πολύ. Μάλιστα, πλάκα μας κάνουν; Γιατί τα iphone δεν μοιάζουν; Το 6s θα είναι φτυστό το 6, το ios 9 πραγματικά δεν μπορεί ούτε καν να ακολουθήσει το android m κι όμως θα πουλήσει εκκατομύρια κι ας έχει χειρότερα σπεκς. Ε αν είναι δυνατόν με το αγοραστικό κοινό της μηλοεταιρίας. Όπως και όλα τα iphone που είναι ίδια. Η μπροστινή πλευρά είναι ολόιδια, το σημείο της κάμερας και του φλας δεν έχουν αλλάξει ούτε σχήμα ούτε θέση. Οι γραμμές εκεί.

Paul

Έτσι είναι .Με 800 ευρώ ο άλλος θα πάρει iPhone

Φωτης

@Denis συμφωνω οτι δεν κανει καλο… αλλα φετος βαζοντας αυτο το κινητο σε αυτη την τιμη εκανε περισσοτερο κακο παρα καλο (βαζοντας δηλαδη μια κακη συσκευη σε τοσο υψηλη τιμη, οι αλλοι που εχουν καλυτερες θα την βαλουν ακομα ψηλοτερα)
@Theo κακια ναι… υποστηρικτης iphone – samsung οχι ομως δεν ειμαι! Αλλα μην συγκρινεις τις συσκευες που βγαζει η apple (που αλλαζουν καθε 2 χρονια).. Παντα βγαζουν ωραιες συσκευες και ελαχιστοι εως κανενας απο αυτους που τα αγοραζουν δεν εχουν παραπονα (σε αντιθεση με την HTC). Για samsung ειχα ακριβως την ιδια γνωμη αφου απο s3 μεχρι το s5 ειχε ελαχιστες αλλαζες σε εμφανιση και στα αρνητικα του λογισμικου που εκανε πανω στο android, αλλα φετος το αλλαξε φτιαχνοντας το φοβερο κατ’ εμε s6 edge (το οποιο ομως ειναι πανακριβο)

εγω παντως αυτο περιμενω να βγουν τα moto x 2015 και nexus 2015, μονο απο εκει περιμενω ανταγωνισμο και vfm

dark_master

@Φώτης το κινητό δεν είναι κακό. Έχοντας δοκιμάσει και τις υπόλοιπες top συσκευες δεν έχει κάτι να ζηλέψει… Μετά το τελευταίο update η κάμερα βελτιώθηκε αρκετά, η μπαταρία του βγάζει άνετα μια μέρα (μη σου πω και παραπάνω) με αρκετή έως πολύ χρήση…. ενώ κάνει την καλύτερη διαχείρηση εργασιών από S6,G4 που πέρασαν απο τα χέρια μου.
Ναι σίγουρα θα ήθελα λίγο διαφορετικο design. Όμως και το S6 (όχι το Edge) ίδιο με το S5 είναι. Μη γελιόμαστε.Ναι τα υλικά κάνουν τη διαφορά όμως το σχέδιο στο S6 δεν έχει αλλάξει.
Όπως και το G4 με G3 και όλη η σειρά Ζ…
όσον αφορά τις συσκευές της Apple που αναφέρεις, ποιος σου είπε πως δεν έχουν θέματα? Το iOS8 είχε πληθώρα θεμάτων.
Επίσης το 6 μοιάζει με το M8… δες το πίσω και πλαινό μέρος…(Αν θυμάσαι και η HTC επίσημα τρόλαρε την Apple για αυτό).
Τέλος για να μην παρεξηγηθώ, φέτος έχουν βγει καταπληκτικές ναυαρχίδες με ένα μόνο μείον..όλες μοιάζουν με τους προκατόχους τους (με μόνη εξαίρεση το Edge) το οποίο όμως δεν θα το έπαιρνα λόγω μπαταρίας(δεν διαρκεί), Micro SD,, κακή διαχείρηση RAM…

Γιώργος

Apple και γενικά IOS αγοράζουν συγκεκριμένα άτομα που ενδιαφέρονται πιο πολύ για fashion κινητά χωρίς να τους ενδιαφέρουν οι πολλές λειτουργίες και δυνατότητες (γι’ αυτο έχει μείνει σε τόσο φτωχά specs), στο Android όμως ο ανταγωνισμός είναι αδυσώπητος και με απλά “μπαλώματα” όπως κάνει η HTC και η Sony (Ζ3+) δεν μπορείς να είσαι ανταγωνιστικός.

Giannis

Δεν ξέρω τι ακριβώς φταίει και δεν πάει καλά η εταιρία, αλλά όσο αφορά το Μ9 δύο πράγματα ζητούσαν όλοι να αλλάξει: την κάμερα και να μειώσει τα περιθώρια στο κάτω μέρος. Δεν έκανε κανένα από τα δύο. Άλλαξε τον αισθητήρα αλλά η βελτιωση στην ποιότητα της εικόνας ήταν ελάχιστη. Εύχομαι πάντως να μην πτωχεύσει αλλά ούτε και να εξαγοραστεί γιατί βγάζει πραγματικά ωραίες συσκευές.

panos m

ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΜΕΝΟΥΣ.ΠΡΩΗΝ HTCAKIAΣ Κ ΝΥΝ LGG3 ME ΑΝΑΜΟΝΗ ΤΟ ΝΟΤΕ5 ΑΝ ΕΧΕΙ ΑΦΑΙΡΟΥΜΕΝΗ ΜΠΑΤΑΡΙΑ. ΜΕ ΤΟ Μ8 ΠΟΥ ΕΙΧΑ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΤΗΚΑ ΑΠΟ ΚΑΜΕΡΑ,BODY RATIO (TO35% ΤΗΣ ΟΘΟΝΗΣ ΕΙΧΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΠΛΑΙΣΙΟ!!!) Κ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗ ΜΗ ΑΠΟΣΠΩΜΕΝΗ. ΜΕ ΤΟ ΠΟΥ ΕΠΕΣΕ Η ΜΠΑΤΑΡΙΑ ΣΤΟ 6ΑΜΗΝΟ ΗΘΕΛΑ ΣΕΡΒΙΣ Κ 80ΑΡΑ!!! ΚΙ ΕΝΩ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΞΕΓΕΛΑΝΕ ΜΕ ΤΟ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ,ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΓΟΡΑ ΔΕΝ ΞΕΓΕΛΙΟΥΝΤΑΙ..ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΟ ΛΟΙΠΟΝ.

tech21man

Εμενα η HTC ποτε δε μου γεμισε το ματι, παροτι απο παλια προσπαθουσε.

Ποτε δεν ηταν premium σε τιποτα η για να το θεσω αλλιως, λιγο αλουμινιο δεν φερνει την ανοιξη.

Η μεγαλυτερη επιτυχια της ηταν για μενα ποσο ασχοληθηκαν οι devs με το HD2…κατα τα αλλα οταν θες να χρεωσεις τιμες apple (που στην τελικη εχει μια ιστορια μισου αιωνα η ποσο ειναι και ειναι νο1) ενω εισαι μια taiwan b-grade η c-grade ΟΕΜ εταιρεια κατα βαση τι περιμενεις.

Με launcher και 4 mega pixel ultra camera, η ανοιξη δεν ερχεται. Το ειχα πει οταν χαζοφωναζε ο προεδρος της στο πρωτο one οτι θα γινει αυτο.

nikos7

αμα ριξει τις επισημες τιμες στο 30% αυτης που εχει και στα σκρουτζομαγαζα φτασει τα 400 ευρω οπως το φλεξ 2 που και αυτο δεν πολυπουλησε παρολο που ειναι το μονο LG me 810 επεξεργαστη, τοτε θα δειτε ποσο θα ανεβασει τις πωλησεις.. γιατι σαν συσκευη δεν της λειπει τιποτα σε γενικες γραμμες, γιατι καμια συσκευη δεν τα εχει ολα τουμπανα φετος…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones HTC HTC Android Smartphones

HTC U23 Pro: Διαθέσιμο για προπαραγγελία – Βίντεο αποκαλύπτει το εσωτερικό του

Η HTC επέστρεψε στην αγορά smartphone ανακοινώνοντας το U23 Pro με Snapdragon 7 Gen 1, κύρια κάμερα 108MP και οθόνη OLED 6,7″ 120Hz.

Smartphones featured HTC HTC Android Smartphones

HTC U23 Pro: Επίσημο με Snapdragon 7 Gen 1, κάμερα 108MP και οθόνη 120Hz

Η HTC παρουσίασε επίσημα το HTC U23 Pro, με οθόνη OLED FullHD+ 6,7 ιντσών με ρυθμό ανανέωσης 120 Hz και προστασία Gorilla Glass Victus.

Smartphones featured HTC HTC Android Smartphones

HTC U23 Pro: Λανσάρεται στις 18 Μαΐου

H HTC επιβεβαίωσε ότι το smartphone της U23 Pro πρόκειται να κυκλοφορήσει την επόμενη εβδομάδα, την Πέμπτη, 18 Μαΐου.

Smartphones HTC HTC Android Smartphones

HTC U23 Pro 5G: Διέρρευσαν προδιαγραφές και φωτογραφίες

Μια συσκευή της HTC έκανε την εμφάνισή της στο διαδίκτυο με live φωτογραφίες και ορισμένες πληροφορίες hardware.