Huawei, Θα συζήταγε το ενδεχόμενο εξαγοράς της Nokia

Μου φαίνεται ότι το χθεσινό event στο Λονδίνο για την παρουσίαση του λεπτότερου smartphone στον κόσμο Ascend P6 “φούσκωσε” λίγο τα μυαλά της Huawei που έφτασε στο σημείο να δηλώσει μέσω του consumer business της Richard Yu ότι θα συζήταγε το ενδεχόμενο να εξαγοράσει τη Nokia με σκοπό την περαιτέρω επέκταση και ανάπτυξη της εταιρείας του.

Ο Richard Yu συνέχισε λέγοντας ότι το λειτουργικό σύστημα Windows Phone που “εκπροσωπεί” η Nokia είναι ακόμα αδύναμο και δεν έχει πεισθεί (ακόμα;) για το αν θα τα καταφέρει.

Πιστεύω ότι η Nokia θα πρέπει να βγει και να απαντήσει. Δεν γνωρίζω το πως προήλθαν αυτές οι δηλώσεις του κ. Richard Yu μιας και στο ρεπορτάζ των Financial Times που τις φιλοξενούν δεν γίνεται αναφορά. Θεωρώ όμως ότι όσο σίγουροι και αν αισθάνονται για την ανάπτυξή τους εκεί στη Huawei, λίγος σεβασμός στον ανταγωνισμό και την τεράστια Nokia θα πρέπει να υπάρχει.

Huawei Nokia, Huawei, Θα συζήταγε το ενδεχόμενο εξαγοράς της Nokia

Πηγή

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

13 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
stelios Pat

Μεγαλα λογια

σιγά μην αφήσει η Ms να γίνει κάτι τέτοιο

tasos

το διαβασα χτες στο wp central και η Huawei το διεψευσε λεγοντας πως 1) η nokia δεν ειναι προς πωληση και 2) οτι ειναι πολυ ακριβη για την αγορασουν.

Μανος Αριστ. Unstable

σιγα σιγα ρε Huawei… πόσο θα κρατήσεις νομίζεις;;; τώρα που αλλάζουν τιμολογιακή πολιτική και οι αλλές εταιρίες σίγα να μην αντέξεις… γτ να πάρω δλδ p6 και οχι nexus 4 που είναι πιο φτηνό πιο γρήγορο κάνει πιο πολλά και είναι lg και στα update δε θα με φτίσει… 1-0

Θανάσης

φιλε Μανος Αριστ. Unstable,
δυο εξηγησεις μπορω να δωσω στην απαντηση σου,

1)εχεις μετοχες σε καποια απο τις δυο εταιριες,
2)εχεις δοκιμασει και τα δυο κινητα και γνωριζεις οτι n4 ειναι γρηγοροτερο.(εχεις μετρησει και τα κλασματα δευτερολεπτου διαφορα που θα εχουν)

αν εχεις κανει κατι απο τα δυο η και τα δυο,τοτε τι να πω…συγνωμη για την ενοχληση.

Κωνσταντίνος

Όσο η Nokia κάνει σωστά σχεδιασμένα και ποιοτικά κινητά θα κρατιέται ζωντανή και ειδικά όταν προσέχει πολύ τις low end συσκευές της που δεν το κάνουν άλλες εταιρίες. Είναι ζήτημα χρόνου να εξαπλωθούν τα wp ειδικά όταν η Microsoft αποφασίζει και δώσει προσοχή στα apps που συνοδεύουν το λειτουργικό της. Η Huawei που αν δεν υπήρχε το android δεν ξέρουμε καν αν θα ασχολούνταν κανένας μαζί της πέρα απο τα stickακια και τις άλλες συσκευές δικτύωσης δεν μπορεί να κάνει έτσι απλά αυτές τις δηλώσεις, χωρίς να έχουν βάση.

Παναγιώτης

ΠΕΣ ΤΑ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΕ……ΕΙΠΑΜΕ ΕΧΕΙ ΣΙΓΟΥΡΙΆ ΑΛΛΑ ΨΙΛΟΚΑΒΑΛΗΣΕ ΤΟ ΚΑΛΑΜΙ!

sotiris

λιγμενα παιρνουν στην huawei? εκανε η μυγα κ@@ο και ε@@σε τον κοσμο ολο…

vkrd

Δεν καταλαβαίνω γιατί όλοι έχουν στο μυαλό τους πως Nokia=windows phones. Υπάρχουν κι άλλες εταιρίες με καλύτερα κινητά όπως το Ativ s της Samsung. Το οποίο μάλιστα είναι και πολύ φθηνότερο από της Nokia… Για sar δε μιλάμε. Δεν έχει σύγκριση. Αυτό δυσκολεύει περισσότερο τη Nokia.

παναγ

@vkrd
οτι το Ativ S της Samsung ειναι καλυτερο (windows phone) κινητο απο αυτα της Nokia πρωτη φορα το ακουω απο σενα… εκανε η Samsung ενα galaxy και τωρα οτι μας πλασαρει ειναι ανωτερο των αλλων

Michalis

Η Huawei είτε μας αρέσει είτε όχι είναι κυριολεκτικά ένας γίγαντας στον τομέα των τηλεπικοινωνιών.

Όταν κατασκευάζεις μηχανήματα WDM,SDH,DSLAM,SWITCH,ROUTER & πολλά άλλα επιπέδου cisco και ίσως και ανώτερα, με ταχύτητες στον χώρο των υποβρύχιων οπτικών δικτύων που δεν έχει ακόμα καταφέρει να προσφέρει ο ανταγωνισμός τότε πραγματικά δεν είναι τίποτα να κατασκευάσεις και ένα android κινητό…

Δυστυχώς για την nokia (που υπήρξα φανατικός υποστηρικτής των προϊόντων της) έχει κάνει τεράστια σφάλματα, προσκολλημένη χρόνια στο κλειστό symbian περνάει στα ακόμα πιο κλειστά windows. Με χαμηλή ποιότητα κατασκευής σε σχέση με τον ανταγωνισμό ακόμα και σήμερα.

Σαφώς και ο κινέζος είναι πολύ σκληρός εργοδότης και η Huawei είναι η πρώτη σε αυτοκτονίες εταιρία τηλ/νιων στον κόσμο, όμως μήπως δεν είναι και η foxconn που κατασκευάζει τα iphone?

Μην υποτιμάτε λοιπόν τον Κινέζο και κάντε τον κόπο να μπείτε στο site του για να δείτε γιατί μεγέθους εταιρία μιλάμε…

ed

Κατά την άποψή μου είναι λίγο κουλό να συγκρίνεις τη Samsung με τη Nokia. Όσα χρόνια και αν περάσουν η Nokia θα εξακολουθεί να δίνει βάση στην ποιότητα ότι λειτουργικό και αν βάζει πάνω. Η Samsung είναι στο τρυπάκι των κορεάτικων εταιριών, που πάντα ήταν. Εντυπωσιασμοί χωρίς ουσία. Μας έφαγαν οι πυρήνες και ξεχάσαμε τα βασικά… Εκεί χτυπά η Nokia. Ότι δίνει να πλησιάζει την τελειότητα (π.χ. κάμερα) και ας μην είναι φορτωμένο το κινητό με χίλιες-δυο άλλες λειτουργίες. Αν θες Windows Phone η Nokia είναι μονόδρομος ασυζητητί. (νυν κάτοχος Galaxy S Advance, λόγω απέχθειας της όψης των Windows Phone)

iceman

η νοκια “πεθανε” οταν αποφασισε να σκοτωσει το symbian. τωρα εχει γινει δουλικο της microsoft και εχει εμπλακει σε μια μαχη μεταξυ της ms και της google, την οποια η δευτερη για πλακα κερδιζει. και η μεγαλυτερη πλακα ειναι μια μερα η ms να βαρεθει και να μεινει η νοκια με αλλο ενα πεθαμενο λειτουργικο, μονο που αυτη τη φορα δεν θα ειναι επιλογη της.
nokia 3210 εως nokia 808, -και τελευταιο….-

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Huawei

HUAWEI Ελλάδας: Κορυφαία εταιρεία εργοδότης στην Ελλάδα για το 2024

Η Huawei Ελλάδας επιλέχθηκε ως Top Employer 2024 για δεύτερη διαδοχική χρονιά και, για πέμπτη συνεχόμενη φορά, σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Smartphones Nokia

Τέλος εποχής για τα smartphone της Nokia

Aν πήρατε το πρώτο σας κινητό τηλέφωνο κατά τη δεκαετία του 90, τότε πιθανότατα θα ήταν ένα μοντέλο της Nokia.

Business Huawei

Το επίμαχο δημοσίευμα των New York Times για την Huawei στην Ελλάδα

Για «lobbying» της Huawei στην Ελλάδα, αλλά και την παροχή δώρων σε κυβερνητικούς αξιωματούχους κάνουν λόγο οι New York Times σε εκτενές τους δημοσίευμα για τις πρακτικές της εταιρείας στη χώρα μας.

Business Huawei

Huawei: Δημιουργώντας ένα έξυπνο μέλλον μειωμένων εκπομπών άνθρακα

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε στις 4 Ιουλίου 2023, η Παγκόσμια Διάσκεψη Κορυφής για τα ευφυή πράσινα Data Center στο Ulanqab της Εσωτερικής Μογγολίας με θέμα «Smart DC, Building the Green Future».