Kantar: H Apple κερδίζει έδαφος στις ΗΠΑ, η Samsung χάνει στην Ευρώπη

Η Kantar Worldpanel, μια εταιρεία ερευνών που συναντούμε συχνά μπροστά μας, δημοσιοποίησε τα δεδομένα της για την αγορά των smartphones για το τρίτο τρίμηνο του 2016. Σύμφωνα με τους αριθμούς, τα iPhone 7 και iPhone 7 Plus είχαν μεγάλη επιτυχία στις ΗΠΑ.

Το iOS της Apple σημείωσε αύξηση 5.2% την ίδια περίοδο στις ΗΠΑ, ενώ τα iPhone 7 / iPhone 7 Plus ήταν τα top-selling smartphones στην αγορά. Στην δεύτερη θέση ακολούθησε το λίγο πιο οικονομικό iPhone 6s. Σύμφωνα με τα δεδομένα της Kantar, το iOS έχει το 34.2% στην αγορά των ΗΠΑ, ενώ το Android έπεσε στο 63.4% (από 66.7%).

Όσο για τις υπόλοιπες αγορές εκτός ΗΠΑ, τα νέα κινητά της Apple δεν φαίνεται να τα πηγαίνουν τόσο καλά. Στην Γερμανία το μερίδιο του iOS έπεσε κατά 2.5 μονάδες στο 15%. Στην Κίνα πήγε από 18.7% στο 14.2%. Στη Μ. Βρετανία τα iPhone 7 και iPhone 7 Plus για τον μήνα Σεπτέμβριο ήταν top-sellers, παίρνοντας το 15.1% της πίτας. Αυτό που έχει ενδιαφέρον είναι ότι το iPhone SE είναι επίσης αρκετά δημοφιλές στη Μ. Βρετανία αντιπροσωπεύοντας το 8.5% των πωλήσεων smartphones (3.5% στις ΗΠΑ).

Μετά την απόσυρση του Samsung Galaxy Note 7, η Samsung ήταν αναμενόμενο να δεχτεί κάποιο πλήγμα. Η μόνη αγορά στην οποία δείχνει άνοδο κερδών, σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά, είναι η Μ. Βρετανία, όπου έχει το 30.4% των πωλήσεων smartphones. Στην Ιταλία η Samsung εκθρονίστηκε από την Huawei, η οποία σημείωσε εντυπωσιακή άνοδο 15.2% και πήρε το 27.3% της mobile αγοράς στη χώρα.

Στην Κίνα, η τοπική Oppo κερδίζει όλο και περισσότερους fans άνοδο 8.2% (από την περασμένη χρονιά) και έχει στην κατοχή της το 11.2% της αγοράς. Το Oppo R9 πήρε τη θέση του iPhone 6s ως το best-selling smartphone για το τρίμηνο που πέρασε.

Οι αναλυτές δεν είναι ακόμη σίγουροι για το πως θα τα πάνε οι κατασκευαστές την περίοδο των γιορτών. H Samsung δέχτηκε ισχυρό πλήγμα με το Note 7, αλλά μπορεί να εκμεταλλευτεί το γεγονός και να πουλήσει τα Galaxy S7. Όσο για την Apple και την παρουσία της στην αγορά της Κίνας, οι αναλυτές εκτιμούν ότι η έλλειψη ισορροπίας ανάμεσα σε ζήτηση και παραγωγή αυτή τη στιγμή – ειδικά όσον αφορά στο iPhone 7 – μπορεί να είναι καλό σημάδι για την ίδια και να δει σημαντική αύξηση στο τέταρτο τρίμηνο.

kantar rsearch, Kantar: H Apple κερδίζει έδαφος στις ΗΠΑ, η Samsung χάνει στην Ευρώπη

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Mi. F

Από όλο αυτό το άρθρο,βγαίνει αυτή η επικεφαλίδα?

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Galaxy Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy Z Flip 6: Αυτές θα είναι οι χρωματικές επιλογές – Με Snapdragon 8 Gen 2 και 12GB RAM

Το Galaxy Z Flip 6 της Samsung αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του τον Ιούλιο στo Unpacked μαζί με το Galaxy Z Fold6 και το Galaxy Ring.

Gear Apple

Apple Vision Pro: Φήμες για μείωση της παραγωγής λόγω απότομης μείωσης της ζήτησης

Η Apple μείωσε τον αριθμό των μονάδων Vision Pro που σκοπεύει να αποστείλει το 2024, από τις αναμενόμενες 700-800.000 σε 400 με 450.000.

Gear Apple Apple Pencil featured

«Let Loose»: Ανακοινώθηκε event από την Apple στις 7 Μαΐου για τα νέα iPad

Η Apple ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει ένα special event την Τρίτη 7 Μαΐου με ένα live streaming διαθέσιμο σε Apple.com και YouTube.

Smartphones Galaxy Samsung Samsung Galaxy Z

Samsung Galaxy Z Fold 6: Leak αποκαλύπτει πιθανές επιλογές αποθήκευσης και χρώματος

Σε λίγους μήνες, αναμένουμε την κυκλοφορία των νέων Samsung Galaxy Z Fold 6 και Galaxy Z Flip 6 και οι φήμες για τα αναδιπλούμενα πληθαίνουν.