iOS 9: Αμοιβή 1 εκ. δολάρια σε όποιον το “σπάσει”

Η Apple ανακοίνωσε εχθές ότι το iOS 9 βρίσκεται ήδη στις μισές συσκευές της, αλλά η εταιρεία cybersecurity Zerodium, έκανε μια πιο ενδιαφέρουσα ανακοίνωση. Aπευθύνθηκε στους απανταχού χάκερς και τους δελεάζει με το ποσό του 1 εκατομμυρίoυ δολαρίων σε οποίον καταφέρει να σπάσει “το πιο ασφαλές mobile λειτουργικό σύστημα στον κόσμο”, όπως το χαρακτηρίζει.

Συνολικά θα δώσει 3 εκατομμύρια δολάρια στους 3 πρώτους που θα καταφέρουν να προσπεράσουν μέχρι τις 31 Οκτωβρίου, τα τείχη ασφαλείας που έχει χτίσει η Apple γύρω από το iOS 9. Νικητές θα είναι οι jailbreaks που θα βρουν 3 διαφορετικούς τρόπους να σπάσουν το λειτουργικό της Apple εξ αποστάσεως, χρησιμοποιώντας κάποιο browser ή στέλνοντας μήνυμα (SMS, MMS).

H Zerodium είναι μεταξύ των εταιρειών που αγοράζουν software bugs από ερευνητές σε πολύ υψηλές τιμές, αλλά δεν τα αναφέρουν στις εταιρείες που είναι υπεύθυνες για την δημιουργία του software, στην προκειμένη περίπτωση είναι η Apple. Το αποτέλεσμα είναι ότι τα κενά αυτά είναι υπαρκτά εν αγνοία της εκάστοτε εταιρείας και οι χρήστες εκτεθειμένοι για μεγαλύτερο διάστημα. Η Zerodium, και άλλες παρόμοιες εταιρείες που αυξάνονται με τον καιρό, αρνούνται να αποκαλύψουν τα κενά ασφαλείας, παρά μόνο σε λίγους πελάτες τους που προτίθενται να πληρώσουν αδρά.

Η καμπάνια της εταιρείας έχει τίτλο “Million Dollar iOS 9 Bug Bounty” και η ίδια εξηγεί ότι προτίθεται να πληρώσει ένα τέτοιο ποσό λόγω του υψηλού επιπέδου ασφαλείας που υπάρχει στην πλατφόρμα της Apple, αλλά συμπληρώνει “Apple’s iOS is currently the most secure mobile OS. But don’t be fooled, secure does not mean unbreakable”.

Για όσους ενδιαφέρονται για το “κυνήγι του θησαυρού” να πούμε ότι το jailbreak πρέπει να λειτουργεί σε όλα τα smartphones της Apple, ακόμη και στα iPhone 6s και iPhone 6s Plus, αλλά και να παραμείνει μετά και το reboot της συσκευής.

iOS 9: Αμοιβή 1 εκ. δολάρια σε όποιον το "σπάσει", iOS 9: Αμοιβή 1 εκ. δολάρια σε όποιον το “σπάσει”

Πηγή: 1,2

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

9 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Gvirginia

Το σπάνε και τους λέει η εταιρεία “Ορίστε 1 εκ. δολάρια, της Ζιμπάμπουε”

Agnostos13

Οι Κινεζοι υποτιθεται οτι το εχουν “σπασει”

Wrangler10

Θα το σπάσουν, θα πάρουν το 1 εκατομμύριο και μετά η apple θα τους μυνησει (μανούλα σ’αυτα) και θα τους πάρει 10.

Stratos

@Wrangler10 , ή θα τους δώσει μια ευκαιρία για να μπούνε σε δουλειά

sotos

παιδια θα αρχισω διαβασμα να χακαρω το ios 19 ;-P

Bloodmaster

@Wrangler10 +1

Alexis klironomos

Geia sas jailbreakers ta simerina nea ine iperoxa giati molis espasa ta tixi to ios 9 me 2 tropous kai mou meni alos enas tropos oi dio tropi ine 1) apo to internet 2) apo app sto app store kai o tritos pou sxedon ton teliosa ine me sms

sotos

Δεν μιλας σοβαρα

jim99

για να στειλτε donation στο pangu team to μυριο … και γρηγορα….

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones App Store Apple

Έρχονται στο App Store: PlayStation, GameCube, Wii & SEGA Emulator για iPhone και Apple TV

Ο κύριος προγραμματιστής της εφαρμογής πολλαπλών εξομοιωτών Provenance είπε ότι η ομάδα του εργάζεται για την κυκλοφορία της στο App Store.

Smartphones Apple iPad Air

Φήμες ότι το iPad Air των 12,9″ θα έχει οθόνη MiniLED

Tα μοντέλα iPad Pro και iPad Air επόμενης γενιάς της Apple αναμένονται στις αρχές Μαΐου και, όσο πλησιάζουμε, εμφανίζονται νέες πληροφορίες.

Smartphones App Store Apple Meta

H Apple αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads από το App Store της στην Κίνα

Η Apple ανακοίνωσε πως αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads που ανήκουν σε Meta από το App Store της στην Κίνα.

Business AI Apple

Η Apple επενδύει πάνω από 250 εκατ. δολάρια στην Πανεπιστημιούπολη της Σιγκαπούρης

Η Apple ανακοίνωσε επενδύσεις άνω των 250 εκατ. δολαρίων για την ενίσχυση της πανεπιστημιούπολης της στην περιοχή Ang Mo Kio της Σιγκαπούρης.