Huawei vs EE: Ζητά να της φερθεί όπως στις ευρωπαϊκές εταιρίες

Είναι γνωστό ότι η Κομισιόν κατά καιρούς βάζει στο στόχαστρο μεγάλα ονόματα τα οποία δεν έχουν την έδρα τους επί ευρωπαϊκού εδάφους, όπως είναι για παράδειγμα η Google, προκειμένου να ελέγξει κατά πόσο εναρμονίζονται με τους κανονισμούς της ΕΕ. Αυτή τη φορά η Huawei είναι αυτή που επιτίθεται με το γάντι στην ΕΕ.

Σύμφωνα με δηλώσεις του στους Financial Times, ο ένας εκ των τριων CEO της Huawei, Guo Ping, ζητά από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τις ρυθμιστικές αρχές, να της φερθούν όπως θα έκαναν σε μια ευρωπαϊκή εταιρεία.

Επιπλέον, η Huawei τονίζει ότι στο μέλλον θα επενδύσει ακόμη περισσότερο στην Ευρώπη αν της συμπεριφερθούν ως ευρωπαϊκή εταιρεία και όχι ως κινέζικη. Εδώ και 10 χρόνια η Huawei έχει προσλάβει σχεδόν 9900 υπαλλήλους στην Ευρώπη και οι 1200 από αυτούς εργάζονται στην ανάπτυξη και την έρευνα.

Ο Guo Ping επισημαίνει ότι την Ευρώπη η Huawei δεν τη βλέπει μόνο ως αγορά, αλλά θέλει να κατασκευάζει εδώ τα υλικά των συσκευών που θα πουλά στην Ευρώπη.

Πέρσι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είχε κάνει μια μεγάλη καταγγελία κατά των Huawei και ZTE, λόγω του γεγονότος ότι και οι δυο εταιρείες είχαν κατακλείσει την ευρωπαϊκή αγορά με υποτιμημένες συσκευές, οι οποίες έβλαπταν τον ανταγωνισμό.

Αυτή τη στιγμή η ΕΕ, δέχεται έντονο έλεγχο και κριτική για το πως αντιμετωπίζει τις μη ευρωπαϊκές εταιρείες.

Huawei vs EE: Ζητά να της φερθεί όπως στις ευρωπαϊκές εταιρίες, Huawei vs EE: Ζητά να της φερθεί όπως στις ευρωπαϊκές εταιρίες

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

4 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Φωτης

“οι δυο εταιρείες είχαν κατακλείσει την ευρωπαϊκή αγορά με υποτιμημένες συσκευές, οι οποίες έβλαπταν τον ανταγωνισμό”
wtf??
δηλαδη ειναι καλυτερα τωρα που δεν βλαπτουν τον ανταγωνισμο και βλεπουμε κινητα android σε τιμες “μονοπωλιου iphone”?

ilias

Αφου καμία χώρα δεν έχει έδρα στην ευρώπη πλεον, γιατί να ευνοεί κάποιους έναντι αλλων;

ilias

Αφου καμία εταιρία δεν έχει έδρα στην ευρώπη πλεον, γιατί να ευνοεί κάποιους έναντι αλλων;

PAP

@φωτης +100

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Huawei

HUAWEI Ελλάδας: Κορυφαία εταιρεία εργοδότης στην Ελλάδα για το 2024

Η Huawei Ελλάδας επιλέχθηκε ως Top Employer 2024 για δεύτερη διαδοχική χρονιά και, για πέμπτη συνεχόμενη φορά, σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Business Huawei

Το επίμαχο δημοσίευμα των New York Times για την Huawei στην Ελλάδα

Για «lobbying» της Huawei στην Ελλάδα, αλλά και την παροχή δώρων σε κυβερνητικούς αξιωματούχους κάνουν λόγο οι New York Times σε εκτενές τους δημοσίευμα για τις πρακτικές της εταιρείας στη χώρα μας.

Business Huawei

Huawei: Δημιουργώντας ένα έξυπνο μέλλον μειωμένων εκπομπών άνθρακα

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε στις 4 Ιουλίου 2023, η Παγκόσμια Διάσκεψη Κορυφής για τα ευφυή πράσινα Data Center στο Ulanqab της Εσωτερικής Μογγολίας με θέμα «Smart DC, Building the Green Future».

Smartphones Huawei

ΕΕ: Εξετάζει υποχρεωτική απαγόρευση στη Huawei για τα 5G

H EE εξετάζει την υποχρεωτική απαγόρευση για χρήση εταιρειών που θεωρείται ότι αποτελούν κίνδυνο για την ασφάλεια στα δίκτυα 5G.