i-bank Καινοτομία & Τεχνολογία, Βραβεύσεις νικητών διαγωνισμού

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο Διαγωνισμός της Εθνικής Τράπεζας «i-bank Καινοτομία & Τεχνολογία» αναδεικνύοντας δέκα προτάσεις. Στο διαγωνισμό συμμετείχαν 674 με υποβολή 403 προτάσεων. Το ενδιαφέρον των συμμετεχόντων εστιάστηκε στην εξεύρεση λύσεων σε θέματα που αφορούν την καθημερινότητα και σχετίζονται με το περιβάλλον, την ασφάλεια των τραπεζικών συναλλαγών και τις πληρωμές μέσω κινητού τηλεφώνου.

, i-bank Καινοτομία & Τεχνολογία, Βραβεύσεις νικητών διαγωνισμού

Σε τελετή που διοργανώθηκε την Πέμπτη, 17 Μαρτίου 2011 στο Μέγαρο Μελά της Εθνικής Τράπεζας, απονεμήθηκαν τα βραβεία του διαγωνισμού.

Οι νικητές έχουν ως εξής:
• Το πρώτο χρηματικό βραβείο αξίας €20.000 απονεμήθηκε στον κ. Τσεκούρα Παναγιώτη για την πρότασή του στο τομέα των εναλλακτικών πηγών ενέργειας με τίτλο «Φωτοβολταϊκοί και θερμικοί ηλιακοί συλλέκτες Fresnel». Ο κ. Τσεκούρας είναι 27 ετών, διδακτορικός φοιτητής του ΕΜΠ.
• Το δεύτερο χρηματικό βραβείο αξίας €10.000 απονεμήθηκε στην κ. Χατζηδημήτρη Μαγδαληνή για την πρότασή της η οποία συνδυάζει τα κοινωνικά δίκτυα και τις συναλλαγές μέσω κινητού, με τίτλο «Από τα κοινωνικά δίκτυα στα δίκτυα πληρωμών».
• Το τρίτο χρηματικό βραβείο αξίας €6.000 απονεμήθηκε στον κ. Κώστα Αθανάσιο και στην κα Φιλλιπαίου Γεωργία για την πρόταση εξοικονόμησης ενέργειας με τίτλο «Συσκευή 4ΕCO2 συνεχούς αναπροσαρμογής της βέλτιστης λειτουργίας του συστήματος καύσης με δυνατότητα καταγραφής».
• Το τέταρτο χρηματικό βραβείο αξίας €4.000 απονεμήθηκε στον κ. Διαμαντίδη Αναστάσιο για την πρότασή του στον τομέα παροχής υπηρεσιών μέσω διαδικτύου με τίτλο «Προσφορά υπηρεσιών σε καταναλωτές για την εύρεση του κατάλληλου επαγγελματία και σε επαγγελματίες για άμεση προσφορά εργασίας».

Στις υπόλοιπες έξι προτάσεις που προκρίθηκαν στην τελική φάση του διαγωνισμού απονεμήθηκαν χρηματικά βραβεία αξίας €1.500. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο μέσος όρος ηλικίας των συμμετεχόντων στην τρίτη φάση του διαγωνισμού ήταν τα 30 έτη, με το ένα τρίτο των συμμετεχόντων να είναι γυναίκες.

Η Γενική Διευθύντρια Λειτουργιών της Εθνικής κα Τζάκου-Λαμπροπούλου αναφέρθηκε στην πελατοκεντρική στρατηγική του i-bank, των ηλεκτρονικών υπηρεσιών της Εθνικής, η οποία περιλαμβάνει μια σειρά από πρωτοβουλίες με κύρια χαρακτηριστικά την καινοτομία, τις νέες τεχνολογίες και την προσφορά στο κοινωνικό σύνολο.
Αυτές οι πρωτοβουλίες περιλαμβάνουν:
• Την καθιέρωση του ετήσιου διαγωνισμού i-bank Καινοτομία & Τεχνολογία.
• Τη δημιουργία του i-bank store, ενός πρωτοποριακού για τα ελληνικά και διεθνή δεδομένα πολυχώρου ηλεκτρονικής τραπεζικής που βασίζεται εξ’ ολοκλήρου στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες i-bank.
• Τη δημιουργία της ιστοσελίδας www.deixtous.gr για τη μείωση του ψηφιακού αναλφαβητισμού.
Επίσης, ανακοινώθηκε η έναρξη του δεύτερου διαγωνισμού «i-bank Καινοτομία & Τεχνολογία» για το 2011. Μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα ανακοινωθεί από το site του διαγωνισμού www.nbg.gr/ibank/innovation η νέα θεματολογία του δεύτερου διαγωνισμού.

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Business Meizu

Η Meizu πουλάει αυτοκίνητα στους εκθεσιακούς χώρους τηλεφώνων της

Έναν ιδιαίτερο τρόπο για να προωθήσει την πώληση αυτοκινήτων επέλεξε η Meizu, καθώς τα τοποθετεί στους εκθεσιακούς της χώρους.

Business Business Wi-Fi

Η ασύρματη φόρτιση μπορεί σύντομα να είναι τόσο εύκολη όσο η σύνδεση με το Wi-Fi

Η ασύρματη φόρτιση είναι μια τεχνολογία που υπάρχει στην αγορά εδώ και μερικά χρόνια. Οι περισσότεροι καταναλωτές την γνωρίζουν λόγω των κινητών τηλεφώνων, πολλά από τα οποία μπορούν να φορτίσουν και χωρίς καλώδια.

Business Apple Business

Apple, 35η θέση στη λίστα με τις ιδανικότερες εταιρείες για απασχόληση

Στην ετήσια λίστα με τις “Καλύτερες Εταιρείες για Εργασία το 2014” που αναρτήθηκε στον ιστότοπο Glassdoor, οι αναφορές από τους εργαζόμενους στην Apple την τοποθετούν στο νούμερο 35, μια θέση χαμηλότερα σε σχέση με το περσινό έτος, στη λίστα με τις εταιρείες που θεωρούνται σαν ιδανικές για απασχόληση.

Business Business

Innovation Act, Νομοσχέδιο των ΗΠΑ κατά των patent trolls

Η Βουλή των Αντιπροσώπων στις ΗΠΑ πέρασε ένα νέο νομοσχέδιο, το Innovation Act, για την προάσπιση των εταιριών τεχνολογίας ενάντια στα patent trolls. Το νέο νομοσχέδιο, απαιτεί από τον ενάγων πολλές περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πώς ο εναγόμενος καταπατεί τις πατέντες του πρώτου. Επίσης αναγκάζει τον ενάγων να κατονομάσει όλες τις πλευρές που έχουν […]