iPhone 6, οι τεράστιες πωλήσεις οδηγούν την Apple προς νέο ρεκόρ

Η εταιρεία ερευνών Kantar Worldpanel ComTech δημοσίευσε τα αποτελέσματα ερευνών της για το τρίμηνο που τελείωσε τον Οκτώβριο. Για την Apple τουλάχιστον τα νέα είναι πολύ καλά για τις πωλήσεις της και όπως όλα δείχνουν ετοιμάζεται για νέο ρεκόρ. Σίγουρα υπεύθυνα για τις τεράστιες πωλήσεις είναι τα iPhone 6 και iPhone 6 Plus με την αγορά να δείχνει ότι περίμενε από την Apple την μεγαλύτερη οθόνη.

Μιλώντας για την ευρωπαϊκή αγορά (Μ.Βρετανία, Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία και Ισπανία) το Android συνεχίζει να ηγείται με 69.4% του συνόλου της αγοράς, αλλά παρουσίασε 2.5% πτώση. Το iOS της Apple ανέβηκε κατά 5.7 ποσοστιαίες μονάδες φτάνοντας στο 20.7% χάρη στο iPhone 6 ενώ το Windows Phone κατέχει το 8.7% της αγοράς.

Όπως είπαμε το λανσάρισμα του iPhone 6 είναι που έδωσε τεράστια ώθηση στις πωλήσεις και η Μ.Βρετανία είναι αυτή που δίνει εντυπωσιακούς αριθμούς. Η Apple στη Μ.Βρετανία έχει το μεγαλύτερο μερίδιο της αγοράς μέχρι σήμερα φτάνοντας σχεδόν στο 40%. Όσοι αγοράζουν το iPhone 6 είναι κυρίως Apple fans (86%) ενώ μόλις το 5% είναι εκείνοι που έρχονται από Samsung συσκευές.

Παίρνοντας ως παράδειγμα τα δεδομένα της Μ.Βρετανίας βλέπουμε ότι οι πρώτοι αγοραστές του iPhone 6 είναι ηλικίας 16-24 (34%) και άντρες (64%). Οι λόγοι που το επιλέγουν είναι (51%) για το 4G, (49%) για το μέγεθος οθόνης και (45%) για το design.

Στις ΗΠΑ που παραδοσιακά είναι η δυνατή αγορά της Apple, οι πωλήσεις iPhone αυξήθηκαν μόλις 0.7% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρσι. AT&T και Verizon είναι υπεύθυνες για το μεγαλύτερο ποσοστό πωλήσεων (83.6% συνολικά), ενώ όπως γνωρίζαμε ήδη το iPhone 6 ξεπερνά σε πωλήσεις το iPhone 6 Plus με αναλογία 3:1.

Η αγορά της Κίνας παρουσίασε επίσης μικρή αύξηση 0.2 φτάνοντας στο 15.7% τον Οκτώβριο αν και μόλις 17 Οκτωβρίου έγινε διαθέσιμο το iPhone 6. Παρ όλα αυτά, η Xiaomi ήταν ο κυρίαρχος κατασκευαστής στην κινέζικη αγορά με ποσοστό σχεδόν 30% χάρη στο RedMi Note.

iphone 6 sales, iPhone 6, οι τεράστιες πωλήσεις οδηγούν την Apple προς νέο ρεκόρ

iphone 6 sales, iPhone 6, οι τεράστιες πωλήσεις οδηγούν την Apple προς νέο ρεκόρ

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

16 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Πέτρος

Κοίτα να δεις ρε παιδί μου που ο ανθρώπινος αντίχειρας ειναι λάθος κατασκευασμένος τελικά…

Tek

με βάση τα σταστικά το Android πάει σε ρεκόρ ιδιαίτερα στην Ιαπωνία

Tom

Όντως στην Ιαπωνία έκανε πάταγο το android για κάποιο λογο

Mike M.

Κοίτα να δεις ρε παιδί μου που… με βάση τα στατιστικά… η Apple δεν θα “κλέισει” τελικά… και βγάζει καμιά εκατοστή φορές περισσότερα κέρδη απ’ ότι όλοι οι υπόλοιποι του Android -που πάει για ρεκόρ ιδιαίτερα στην Ιαπωνία- μαζί!

ahri

Αρκετά μεγάλη πτώση για τα wp …..ενα βήμα πίσω ξανά από κει που δειχναν ότι μόνο προς τα πάνω θα πηγαίνουν…..το μόνο κερδισμένο είναι το IOS

giannogeorge

Αν και χρήστης Android, πες τα!

azriel84

Apple is doomed ρε. Από το κακό στο χειρότερο από τότε που έφυγε ο Jobs. Κρίμα…

FUBAR

Φοβερο. Εσεις οι android funs δεν εχετε να κανετε αλλη δουλεια απο το να κραζετε καθε φορα την apple? Σε καθε ποστ που μπορει να αναφερει apple – μπορει και οχι – μπορει κανεις να δει απειρα κομπλεξικα σχολια. Επισης να σημειωσω πως δεν χρειαζεται καποιος να εχει τελειωσει καν το γυμνασιο για να καταλαβει τον λογο που το android εχει μεγαλυτερο μεριδιο. Για εσας που ερχεστε προ εκπληξεων σε τετοια ειδησεις για το android φαση ” το μεγαλυτερο μεριδιο se smartphones ΕΝΩ η apple σε “τοσο” ποσοστο ” δεν θελω να σας το χαλασω αλλα ειναι η ΤΙΜΗ καθως και το ποσες συσκευες ( brands ) χρησιμοποιουν με το συγκεκριμενο λογισμικο. WOW

Nick

Η Apple έβγαλε καμιά υβριστική ανακοίνωση για την Ισπανία; 😛

Kostas Πειραιας

@Mike M γιατί να κλείσει φίλε μου? Επειδή 10 άεργοι τρολαρουν απο δω κι από κει χωρις επιχειρήματα? Οι ιδιοι θα λένε τα ιδια σε 3-4 χρόνια για τo android…
Bεβαια σύντομα έρχονται εξελίξεις στην apple σε δικαστικό επίπεδο,για θέματα ανταγωνισμού και τέτοια και ενδέχεται να υπάρξει πτώση,
Αυτο όμως είναι άσχετο με το οτι τα λεφτα μου φτάνουν μονο για alcatel και απο την κακια μου να θελω να κλεισει η Apple

Makis

Ο άλλος γράφει για τον αντίχειρα πάλι. Οτι να ‘ναι. Με κάλυψε ο Mike M. και FUBAR.

nikmour

Μάλλον οι περισσότεροι δεν διαβάσατε το άρθρο παρά μόνο τον τίτλο. Τα λεγόμενα του άρθρου δεν αντιπροσωπεύουν το κείμενο. Το ότι η apple θα κάνει περισσότερες πωλήσεις είναι πιθανό. Αλλά όχι τόσο πολύ όσο το φαντάζονται ορισμένοι.

Αποστόλης Ρόδος

Πως κάνετε έτσι ρε …. Μέτοχοι είσαστε? … Ελα Χριστέ μου τι διαβαζουμε.

ahri

το να χαιρονται καποιοι για την πρωτια του αντροιντ και να την λενε στους φανμποις του ios ειναι απλα τραγικο ……το ενα το χρησιμοπειει μονο η απλε και το αλλο και η κουτση μαρια η καθε πικραμενη εταιρια ….

Βαγγέλης

Οι κάτοχοι iphone δεν αναβαθμιζουν ευκολα συσκευή αν δε κολλάει λογο update οπως π.χ στα iphome 4 και 4s,το μεγέθος τους εδωσε κίνητρο για ουσιαστική αναβάθμιση οπως και κάποιοι χρηστες με μεγαλυτερες συσκευές θα πηραν iphone να το δοκιμάσουν για τον ιδιο λογο.Εγω πιστεύω οτι το android εχει πάρει μεγαλη μερίδα και οπως και να χει καποιος λογικος βλέπει οτι π.χ ενα g3 που κοστιζει τα μισα λεφτά απο το μικρο iphone στέκεται άνετα μπροστα του σε ολους τους τομεις του και φυσικα το ξεπερναει σε αλλα οπως το ois, την ελευθερια η τα 2 χρονια εγγύηση

nikmour

@ahri με ctrl+alt αλλάζεις από ελληνικά σε αγγλικά και αντίστροφα. Αυτή η απλε ποιά είναι? Επίσης η λογική σου είναι λάθος. Το Android είναι ελεύθερο λογισμικό και το χρησιμοποιούν όλοι ενώ το ios το χρησιμοποιεί μόνο η Apple. Αν έδινε την ελευθερία η εταιρεία να το πάρουν και άλλες το ποσοστό θα μοιραζόταν σε περισσότερους κατασκευαστές.
Τέλος και ρωτάω γιατί μάλλον θα ξέρετε, μέρισμα πότε θα δώσει η apple? Τόσοι μέτοχοι εδώ μέσα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPad Air

Φήμες ότι το iPad Air των 12,9″ θα έχει οθόνη MiniLED

Tα μοντέλα iPad Pro και iPad Air επόμενης γενιάς της Apple αναμένονται στις αρχές Μαΐου και, όσο πλησιάζουμε, εμφανίζονται νέες πληροφορίες.

Smartphones App Store Apple Meta

H Apple αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads από το App Store της στην Κίνα

Η Apple ανακοίνωσε πως αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads που ανήκουν σε Meta από το App Store της στην Κίνα.

Business AI Apple

Η Apple επενδύει πάνω από 250 εκατ. δολάρια στην Πανεπιστημιούπολη της Σιγκαπούρης

Η Apple ανακοίνωσε επενδύσεις άνω των 250 εκατ. δολαρίων για την ενίσχυση της πανεπιστημιούπολης της στην περιοχή Ang Mo Kio της Σιγκαπούρης.

Software Apple iOS Siri

iOS 18: Έρχονται νέες δυνατότητες στην εφαρμογή Notes – Θα υποστηρίζει εγγραφή ήχου και μαθηματικές σημειώσεις

Η Apple πρόκειται να παρουσιάσει τη νέα έκδοση λογισμικού iOS 18 στις 10 Ιουνίου κατά τη διάρκεια του WWDC 2024 Keynote.