HTCI | Μετονομάζεται σε Corallia

Με σημείο εκκίνησης την παρουσίαση της νέας διακριτικής ονομασίας Corallia της Ελληνικής Πρωτοβουλίας Τεχνολογικών Συνεργατικών Σχηματισμών, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2008, εκδήλωση στο Κέντρο Καινοτομίας Μικροηλεκτρονικής (μIC) στο Μαρούσι. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, έγινε παρουσίαση της προόδου που σημειώθηκε κατά τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του μIC αλλά και των στρατηγικών στόχων του Corallia για την περαιτέρω ανάπτυξη της καινοτομίας στη χώρα μας.

Την επίσημη έναρξη της εκδήλωσης κήρυξε ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Χρήστος Φώλιας, ο οποίος πραγματοποίησε τα αποκαλυπτήρια της νέας ονομασίας και στη συνέχεια χαιρέτησε την πρωτοβουλία που, μέσα σε έναν μόλις χρόνο, έγινε πραγματικότητα δίνοντας έκφραση στο όραμα του Υπουργείου Ανάπτυξης για αριστεία και διάκριση της Ελλάδας στην παγκόσμια αγορά υψηλής τεχνολογίας.

Στην εισαγωγική του εισήγηση, ο καθηγητής Βασίλειος Μακιός, Διευθυντής του Corallia και Αντιπρόεδρος του Ερευνητικού Κέντρου «Αθηνά», τόνισε ότι «Συμπληρώσαμε 365 Ημέρες Καινοτομίας και Ανάπτυξης. Το όραμά μας, που παρουσιάσαμε έναν χρόνο πριν, με κινητήριο δύναμη τον πρώην υπουργό Ανάπτυξης και νυν Πρόεδρο της Βουλής κ. Δημήτριο Σιούφα σήμερα έγινε πράξη και επεκτείνεται. Από το ακρώνυμο ‘HTCI’ περνάμε στο όνομα ‘Corallia’ και με το βλέμμα στραμμένο στη διεθνή προβολή και αναγνώριση, ανακαλύπτουμε ξανά την Ελλάδα της Τεχνολογίας, της Καινοτομίας και της Επιχειρηματικότητας. Το νέο μας όνομα έχει τη δυναμική να αναδείξει όλα όσα οραματιστήκαμε και πλέον κάνουμε πράξη, πέρα από τα ελληνικά και τα ευρωπαϊκά σύνορα.

Το Corallia Σήμερα και Αύριο
Κάτω και την ομπρέλα της νέας ονομασίας Corallia θα αναπτυχθούν νέες δραστηριότητες που αφορούν, μεταξύ άλλων, τη περαιτέρω εμβάθυνση στον τομέα της Μικροηλεκτρονικής, τη ανάπτυξη clusters σε νέες θεματικές περιοχές, τη δημιουργία χωροθετημένης ζώνης καινοτομικών clusters, την ανάπτυξη συνεργατικών δράσεων Έρευνας και Ανάπτυξης μεταξύ Βιομηχανίας (εγχώριας και αλλοδαπής), Πανεπιστημίων και Ερευνητικών Κέντρων καθώς και τη σταθερή σύμπραξη με εταιρείες επενδύσεων venture capital.

Σχετικά με το Corallia
Η Ελληνική Πρωτοβουλία Τεχνολογικών Συνεργατικών Σχηματισμών Corallia έχει ως στόχο την ανάπτυξη clusters, σε ειδικά επιλεγμένους τομείς, όπου η Ελλάδα μπορεί να αποκτήσει ένα παγκόσμιο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα. Σε αυτό το πλαίσιο, παρέχει ολοκληρωμένη υποστήριξη σε επιχειρήσεις-μέλη clusters με τελικό σκοπό την αύξηση της παραγωγικότητας τους, την ενίσχυση της εξαγωγικής δραστηριότητας τους και στην επίτευξη κερδοφορίας, μέσα από την προώθηση των καινοτομιών τους στην παγκόσμια αγορά.

Το Corallia χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα» του Γ’ Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης και αποτελεί έκφραση του κοινού οράματος και της συλλογικής προσπάθειας του Υπουργείου Ανάπτυξης, μιας ομάδας ιδιωτικών εταιριών, ανερχόμενων επιχειρηματιών, Ερευνητικών Κέντρων και Πανεπιστημιακών Εργαστηρίων στην Ελλάδα για την υλοποίηση επιλεγμένων συνεργατικών σχηματισμών σε συγκεκριμένους τομείς της τεχνολογίας.

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business App Store Apple Apple App Store

Apple app store: Δυσαρεστημένη η ΕΕ με τους νέους κανόνες και τις χρεώσεις

H Apple έχει ανακοινώσει τους κανόνες που πρέπει να ακολουθούν οι προγραμματιστές για να κάνουν τις εφαρμογές τους διαθέσιμες.

Business Apple featured iPhone

Μήνυση κατά της Apple από την κυβέρνηση των ΗΠΑ για μονοπωλιακές πρακτικές στο iPhone

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ έχει καταθέσει αγωγή ενάντια στην Apple, κατηγορώντας την για παράβαση των νόμων κατά των μονοπωλίων.

Business

Πώς να καθαρίζεις σωστά όλες τις οθόνες του σπιτιού σου

Η σκόνη στις οθόνες είναι κάτι που σίγουρα μας αφορά όλους και καλό θα είναι να γνωρίζουμε πως να την αφαιρούμε σωστά.

Business Elon Musk featured Neuralink

Neuralink: Ο πρώτος άνθρωπος με τσιπ εγκεφάλου παίζει σκάκι online

Η Neuralink έδειξε τον πρώτο της ασθενή να κινεί τον κέρσορα σε υπολογιστή χρησιμοποιώντας το τσιπ που έχει εμφυτευτεί στον εγκέφαλό του.