100 χρόνια IBM

Η συμπλήρωση ενός αιώνα επιτυχούς λειτουργίας της στο χώρο της Πληροφορικής – που αποτελεί μια από τις πιο ανταγωνιστικές και δυναμικές αγορές- καταδεικνύει τη δημιουργικότητα και τη δυναμική της IBM, ενώ παράλληλα αναδεικνύει τη σταθερότητα αλλά και την προσήλωση στην εκπλήρωση των στόχων της, ανεξάρτητα από τις συνθήκες που επικρατούν στον κλάδο.

, 100 χρόνια IBM

Η ΙΒΜ επιπλέον, συμπληρώνει 74 χρόνια παρουσίας στην ελληνική αγορά αλλά και 48 χρόνια δραστηριοποίησης στην Κυπριακή αγορά. Η πρώτη ολοκληρωμένη εγκατάσταση Πληροφοριακού Συστήματος έγινε το 1939 στην Ελλάδα. Το 1946 οι πρώτες ηλεκτρονικές γραφομηχανές της ΙΒΜ παραδίδονται σε μεγάλο τραπεζικό οργανισμό της χώρας και το 1960 εγκαθιστά τον πρώτο ηλεκτρονικό υπολογιστή στην χώρα. Στην Κύπρο, παραδίδει το 1963 το πρώτο σύστημα σε τραπεζικό οργανισμό της χώρας.

Έκτοτε, μέσα από την πολυετή παρουσία της στην ελληνική και κυπριακή αγορά, η ΙΒΜ έχει συμβάλει στην εξέλιξη της πληροφορικής, συνεργαζόμενη με οργανισμούς τόσο του δημόσιου όσο και του ιδιωτικού τομέα, από όλους τους κλάδους της αγοράς με στόχο τη βελτιστοποίηση των επιχειρηματικών τους δραστηριοτήτων και την αύξηση του ανταγωνιστικού τους πλεονεκτήματος. Ενδεικτικά, η ΙΒΜ έχει συνεργαστεί με επιχειρήσεις του Χρηματοοικονομικού κλάδου, του κλάδου των Τηλεπικοινωνιών, της Ενέργειας, των Μεταφορών, της Υγείας, καθώς και με οργανισμούς της Δημόσιας Διοίκησης κ.α.

«Στη διάρκεια των 100 ετών λειτουργίας της, η IBM εξελίσσεται διαρκώς, ωστόσο οι άνθρωποί της παραμένουμε πιστοί στις ίδιες αξίες με βασικό άξονα τη δέσμευση για καινοτομία και την πρόοδο της κοινωνίας», δήλωσε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΙΒΜ Ελλάς Α.Ε., κ. Σπύρος Πουλίδας.

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business IBM

Αλλαγή στρατηγικής για την IBM – Καταργεί 3.900 θέσεις εργασίας

Ακόμη ένας τεχνολογικός κολοσσός, όπως η IBM δείχνει να μην μπορεί να ανταπεξέλθει στην οικονομική κρίση και προχωρά σε απολύσεις προσωπικού.

Business IBM iPhone Steve Jobs

Mark Sullivan: Ο άνθρωπος που προέβλεψε το smartphone… το 1953

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην Tacoma News Tribune στις 11 Απριλίου 1953 όταν ο Steve Jobs ήταν λίγο πάνω από δύο ετών.

Business Fujitsu IBM

Fugaku: Ο πιο γρήγορος υπερυπολογιστής στον κόσμο βρίσκεται στην Ιαπωνία

Μπορεί το όνομά του Fugaku να μη σας λέει πολλά, αλλά τα 442 petaflops της υπολογιστικής του ισχύος υπόσχονται τα… πάντα.

Gear ΙΒΜ

H IBM αποκαλύπτει τον πρώτο κβαντικό υπολογιστή της

Τη Γερμανία επιλέγει η IBM για να παρουσιάσει τον έναν από τους πιο ισχυρούς κβαντικούς υπολογιστές στην Ευρώπη.