Huawei, Επικείμενη έξοδος από την αγορά των ΗΠΑ λόγω κατασκοπείας(;)

Η Huawei ετοιμάζεται να εξέλθει από την αγορά των ΗΠΑ, μετά από αλλεπάλληλους ισχυρισμούς της κυβέρνησης, ότι κατασκοπεύει. Σε μία σπάνια εμφάνιση ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας, Ren Zhengfei, ανακοίνωσε στους δημοσιογράφους πως η Huawei θα αποχωρήσει από την αγορά των Ηνωμένων Πολιτειών. Δεν έκανε όμως γνωστό, αν η αποχώρηση αφορά το τομέα του τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού ή της κινητής τηλεφωνίας.

Η Βουλευτική Επιτροπή Πληροφοριών έχει κατηγορήσει στον παρελθόν την Huawei για κατασκοπεία, με την Huawei να απαντάει μέσω του Αντιπροέδρου της, πως η έρευνα «ήταν εικονική και θα μπορούσε να χαρακτηριστεί εταιρική δυσφήμιση» ενώ συνέχισε λέγοντας πως ο Πρόεδρος της Επιτροπής «έχει κάνει διάφορους ισχυρισμούς για την ακεραιότητα της Huawei, όχι μόνο μία φόρα, αλλά και χωρίς ίχνος αποδεικτικών στοιχείων».

Φυσικά όλες οι κατηγορίες και ισχυρισμοί δεν γίνονται χωρίς λόγο, αφού ο CEO της Huawei είναι μέλος του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας, με ότι μπορεί να συνεπάγεται αυτό από την σκοπιά των Αμερικάνων. Τέλος η Huawei κάνει λόγο για τις πωλήσεις των κινητών της, που κινούνται σε καλά επίπεδα, κάτι που ίσως αφήνει υπόνοιες πως η έξοδος από την αγορά ίσως αφορά στο κομμάτι του τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού.

Huawei, Huawei, Επικείμενη έξοδος από την αγορά των ΗΠΑ λόγω κατασκοπείας(;)

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
tiamat

ναι σωστα. γιατι τα αμερικανακια ειπαμε ειναι καλα παιδια και δε κατασκοπευουν καθολου..

Solon

Όταν έγραφα πριν μερικούς μήνες σχετικά με την εξαγορά του δικτύου της Vodafone στις ΗΠΑ από αμερικάνικη εταιρία ότι πρόκειτε για πρόσχημα προκειμένου να μην μπορούν οι βρετανοί να χρησιμοποιήσουν το δίκτυό της για κατασκοπία εντός των ΗΠΑ κάποιοι με ειρωνεύτηκαν και είπαν ότι πρόκειτε απλά για καπιταλισμό.
Ξυπνήστε!!! Στην εποχή της πληροφορίας η πληροφορία μεταφράζετε σε χρήμα και δύναμη και όποιος έχει πρόσβαση στο μέλι είναι αδύνατον να μην χώσει το δάχτυλό του στο βάζο.
Αυτό με την Huawei το περίμενα. Είναι γνωστό ότι όλες οι μεγάλες δυνάμεις χρησιμοποιούν τις μεγάλες τους εταιρίες για κατασκοπία. Οι κινέζοι ευθύνονται για τις περισσότερες κυβερνοεπιθέσεις εντός ΗΠΑ και σίγουρα οι κινέζικες εταιρίες δεν είναι τελείως άσχετες με αυτό. Απλά με την κινέζικη Huawei μπορούσαν να το πουν. Με τους βρετανούς και την Vodafone το κάναν με περισσότερο τακτ.
Τέλος νομίζω πως η αποχώρηση της Huawei αφορά μόνο τo δικτυακό εξοπλισμό της και όχι τα κινητά τελέφωνα. Πολύ απλά γιατί οι παρακολουθήσεις σε μεγάλη κλίμακα γίνετε μέσω των δικτύων και όχι των κινητών τηλεφώνων.

Thodoris

Solon τα λες πάρα πολύ σωστά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Huawei

HUAWEI Ελλάδας: Κορυφαία εταιρεία εργοδότης στην Ελλάδα για το 2024

Η Huawei Ελλάδας επιλέχθηκε ως Top Employer 2024 για δεύτερη διαδοχική χρονιά και, για πέμπτη συνεχόμενη φορά, σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Business Huawei

Το επίμαχο δημοσίευμα των New York Times για την Huawei στην Ελλάδα

Για «lobbying» της Huawei στην Ελλάδα, αλλά και την παροχή δώρων σε κυβερνητικούς αξιωματούχους κάνουν λόγο οι New York Times σε εκτενές τους δημοσίευμα για τις πρακτικές της εταιρείας στη χώρα μας.

Business Huawei

Huawei: Δημιουργώντας ένα έξυπνο μέλλον μειωμένων εκπομπών άνθρακα

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε στις 4 Ιουλίου 2023, η Παγκόσμια Διάσκεψη Κορυφής για τα ευφυή πράσινα Data Center στο Ulanqab της Εσωτερικής Μογγολίας με θέμα «Smart DC, Building the Green Future».

Smartphones Huawei

ΕΕ: Εξετάζει υποχρεωτική απαγόρευση στη Huawei για τα 5G

H EE εξετάζει την υποχρεωτική απαγόρευση για χρήση εταιρειών που θεωρείται ότι αποτελούν κίνδυνο για την ασφάλεια στα δίκτυα 5G.