Οι πιο κερδοφόρες Εταιρείες το 2009, Τηλεπικοινωνίες, Πληροφορική, Εμπόριο Ηλεκτρονικών

Τα επιχειρηματικά αποτελέσματα μίας χρονιάς στην οποία η Ελληνική οικονομία γνώρισε μία περίοδο μεγάλης κρίσης με κύρια χαρακτηριστικά το υψηλό δημόσιο χρέος και το μεγάλο δημοσιονομικό έλλειμμα, αποτυπώνονται στην 3η Έκδοση BUSINESS LEADERS IN GREECE της ICAP Group. Στη Έκδοση παρουσιάζονται οι 500 πιο κερδοφόρες Εταιρείες και οι 200 πιο κερδοφόροι Όμιλοι με βάση τα κέρδη EBITDA (προ φόρων τόκων, αποσβέσεων).

To Techblog επέλεξε να σας παρουσιάσει της εταιρείες από τους κλάδους της Πληροφορικής, των Τηλεπικοινωνιών, του Εμπορίου Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και της Τηλεόρασης. Στην πρώτη στήλη αναφέρεται η θέση των εταιρειών για το 2009 και στη διπλανή στήλη η θέση τους το 2008 με βάση τους δημοσιοποιημένους ισολογισμούς. Οι δύο πρώτες θέσεις ανήκουν σε ΔΕΗ και ΟΠΑΠ και ακολουθούν οι εταιρείες που μας ενδιαφέρουν.

Πατήστε πάνω στη φωτογραφία για μεγέθυνση.
, Οι πιο κερδοφόρες Εταιρείες το 2009, Τηλεπικοινωνίες, Πληροφορική, Εμπόριο Ηλεκτρονικών

Πηγή

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business ICAP

Μείωση παρουσιάζει το μέγεθος της εγχώριας αγοράς βιβλίων την τελευταία τριετία

Ο κλάδος των εκδόσεων βιβλίων στην Ελλάδα χαρακτηρίζεται από μεγάλο σχετικά αριθμό επιχειρήσεων που ασχολούνται με την έκδοση ή/ και την εισαγωγή βιβλίων. Αρκετές από τις εταιρείες αυτές ασχολούνται και με άλλες δραστηριότητες όπως έκδοση περιοδικών και εφημερίδων, εκτυπώσεις εντύπων, γραφικές τέχνες κλπ.

Computers ICAP

Μελέτη, Συνεχίζει την ανοδική της πορεία η αγορά των ηλεκτρονικών υπολογιστών

Την τελευταία πενταετία, η συνολική εγχώρια αγορά προσωπικών υπολογιστών & servers ακολούθησε ανοδική πορεία, με μέσο ετήσιο ρυθμό αύξησης 15,6%. Ο βαθμός συγκέντρωσης είναι υψηλός καθώς πέντε εταιρείες ελέγχουν περίπου το 72% της αγοράς των φορητών Η/Υ, ενώ εννέα εταιρείες καλύπτουν το 63% της αγοράς των desktop.

Business ICAP

Ανοδική πορεία αναμένεται να παρουσιάσει η διαφήμιση μέσω internet τα επόμενα έτη

Σύμφωνα με νεότερη έκδοση της Κλαδικής Μελέτης η οποία κυκλοφόρησε από τη Διεύθυνση Οικονομικών Μελετών της ICAP Group, η ελληνική διαφημιστική αγορά είναι μια απαιτητική και ανταγωνιστική αγορά, η οποία χαρακτηρίζεται από χαμηλό δείκτη συγκέντρωσης. Στις επιχειρήσεις του κλάδου περιλαμβάνονται διαφημιστικές εταιρείες, εταιρείες αγοράς και προγραμματισμού χώρου–χρόνου (Media Specialists), εταιρείες εκμετάλλευσης υπαίθριων μέσων διαφήμισης (Outdoor), […]

Business ICAP

Επιβράδυνση της ανάπτυξης στην λιανική αγορά ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών οικιακών συσκευών

Όπως προκύπτει από την έκτη έκδοση της κλαδικής μελέτης «Αλυσίδες Kαταστημάτων Λιανικής Πώλησης Ηλεκτρικών Ηλεκτρονικών Οικιακών Συσκευών», της ICAP Group…