Σεισμός στην Ιαπωνία, Αυξάνονται οι τιμές στα ηλεκτρονικά εξαρτήματα

Πριν από τον καταστροφικό σεισμό στην Ιαπωνία οι κατασκευαστές ηλεκτρονικών συσκευών απαιτούσαν μειώσεις στις τιμές των εξαρτημάτων που αγόραζαν από τα εργοστάσια της Ταϊβάν. Τότε η παραγωγή ήταν μεγαλύτερη της ζήτησης και οι κατασκευαστές πίεζαν για μειώσεις της τάξης του 5-10%.

Μετά τον σεισμό και την άνοδο της τιμής των πρώτων υλών οι κατασκευαστές παγώγουν προσωρινά τις παραγγελείες ενώ δείχνουν πρόθυμοι να πληρώσουν περισσότερα για να μην δημιουργηθούν προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα.

Σίγουρα δεν είμαι αρμόδιος να εκτιμήσω το πως θα εξελιχθεί η παγκόσμια βιομηχανία ηλεκτρονικών, πιστεύω όμως ότι θα υπάρξουν προβλήματα τους επόμενους μήνες ίσως ακόμα και με αναβολή κυκλοφορίας αναμενόμενων συσκευών ή καθυστέρηση ανακοίνωσης νέων μοντέλων.

, Σεισμός στην Ιαπωνία, Αυξάνονται οι τιμές στα ηλεκτρονικά εξαρτήματα

Πηγή

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Chip Japan USA

Ιαπωνία: Περιορισμός στις εξαγωγές εξοπλισμού για την κατασκευή chip

Η ιαπωνική κυβέρνηση ανακοίνωσε την πρόθεσή της να προχωρήσει στην επιβολή περιορισμών ως προς τις εξαγωγές εξοπλισμού για την κατασκευή chip.

Gear China Chip Japan

ΗΠΑ, Ολλανδία και Ιαπωνία ενώνουν τις δυνάμεις τους κατά των κινέζικων τσιπ

Μεγάλες παγκόσμιες δυνάμεις στην βιομηχανία της τεχνολογίας, όπως οι ΗΠΑ, Ολλανδία και Ιαπωνία βάζουν περιορισμό των εξαγωγών ορισμένων προηγμένων μηχανημάτων κατασκευής τσιπ στην Κίνα.

Software Business Meizu

Η Meizu πουλάει αυτοκίνητα στους εκθεσιακούς χώρους τηλεφώνων της

Έναν ιδιαίτερο τρόπο για να προωθήσει την πώληση αυτοκινήτων επέλεξε η Meizu, καθώς τα τοποθετεί στους εκθεσιακούς της χώρους.

Business Business Wi-Fi

Η ασύρματη φόρτιση μπορεί σύντομα να είναι τόσο εύκολη όσο η σύνδεση με το Wi-Fi

Η ασύρματη φόρτιση είναι μια τεχνολογία που υπάρχει στην αγορά εδώ και μερικά χρόνια. Οι περισσότεροι καταναλωτές την γνωρίζουν λόγω των κινητών τηλεφώνων, πολλά από τα οποία μπορούν να φορτίσουν και χωρίς καλώδια.