Έγκριση δαπάνης για την προμήθεια iPhone 4S 16GB BLACK για υπουργό

Από την 1 Οκτωβρίου του 2010 έχει γίνει υποχρεωτική η ανάρτηση των αποφάσεων των κυβερνητικών οργάνων και της διοίκησης στο Διαδίκτυο και συγκεκριμένα στο Πρόγραμμα Δι@ύγεια. Όλες οι αποφάσεις δεν εκτελούνται αν δεν αναρτηθούν σε αυτόν τον δικτυακό τόπο. Το Techblog δεν ασχολείται με την πολιτική, στην συγκεκριμένη περίπτωση έχει απλά ενδιαφέρον να βλέπεις να παρουσιάζεται επίσημα η απόφαση για αγορά συγκεκριμένου μοντέλου κινητού τηλεφώνου για υπουργό.

update: Πριν λίγο ενημερώθηκα με σχόλιο επισκέπτη του Techblog ότι στην προσωπική του ιστοσελίδα ο Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού και Βουλευτής Επικρατείας κ. Παύλος Γερουλάνος ανάρτησε την ακόλουθη ανακοίνωση:

20/12/2011. Απάντηση σε δημοσιεύματα σχετικά με την προμήθεια κινητού τηλεφώνου
“Αναφορικά με Απόφαση που δημοσιεύεται στη Διαύγεια από τις 8/12/2011 και αφορά στην προμήθεια από το ΥΠΠΟΤ συσκευής κινητού τηλεφώνου i-phone 4S, για τον Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού θέλουμε να διευκρινίσουμε τα ακόλουθα ώστε να μην υπάρχει καμία δυνατότητα εκμετάλλευσης ή παρερμηνείας.
O Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού μόλις πληροφορήθηκε το ακριβές κόστος της υπηρεσιακής συσκευής, αρνήθηκε την παραλαβή της και την επαναπροώθησε στην υπηρεσία, ώστε να επιστραφεί.
Επισημαίνεται ότι, παρότι ο κ. Γερουλάνος, ως Υπουργός, δικαιούται σύμφωνα με το νόμο να χρησιμοποιεί υπηρεσιακή συσκευή, μέχρι σήμερα δεν έχει κάνει χρήση αυτής της δυνατότητας. Χρησιμοποιεί το προσωπικό του κινητό τηλέφωνο τόσο για τις δημόσιες όσο και για τις ιδιωτικές του υποθέσεις, οπότε δεν έχει κοστίσει ούτε ένα ευρώ στον Έλληνα φορολογούμενο.”

www.yeroulanos.gr/2011/12/20/2590/

, Έγκριση δαπάνης για την προμήθεια iPhone 4S 16GB BLACK για υπουργό
Δείτε τη σχετική απόφαση με ημερομηνία 08/12/2011 στην ιστοσελίδα του Προγράμματος Διαύγεια.

Kudos to Alekos St.

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

47 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Δημήτρης

Ωπα και χάρη μας έκανε το παιδί, που δεν πήρε το 64GB!!!

Panagiotis Gr.

εμ βέβαια! τσάμπα τηλέφωνα γιατί να μην πάρουν το καλύτερο; αυτοί το πληρώνουν. Το image τους μάρανε!

ΓιαννηςΑτλ

:@@@

Sakaros

Να σεβόμαστε κάποια πράγματα. Μπορεί ο άνθρωπος να μην έχει να δώσει για να πάρει iphone. Είναι λογικό να το κάνει δώρο ο ελληνικός λαός το κινητό στον αγαπητό υπουργό. Αυτοί τόσα κάνουν για μας. Να μην κάνουμε κι εμείς κάτι γι’ αυτούς;
Προτείνω κάθε μήνα να συγκεντρώνουμε με δικιά μας πρωτοβουλία ένα ποσό ώστε να του πληρώνουμε και τα πάγια. Είναι κρίμα να επιβαρύνεται ο άνθρωπος.
Εύγε και πάντα τέτοια!

fred

με το ζορι κρατιεμαι να μην βρισω πρωι πρωι.ντροπη.αλλα ως συνηθως τα τσιρακια τους στα μμε θα το κουκουλωσουν κ αυτο.

Centaur

Ωραίος ο υπουργός!… Δώστε του κ μια Apple Gift Card. Μια “γυφτό-καρτα” για τον “γυφτο-υπουργό” είναι ότι πρέπει…

GREG

Ο Παύλος Γερουλάνος δεν είναι ο Υπουργός;
Με το ζόρι μας βάζει να του πάρουμε Χριστουγεννιάτικο δώρο…
Αυτό είναι προκλητικό.

Μάριος

Οτι και να πούμε είναι λίγο για την ξευτίλα των πολιτικών. Η πλήρης έλλειψη ντροπής,φιλότιμου και αξιοπρέπειας είναι το βασικό τους χαρακτηριστικό. Είναι κρίμα που εμείς σαν πολίτες δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα πέρα από το να σχολιάζουμε τέτοιες πράξεις απροκάλυπτης κοροϊδίας…

Vasilis

Εάν θέλουν δωρεάν κινητό @@ να πάνε (εάν έχοuν τα προσόντα) να γίνουν υπάλληλοι στη Google, που τους κάνει δώρο το GALAXY NEXUS για τα Χριστούγεννα

Vanzel

Μακακία έκανε. iphone και μπούρδες, κάποιο με Android έπρεπε να πάρει. Είναι πιο καλά.

γιώργοσ22

Εδώ δεν έχουν λεφτα για μισθούς και συντάξεις θέλουν κινητά !!
Αλλα αφού τους έχουμε ακόμα να μας κυβερνανε και δεν τους έχουμε δέσει στην πλατεία Συντάγματος να τους πετάμε ότι άχρηστο έχουμε γιατι πλέον τα αυγά και οι ντομάτες είναι είδος πολυτελείας !

bec

Οταν φυγει θα το κρατησει; Που θα παει το προϊον δημοσιας δαπανης;

Βασιλης

Και τα παγια τους εμεις τα πληρωνουμε να ξερετε και τι παγια μαλιστα.φενταστειτε οτι με λογαριασμο 500 ευρω που τους δικαιολογουμε μπορουσε να το παρει τζαμπα με συνδεση αλλα who cares ? αφου τα κοροιδα πληρωνουν… Μετα θα κανει προσφυγη οτι δεν πηρε το 64 gb και θα ζηταει αναδρομικα…και επιδοματα ενοικιου ,γυμναστηριου,ρουχισμου και αλλα πολλα τους πληρωνουμε να ξερετε

kostas

Αίσχος… τίποτα άλλο ρε δεν έχω να πω, τέτοιες μέρες άλλοι σκέφτονται πως θα περάσουν τις γιορτές και τι θα φάνε. Κόβουν τον κόσμο από παντού, μας πάνε σε μισθούς των 300-400 euro, και αυτοί θέλουν iphone 4s για να μιλάνε, πληρωμένο απ όλους εμάς…

Nektarios

Αντι να τα δωσουν σε φτωχους ανθρωπους τα παιρνουν αυτοι που δεν ξερουν τι εχουν! !Τι ερχονται να μας πουν τωρα οτι σε βαρος του Δημοσιου περνω αυτα δηθεν και τα αλλα τα πολλα τα κρυφα ;; 300 Βλαχοι κατεστρεψαν τα παντα! !

Vasilis

Μήπως να του βγάλουμε και κανένα κονδύλι για να αγοράζει τραγουδάκια και εφαρμογές από το Apple Store!!

chris

Παύλο Γερουλάνο, καλορίζικο το μηλόφωνο, μόνο αυτό θα σου μείνει μετά την επόμενη συγκέντρωση στο σύνταγμα

sakis

please tell me siri, how to save Greece?

bikiapo

Παιδιά πιο κάτω λέει ότι εγκρίνεται δαπάνη για σεμινάρια χρησιμοποίησης του Siri αξίας 1000 ευρω γιατι ειναι και βλ….. και δεν ξέρει

Dimitris

Ο τζάμπας ζει! για σένα βγήκε η διαφήμιση πήγαινε εκεί στα media markt να παριστάνεις τον
τζαμπατζη με μεγαλύτερη επιτυχία. αφού το έχεις ρε

skace13

ελα εδω τα καλα iphone γραψτε πανω στην αναζητηση στο σαιτ που δινει να δειτε ποσα εχουν αγοραζουν τα λαμογια.κουφαλες ερχονται ikremales.

Konstantinos

Σε 2-3 μήνες θα γίνουμε Αργεντινή. Ήδη αριστερές οργανώσεις συντονίζουν τοπικές επιτροπές. Δεν ξέρω πόσοι Έλληνες κοιμούνται, αλλά ο Υπουργός όπως και όλοι του συναφιού, είναι οι πρώτοι που θα το σκάσουν. Γιατί να μην έχουν ένα iphone?

ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Να προσέχετε τι ψηφίζετε

Ed

https://www.yeroulanos.gr/2011/12/20/2590/

Θίχτηκε το αγόρι και τα μάζεψε….

kostas

χαχαχαχα γέλασα πολύ…
λες και αυτό περίμενε ο κόσμος για να μιλήσει, ή οτι μόνο αυτό ενόχλησε τον κόσμο…
άρε κούνια που σας κούναγε…

Mallis Giorgos

Το γύρισε πίσω για να πάρει κανένα κινητό της προκοπής.
Πλάκα κάνω apple fans μην βαράτε :p

zac

Σταχτη στα ματια δεν τρωμε!

tolios

δωστε λεφτα στο λαο μεινετε με τις μπακατελες σας ipad-iphone δεν ειναι για σας ειστε ασχετοι με αρχηγο με το γαπ

Kostas

Μπράβο!
Και το μαφιόζικο μπαράκι κοντά στο σπίτι μου έχει
μια αφίσα της UNICEF στη “βιτρίνα” του !!!
Καληνύχτα σας !

mitros_nik

δεν διαβασα να αναφερουν το techblog όσοι αναδημοσιευσαν την ειδηση απο δω. Πολιτικη αλλα και “δημοσιογραφια” της πλακας

afta_einai

Δε ξερω τι θα γινει με τη θηκη σιλικονης. Μπορει καποιος υπευθυνος να μας πει? Αν πχ ο υπουργος δικαιουταν θηκης και την αφησε για λογους δημοσιου συμφεροντος αυτο πρεπει επισης να δημοσιευτει παντου

afta_einai

https://www.skroutz.gr/s/390486/Apple-iPhone-4S-16GB.html
Αφου ειναι θεμα τιμης και μασησε οταν ειδε τα 669…

το βρηκα στο skroutz.gr με 629, μπορει να του το στειλει καποιος? Ειναι κριμα να μεινει με το παλιο του για 50 ευρω διαφορα.

Tolis

Ενταξει παιδια αυτο ειναι η κορυφη του παγοβουνου.Πριν λιγο καιρο (δεν ξερω αν ισχυει ακομα) παιρνανε “τσαμπα” κινητα καποιοι ψευτοδιευθυντες σε δημοσιες υπηρεσιες,τραπεζες, στρατο κλπ που στην τελικη δεν το ειχανε καμια μα καμια αναγκη.

Απλα ειναι ετσι η εποχη τωρα, που μας πειραξαν τα 600 ευρω για το κινητου του υπουργου…

Βύρωνας

ε ρε κάτι λαμόγια που παίζουν κι εμείς απλά κοιτάμε! Κάποιοι δεν έχουν να φάνε στη κυριολεξία και αυτοί εγκρίνουν κονδύλια για κινητά! Δεν φταίει όμως κανείς άλλος αλλά εμείς γιατί ενώ βλέπουμε τι κλέφτες, ψεύτες, λοποδήτες, προδώτες, απαταιώνες, κάφροι και ότι άλλο μπορείτε να φανταστείτε, θα τους ψηφίσουμε ξανά γιατί έτσι έχουμε μάθει!
και το χειρότερο είναι ότι παιδιά 18, 19, 20 χρονών που τώρα αρχίζουν τη ζωή τους ξέρουν ότι το μέλλον τους είναι μαύρο και έχουν και την κατηγορία του “μαζί τα φάγαμε” πριν καλά καλά καταλάβουν τι γίνεται!
Μπράβο κύριοι! Δώστε κι άλλα λεφτά για ένα ipad, ένα νέο notebook μα δεν πειράζει, ο λαός θα τα πληρώσει! Γιατί σε αυτή τη χώρα τους υπουργούς τους νοιάζει τι κινητό θα κυκλοφορούν και όχι πως να προοδεύσουμε!

Κώστα μπράβο που το έβαλες στο techblog!

Giorgos

Ναι τον καημενουλη τον πριγκηπα Charming (Shrek), επεσε απο τα συνεφα… Για τιμη ΖΤΕ το παρηγγειλε και του ηρθε 700 ευρω… Μα ειναι να τους εχεις εμπιστισυνη??? Ετσι επιστροφη του τηλεφωνου αφου σε πηραμε χαμπαρι …

Panos

Για μενα το παρηγγειλε. Αμεσως να κακολογισετε τους πολιτικους μας

Γιάννης

Ατος εζήλεψε ας εμεν που εδέβα και επήρα το i phone!!!!( αυτός ζήλεψε απο μένα που πήγα και πήρα το iphone)….πες του να παει με 24μηνο να το παρει δωρεαν….μην κανει τον κόσμο και κάνουν συμβούλια να αποφασίζουν ζαντίας!!!!!χαχαχαχα

Σπὐρος

Ωστε καθομαστε εμεις και κανουμε το σκατο μας παξιμαδι (συγνωμη κιολας για τν εκφραση) για να αγοραζουν αυτοι κινητα…Ευγε…ΕΛΛΑΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΣΟΥ!

spyros

Ητανε BLACK,και αυτος ηθελε WHITE,για να πηγαινει και με το μουσι…Γενικα το “μουσι”…Γι’αυτο και το επεστρεψε…

idnik

Παιδιά όλα προσχεδιασμένα είναι… το κινητό το έχει κανονικά στην κατοχή του. μην ακούτε παραμύθια!!!

Manolis Tsagkarakis

απλά αίσχος!!!

Panagiotis_Salonica

Παιδια συγνώμμη κιόλας , αλλά μπροστά στα δισ που έχουν ‘χαθεί’ , το αν πήρε ο Γερουλάνος ένα iphone είναι σταγόνα στον ωκεανό. Α ρε Συρίγο ούρλιαζες να μην αναλάβουμε τους ολυμπιακούς αγώνες του 2004 και το 90 τοις εκατό των Ελλήνων σε έκραζαν (δυστυχώς ανήκω και εγώ σε αυτό το ποσοστό).

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

@Panagiotis_Salonica
Το πρόβλημα φίλε μου είναι οτι δεν πήρε μόνο ο Γερουλάνος. 30 χρόνια τώρα ξέρεις από τέτοια 600άρια τι χρήμα φεύγει; 300 άτομα κάθε τετραετία δικαιούνται τα απίστευτα!

Αν δεν κάνω λάθος, (δεν έχω πρόχειρη τη σελίδα να σας την κοινοποιούσα) οι υπουργοί δικαιούνται:

καμιά 100αριά εισιτήρια αεροπορικα το χρόνο ο καθένας
ΟΤΙ αμάξι επιθυμεί ο καθένας έως 2000 κυβικά
Σοφέρ
Οτι συσκευή κινητού τηλεφώνου θέλει
Οι λογαριασμοί πληρωμένοι από το κράτος φυσικά
Αστικές συγκοινωνίες, τρένα,καράβια δωρεάν

και δεκάδες άλλα… αυτά θυμάμαι τώρα.

Michalis13

Αι στο _______ μου θελετε και iphone τσαμπα…δεν φτανει οσα τρωτε…κ αυτα που λεει ο γερουλιανος ειναι πιστευω σαλια μονο κ μονο για να μην τον κραξουν..

Θωμάς

Η ξεφτίλα τους δεν έχει όρια…

λεο7

H δαπάνη θα βαρύνει τις πιστώσεις του Οικογενειακού Προϋπολογισμού του Ε.Π.Π.(‘Ελληνα πολίτη πλήρωνε), Ειδικός Φορέας:Ελληνογερμανική Κυβέρνηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business App Store Apple Apple App Store

Apple app store: Δυσαρεστημένη η ΕΕ με τους νέους κανόνες και τις χρεώσεις

H Apple έχει ανακοινώσει τους κανόνες που πρέπει να ακολουθούν οι προγραμματιστές για να κάνουν τις εφαρμογές τους διαθέσιμες.

Business Apple featured iPhone

Μήνυση κατά της Apple από την κυβέρνηση των ΗΠΑ για μονοπωλιακές πρακτικές στο iPhone

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ έχει καταθέσει αγωγή ενάντια στην Apple, κατηγορώντας την για παράβαση των νόμων κατά των μονοπωλίων.

Business

Πώς να καθαρίζεις σωστά όλες τις οθόνες του σπιτιού σου

Η σκόνη στις οθόνες είναι κάτι που σίγουρα μας αφορά όλους και καλό θα είναι να γνωρίζουμε πως να την αφαιρούμε σωστά.

Business Elon Musk featured Neuralink

Neuralink: Ο πρώτος άνθρωπος με τσιπ εγκεφάλου παίζει σκάκι online

Η Neuralink έδειξε τον πρώτο της ασθενή να κινεί τον κέρσορα σε υπολογιστή χρησιμοποιώντας το τσιπ που έχει εμφυτευτεί στον εγκέφαλό του.