Ιρλανδία: Συντάσσεται με την Apple εναντίον της απόφασης της E.E. για πληρωμή 13 δις ευρώ

Σε μια κίνηση η οποία λίγο πολύ ήταν αναμενόμενη, η κυβέρνηση της χώρας συντάσσεται με την Apple εναντίον της απόφασης της Ευρωπαϊκής Ένωσης και θέλει να προχωρήσει σε έφεση εναντίον αυτής της απόφασης.

Το κυβερνητικό συμβούλιο που έγινε την Παρασκευή αποφάσισε ότι η Ιρλανδία θα συμμαχήσει με την Apple στη νομική διαμάχη με την Ευρωπαϊκή Ένωση και μάλιστα θα παρέχει και νομικούς συμβούλους στην Αμερικανική εταιρεία. Την απόφαση αυτή αναμένεται να επικυρώσει η Ιρλανδική βουλή στα μέσα της εβδομάδας.

Η απόφαση αυτής της κυβέρνησης της Ιρλανδίας με την οποία πρακτικά λέει όχι σε έσοδα 13 δις ευρώ ή περίπου 3.000 ευρώ ανά κάτοικο της χώρας έχει να κάνει με το ότι θέλουν να διατηρήσουν σε πρώτη φάση το φιλικό προς τις εταιρείες οικονομικό περιβάλλον που έχουν χτίσει, ενώ ταυτόχρονα είναι και θέμα κύρους όπου δεν θέλουν σήμερα να αποφασίσουν κάτι διαφορετικό από αυτό που είχαν συμφωνήσει τόσα χρόνια με την Apple.

Την απόφαση αυτή της Ιρλανδικής κυβέρνησης φαίνεται να στηρίζουν και πολίτες, ειδικότερα της περιοχής όπου βρίσκονται τα κεντρικά γραφεία της Apple για την Ευρώπη. Δήλωσαν μάλιστα στο CNN ότι αντίστοιχες επενδύσεις όπως αυτή της Apple έχουν αλλάξει πλήρως την τοπική οικονομία προς το καλύτερο. Έχουν φέρει θέσεις εργασίας, ευημερία. \\

Επιπλέον δήλωσαν ότι θεωρούν πως αν η κυβέρνηση τους αποφασίσει να ακολουθήσει τις επιταγές της Ευρωπαϊκή Ένωσης και της συγκεκριμένης απόφασης έτσι ώστε η Apple να αναγκαστεί να δώσει 13 δις ευρώ επιπλέον φόρους αυτό μακροπρόθεσμα θα αποβεί μοιραίο για την τοπική οικονομία. Αναφέρουν μάλιστα ότι δύο παράγοντες έσωσαν την τοπική οικονομία από την καταστροφή, η Apple και η φαρμακοβιομηχανία και τα δύο ήταν σε μεγάλο βαθμό ξένες επενδύσεις τις οποίες θέλουν να κρατήσουν.

Ιρλανδία, Ιρλανδία: Συντάσσεται με την Apple εναντίον της απόφασης της E.E. για πληρωμή 13 δις ευρώ

Πηγή

Technology editor, gadget freak, electronics engineer, hardware/software reviewer, web developer, amateur astronomer, physics & math lover, trekkie, beekeeper.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

12 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Solon

Ω ρε μίζα που θα έπεσε για να περνάν αφορολόγητα τόσα χρήματα!

vasiliS7edge

#taxgate;
Ας πληρώσει, έτσι κι αλλιως έχει τοσα λεφτά που δεν τα χρησιμοποιεί και απλως καθεται πανω τους σαν τις κότες και τα κλωσσάει. Έτσι κι αλλιως θα πουλησει 18 εκατομύρια iPhones σε 1,5 μήνα και θα τα βγαλει.

edd

Ο κάθε λαός έχει τη κυβέρνηση που του αξίζει.. Αν και έχω την εντύπωση ότι στη journal το γκάλοπ έδινε 62% υπέρ 29% κατά της είσπραξης.. Ας δεχτούμε τα λεγόμενα του CNN όμως.

Darth

έπεσε πολύ πολύ βαρβάτη μίζα για να κανουν ετσι…. και τώρα φοβούνται για τους κώλους τους….

Apostolos

Όταν μια εταιρεία είναι πάνω από το κράτος

Apostolos

Και καλά, όλη η Ιρλανδία στην αππλ δουλεύει?

@papaki

Ποιος ξέρει τι άλλο μπορεί να έκανε ή να κάνει η εταιρεία Apple για να έχουν όλοι οι υπόλοιποι το στοματάκι τους κλειστό για να φαίνεται αυτή και μόνο σαν Σούπερ Apple που μπορεί να καθήσει και στο στομάχι που ξέρεις τόσο βαρύ μήλο που είναι.

One

Αν η ευρωπη ηταν σωστή ας έκανε το ιδιο και στην Ολλανδία, το Λουξεμβούργο κτλ. Για να τους φταίει μονο η Ιρλανδία που βγηκε απο τα μνημόνια χαρις τις ξένες επενδύσεις σημαίνει πολλά πράγματα…

Giannis

Η Apple έχει 6.000 θέσεις εργασίας στην Ιρλανδία. Χωρίς να υπολογίζουμε άλλα συναφή επαγγέλματα. Το όνομα της εταιρείας δημιουργεί ένα φιλικό περιβάλλον για την προσέλκυση και άλλων επενδύσεων στην χώρα. Προφανώς μακροπρόθεσμα τα οφέλη της οικονομίας θα είναι πολλαπλάσια. Δεν παίζουν παντού μίζες, απλά πρέπει να σκέφτεσαι επιχειρηματικά.
Να θυμίσω ότι η VW στην Ευρώπη δεν πλήρωσε ούτε σεντ για το dieselgate αντιθέτως με την Αμερική που καλείται να πληρώσει κάποια δις.

Than

Προφανώς για να μη θέλει να εισπράξει 13 δις η Ιρλανδία σημαίνει πως εχει βγάλει κατι παραπάνω απο 13 δις απο την Apple με διαφορετικούς τρόπους. Το οτι η δικιά μας κυβέρνηση ειναι οτι να ναι δε σημαίνει οτι και ολες οι υπόλοιπες ειναι το ίδιο. Στη συμφωνία που εχει γινει για να ειναι εκεί το κέντρο της Apple στην Ευρώπη προφανώς υπαρχουν όροι που ικανοποιούν και τις δυο μεριές. Ας μη μπούμε στο τρυπακι οτι έγιναν λαμογιες.

edd

Καταρχάς είναι ανήθικο να ευνοεις σαν κράτος μια επιχείρηση σε βάρος κάποιας άλλης (ο ορισμός της λαμογιας). Είναι το αντίθετο του καπιταλισμού και το ρόλο του κράτους σε αυτον. Δεύτερον, δεν απέδωσε και φάνηκε με την ανάγκη ξελασπώματος με οικονομική βοηθεια (η Ιρλανδία ήταν μια από τις χώρες που μπήκαν σε μνημόνιο). Τρίτον είναι ανευθυνο και θρασυτατο να έχεις ελλειμα στον κρατικό προϋπολογισμό, να συνεχιζεις να έχεις ελλειμα και μετά τα μνημόνια, να έχεις μέση φορολόγηση 30% και μια εταιρία να πληρώνει λιγότερο φόρο από ένα πολίτη με πολύ χαμηλότερο εισοδημα. Και ενώ βλέπεις ότι δε σου βγαίνει, συνεχίζεις με την προοπτική ότι θα σε ξελασπώνουν οι άλλες χώρες με δανεια. Τέταρτον, δεν αναφέρθηκε κανένας (εκτος των ΗΠΑ) στο χαμηλό συντελεστή φορολογίας στην Ιρλανδία, αλλα στην καταφορη παραβίαση της ανταγωνιστικότητας και διαφανειας. Πεμπτον, μια ανεπτυγμένη χώρα δεν την χαρακτηρίζει μονο το κατα κεφαλην ΑΕΠ, αλλα και η μικρή ανισότητα, ακεραιοτητα και διαφανεια. Αλλιώς θα θεωρούσαμε ανεπτυγμένη και τη σαουδικη αραβια. Μη τα ισοπεδώνουμε όλα.. Τις επενδύσεις τις χρειάζεσαι για κάποιο σκοπό, όχι καθ’ αυτές. Για τις φορολογικές απολαβές του κράτους και την απασχόληση. 6000 θέσεις δεν είναι τπτ παραπάνω από μια φτηνη δικαιολογία για τα αδικαιολόγητα. Για τους αγνωμονες ,η… Συνέχεια »

Kaiendz

Διαβάστε λίγο τι ακριβως συμβαίνει κ μετα λετε οτι βλακεια σας κατεβαίνει.. Ζω στην Ιρλανδία 2 χρόνια τώρα κ η Apple έχει περίπου 4000 υπάλληλους εδω .Εδω πληρώνει κανονικά φόρο κάπου στο 13% το πρόβλημα ήταν ότι όλα τα υπόλοιπα παράρτηματα Ευρωπης αγοραζαν τα παντα απο εδω με αποτέλεσμα να δειχνουν ελαχιστα εσοδα αφου εδειχναν μεγάλα έξοδα στις υπολοιπες χωρες της Ευρώπης ..Καποιες χώρες θέλουν κομματι της τουρτας βλεπε Γερμανια Βελγιο κτλ…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear AirTag Apple featured

Του έκλεψαν την BMW και την πήρε πίσω χάρη στο AirTag της Apple

Η Apple καλεί τους χρήστες AirTag να καλούν την αστυνομία όταν εντοπίζουν την τοποθεσία της κλεμμένης περιουσίας τους.

Gear Apple

Apple Vision Pro: Φήμες για μείωση της παραγωγής λόγω απότομης μείωσης της ζήτησης

Η Apple μείωσε τον αριθμό των μονάδων Vision Pro που σκοπεύει να αποστείλει το 2024, από τις αναμενόμενες 700-800.000 σε 400 με 450.000.

Gear Apple Apple Pencil featured

«Let Loose»: Ανακοινώθηκε event από την Apple στις 7 Μαΐου για τα νέα iPad

Η Apple ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει ένα special event την Τρίτη 7 Μαΐου με ένα live streaming διαθέσιμο σε Apple.com και YouTube.

Software Apple featured

Apple: Εξαγοράζει γαλλική εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης με εξειδίκευση στην επεξεργασία on device

Η Apple εξαγόρασε την startup τεχνητής νοημοσύνης Datakalab με έδρα το Παρίσι για να της παρέχει εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης on device.