iPad, το 2014 θα είναι η πρώτη χρονιά με πτώση στις πωλήσεις

Το 2014 φτάνει στο τέλος του σε κάτι περισσότερο από έναν μήνα αλλά απ ότι φαίνεται επιφυλάσσει άσχημα νέα για την Apple, και συγκεκριμένα για τα tablets της. Σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια, για πρώτη φορά οι πωλήσεις των iPads θα παρουσιάσουν πτώση σε αντίθεση με τα iPhones τα οποία πουλάνε εκατομμύρια και προβλέπεται ότι θα συνεχίσουν.

Τα Android tablets εδώ και καιρό κερδίζουν έδαφος έναντι της Apple, όμως για πρώτη φορά θα δούμε πτώση πωλήσεων στους αριθμούς σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια. Η εταιρεία ερευνών IDC προβλέπει ότι ο συνολικός αριθμός των iPads που πουλήθηκαν το 2014 θα είναι στα 64.9 εκατομμύρια κομμάτια, πράγμα που σημαίνει 12.7% πτώση σε σύγκριση με το 2013.

Ωστόσο, δεν είναι μόνο οι πωλήσεις της Apple που παρουσιάζουν πτώση, καθώς ολόκληρη η αγορά των tablets συρρικνώθηκε κυρίως λόγω του ότι οι χρήστες αντικαθιστούν τα tablets πολύ πιο αργά σε σύγκριση με τα smartphones τους. Συνολικά η αύξηση στην αγορά των tablets θα είναι στο 7.2% σε σύγκριση με το 2013 ενώ το αντίστοιχο ποσοστό πέρσι ήταν στο 52.5% σε σύγκριση με το 2012.

Ο κύκλος αναβάθμισης των tablets είναι παρόμοιος με εκείνο των υπολογιστών. Οι αναλυτές είχαν προβλέψει ότι οι χρήστες θα αλλάζουν τα tablets τους κάθε 2-3 χρόνια, τελικά όμως το διάστημα είναι πολύ μεγαλύτερο. Και η Apple συνηθίζει να δίνει νεότερες εκδόσεις του iOS σε παλαιότερα tablets.

Ένας ακόμη λόγος για την πτώση στην αγορά των talets είναι ότι οι οθόνες μεγαλώνουν οπότε οι χρήστες κάνουν αυτά που θα μπορούσαν να κάνουν σε ένα tablet, χρησιμοποιώντας τα phablets όπως είναι το 5.5 ιντσών iPhone 6 Plus και το 5.96 ιντσών Nexus 6. Άρα αντί να έχουν ένα smartphone κι ένα phablet, συνδυάζουν και τα δυο με το phablet.

ipad sales decline, iPad, το 2014 θα είναι η πρώτη χρονιά με πτώση στις πωλήσεις

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

16 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
nikmour

Καλά σε προηγούμενο post ειπώθηκε ότι “Η μετοχή της Apple έχει ανέβει 60% τον τελευταίο χρόνο και 24% από το media event στις 16 Οκτωβρίου φέτος όπου ανακοίνωσε το iPad Air 2, μετά το οποίο ακολούθησαν πολύ υψηλές πωλήσεις”.
Μας δουλεύετε?
Αν έλεγε ότι οι υψηλές πωλήσεις αφορούν όλη την γκάμα της Apple καλώς, αλλά δεν λέει αυτό.

j

Καλά. Να τα δούμε αυτά πρώτα και μετά λέμε, γιατι οι προβλέψεις πεφτουν και έξω. Εγώ πήρα το iPad mini 3 και ειναι τρομερό. Γρήγορο χωρίς Λαγκ καλή κάμερα και γενικά ειναι τελειο

Χρήστος

έτσι ακριβώς, όπως το λέτε στη τελευταία παράγραφο. Έχω iPhone 5, δε με νοιάζει να έχω και tablet τόσο στο σπίτι όσο και στο δρόμο. Γιατί τα καταφέρνω χωρίς να κουβαλώ ακόμη μια συσκευή μαζί μου.

Επιπροσθέτως, αν μου έλεγε κάποιος τώρα: tablet ή νέο smartphone?
θα επέλεγα νέο smartphone χωρίς δεύτερη σκέψη. Στο σπίτι υπολογιστής, στο δρόμο 4.5 ίντσες οθόνη, μια χαρά. Δεν υπάρχει χώρος για tablet.

Φαντάζομαι αν ήμουν φοιτητής, θα ήθελα tablet (iPad). Σημειώσεις, αυτονομία μπαταρίας, μεγάλη οθόνη.

Theodore.

Παιδια,ολα αυτα μονοι σας τα σκεφτηκατε;

Χρήστος

“η εταιρεία IDC” λέει στο άρθρο. Όχι “το τεχνολογικό ιστολόγιο techblog” …
έλεος.

X

Εδώ και μια εβδομάδα κάτοχος iPad 2 air ειλικρινά δεν υπάρχει καλύτερο tablet στον κόσμο αυτή τη στιγμή δε πα να λένε ότι θέλουν!

Makis

@ X

Αφού την παλεύεις να τα περνάς όλα μέσω I tunes… ναι έτσι είναι το καλύτερο τάμπλετ. Εγώ ένα μεσημέρι είχα το περσινό και δεν άντεξα και το επέστρεψα.

Max91

@ Χ
και απο mustitasking πως παμε?
και tablet και μια εφαρμογη καθε φορα??? απλα ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ… βαψτο μπλε και πετα το στη θαλασσα και κλαψε τα λεφτα σου.. απο ταμπλετ μονο samsung που εχεις πολλες δυνατοτητες σε σχεση με το ipad. Ανοιγω ταυτοχρονα δυο παραθυρα και κανω την δουλεια εσυ? ναι… το ipad ειναι το καλυτερο ειμαι σιγουρος.

Τομ

Max εισαι άσχετος και φαίνεται απο χιλιόμετρα.

Agnostos13

@Max91
Πατα πρωτα στο google “ipad air 2 ios8 split-screen multitasking” και μετα ξαναδιαβασε τι εγραψες!
Καλυτερα να μασας παρα να μιλας…

X

@Makis
Το Itunes το χρησiμοποίησα μόνο την πρώτη μέρα για να κάνω JB δε το έχω ανοίξει ποτέ ξανά από τότε

@Max91
Απλά είσαι άσχετος και αναμασάς ότι ακούς δεν υπάρχει τίποτε που να μπορείς να το κάνεις καλύτερα στο Samsung σου (από το να γράψεις ένα απλό κείμενο μιας πρότασης μέχρι το να διαχειριστείς βάση δεδομένων και Web site, Blog etc – Να επεξεργαστείς Βίντεο ή φωτογραφία κτλ) από ότι εγώ στο Ipad Μου.

ΥΓ. Για παιχνίδια δεν το συζητάμε αν δεις πως τρέχει το “Xcom Enemy Within” στο Air2 θα ζαλιστείς πιο γρήγορα από το PC πάει!

ΥΓ2. Πεταμένα λεφτά το Samsung (όποιο και να έχεις) μπορούσες να πάρεις Retina Mini στα 286 κλάσεις ανώτερο

Tek

όταν χρησιμοποιείς κάτι το οποίο δεν είναι παράγοντας επιβίωσης τότε μιλάμε για πολυτέλεια. έχετε μπει στο τρυπάκι της “τεχνολογίας” και αλλοβρίζεστε λες και θα αλλάξει κάτι. ξυπνάτε επιτέλους.

inblx

@Tek, Συμφωνώ απόλυτα με αυτό που λες, και επανειλημμένα έχω γράψει σχόλια πάνω στο θέμα του τάδε vs τάδε και στο κράξιμο των εταιριών αλλά δεν βγάζουμε τίποτα.
Αλλά το να λες: ” όταν χρησιμοποιείς κάτι το οποίο δεν είναι παράγοντας επιβίωσης τότε μιλάμε για πολυτέλεια “, μέσα σε ένα τεχνολογικό site, ε δεν στέκει ρε φιλέ………..

Φιλικά πάντα……. 😉

tolkien

Δεν ξερω πως τα παει η μετοχη της Apple και ουτε καν με ενδιαφερει. Αυτο που μπορω να πω ειναι οτι και το ipad air 2 που αγορασα πριν λιγες μερες αλλα και το Surface Pro 3 που αγορασα επισης ειναι και τα 2 amazing μηχανηματα. Απλα το Surface Pro 3 ειναι 2 κλικ καλυτερο (και ισως λιγα λεω) μιας και μπορεις να κανεις πολλα πραγματα με ενα full OS, ενω το ipad air 2 εχει ΦΟΒΕΡΗ μπαταρια, πολλα apps και δεν κολλαει καθολου (σε σχεση με το παλιο ipad 3 που ειχα).

Makis

@Tek

Τουλάχιστον στο συγκεκριμένο που τις είδες τις ύβρεις; ένα άσχετος ειπώθηκε. Άσε που μας λες να ξυπνήσουμε…

X

@tolkien
Καλά έκανες και τα αγόρασες και τα δύο γιατί αυτά είναι κορυφαία στο είδος τους και το ένα συμπληρώνει το άλλο θα συμφωνήσω στο Full IOS του Surface που πραγματικά δε συγκρίνεται αλλά από την άλλη το Surface δεν είναι και τόσο Tablet δεν είναι μόνο η μπαταρία είναι και το βάρος και ο φιλικότερος χειρισμός τα αμέτρητα συμβατά Applications, Παιχνίδια κτλ – Πάντως αν έπρεπε να αγοράσει κάποιος μόνο ένα από τα δύο και δεν είχε και υπολογιστή ή Laptop ε τότε το Surface νομίζω είναι μονόδρομος – Προσωπικά για full OS tablet έχω το Τ100 που και φθηνό είναι και ποτέ δε μ’ έχει απογοητεύσει και καλύτερη αυτονομία από το Surface3 έχει!!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.

Software Apple Apple Maps Apple Watch

iOS 18: Ίσως το iPhone αποκτήσει τους τοπογραφικούς χάρτες του Apple Watch

Η Apple φαίνεται να ετοιμάζεται να προσθέσει τοπογραφικούς χάρτες στις εφαρμογές Apple Maps στο iOS 18, macOS 15 και visionOS 2.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Software Apple iOS iPhone

iOS 18 με ΑΙ: Θα είναι «η πιο φιλόδοξη αναθεώρηση» στην ιστορία του iPhone

Στις 10 Ιουνίου ξεκινά το ετήσιο WWDC της Αpple, όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία, και αναμένεται να το κάνει με την αποκάλυψη του iOS 18.