Huawei: Χαμηλώνει τον πήχη για τις πωλήσεις του 2016

Την χρονιά που μας πέρασε η Huawei κατάφερε να ξεπεράσει τα 100 εκατομμύρια πωλήσεις smartphones (για την ακρίβεια πούλησε 108 εκατομμύρια). Όσον αφορά στη χρονιά που διανύουμε και έχοντας στο δυναμικό της το Huawei P9 (και όχι μόνο) θα περιμέναμε να στοχεύσει ακόμη πιο ψηλά.

Οι αναφορές λένε ότι αρχικά η Huawei είχε θέσει ως στόχο να φτάσει στα 140 εκατομμύρια μέσα στο 2016, αλλά οι πηγές από τους προμηθευτές λένε ότι ο αριθμός μειώθηκε στα 120 εκατομμύρια.

Ο λόγος είναι ότι δεν κατάφερε να πετύχει τους αρχικούς στόχους πωλήσεων, κάτι που οφείλεται στις υψηλές τιμές των top-end smartphones. Βεβαίως ο στόχος των 120 εκατομμυρίων δεν είναι καθόλου άσχημος και αντιπροσωπεύει 11% αύξηση από την περασμένη χρονιά, ποσοστό που ξεπερνά άλλους κατασκευαστές που δραστηριοποιούνται στην high-end αγορά.

Η Huawei πρόσφατα αποκάλυψε ότι έχει ήδη αποστείλει πάνω από 2.6 εκατ. Huawei P9 και Huawei P9 Plus, τα οποία ανακοινώθηκαν Απρίλιο.

huawei smartphone sales, Huawei: Χαμηλώνει τον πήχη για τις πωλήσεις του 2016

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

5 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
dark_master

Αν δε χτίσει βάση από τα χαμηλά θα βλέπει τους στόχους της με το κυάλι.
Ότι έκανε πέρυσι οφείλεται σε πολύ μεγάλο βαθμό στο P8 Lite, όχι στα P8,Mate 8.
Το να κοιτάς στα μάτια Apple, Samsung αλλά ακόμα και HTC,LG,Sony σε αυτή τη κατηγορία νομίζω ότι είναι ανώφελο.

Ιωάννης jb

@dark_master… Πάει να χτυπησει στα ίσια τους μεγάλους και πιθανότατα θα τα καταφερει παει να γινει η apple τις κινας και ισως μετά απο λίγα χρόνια και τις παγκοσμιας αγοράς…..
Πάντως οι πωλησεις που κάνει προς το παρον δεν είναι και τίποτα το τρομερό η sony πχ πούλησε 30 εκατομμύρια περισυ και οι περισσοτερες συσκευες ειναι των 400+ ευρώ…
Η apple 200 εκατομμύρια συσκευες των 500+ ευρώ….
Ενώ αυτήν που έχει και μια ολοκληρη κινα απο πίσω 1,5δις κοσμος πούλησε 100…
Και για να πούμε και την αλήθεια οι 80 απο τις 100 είναι συσκευες κάτω απο τα 150 ευρώ και πουληθηκαν κατα κύριο λογο στην ίδια τις την αγορά….
Θέλει καλές συσκευες για να πάει παραπάνω και πιστεύω θα τις δώσει…
Θέλει διαφήμιση για να πάει παραπάνω και πιστεύω θα την κάνει…

dark_master

@Ιωαννης JB. Διαφήμιση μπορεί να κάνει. Συσκευές στα επίπεδα των άλλων ναυαρχίδων με τιμές ίδιες με αυτών δύσκολα θα πουλήσει.
Έχει να βελτιώσει λογισμικό, SAR, επεξεργαστή και κάμερα.
Απο τα κινητά της το Mate 8 έκανε “θορυβο” λόγω μπαταρίας. (Σχεδιαστικά ήταν ίδιο με το HTC One Max)
Το P8 Lite έκανε θόρυβο για τη τιμή που έπεσε. Η οποία ήταν εξαιρετική.
Αν όμως πάει στα ακριβά γιατί κάποιος να τη προτιμήσει?
Αμερική δεν υπάρχει καν.
όπως είπες κ εσύ ναι μεν το μεγαλύτερο της μερίδιο πουλήθηκε στη χώρα της (Κίνα) όμως η αγορά της Κίνας όπως θα δεις κ εσύ είναι τρομερά ρευστή. H Lenovo έπεσε αν δεν κάνω λάθος, η Apple και η Samsung το ίδιο. Και όλα αυτά σε σχέση με πέρυσι. Aν θέλει να γίνει πρώτο όνομα πρέπει να κατακτήσει Ευρώπη (που τώρα ανεβαίνει) και Αμερική που είναι σαν να μην υπάρχει καν.

forneverarrow

Μια χαρά πάει. Έχω όμως ένα ενδοιασμό για τις κινεζικές εταιρίες. Όσο όμορφα να είναι, όσο δυνατά specs να έχουν, όσο καλή να είναι η τιμή… Πάντα νιώθω ότι πιάνω κάτι κατώτερο απο τις καθιερωμένες εταιρίες (Samsung, HTC, LG, Apple, Motorola). Επίσης, το UI που βάζουν μοιάζει με κακό αντίγραφο του iOS και κακοποιεί άσχημα το Android. Είναι και το SAR όπως είπε και ο Dark_Master. Με ενθουσίασε φέτος το P9 lite αλλά δεν ξέρω ακόμα…

Darth

@forneverarrow motorolla κινέζικη πλεον … lg κινεζια κατάντησε με την αξιοπιστία της. (δύστυχος)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Huawei

HUAWEI Ελλάδας: Κορυφαία εταιρεία εργοδότης στην Ελλάδα για το 2024

Η Huawei Ελλάδας επιλέχθηκε ως Top Employer 2024 για δεύτερη διαδοχική χρονιά και, για πέμπτη συνεχόμενη φορά, σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Business Huawei

Το επίμαχο δημοσίευμα των New York Times για την Huawei στην Ελλάδα

Για «lobbying» της Huawei στην Ελλάδα, αλλά και την παροχή δώρων σε κυβερνητικούς αξιωματούχους κάνουν λόγο οι New York Times σε εκτενές τους δημοσίευμα για τις πρακτικές της εταιρείας στη χώρα μας.

Business Huawei

Huawei: Δημιουργώντας ένα έξυπνο μέλλον μειωμένων εκπομπών άνθρακα

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε στις 4 Ιουλίου 2023, η Παγκόσμια Διάσκεψη Κορυφής για τα ευφυή πράσινα Data Center στο Ulanqab της Εσωτερικής Μογγολίας με θέμα «Smart DC, Building the Green Future».

Smartphones Huawei

ΕΕ: Εξετάζει υποχρεωτική απαγόρευση στη Huawei για τα 5G

H EE εξετάζει την υποχρεωτική απαγόρευση για χρήση εταιρειών που θεωρείται ότι αποτελούν κίνδυνο για την ασφάλεια στα δίκτυα 5G.