Jony Ive: Περίμενε ότι θα απολυθεί όταν επέστρεψε ο Jobs το 1997

Από το βιβλίο «Becoming Steve Jobs» των Brent Schlender and Rick Tetzeli που κυκλοφορεί 24 Μαρτίου έχουμε ξεκινήσει να βλέπουμε ήδη κάποια αποσπάσματα. Την προηγούμενη εβδομάδα αποκαλύφθηκε ότι o Tim Cook είχε προσφερθεί να δώσει μόσχευμα για να εγχειρηθεί ο Steve Jobs.

Σήμερα κυκλοφόρησε ένα ακόμη απόσπασμα που αφορά στην σχέση του Steve Jobs με τον σημερινό αρχισχεδιαστή της Apple, Jony Ive. Μέσα στο βιβλίο ο Ive παραδέχεται ότι όταν επέστρεψε ο Jobs το 1997 ως ο CEO της Apple, φοβόταν ότι θα τον απολύσει.

Ο Ive ήταν πολύ νευρικός όταν τον επισκέφθηκε ο Jobs για πρώτη φορά στο Design Lab και θεώρησε ότι πηγαίνει για να του ανακοινώσει την αντικατάστασή του από τον Harmut Esslinger ο οποίος είχε βοηθήσει στο σχεδιασμό του Macintosh:

“That very first time we met, he had already started to talk about reengaging Harmut Esslinger. He came over to the studio, I think, essentially to fire me”.

Ο Ive ένοιωθε ότι του άξιζε να απολυθεί διότι οι πωλήσεις της Apple εκείνη την περίοδο δεν ήταν καθόλου καλές. όταν επέστρεψε ο Jobs ακύρωσε μη πετυχημένα προϊόντα όπως η πλατφόρμα Newton και απέλυσε άτομα που δεν ταίριαζαν με το όραμα που είχε για την μελλοντική Apple ο Jobs.

Αργότερα ο Jobs είπε στον Schlender (έναν από τους συγγραφείς του βιβλίου) ότι του άρεσε ο Ive του άρεσε από την πρώτη στιγμή και ότι ο προκάτοχός του Gil Amelio “χαράμιζε” το ταλέντο του Ive.

jony ive, Jony Ive: Περίμενε ότι θα απολυθεί όταν επέστρεψε ο Jobs το 1997

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Apple Steve Jobs Steve Wozniak

Επιταγή της Apple υπογεγραμμένη από τον Steve Jobs πουλήθηκε για 46.063$

Μια επιταγή υπογεγραμμένη από τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο και συνιδρυτή της Apple, Steve Jobs, πωλήθηκε για 46.063 δολάρια σε δημοπρασία.

Business Apple Steve Jobs Steve Wozniak

Σε δημοπρασία επιταγή της Apple με την υπογραφή του Steve Jobs – Αναμένεται να πιάσει πάνω από 25.000 δολάρια

Αναμνηστικά αντικείμενα του Steve Jobs και των πρώτων ημερών της Apple συνηθίζουν να πιάνουν υψηλά ποσά στις δημοπρασίες.

Gear Apple featured Steve Jobs

Apple-1: Διαφήμιση χειρόγραφη από τον Steve Jobs πωλείται για πάνω από 175.000 $

Μια διαφήμιση της Apple-1 γραμμένη από τον ίδιο τον Steve Jobs πουλήθηκε πρόσφατα για 175.759 $ σε δημοπρασία.

Business Apple featured Steve Jobs

Επιταγή υπογεγραμμένη από τον Steve Jobs πουλήθηκε για πάνω από 100 χιλιάδες δολάρια

Μια επιταγή της Apple Computer Company, υπογεγραμμένη από τον Steve Jobs, πουλήθηκε για 106.985 δολάρια μέσω δημοπρασίας.