Huawei: Ξεπέρασε την Microsoft ως ο τρίτος μεγαλύτερος κατασκευαστής

Όταν η Microsoft εξαγόρασε το τμήμα mobile της Nokia, πήρε και μια τεράστια κληρονομιά από feature phones. Ο συγκεκριμένος τομέας όμως συρρικνώθηκε αρκετά από τότε που έγινε η εξαγορά, σύμφωνα με τα στοιχεία που δίνει η Strategy Analytics και σημειώνεται ότι ούτε στον τομέα των smartphones δεν κατάφερε να κάνει μεγάλη αίσθηση (τουλάχιστον όχι ακόμη).

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η Huawei να την εκτοπίσει από την τρίτη θέση ως ο μεγαλύτερος κατασκευαστής κινητών στον κόσμο κάνοντας 30.6 εκατομμύρια αποστολές, σχεδόν 50% περισσότερα από πέρσι. Η Huawei κατέχει πλέον την τρίτη θέση με 7% της αγοράς, πίσω από την Samsung (20.5%) και την Apple (10%).

Η Microsoft φιγουράρει στην τέταρτη θέση με 27.8 εκατομμύρια κινητά στο δεύτερο τρίμηνο, αριθμός σχεδόν ο μισός από τα 50.3 εκατομμύρια κομμάτια που είχε πουλήσει πέρσι στο ίδιο διάστημα.

Επιπλέον, σύμφωνα με το ίδιο report, η Apple αύξησε τις πωλήσεις της κατά 35% σε σύγκριση με πέρσι και αυτό σε βάρος της Samsung που έχασε 7 μονάδες. Η Samsung συνεχίζει να πουλά περισσότερα κινητά (71.9 εκατ.), τα κέρδη της όμως συρρικνώνονται ενώ της Apple ανεβαίνουν.

Όσο για την Microsoft, περιμένουμε να δούμε τι θα καταφέρει στο κομμάτι των smartphones με την κυκλοφορία high-end συσκευών που τρέχουν Windows 10 Mobile.

Huawei: Ξεπέρασε την Microsoft ως ο τρίτος μεγαλύτερος κατασκευαστής, Huawei: Ξεπέρασε την Microsoft ως ο τρίτος μεγαλύτερος κατασκευαστής

Huawei: Ξεπέρασε την Microsoft ως ο τρίτος μεγαλύτερος κατασκευαστής, Huawei: Ξεπέρασε την Microsoft ως ο τρίτος μεγαλύτερος κατασκευαστής

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

7 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
JimiGr

Ο πίνακας που έχετε βάλει στο άρθρο έχει κάποια σχέση; Ή απλά μπήκε “έτσι” για να υπάρχει. Έχει κάποιο νούμερο που ταιριάζει με τα γραφόμενα, κάποια νούμερα που πλησιάζουν και απουσιάζει τελείως η Microsoft. Μπέρδεμα.

Ιωάννης jb

Λορενα λίγο πιο συγκεκριμένη μπορείς να γίνεις???
Μιλάμε για παγκόσμια αγορά smartphone?
Πούλησε η microsoft πέρυσι στο β τρίμηνο 50 εκατομμύρια συσκευές??
Με τίποτα!!!!
Κάποιο λάθος έχει γίνει..
Μήπως αντί για microsoft εννοείτε την lenovo ή την hiaomi

Fotis

Παιδιά το άρθρο λέει και για κινητά και για smartphones ενώ ο πίνακας μόνο για smartphones .η Lenovo τρελή πτώση πάντως. Η Apple σταθερά ανοδική ενώ η Samsung ανακάμπτει σιγά σιγά ,τέλος η Lenovo και η xiaomi αναπτύσονται με φρενήρεις ρυθμούς παρά που η αγορά ειναι πλέον σε κορεσμό μόνο 15.1% ανάπτυξη το β τρίμηνο του 2015

t.78

Για τη microsoft εξηγείται.Το λογισμικο δεν τραβαει .Τα πρωην nokia επισης κι αν δεν τραβάνε με τιποτα καιδεν κινουν το παραμικρο ενδιαφέρον σε χρηση αλλης πλατφορμας.lumia παιρνει μονο αν καποιος ξαναχε,κανενας δεν εχει το ενδιαφερον να δοκιμασει. Η αληθεια ειναι πως χρειαζεται ανανεωση κ στα δυο.Και η πλατφορμα να γινει πιο μοντερνα κ ενδιαφερουσα κ να στραφει σε αλλες συσκευες (samsung,lg,sony) πολυ πιο καλες οσο κι αν δεν παραδεχονται καποιοι φαν.

tech21man

Μπορει να περιλαμβανει και τα feature phones μεσα το νουμερο. Τα οποια η microsoft ακομη πουλαει σαν nokia.

Sotiris

Είναι προφανές οτι δεν μιλάει μόνο για smartphones. Τα wp δεν τα αγοράζουν ούτε οι υπάλληλοι της Ms. To γιατί βέβαια τα wp θεωρούνται smartphones είναι άλλο θέμα.

Ιωάννης jb

Ελα ρε σωτηράκο μη γίνεσαι τόσο κακός!!!!
χαχαχαχαχα!!! Άκου εκεί γιατί να θεωρούνται smartphones!!!
Λες και σου κλέψανε τη γκόμενα κάνεις!!
Μήπως καμιά πρώην σου είχε lumia?
Επι του θέματος ακόμη και για όλες τις συσκευές να μιλάει τα 28 εκατομμύρια φαντάζουν πάρα πολλά!!!!
Δλδ εν έτη 2015 άντε πες τα smart πούλησαν 15 εκατομμύρια και πολλά σου βάζω! Τα υπόλοιπα 13 ποιοι πήγαν και τα πήραν ήθελα να ήξερα (δεν είναι και λίγες συσκευές μέσα σε ένα τρίμηνο) είναι περίεργο!!! Είναι ελάχιστα και τα μαγαζιά που τα πουλάνε πλέον…
Εκτός αν πουλάνε σε χώρες που είναι τεχνολογικά πίσω, αν και δε το νομίζω!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple featured MacBook Air

Η Microsoft λέει ότι τα Windows laptop με Snapdragon X Elite θα είναι πιο γρήγορα από το M3 MacBook Air

Η Microsoft θα υποστηρίξει ότι τα επερχόμενα Windows laptop με τον Snapdragon X Elite της Qualcomm είναι ταχύτερα από το Μ3 MacBook Air.

Software featured Microsoft Windows 11

Η Microsoft καταργεί το WordPad από τα Windows 11 μέσα στη χρονιά

Η εφαρμογή WordPad αποτελεί μέρος των Windows από τα Windows 95, αλλά η Microsoft ανακοίνωσε πέρυσι ότι την καταργεί από τα Windows 11.

Software Android Microsoft Windows 11

Windows 11: Τέλος η υποστήριξη για εφαρμογές Android

Η Microsoft θα σταματήσει να υποστηρίζει τις εφαρμογές Android στα Windows αλλά οι υπάρχοντες χρήστες θα πάρουν μια παράταση ενός χρόνου.

Business AI Microsoft

Mistral AI: Συνεργασία με τη Microsoft για τη γαλλική startup – Αποκάλυψε τον ανταγωνιστή του ChatGPT, Mistral Large

 Η γαλλική startup Mistral AI αποκάλυψε ένα νέο μεγάλο γλωσσικό μοντέλο (LLM) που θα ανταγωνιστεί το ChatGPT της OpenAI.