Huawei: “κανείς δεν βγάζει χρήματα με Windows Phone”

Στις αρχές του χρόνου η Huawei είχε ανακοινώσει τα σχέδιά της για dual-booting Windows Phone και Android smartphone αλλά αμέσως μετά τα ακύρωσε χωρίς στην ουσία ο Κινέζος κατασκευαστή να δώσει ποτέ σαφή εξήγηση. Τελικά όμως όπως αποδεικνύεται εκ των υστέρων ο λόγος είναι τα κέρδη στα οποία αποσκοπούσε η Huawei και αντιλήφθηκε ότι δεν θα έχει με Windows Phone συσκευές.

Στο παρελθόν η Huawei έχει κυκλοφορήσει 2 Windows Phone συσκευές αλλά τον Αύγουστο αποφάσισε να αποσυρθεί και να στραφεί αποκλειστικά στο Android, τουλάχιστον για την παρούσα χρονική στιγμή.

Με συνέντευξή του στην The Seattle Times, ο Joe Kelly, υπεύθυνος του διεθνούς τύπου για τη Huawei δήλωσε ότι οι Windows Phone συσκευές δεν είναι καθόλου κερδοφόρες για την εταιρεία και όχι μόνο, λέγοντας χαρακτηριστικά: “we didn’t make any money in Windows Phone, nobody made any money in Windows Phone”.

Οι δηλώσεις αυτές κάθε άλλο παρά θετικά νέα είναι για τη Microsoft η οποία εδώ και καιρό προσπαθεί να μπει στην αγορά των οικονομικών smartphones σε Κίνα και Ινδία. H Microsoft έκανε το Windows Phone δωρεάν προκειμένου να προσελκύσει κατασκευαστές ενώ ανακοίνωσε και συνεργασίες με Κινέζους κατασκευαστές όπως Foxconn, Lenovo, Longcheer και ZTE πριν από μερικούς μήνες. Η Huawei όμως γίνεται ο πρώτος συνεργάτης που προχωρά σε τέτοιες δηλώσεις. Το αν θα πετύχει η Microsoft η όχι στο εγχείρημά της, μένει να το δούμε στο μέλλον.

huawei vs windows phone, Huawei:  “κανείς δεν βγάζει χρήματα με Windows Phone”

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

49 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
maelko

Χμμ… Και δεν είναι η μόνη…! Αφού ούτε η Samsung αλλά και ούτε η HTC βγάζει λεφτά από τα συγκεκριμμένα τηλέφωνα! Πάνε 4 ολόκληρα χρόνια από τότε που λανσαρίστηκε το συγκεκριμμένο λειτουργικό και ακόμα δεν εχει κατάφερει να πείσει τους καταναλωτές…. Τυχαίο…;

jonjon

Αν το έλεγε κάποιος φίλος σαν σχόλιο θα γίνονταν πόλεμος! Δυστυχώς αυτή είναι η αλήθεια προς το παρόν δεν τραβάνε.

RigoMS

Έφαγε πολύ σκονη από την xiaomi και δεν ξέρει τι της φταίει…

b16bkostas

Νομίζω έχει να κάνει και με την βαρύτητα που δίνει η κάθε εταιρία πχ η Samsung ούτε τις εφαρμογές για τις δικεστεις συσκευές όπως τηλεκοντρόλ για την τηλεόραση της δεν βγάζει πως εγώ να προτιμήσω Samsung αντί Nokia -Μ$ δίνει πάντα ένα σασί πριν το αντίστοιχο του android για το ίδιο λόγο οθτε το δικό της λειτουργικό πάει μπροστά..
Και οι πωλήσεις πανε με την διαφήμιση ούτε στο YouTube δεν βλέπεις διαφήμιση για τα κινητά τους πως να πουλήσουν..

TASOS

Κακα τα ψεματα μπορει ολοι καποια στιγμη να χρειαστεικε να εχουμε ενα android η ενα windows phone αλλα το κορυφαιο οφειλουμε να πουμε πως ειναι το ios οσο και να κοστιζει…..απλα ειναι μια συσκευει επενδυσει οχι οτι τα αλλα ειναι του πεταματου αλλα ενταξει πιστευω η διαφορα φενεται…..

b16bkostas

Συγνώμη για το διπλό ποστ αλλά είναι κάτι σαν να πάρει το Nokia X για αντροιντ βγήκε για να βγει και χωρίς στήριξη πια.. Δεν πουλάς έτσι

chris

Δεν είναι κακό να το παραδεχτεί και η ίδια η microsoft πως απλά απέτυχε και δεν τραβάει. Δεν βρίσκω τον λόγο να μένει κολλημένη σε κάτι το οποίο δεν κεντρίζει το ενδιαφέρον κανενός. Καλώς για εκείνη η αλλαγή CEO την βοήθησε πολύ και έχει πάρει μπρός αλλα σωστό είναι ένα καλό ξεκίνημα να γίνεται με την παράλληλη απαλλαγή απο τα όποια βαρίδια την κρατάνε πίσω.

Panos7GR

Ξέρουμε γιατί δεν περπάτησε το dual-boot https://phandroid.com/2014/03/14/transformer-book-duet-cancelled/
Google και Microsoft δε γουσταρανε τέτοιες συσκευές.

Όπως και να έχει είναι σκληρή φάπα στη MS αυτή η δήλωση. Στην Ευρώπη περπάτησε λόγω Nokia, Κίνα και Ινδία όπως λέει, όμως;
Κρίμα γιατί για low-end που είναι η κύρια κατηγορία που θέλουν να χτυπήσουν τα WP, τα θεωρώ ιδανικά.

thomas

Ας περιμένουμε λιγάκι τα windows 10 που λέγεται ότι θα είναι ενοποιημένο λειτουργικό για όλες τις συσκευές.

@TASOS από που να αρχίσω και να τελειώσω, απο το “οφείλουμε να πούμε…” ή απο το “συσκευή επένδυση” (χωρίς τις ανορθογραφίες). Για γέλια…

dimitrisdim14

Μάλλον η huawai δεν,έβγαλε λεφτά από τα 2 wpπου κυκλοφορίσε … Τα WP έχουν αρχίσει να γίνονται όλο και ποιο αγαπητα στον κόσμο … Και οι πωλήσεις τους ανεβαίνουν συνεχώς … Αργά αλλά σταθερά …! Φταίνε και τα μαγαζιά που προωθούν μόνο android … Πρόσφατα είχα πάει σε γνωστή αλυσίδα καταστημάτων και υοαληλος μου είπε ότι τα nokia-WP ειναι πολύ περίπλοκα … Και δύσκολα στη χρήση 😶 και ότι αν θέλω νοκια … Θα πρέπει να δώσω πάνω απο 300 ευρώ για καλό που να,μην κολλάει …???? Που ακουστικε αυτό … Τα μισά WP ειναι με τιμή κάτω απο 200 € και ρολαρουν απίστευτα … Και μάλιστα μου πρότεινε ένα τούρμπο χ κινιτο με αντροιτ ! Που αν το έπαιρνα θα τι πέταγα μετά από 2 μέρες !

Lefteris T.

Προφανως πηγες στο Πλαισιο που η καθε εταιρια θελει να promotarei τα δικας της προιοντα κ οπως ειπες τα windows phones ειναι πιο δημοφιλης για low end κινητα στα οποια δν βγαζουν κερδος μεγαλο οποτε σου πλασαρουν αυτα που θελουν!

Junkermann

Huawei: «κανείς δεν βγάζει χρήματα με Windows Phone»
Μετάφραση: Δεν πρόκειται ούτε σε 100 χρόνια να φτιάξουμε κάτι που να πλησιάζει τα Lumia, οπότε εγκαταλείπουμε το πλοίο. Θα πουλήσουμε τα ίδια με ανδρόιντ.

Ποιο Πλαίσιο; Έχω πάει σε όλους (Πλαίσιο, Media Markt, Κοστσόβολος, Public, Γερμανός)

Η απάντηση ήταν πάνω κάτω η ίδια: «Είναι περίπλοκα!» Είναι για λύπηση όλοι τους.

Όσο μπορούμε να έχουμε unbranded συσκευές, οι Comoste/Vodafone/Wind και οι διάφορα εμπορικά δίκτυα δεν πρόκειται να δούνε «φράγκο» από εμένα.

_Junkermann

Panagiotis GP

Τι με νοιάζει εμένα αν βγάζει λεφτά η Huawei από τα WP…. εγώ που θέλω WP γιατί έτσι μου κάνει κέφι, γιατί γουστάρω τα πλακάκια ή ότι άλλο θες, θα το πάρω. Συμπέρασμα; Σε δυο χρόνια ακριβώς η Nokia θα παρουσιάσει το νέο της windows Phone και θα γίνει κόλαση. Εδώ είμαι (σταθμός Λαρίσης) και εκεί είστε. Οι της Nokia τρίβουν τα χέρια του με αυτές τις δηλώσεις.

christos

Παρά τον πόλεμο που δέχονται τα windows phones έχουν ένα πάρα πολύ καλό λογισμικό. Το θέμα είναι ότι η Microsoft δεν τα στήριξε από την αρχή όπως έπρεπε και έκανε βήματα σημαντικά μεν με καθυστέρηση δε.
Προσωπικά τα θεωρώ τα πιο όμορφα τηλέφωνα και το 1520 που έχω με καλύπτει απόλυτα.
Θέλω να πιστεύω και ελπίζω ότι τα w10 θα εκτινάξουν σταδιακά τα ποσοστά.
Αλήθεια ποιος θα αγόραζε Huawei όταν υπάρχουν τα lumia;

Giannis

Η MS θα έπρεπε να έχει λογική Apple ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΛΟΓΙΚΗ windows phone θα βγάζω ΜΟΝΟ εγώ και κανείς άλλος είτε θα τα λεω Nokia Lumia ή lumia σκέτο πες το όπως θέλεις!! Δεν μου κάθεται καλα xiaomi htc samsung με Windows phone (αν και σα συσκευές είναι αξιοσημειωτες αυτο ειναι αδιαμφισβήτητο) παρακάτω τωρα… είναι πολυ καλες συσκευές και εγω περιμένω να βγει το νεο lumia και με ενδιαφέρει πολύ να το αγοράσω! Επίσης να κλείσω λέγοντας πως το σχόλιο κάποιου Τασου πιο πανω για το ios μου προκάλεσε εμετό….! Μισο μου ξαναερχεται!!!!!!!!!!!!

Γιώργος

Τα windows phone είναι εμπορικά αποτυχημένα , καμία σοβαρή εταιρεία δεν βγάζει κινητά με ένα λειτουργικό που πάτωσε σε πωλήσεις πλην της MS που χάνει κάθε χρόνο ένα καράβι λεφτά αλλά επιμένει επειδή δεν μπορεί να κάνει διαφορετικά.

zois

Παίδες τα windows phone 8.1 είναι από τα πιο γρήγορα και ελαφριά λειτουργικά που υπάρχουν..ότι κάνει ένα wp κινητό των 100 με 512 ram το έχει όνειρο να το κάνει αντίστοιχο android..Είμαι κάτοχος ativ s από την στιγμή που βγήκε και δεν έχω μετανιώσει την αγορά του(όσον αφορά το λειτουργικό γτ αργότερα κατάλαβα ότι έκανα πατάτα παίρνοντας samsung..)Την “θεωρία” ότι η ms χάνει ένα κάρο λεφτά από τα wp,ενώ την ίδια στιγμή αγοράζει το mobile sector της nokia,θα ήθελα να μου την εξηγήσετε..Ακόμα και το store που όντως στην αρχή δεν είχε την πλειονότητα των διάσημων εφαρμογών,τώρα έχει κάνει άλματα έχοντας τις εφαρμογές αυτές από τις ίδιες εταιρίες ή από τρίτους(που σε μερικές περιπτώσεις είναι καλύτερες).Το μεγαλύτερο σφάλμα που έκανε ήταν που δεν κράτησε το λειτουργικό για τις συσκεύες της.

inblx

Εγώ πιστεύω πως το πρόβλημα είναι στις συσκευές. Οι περισότερες εταιρίες βγάζουν ενα κινητό η tablet που κανει κάτι διαφορετικό από τα υπόλοιπα. Η Samsung με το πενάκι στο Note, η Sony με την κάμερα και τον αδιάβροχο σχεδιασμό, η LG με την ανάλυση και τα bezel, η HTC με την ποιότητα κτλ… Η Microsoft με τα lumia δεν έχει κάτι διαφορετικό να προωθήσει. Και σε αυτό δεν φταίει η Huawei, ή η κάθε Huawei, φταίει το λειτουργικό της MS το οποίο έχει πολλά limitations, και μικρή υποστήριξη στο τι μπορεί να κανει. Οκ, οτι κανει το κανει καλά όπως browsing, camera, etc… αλλά αν για παράδειγμα η Samsung θελήσει να κανει ενα Note με Windows Phone, και θέλει να βάλει πενάκι, δεν θα πρεπει η MS να συμφωνήσει και να φτιάξουν ένα καινούργιο OS ή μια νέα έκδοση WP για παράδειγμα? (Εννοώ για να τρεχει και τα apps σε windows, και τα dual apps όλα αυτά…) Επίσεις, το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι το store. Έχει αποκτήσει μια κακή φήμη, λογο των λιγοστών εφαρμογών και λόγο της απουσίας βασικών εφαρμογών. Έχω μερικούς φίλους που έχουν WP κινητά, οι δυο απο αυτους έχουν το Lumia 925, και έχουν αγανακτησει με το store.… Συνέχεια »

chris

Ε ας παραδεχτεί κάποια στιγμή πως δεν της βγήκε και ας το κλείσει. Δεν διαφωνώ θα είναι κακό για το γόητρο της αλλά αν είναι να χάνει δις για κάτι που δεν πάει μια δεν έχει λογική. Απλά έχασε την μπάλα γιατί δεν πρόλαβε. ¨Οπως και το firefox δεν όπως και το ubuntu όπως και το tizen. Και αυτή στην ίδια μοίρα είναι. Τώρα για τα funboyz που εθελοτυφλούν οκ δεν σχολιάζω καθόλου , ας περιμένουνε ακόμα επίσημες εφαρμογές και ας αρχίσουνε πάλι με τις εκπληκτικλες third party. Πριν κάμποσο καιρό βγήκε πως το 6snap ήταν πηγή διαρροής χιλιάδων φωτογραφιών και το χρησιμοποιούν μόνο οι χρήστες wp απλά επειδή δεν υπάρχει επίσημη snapchat. Μία απο τίς χιλιάδες άλλες εκπληκτικές third party όπως λέγατε πριν κάμποσο.

Νίκος

Καμία σοβαρή εταιρία; Την ποιότητα της Νόκια δεν την έχει φτάσει ποτέ κανένας και ούτε πρόκειται. Λοιπόν στο θέμα μας, εγώ μετά απο 4 χρόνια με Android, κυρίως Samsung και κάτι άλλες σε τάμπλετ, το γύρισα σε Windows Phone 8.1 και συγκεκριμένα σε Lumia 630 και βρήκα την υγειά μου. Βαρέθηκα να μου τρώει όλη την μνήμη το λειτουργικό και να παίζω σαν το παιδάκι κάθε μισό λεπτό με το Clean Master, με το λούμια τρέχω ότι θέλω, εφαρμογές και παιχνίδια που κολούσανε με Android, με μόλις 512 μνήμη! Και το καλύτερο, κατεβάζω και αποθηκεύω ΟΛΕΣ τις εφαρμογές και τα παιχνίδια μου στην μνήμη SD, όχι νταβατζιλίκι με το έτσι θέλω στην μνήμη του τηλεφώνου. Σαν μενού, γενικά πολύ πολύ απλό, ταχύτατο, πανεύκολο και λειτουργικό και απο σμούθ απλά τέλιο. Στο θέμα μας τώρα. το λειτουργικό πάσχει σοβαρά απο εφαρμογές. Εάν η Microsoft δεν προσλάβει 1000-2000 προγραμματιστές να βγάλουνε μερικές δεκάδες χιλιάδες προγράμματα και παιχνίδια για αρχή, δεν πρόκειται να κάνει τίποτα. Δεν γίνεται καινούριο λειτουργικό και τηλέφωνο και να μην υπάρχει ακόμα ένας σοβαρός Browser, μόνο κάτι Beta Unofficial απο τυχάρπαστους προγραμματιστές γεμάτες διαφημίσεις που σου σπάνε τα νεύρα. Άσε που δεν υπάρχει ΤΙΠΟΤΑ απολύτως σε Free. Όλα δωρεάν… Συνέχεια »

Lsantas

Συγνώμη τώρα αλλά θα πάρω το μέρος της Microsoft… Λέτε για το store που υστερεί… Πείτε μου 1 εφαρμογή που χρησιμοποιεί το 98% των χρηστών και δεν την έχουν τα wp… έχω iPhone και η γυναίκα μου το 1020 δεν παίζει να έχω ψάξει κάτι και να μην το έχω βρει.. Και μην μου πείτε ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΙΣ ΚΛΑΝΙΕΣ η κάτι άλλες “ποιοτικές εφαρμογές”

Μάνος Καραδήμος

Έχοντας ένα Nokia Lumia 620 νομίζω ότι μπορώ να μιλήσω αντικειμενικά. To λειτουργικό της MS είναι πολύ καλό αλλά έχει πολλές παραλήψεις που μειώνουν όλο το UX. Καταρχάς πιστεύω ότι θα έπρεπε να “ανοίξουν” λίγο το λειτουργικό σε κάποιους τομείς. Δεν γίνετε τώρα να μην υπάρχουν άλλα keyboards ή να απαγορεύει το κατέβασμα στον ie. Τέλος το λειτουργικό θα έπρεπε να είναι User Friendly και να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις των καταναλωτών, και όχι της MS. Δεν λέω να γίνει σαν το android αλλά να δει τι θέλει ο κόσμος και να το φτιάξει (ακόμα και αν ο κόσμος δεν θέλει Metro UI).

tech21man

Ας εβγαζε η huawei μια συσκευη της προκοπης και να την υποστηριζε σωστα πρωτα και μετα ας ελεγε οτι δεν της εκατσε και της φταινε τα windows.

Αμα δεν ηταν το developer preview, συσκευες σα τα huawei και το ativ s μου, θα ειχαν μεινει…εκει που ειναι.

Εχεις λοιπον την HTC που κυκλοφορησε το One wp8 και εχεις και την huawei που κλαιγεται για δυο πατατες…

Καθηστε με τον kirin μπας και βγαλετε εξτραδακια απο τις ομολογυμενως μεγαλυτερες πωλησεις του android.

Γιατι παντα κλαιγονται κατι εταιρειες σαν την alcatel και τη huawei δεν μπορω να καταλαβω.

Vagelis

Πραγματίκα συμφωνώ απόλυτα με τον @Νίκος και τον @Μάνος Καραδήμος έιναι τα πιο ουσιαστικά και ενημερωτικά σχόλια.. Μακάρι να υπήρχε η δυνατότητα να κάνουμε like στα σχόλια και τα κορυφαία να εμφανίζονται πάνω πάνω..

ilias Ch.

Μα, τα διαβάζετε αυτά που γράφετε ρε παιδιά? πως μπορεί να είναι καλο το λειτουργικό όταν δεν έχει υποστήριξη απο εφαρμογές, κολλάνε τα tiles, δεν κατεβάζει το internet explorer, και την ίδια στιγμή δεν υπάρχουν καλά browsers?
Ο ένας λέει πως οτι εφαρμογή ψάξει την έχει, την ωρα που ο άλλος λέει πως δεν έχει browser. Και αν θυμάμαι καλά, πριν λίγο καιρό ας πούμε ανέβηκε στο windows store το Instagram. Το store είναι χαλιά παραδέχτητε το.

Δεν έχω δουλέψει ποτε WP, μόνο τυπικά απο φιλους, και ουτε θέλω. Και αν κάποια στιγμή αποφάσιζα να πάρω ενα γιατί με ενδιαφέρει πολυ η κάμερα ας πούμε, τώρα με αυτά που διαβάζω δεν υπάρχει περίπτωση…

Νίκος

Τα βασικά πάντως τα έχει και τα κάνει πολύ καλά, φωτογραφία, βίντεο, Skype, Chat, Viber, Whats App κτλ. Το πρόβλημμα είναι κυρίως στα παιχνίδια, πχ βγήκε το Cut The Rope 2 Free, στα Windows ακόμα το περιμένουμε, λεπτομέριες που στον ανταγωνισμό κάνουνε την διαφορά. Θέλεις να παίξεις ενα Click Adventure παιχνίδι, όλα Free στα Android, όλα με πληρωμή στα Windows. Δεν λέω να μην βγάλεις λεφτά, εννοείτε στην αρχή θα βγάλεις, αλλά μετά απο μερικές εκατοντάδες χιλιάδες Downloads, βάλτο Free. Η Cosmote έχει βγάλει WhatsUp App για IOS και Android, που είναι η Microsoft να πιέσει να βγάλει εφαρμογή και για τα Windows; Εμείς πελάτες δεν είμαστε, δεν πληρώνουμε 5ευρω και 10ευρω στην κοσμοτέ; Με τις εφαρμογές του Νόντα θα την βγάζουμε; Ότι και να βγάλεις, όσο καλό κι αν είναι, όταν το αφήνεις στην τύχη του πάντα την ίδια κατάληξη θα έχει. Εδώ κατάφερε και έφερε το Playstation 4 ξανά στην κορυφή. Δεν θέλω ρε κάμερα έλεγε ο κόσμος, Kinect με το ζόρι να πληρώνω 150 ευρώ πάνω χωρίς να το θέλω; Το βιολί της η Microsoft. Ας φάνε μερικές κατραπακιές ακόμα μπάς και βάλουνε μυαλό. Κατέβασα πρίν απο λίγο ενα ψηφιακό Tile ρολόι για το Lumia. Δωρεάν όπως… Συνέχεια »

fff

Διαβάζω τα σχόλια σας στο lumia 925 μ κ γελάω! Επιχειρήματα δεν θ δώσω όπως κ εσείς δεν δίνεται ή λέτε ότι να ναι οταν κατηγορείτε τα wp. Συνεχίζεται ν σκάτε 400αρες κ 700αρες για ν κάνετε ότι οτι κάνω εγώ με μολις 250€.

fff

Άσε π μιλάει για κέρδος της εταιρείας..το όποιο δεν έχει ν κάνει μόνο μ πωλήσεις, εδώ έχει κέρδος ακομα κ η MLS. Αλλα βέβαια είναι χαζοί π δεν είναι apple ν έχει κερδος 500αρες από τον κάθεναν σας. Από έναν χρηστή π έχει περάσει από όλα τα os.

zois

@ilias ch ο καθένας θα σου πει την δική του ιστορία και το δικό του παραμύθι,σαυτους μέσα και εγώ.Αν δεν το δουλέψεις και δεν του δώσεις μια ευκαιρία να το δεις κ εσύ πως είναι,δεν μπορείς να σχηματίσεις άποψη.Τα must-have apps το store τα έχει σχεδόν όλα.Δεν λέω, σε ποιότητα υστερούν από τα αντίστοιχα σε android-ios,αλλά όχι την χαοτική που υποστηρίζεται.Τώρα κάτι ακούστηκε για features σε νόκια κινητά,lumia 1020-930(ναι δύο κινητά το ξέρω αλλά τα πατάνε τα υπόλοιπα σε κάμερα)όσο για την εμφάνιση δεν μιλάω καν,η οποία ήταν καταλύτης στις πωλήσεις wp.Tώρα για διαροές 6snap που επίσης ακούστηκε δεν έχει γίνει κάτι τέτοιο..(Με τόσα παραμύθια θα κάνω ωραίο ύπνο σήμερα)Όντως θέλει polishing το os και όντως υστερεί σε μερικά σημεία.Σαν software εταιρία είναι ΜΕΓΑΛΗ πατάτα να έχει τέτοια θέματα. Σαν τον @ Lsantas θα ρωτήσω και εγώ με την σειρά μου αν ξέρουν 1 εφαρμογή που χρησιμοποιεί το 98% των χρηστών και δεν την έχουν τα wp..Είναι ένα λειτουργικό σωστό που βαδίζει με αργά βήματα αλλά σωστά.(Μόνος λόγος αποφυγής είναι για όσους δεν μπορούν να ζήσουν χωρίς flash player)

Νίκος

Κύριε @ilias

Ανέφερα και πλεονεκτήματα, όπως για παράδειγμα την διαχείρηση μνήμης Ram και κάρτας SD, τομείς που διαλύει στην κυριολεξία το λειτουργικό της Google. Και μεταξύ μας τώρα, σαν γνώστης και των 2 λειτουργικών, η διαχείρηση μνήμης του Android είναι βασικός λόγος για να αλλάξεις στρατόπεδο, το ξέρεις και το ξέρω! Στο πιο φθηνό Lumia μπορείς να παίξεις Dungeon Hunter 4..

Δεν είπε κανείς πως δεν υπάρχουνε εφαρμογές ή δεν μπορείς να βρείς ότι θέλεις. Τα πάντα έχει και για τα βασικά έχει πολλά προγράμματα η ίδια η Microsoft δωρεάν που κάνουνε όλη την δουλειά. Απλά δεν έχει την ποικιλία του Android, κυρίως σε παιχνίδια. Πιστεύω να σας κάλυψα με την τοποθέτηση μου παραπάνω.

Στα + του επίσης και το δωρεάν Offline GPS της Here.

Dimitrisdim14

@Ilias Ch
Αρχικά μια χαρά επαφές έχει … 500.000 εφαρμογές …
Τα tiles δουλεύουν άψογα και είναι πολυ βολικά και πολύ όμορφα ! Browser …ο internet explorer ειναι πολύ πιο γρήγορος και ελαφρύς απο τον chrome … Επίσης εναλλακτικος browser ειναι ο όπερα και ο uc browser ( βραβευμένος κιόλας ) ! Το instagram υπάρχει ένα χρόνο + και πριν απο το official υπήρχε και υπάρχει το ακόμα καλύτερο third party application 6tag που ειναι καλύτερο την επίσημη εφαρμογή σε android Kai IOS! Κρίνεις χωρίς να έχεις δουλεψει WP όπως λες … Και,αυτό,ειναι μεγάλο,λάθος !
Send from my Lumia 930 …

tech21man

Απο τα 3 βασικα λειτουργικα, πανω κατω καποια στοιχεια θα εφτιαχναν το τελειο. Το γεγονος οτι τα windows phone εχουν, καποια απο αυτα, ειναι πολυ θετικο. Δεν εχει να κανει με την νοημοσυνη της εκαστοτε χωρας, αλλα και με κοινωνικα/εθνικα/οικονομικα κριτηρια: ειναι λογικο η apple να διαλυει στις ΗΠΑ, να ειναι ψιλο χαλια στην Κινα αλλα μου κανει εντυπωση οτι στην ευρωπαικη αγορα δεν ειναι και τοοοοοοσο μπροστα απο τα windows phone που στην τελικη και Microsoft phone να τα πεις δεν πεφτεις και εξω. Το κακο για τη Microsoft ειναι οτι με το ρυθμο που βγαζει η κινα android ειναι καμενη αγορα για τα wp και ως αποτελεσμα για την αναπτυξη του λειτουργικου. Για τα οικονομικα ομως, θα γελασω. Η microsoft κραταει τοσα απο πατεντες που μπορει να το συντηρει σα hobby απλα εισπρατοντας λεφτα ΑΠΟ ΚΑΘΕ android που πωλειται. Εκει που κλαιγοταν οτι πλεον ΟΛΑ τα windows ειναι μολις στο 30% των “συσκευων” (λογικο, πλεον τα παντα εχουν…os) ξαφνικα αγορασε τη minecraft για κατι …τεραστια ποσα. Φυσικα, δεν ειναι εταιρεια που πανω κατω χαζολογαει αν θελει να εχει μελλον και καλα εκανε και ΣΚΟΤΩΣΕ τα windows phone. Οπως σκοτωσε και τα RT: απο τα 10 και μετα, θα… Συνέχεια »

Vasilismavro

Χαχαχα τέλειο θέμα. Έχει ξεσηκώσει θύελλα. Πάντως έχω βρεθεί μπροστά σε διάλογο (στο σταυρό που σας κάνω) με υπάλληλο Cosmote και κυρία που θέλει να πάρει συσκευή για επιδότηση και ζαχαρώνει το lumia 630. Η υπάλληλος της έλεγε “ούτε να το σκέφτεστε. Ειναι τρομερά πολύπλοκες συσκευές δεν θα βγάλετε άκρη. Εγώ ούτε να στείλω μυνημα δεν μπορώ. Τις βγάλανε κυρίως για προγραμματιστές. Να πάρετε Samsung. Μακριά από Nokia και lg.” Δεν είμαι φαν των wp αλλά ξέρω ότι το λειτουργικό ειναι πάναπλο. Η υπάλληλος ήταν τρελό βουρλο. Τελικά η Κυρια έφυγε με ένα Samsung της πλάκας από αυτά που κολλάνε στο σκρολ και η οθόνη θαμπώνει στην ελάχιστη γωνία θέασης. Με γεια της με χαρά της.

koutsis

Βγήκε ο Joe Kelly και πεταξε μια βλακεια,και μετα βγηκαν και καποιοι εδω ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΣΧΕΤΟΙ με τα wp και ειπαν καλυτερα να τα παρατησει η microsoft,δεν τραβαει κτλ.
Οτι να ναι πραγματικά….

Νίκος

Τα Tiles δουλεύουν άψογα; Περίεργο, γιατί εμένα θέλει 20 λεπτά ίντερνετ για να ανανεώσει το Tile του καιρού (εκτός κι αν ανοίξεις το πρόγραμμα, αν και πολλές φορές πάλι αργεί να ανανεώσει, το Tile όχι το πρόγραμμα), το Tile της μπαταρίας είναι για τα μπάζα και γενικά σε ΟΛΑ τα σχόλια του Store το μόνο που διαβάζεις είναι “επιτέλους φτιάχτε αυτό το Tile” και “μετά απο την τελευταία αναβάθμιση το Tile δεν δουλεύει σωστά”. Μάρτυρας μου τα χιλιάδες σχόλια του Store, αν και σίγουρα πολλά απο αυτά είναι προβοκατόρικα απο τους μισθωτούς των αντιπάλων 😀 Ο Internet Explorer είναι γρήγορος, ισχύει, αλλά δεν έχει σοβαρή αναζήτηση (πρέπει να μπείς στο Site της Google ή να κατεβάσεις πρόγραμμα) και επίσης καμιά φορά σε πετάει έξω με μια φορά Back. Επίσης έχει προβλήματα σε διάφορες, αρκετές ιστοσελίδες που δοκίμασα να μπώ και όχι μια και δυο φορές αλλά συνέχεια. Πχ, δεν ξέρω αν θεωρηθεί διαφήμιση, eni…..gr που κάθε φορά που πατάς να διαβάσεις είδηση, με το που τελειώνει το φόρτωμα σε πετάει εκτός προγράμματος. Είναι καλός αλλά θέλει πολύ βελτίωση και να σε αφήσουνε να διαλέξεις ΕΣΥ τι σελίδα θα εκκινήσει στην αρχή. Βαρέθηκα κάθε φορά στην αναζήτηση να γράφω ολόκληρη την… Συνέχεια »

chris

Το υποστηρίζετε και όλας λες και εμάς που το έχουμε δουλέψει θέλετε να μας βγάλετε τρελούς κακή αισθητική κακό κατάστημα εφαρμογών και γενικά ένα μουντό λειτουργικό το οποίο είναι γρήγορο αλλά οι κακογραμένες του εφαρμογές κολλάνε. Η εφαρμογή του facebook αν είναι δυνατον είναι ήδη 2 ενημερώσεις πίσω σε σχέση με το ρομπότ και το μήλο. Κ κάποιοι μασάτε την ίδια καραμέλα. Το είχα πεί σε παρόμοιο πόστ το 930 είναι πραγματικά το καλύτερο τηλέφωνο που έχω δει τελευταία η κάμερα του και η ποιότητα του εξαιρετικά πραγματικά. Και όμως μια εταιρία που έφτιαξε ενα τόσο εξαιρετικό τηλέφωνο οπως και εξαιρετικά ήταν όλα τα άλλα βούλιαξε. Τι της έφταιξε της κάνανε voodoo? Παιδιά η NOKIA για κάθε αντίστοιχο galaxy είχε ένα καλύτερο τηλέφωνο 920 , 925 , 930 συσκευές εκπληκτικές γιατί όμως η δεύτερη πούλαγε με κακού πλαστικού κινητά μέτριες υπερκορεσμένες οθόνες και κάτω του μετρίου σε σχέση με τα ΝΟΚΙΑ κάμερες?

zois

@ Chris τα windows εγώ τα πρόσεξα όταν βγήκαν τα wp 8.Πριν δεν ήξερα ότι υπάρχουν,μόνο σε κάτι μοντέλα της sony παλιά με πληκτρολόγιο.Και είμαι άτομο που ασχολείται με την τεχνολογία.Μιλάς για πωλήσεις κινητών την στιγμή που η πλειοψηφεία της αγοράς αποτελείται από apple fanboys και άτομα που δεν ξέρουν μία από κινητά και δεν είναι διατεθιμένοι να ασχοληθούν.Παίρνουν ότι ακούσουν ότι είναι καλό χωρίς να το ψάξουν.Όπως είπα και πιο πάνω ο καθένας έχει την δική του άποψη για το λειτουργικό.Με την καμία δεν λέω ότι τo windows for phones 8.1 είναι καλύτερο από το android και ios,αλλά είναι πολύ πιο smooth από android και πάρα πολύ πιο φτηνό από ios.Μακάρι με τα windows 10 να ισχυροποιειθεί στην αγορά και να γίνει το λειτουργικό που η ms το προορίζει να γίνει.

Νίκος

Μην τα βλέπετε μονόπλευρα τα πράγματα. Τα Windows έχουνε ακόμα πολύ σοβαρές ελλείψεις. Το ίδιο όμως και το Android που πέρα απο ενα αξιοπρεπές Market, δεν έχει να παρουσιάσει τίποτε άλλο. Η ποσότητα των εφαρμογών το σώζει, όχι η ποιότητα ούτε το κάκιστο λειτουργικό. Πραγματικά μπαίνεις μέσα στο Google Play και χάνεσαι. Αυτό που χρειάζεται η Micro$oft είναι να βάλει κόσμο να βγάλει χιλιάδες εφαρμογές και πολλές αποκλειστικότητες. Πρός το παρόν έχουνε αφήσει το Store στο έλεος του κάθε ερασιτέχνη προγραμματιστή. Αλλά ότι βρίσκεις εφαρμογές δωρεάν βρίσκεις. Πρόσφατα αντικατέστησα το άθλιο, αργό και γεμάτο διαφημίσεις Livescores (Unofficial) με το Sofa και το Live Football. Πραγματικά εξαιρετικά και τα 2.

Κάτι διάβασα τις προάλες ότι η Microsoft θα κάνει συνεργασία με το Opera Store, λέει τίποτα αυτό; Μπορούμε να κατεβάσουμε τώρα εφαρμογές απο αυτό το κατάστημα, υποστηρίζει;

forneverarrow

Λοιπόν, μερικά πράγματα ως απόσταγμα προσωπικών εμπειριών. Έχω αλλάξει τα τελευταία 4 χρόνια κάμποσα smartphones, μεσαία και ακριβά. Έζησα με Android 3 χρόνια (Xperia mini, HTC One S, Galaxy S3 και S4). Καλο λειτουργικό, όμορφο και με πληρέστατο store. Αλλα αναξιόπιστο σε θέμα updates και έρμαιο στη διάθεση κάθε κατασκευαστή που θέλει κάθε χρόνο να πουλάει νεα συσκευη. Μου την έσπασε το S4 που ενώ πήρε kit Kat, δεν πήρε το touch wiz του S5/s5 mini, με αποτέλεσμα η μόνη αλλαγή απο το 4.2.2 να ειναι ο αριθμός έκδοσης στα settings και η συντόμευση της κάμερας στη lock screen. Και οχι, δεν γουστάρω τα Nexus. Πήγα πριν 8 μηνες σε iPhone 5s, αλλα με το iOS δουλεύω απο το 2013 με το iPad. Το πλέον αξιόπιστο λειτουργικό, ποιοτικές εφαρμογές και το καλύτερο οικοσύστημα. Updates στην ώρα τους σε όλο τον κόσμο και σε παλιές συσκευές. Ωστόσο, πανάκριβα (τα iPhone) για όσα προσφέρουν, και δεν είμαστε σε εποχές 3GS που όντως ήταν κορυφή. Το 6 με έκανε να χάσω κάθε ενδιαφέρον γιατι η αύξηση στο μέγεθος δεν προσφέρει κατι παραπάνω (κατα τη γνώμη μου). Ωστόσο, το 5s ειναι ακομα η βασική μου συσκευη και θα ειναι για καιρό. Το 2012 είχα… Συνέχεια »

dimitrisdim14

@nikos
Ναι τα tiles δουλεύουν μια χαρά … Όταν έχεις κλήση αναπάντητη η μήνυμα δεν στο δείχνει κανονικά στο δευτερόλεπτο ?? Όταν έχεις mail δεν σου σκάει κανονικά ? Ο καιρός ειναι έτσι φτιαγμένο το tile για να ανανεώνεται κάθε μισή ώρα … Ποιο το νόημα να ανανεώνεται κάθε λίγο …λες και στο μισάωρο αλλάζει ο καιρός ραγδαία και απότομα …! Τώρα εφαρμογές και έχει … Και αναβαθμίζονται … Όχι με τον ρυθμό που γίνεται στα αλλα λειτουργικά ίσως αλλά αναβαθμίζονται ! Επισεις είδαμε και το fb στα αντροιτ …καθε τόσο αναβάθμιση και κάθε φορά γίνεται όλο και πιο βαρύ! Browser είπαμε υπάρχει ο uc browser που ειναι από τους καλύτερους … Αλλά και ο explorer εμένα πρωσοπικα με υπερκαλύπτει …Το λειτουργικο έχει οριμασει αρκετά … Και ακόμα συνεχίζει να οριμαζει … Και το λειτουργικό των WP …ειναι το πιο ελαφρύ (ακόμα και απο το IOS ) και το πιο καλογραμενο … Χωρίς υπερβολές ! Όντος το στορ θέλει δουλειά για να φτάσει τα υπόλοιπα … Αλλά εγώ ζω και έτσι ! Και το χαίρομαι την συσκευή μου κάθε μέρα όλο και περισσότερο!

fff

Niko σχολιο 35, φιλε κριμα τα λεφτα π εδωσες αν δεν ξερεις ν χειριζεσαι ενα κινητο. Λιγο να το ψαξεις θα δεις οτι μπορεις ν κανεις το κινητο σ ν πεταει κ να ψαχνεις μεσω google απο ie χωρις ν μπεις στο site της google..

Nick

Έχω έναν χρόνο το Lumia 520! Η συσκευή για τα λεφτά της είναι άψογη! Το λειτουργικό ως λειτουργικό επίσης άψογο! ΑΛΛΑ υστερεί πολύ το store! Και δε θα μιλήσω για εφαρμογές που ακομα και στα Android δεν έχουν λόγο ύπαρξης αλλα για βασικές εφαρμογές! Το Facebook η επίσημη εφαρμογή είναι της Microsoft και όχι της Facebook inc.Είναι μια κάκιστη εφαρμογή με πολλές ελειψεις και με σπάνια update που όταν γίνονται δε βελτιώνουν τίποτα! Η Εφαρμογή του Twitter επίσης είναι βασανιστικά αργη! Το YouTube δεν έχει official εφαρμογή! Το instagram είναι Beta απο τον Μάρτη!!! Και ενώ πριν 3 βδομάδες πήρε ένα καλό update με πολλές νέες λειτουργίες στα Android και IOS συ Windows ακόμα τίποτα και δε ξέρω και αν θα το πάρει ποτέ!! Άλλη μια “διάσημη” εφαρμογή των android η retrica δεν υπάρχει!!! Το viber και πάλι έλλειπες συγκριτικά με Android,δεν προσφέρει την βιντεοκλιση.Το messenger του Facebook επίσης ελλειπες και αργό!! Όσον αφορά τα παιχνίδια τα καλά είναι επί πληρωμή και μιλάω για γνωστά παιχνίδια όπως το fruit ninja!! Κάποιο θαύμα όμως έγινε και τα angry birds πλέον είναι δωρεάν!!! Εν κατακλείδι δε μετανιώνω που πήρα Lumia απο άποψη λειτουργικού.Αλλα από άποψη εφαρμογών το έχω σκυλομετανιώσει!! Και αν είχα… Συνέχεια »

Νίκος

Δημήτρη και εγώ ζώ έτσι, αλλά επειδή ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος, άμα δεν βελτιώσουνε το Store ώστε να στοχεύσουνε στην κορυφή με πολλές εφαρμογές και μεγάλες αποκλειστικότητες, δεν ξέρω για πόσο καιρό ακόμα θα συνεχίσουμε να το χαιρόμαστε. Ο κόσμος κοιτάει και την παραμικρή λεπτομέρια, εγώ κάποτε αγόρασα ολόκληρο Smartphone μόνο για να παίζω Angry Birds και Cut The Rope. Το πρώτο τώρα έγινε Free για μερικές ημέρες, στο άλλο το πρώτο το πληρώνεις (ενώ στα υπόλοιπα λειτουργικά είναι Free) και το δεύτερο τόσους μήνες και ακόμα δεν έχει κυκλοφορήσει. Αυτό βέβαια μπορεί να μην είναι προτεραιότητα για σένα και για μένα, αλλά για το 99% είναι.

Agnostos13

Ας βαλουμε μερικα πραγματα στη θεση τους σχετικα με τα windows phone:

-Σαν λειτουργικο οχι μονο δεν εχει πατωσει αλλα ανεβαινει καθε τριμηνο (δειτε σχετικες στατιστικες ερευνες)
-Η huawei (και καθε huawei) δεν βγαζει λεφτα απο windows phone συσκευες γιατι οι τιμες που εχει βαλει η microsoft στα lumia προκειμενου να ανεβασει τα ποσοστα του WP ειναι εξεφτελιστικες και τα περιθωρια κερδους ειναι ελαχιστα για να ενδιαφερθει καποιος να την αναταγωνιστει.
-Κανενα καταστημα (εκτος της vodafone που εχει/ειχε συμφωνια) δεν προωθει WP λογω του μηδαμινου ποσοστου κερδους.
-Ειναι το πιο ελαφρυ και smooth mobile λειτουργικο αυτη τη στιγμη στην αγορα, ιδανικο για entry level συσκευες που με android θα δεινοπαθουσαν
-Το Microsoft Store ειναι οντως πολυ πισω λογω του οτι αργησαν να μπουν στην αγορα, των μεγαλων ποσοστων προμηθειας που ζητανε απο τις πωλησεις εφαρμογων και η αδιαφορια απο μεγαλους developers (οπως η google)
-Η υποστηριξη σε λογισμικο ακολουθει την νοοτροπια Apple (3 χρονια+)

dimitrisdim14

@Nikos
Πρόσφατα έδωσε ολη την σειρά angry birds δωρεάν … Όλα … Απο το πρώτο μέχρι και τι star wars2 !! Απο την μέρα που χρησιμοποιώ WP έχω κατεβάσει συνολικά 530 εφαρμογές απο τις οποίες έχω κρατήσει μέσα εγκατεστημένες περίπου 30-40 ! Έχει χρειαστεί να αγοράσω και 5-6 αλλά αυτές θα με ακολουθούν για πάντα στο λειτουργικό αυτό ! Οπότε αξίζαν τα 15 ευρώ συνολικά που έδωσα ! Τώρα απο θέμα παιχνιδιών γενικά έχεις δίκιο ! Δεν υπάρχουν όσα υπάρχουν στα αλλα στορ ! Αλλά έχει κάποια πολύ ποιοτικά παιχνίδια μα πολύ όμως που αν μπαίνεις συχνά στο windows central βλέπεις και παρουσιάσεις παιχνιδιών και εφαρμογών …και προσφορές !

naxxxman

@Angnostos13, είναι ελαφρύ και smooth, αλλά τι να το κάνω. Άμα δεν έχει τίποτα για να κατεβασω, και όπως διαβάζω και να κατεβασω τίποτα πάλι δεν θα ειναι αξιόπιστο. Αν ήθελα μια τέτοια εμπειρία μπορω να βγάλω από το συρτάρι μου το LG Arena. Και αυτό smooth είναι… Δεν κάνουμε τιποτα όμως έτσι. @Dimitrisdim14, ναι, καλός και άγιος ο UC, αλλά εμένα για παράδειγμα δεν μου αρέσει. Ουτε το opera μου αρέσει. Ας μην Μίλησα για το ie. Μπορεί να είναι ελαφριά browsers αλλα αν δοκιμάσεις ορισμένες σελίδες δεν τρέχουν καλά, δεν κανουν ζουμ καλά στην mobile έκδοση τους, και αλλά πολλά. Όχι μονο στα windows, τα ίδια browser και σε android, Μπορεί το chrome όπως λες να ειναι βαρύ, αλλά οποία σελιδα τρεξω, δουλεύει παντα, εχωντας κι όλα τα bookmarks απο το pc… Επίσεις, το οτι έδωσε όλη την σειρα των Angry Birds δωρεάν σου φαίνεται σαν μεγαλο κατόρθωμα? Ναι, όπως λες και ο ίδος, δεν έχει πολλα παιχνίδια και εφαρμογές, !αλλά γιατί κάποιος να επιλέξει ενα φτωχό σε εφαρμογές WP, την στιγμή που μπορω να πάρω ενα android και να τα κα κάνω όλα τζάμπα. Και μην μου πεις για τιμες, και συσκευές, γιατί πλεος με τόσες Xiaomi… Συνέχεια »

dimitrisdim14

Λόγοι για να το επηλεξεις υπάρχουν πολλοί… Όπως οι κάμερες τον νοκια συσκευών … Οι χάρτες .. Οι τιμές των φθηνών μοντέλων … Επισεις μην νομίζεις ότι όλοι οι χρηστες ειναι υπέρ απαιτητικοί αποτο τηλέφωνο τους … Σχεδόν οι μισοί απο αυτούς που ξέρω και έχουν android μπαίνουν fb απο τον chrome και όχι απο την εφαρμογή … Απλά δεν νοιάζονται και θέλουν μόνο να κάνουν την δουλεια τους … Επίσης άλλοι σαν εμένα θέλουν ταχύτητα … Να ανοίγεις το GPS και μέσα σε 2″ να σε βρίσκει η να πατάς να ανοίξεις τις επαφές …και αν ανοίγουν ακαριαία και όχι μετά απο 5 sec που κάνουν σε πολλά android … Ακόμα,και σε μερικές ναυαρχίδες ! Και εκτός αυτού ειναι και θέμα γούστου …! Παραπάνω είπαν για το angry birds ότι είναι επί πληρωμή … Και απλά ανέφερα ότι είναι όλα τσάμπα πλέον ! Και δεν έχει μόνο το angry birds … Έχει παιχνίδια … Απλά όχι όλους τους τίτλους του android … Αναπτυσετσι όμως και κάθε μερα βγαίνουν καινούρια ! Επισεις εγώ προσωπικά χρησιμοποιώ Xbox και w8.1 στο PC και έχουν πολύ καλή αλληλεπίδραση μεταξύ τους …! Δεν διαφωνώ στο ότι χρειάζεται βελτιώσεις σε όλους τους τομείς! Πιστεύω ότι… Συνέχεια »

fff

Απορω μ ολους τ Ελληναρες π σχολιαζετε χωρις να εχετε δοκιμασει ποτε wp! Εχετε πολυ πλακα.
Ο ενας λεει πως λειπουν εφαρμογες κ βασικες μαλιστα!! ο αλλος οτι δεν τ ανανεωνετε το fb!! ο αλλος πως τα xiami ειναι καλυτερα, γελαει ο κοσμος αν εκτος λειτουργικου συγκρινεις κ μπαταρια κ καμερα!
Δεν λεω οτι δεν εχουν μειονεκτηματα αλλα εσεις εδω το εχετε ξεφτιλισει το θεμα!
Ασε π μετα απο 2-3 χρονια θα μ τα αναβαθμιζει ακομα η microsoft τα κινητα μας, τα δικα σας η google?

Νίκος

@naxxxman Ο λόγος που επέλεξα μετά απο το “πλούσιο” market του Android να πάω στο …φτωχό Store του Lumia, είναι απλός. Γιατί όλη την μνήμη του Android την έτρωγαν οι εφαρμογές της Google που τρέχανε στο παρασκήνιο και δεν μπορούσα να τρέξω σωστά τις εφαρμογές – παιχνίδια που κατέβαζα, ενώ με το Lumia με μόλις 512 μπορώ να τρέξω τα πάντα, ακόμα και Dungeon Hunter 4 που θέλει Galaxy Note 4. Επίσης βαρέθηκα κάθε φορά που ήθελα να κατεβάσω κάτι απο το Market, να ψάχνω και να σκέφτομαι τι θα διαγράψω, τι θα μου λείψει λιγότερο, για να ελευθερώσω λίγη μνήμη, ειδικά με τα 8GB (3 διαθέσιμα) τα Adventures και τα καλά RPG τα ξεχνούσες γιατί δεν επαρκούσε ο αποθηκευτικός χώρος. Και ρωτάω, ενώ έχω καλό, καινούριο και στην θεωρία γρήγορο τηλέφωνο, γιατί με αναγκάσει να δώσω 500 για να πάρω ενα με 16GB μνήμη, όταν με μια κάρτα SD μπορώ να κάνω μια χαρά την δουλειά μου. Τι είναι το κινητό, γάλα εβαπορέ με ημερομηνία λήξης, το καταναλώνουμε σε 6 μήνες και πάμε στο επόμενο; Το Lumia μου δίνει την δυνατότητα να βάλω μέχρι 128GB εξωτερική κάρτα SD. Αν αυτά εσύ τα θεωρείς πλεονεκτίματα του Android και ότι δεν… Συνέχεια »

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android Microsoft Windows 11

Windows 11: Τέλος η υποστήριξη για εφαρμογές Android

Η Microsoft θα σταματήσει να υποστηρίζει τις εφαρμογές Android στα Windows αλλά οι υπάρχοντες χρήστες θα πάρουν μια παράταση ενός χρόνου.

Business AI Microsoft

Mistral AI: Συνεργασία με τη Microsoft για τη γαλλική startup – Αποκάλυψε τον ανταγωνιστή του ChatGPT, Mistral Large

 Η γαλλική startup Mistral AI αποκάλυψε ένα νέο μεγάλο γλωσσικό μοντέλο (LLM) που θα ανταγωνιστεί το ChatGPT της OpenAI.

Games Microsoft Xbox

Xbox: 4 αποκλειστικά παιχνίδια έρχονται σε PS5 και Nintendo Switch

H Μicrosoft ανακοίνωσε επίσημα πως τέσσερα αποκλειστικά παιχνίδια του Xbox θα γίνουν διαθέσιμα και σε άλλες κονσόλες.

Business Huawei

HUAWEI Ελλάδας: Κορυφαία εταιρεία εργοδότης στην Ελλάδα για το 2024

Η Huawei Ελλάδας επιλέχθηκε ως Top Employer 2024 για δεύτερη διαδοχική χρονιά και, για πέμπτη συνεχόμενη φορά, σε ευρωπαϊκό επίπεδο.