Hugo Barra, εξηγεί γιατί η Xiaomi έχει τόσο χαμηλές τιμές

Ενώ για μεγάλα ονόματα όπως η Samsung, το 2014 ήταν δύσκολη χρονιά, για τη Xiaomi ήταν πολύ καλή καθώς μας απασχόλησε αρκετά με τις δυνατές συσκευές που διαθέτει σε οικονομικές τιμές ενώ ανέβηκε στην τρίτη θέση με τους μεγαλύτερους κατασκευαστές. Το μυστικό της επιτυχίας είναι σίγουρα οι χαμηλές τιμές, όμως πως καταφέρνει να τις κρατά χαμηλά ενώ άλλοι ανεβαίνουν στα 600 και 700 ευρώ;

Ο Hugo Barra της Xiomi, μιλώντας στο Your Story αναφέρει ότι η Xiaomi δραστηριοποιείται κυρίως στο ίντερνετ μέσω του ηλεκτρονικού εμπορίου κάτι που αυτόματα ρίχνει την τιμή καθώς δεν υπάρχουν μεσάζοντες ή λιανοπωλητές, αλλά ούτε και καταστήματα με υπαλλήλους και κόστος λειτουργίας. Επιπλέον, το marketing της εταιρείας έχει μηδενικό κόστος καθώς επιλέγει να δραστηριοποιείται κυρίως μέσω των social media, σε αντίθεση με τους παραδοσιακούς κατασκευαστές που ξοδεύουν μεγάλα ποσά στην διαφήμιση.

Aναφέρει επίσης ότι τα προϊόντα τους είναι διαθέσιμα για 18-24 μήνες και μέσα στο διάστημα αυτό ρίχνουν την τιμή 3-4 φορές και αυτό γίνεται διότι μπορεί να διαπραγματευτεί το κόστος παραγωγής με τους κατασκευαστές που πουλάνε τα κομμάτια. Χάρη στην πολύ γρήγορη εξέλιξη της τεχνολογίας όσον αφορά στα τεχνικά χαρακτηριστικά των smartphones βγαίνουν όλο και καλύτερα επομένως το κόστος για τα παλιότερα κομμάτια πέφτει.

“A product that stays on the shelf for 18-24 months — which is most of our products — goes through three or four price cuts. The Mi2 and Mi2s are essentially the same device, for example. The Mi2/Mi2s were on sale for 26 months. The Redmi 1 was first launched in September 2013, and we just announced the Redmi 2 this month, that’s 16 months later”

Δείτε το video όπου μίλησε για τους υπόλοιπους Κινέζους κατασκευαστές και για το γεγονός ότι την αποκαλούν Apple της Κίνας:

xiaomi πως κρατά τις χαμηλές τιμές, Hugo Barra, εξηγεί γιατί η Xiaomi έχει τόσο χαμηλές τιμές

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

7 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
GiorgosM.

Τα’πε όλα….

Γιώργος

Αξίζει να κατακτήσουν το κόσμο με ποιοτικά και οικονομικά προϊόντα (είδη το κάνουν) κάθε επιτυχία στην Xiaomi .

Περισσότερες εταιρίες = Μεγαλύτερος ανταγωνισμός = Φτηνότερα προϊόντα = Κέρδος του καταναλωτή .

vladimiros

Αντε ρε τα κωλοκινεζικα πραγματα..γιωργο π.χ τωρα τα κινεζικα οντος ειναι φθηνα σε σχεσει με τα γνωστα μοντελα,εσυ τι πιστευεις δεν θα ανεβασουν τις τιμες τους αν ξεπερασουν τους αλλους???? κ εγω σε λεω στανταρ θα τα ανεβασουν..οποιος παιχτης μπαινει στην αγορα παντα η τιμες ειναι χαμηλες για να προσελκηει κοσμο..εξετιας τους μπορει να κλεισει κ η σονη..γ@μο

ster

Βλαδιμηρε καταρχην μην λες κωλοκινεζικα γιατι και τα γιαπωνεζικα πριν 50 χρονια ηταν οτι ειναι τα κινεζικα πριν μια δεκαετια.Αλλα βλεπουμε πως ανεβαζοντας τον ποιοτικο ελεγχο γινεσαι τοπ στον κοσμο.Ετσι και οι κινεζοι με 1.3 δις λαο και ετησια αναπτυξη ανω του 6% πανε να δημιουργησουν μια αυτοκρατορια.
Επισης δεν ειναι απαραιτητο να ανεβασουν τις τιμες,γιατι τοτε το μονο που θα καταφερουν ειναι να μειωσουν τους υποψηφιους αγοραστες και να στραφουν στα κλασικα ονοματα.

Charalampos

@vladimiros Επίσης που κολλάει αν θα κλείσει η Sony με αυτό? την παλεύεις? τι μυαλά έχεις? Αν κάποια εταιρία κλείνει, κλείνει διότι δεν πάει καλά και όταν κάτι δεν πάει καλά πάει να πει ότι έχει απογοητεύσει το κοινό. Το ότι εσύ τσαντίζεσαι διότι μια άλλη εταιρία πηγαίνει καλύτερα από κάποια αλλην και με την αξία της, μόνο ερωτήματα μου δημιουργεί. Τα προϊόντα της Xiaomi είναι μακράν απο τα καλύτερα που έχω χρησιμοποιήσει κι όποιος το έχει κάνει το ίδιο θα πεί.

vladimiros

Ενταξη μπορει να μην φταινε οι κινεζοι που μπορει να κλεισει η Sony..απλα ημουν θυμωμενος τι να κανω και εγω..εχω Sony κινητο,Sony τηλεοραση,του pc κ αυτο παλι Sony,κ αυτοκινητα να εβγαζε παλι θα επερνα,ελπιζω να συνεχιζει να πουλαει κινητα…αυτα απο θανατικο οπαδο τις Sony!!! ( εσεις παρτε τα κινεζικα)

Charalampos

@vladimiros έχεις κόλλημα μεγάλο, όχι με την sony αλλά με τη ζωή απ’ότι φαίνεται. Δεν ξέρεις να εκτιμάς ποιο είναι πιο καλό, απλά είσαι κλειστόμυαλος. όλα τα κινητά στον ίδιο τόπο φτιάχνονται.Κι εγω Sony υποστηρίζω απο μικρό παιδί αλλά ξερω να κρίνω τι είναι καλύτερο. Τέσπα δικιά σου κρίση είναι, απλά όταν θα κυριαρχήσουν οι κινεζιες όπως λες μην αυτοκτονήσεις σε παρακαλώ. 😛

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Snapdragon Xiaomi

Xiaomi Civi 4 Pro: Επίσημα το πρώτο smartphone με Snapdragon 8s Gen 3

Η Xiaomi ανακοίνωσε επίσημα στην Κίνα το Civi 4 Pro, το πρώτο smartphone με το chipset Snapdragon 8s Gen 3.

Smartphones Xiaomi

Xiaomi Mix Fold 4: Μεγάλο leak – Αμφίδρομη δορυφορική επικοινωνία, ενισχυμένος μεντεσές, SD 8 Gen 3

Η Xiaomi κυκλοφόρησε το Mix Fold 3 τον περασμένο Αύγουστο και τώρα ετοιμάζει το Mix Fold 4, που πιθανότατα θα κυκλοφορήσει αυτό το καλοκαίρι.

Smartphones featured Xiaomi Xiaomi 14

Xiaomi 14: Κυκλοφόρησε Ελλάδα με τιμή 999 ευρώ και δώρο το Xiaomi Watch S3

To νέο smartphone της εταιρείας είναι σχεδιασμένο σε συνεργασία με τη Leica, και ξεχωρίζει χάρη στο παντοδύναμο τριπλό σύστημα καμερών νέας γενιάς φακών Leica.

Smartphones featured Xiaomi

Xiaomi HyperOS: Αυτές οι συσκευές θα αναβαθμιστούν το πρώτο εξάμηνο του 2024

Μετά το παγκόσμιο ντεμπούτο των Xiaomi 14 και 14 Ultra στο MWC, κυκλοφόρησε το λεπτομερές πρόγραμμα κυκλοφορίας για το HyperOS.