Japan Display, Γεννήθηκε ο Ιάπωνας γίγαντας στις οθόνες smartphones και tablets

Η Innovation Network Corporation of Japan (INCJ), η Hitachi, Ltd.,η Sony Corporation και η Toshiba Corporation ανακοίνωσαν ότι οριστικοποιήθηκε η συμφωνία τους για την ενσωμάτωση μικρών και μεσαίων οθόνων σε μια νέα εταιρία που θα ιδρυθεί από την INCJ και αναμένεται να ονομαστεί Japan Display Inc.

, Japan Display, Γεννήθηκε ο Ιάπωνας γίγαντας στις οθόνες smartphones και tablets

Ως αποτέλεσμα της συμφωνίας, όλες οι μετοχές των αντίστοιχων τομέων της Hitachi, Sony και Toshiba που δραστηριοποιούνται στις οθόνες μικρού και μεσαίου μεγέθους (π.χ. της Hitachi Displays, Ltd., της Sony Mobile Display Corporation και ένας επιπλέον Τομέας της Sony subsidiary και της Toshiba Mobile Display Co., Ltd.) και επιπλέον μονάδες θα μεταφερθούν στην Japan Display, στην οποία θα επενδύσουν και οι τέσσερις εταιρίες. Η INCJ, που στόχος της είναι να παρέχει οικονομική, τεχνολογική και διοικητική υποστήριξη σε επιχειρήσεις νέας γενιάς, θα επενδύσει συνολικά 200 δισεκατομμύρια γεν στην Japan Display.

Η Japan Display αναμένεται να χρησιμοποιήσει τις καλύτερες τεχνολογίες των τομέων που την αποτελούν και να δημιουργήσει νέα προϊόντα χρησιμοποιώντας κεφάλαια της INCJ, προκειμένου να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις της αγοράς για προϊόντα υψηλών προδιαγραφών. Επιπλέον λόγω των παραγωγικών δυνατοτήτων των τομέων που την αποτελούν, η Japan Display σκοπεύει να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητα των τιμών της για να παγιώσει τη θέση της σαν κυρίαρχη εταιρία στην αγορά μικρών και μεσαίων οθονών. Η εταιρία αναμένεται να ξεκινήσει τις δραστηριότητές της την άνοιξη του 2012, εφόσον υπάρξουν οι αναγκαίες διαδικαστικές και κυβερνητικές εγκρίσεις.

Σχέδιο Japan Display (όπως είναι προγραμματισμένο μέχρι στιγμής):
Έναρξη επιχειρηματικής δραστηριότητας: Άνοιξη 2012
Επωνυμία: Japan Display Inc.
Διεύθυνση: Τόκιο
Κεφάλαιο: 230 δισεκατομμύρια γεν (περιλαμβάνει το νόμιμο πλεόνασμα κεφαλαίου)
CEO: Shuichi Otsuka
Μέτοχοι: INCJ (70%), Hitachi (10%), Sony (10%), Toshiba (10%)
Δραστηριότητες: Ανάπτυξη, σχεδιασμός, παραγωγή και πωλήσεις μικρών και μεσαίων οθονών και παρεμφερών προϊόντων.

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

8 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
techviewGr (iPhonias)

αρε φτωχιες…

bill1989

Μονο καλα αποτελεσματα θ φερει μια τετοια συνεργασία

enigma

Βλέπω lg samsung να κάνουν καμιά συνεργασία γιατί αν μπει και η sharp στην japan display βλέπω να πέφτει πολύ “ξύλο”….

frastgr

καιρός ήταν να ξυπνήσει ο Ιαπωνικός γίγαντας ο οποίος είναι εγγύηση κατασκευαστικής ποιότητας και καινοτομίας. Αντεεεεε… γιατί πολύ ξεθάρεψαν οι Κορεάτες καιρός να τους βάλει κάποιος στη θέση που τους αρμόζει!!!!!! japan only…!!!!!!

Θεόφιλος

…….θα μπει και η matsushita αραγε?…….αντε για να δουμε ποιοτητα κατασκεταστικη και εκτος οθονης……οχι το κορεατικο κριτς κριτς…..

giannis

Φυσικά θα βγεί καλό απο μία τέτοια συνεργασία…για τις εταιρείες ίσως! Για μας όχι! Βάλτε λίγο το μυαλό σας και σκεφτείτε τί σημαίνει έλειψη ανταγωνισμού

stelios GR

εγω παλι δεν πιστευω οτι θα αλλαξει κατι….καποτε ηταν η ιαπωνια….τωρα ειναι η κορεα……

κώστας

κάνα νέο για τη ραδιενέργεια στην ιαπωνία δεν παίζει… το έχουν καλύψει πολύ καλά το θέμα. του χρόνου το αργότερο θα το έχουν ξεχάσει όλοι… και ή κορέα και λοιπές γείτονες χώρες εννοείται ότι έχουν επηρεαστεί σε μεγάλο βαθμό. για εμένα καμία αγορά σε ότι κατασκευάζεται σε ιαπωνία και γείτονές τους. ούτως ή άλλως εμείς ή λευκή φυλή δεν έχουμε καμία σχέση με τους σαυροειδεις κίτρινους. για όσους έχετε σκοπό να αφυπνιστείτε μπείτε στο ellhnkaichaos.blogspot.com. είμαστε ΈΛΛΗΝΕΣ και πρέπει να επιβίωσουμε. ΞΥΠΝΉΣΤΕ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Business Meizu

Η Meizu πουλάει αυτοκίνητα στους εκθεσιακούς χώρους τηλεφώνων της

Έναν ιδιαίτερο τρόπο για να προωθήσει την πώληση αυτοκινήτων επέλεξε η Meizu, καθώς τα τοποθετεί στους εκθεσιακούς της χώρους.

Business Business Wi-Fi

Η ασύρματη φόρτιση μπορεί σύντομα να είναι τόσο εύκολη όσο η σύνδεση με το Wi-Fi

Η ασύρματη φόρτιση είναι μια τεχνολογία που υπάρχει στην αγορά εδώ και μερικά χρόνια. Οι περισσότεροι καταναλωτές την γνωρίζουν λόγω των κινητών τηλεφώνων, πολλά από τα οποία μπορούν να φορτίσουν και χωρίς καλώδια.

Business Apple Business

Apple, 35η θέση στη λίστα με τις ιδανικότερες εταιρείες για απασχόληση

Στην ετήσια λίστα με τις “Καλύτερες Εταιρείες για Εργασία το 2014” που αναρτήθηκε στον ιστότοπο Glassdoor, οι αναφορές από τους εργαζόμενους στην Apple την τοποθετούν στο νούμερο 35, μια θέση χαμηλότερα σε σχέση με το περσινό έτος, στη λίστα με τις εταιρείες που θεωρούνται σαν ιδανικές για απασχόληση.

Business Business

Innovation Act, Νομοσχέδιο των ΗΠΑ κατά των patent trolls

Η Βουλή των Αντιπροσώπων στις ΗΠΑ πέρασε ένα νέο νομοσχέδιο, το Innovation Act, για την προάσπιση των εταιριών τεχνολογίας ενάντια στα patent trolls. Το νέο νομοσχέδιο, απαιτεί από τον ενάγων πολλές περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πώς ο εναγόμενος καταπατεί τις πατέντες του πρώτου. Επίσης αναγκάζει τον ενάγων να κατονομάσει όλες τις πλευρές που έχουν […]