Lenovo: “H εξαγορά της Motorola δεν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες μας”

Έχουν περάσει 18 μήνες από τότε που η Lenovo ολοκλήρωσε την εξαγορά της Motorola από την Google και κατά την διάρκεια της ανακοίνωσης των οικονομικών αποτελεσμάτων του τελευταίου τριμήνου παραδέχτηκε ότι “οι προσπάθειες ενσωμάτωσης δεν ανταποκρίθηκαν στις προσδοκίες”.

Να υπενθυμίσουμε ότι η Lenovo είχε βάλει πολύ ψηλά τον πήχη λέγοντας ότι στόχος της ήταν να γίνει ο τρίτος μεγαλύτερος κατασκευαστής smartphones και αξιόλογος ανταγωνιστής των δυο ονομάτων που βρίσκονται στην κορυφή της αγοράς των smartphones (βλέπε Samsung και Apple).

Για κάποιο χρονικό διάστημα η Lenovo πήρε την τρίτη θέση, αλλά πρόσφατα εκτοπίστηκε από επίσης Κινέζους κατασκευαστές, που τα πήγαν καλύτερα και αυτοί είναι Huawei, Oppo και Vivo.

Από τότε που πήρε την Motorola η Lenovo, είχε να αντιμετωπίσει 2 δυσκολίες, η μια ήταν ότι η αγορά της Κίνας σημείωσε πτώση, η οποία δεν επηρέασε μόνο τη Lenovo, αλλά και ονόματα όπως η Apple. Η δεύτερη δυσκολία ήταν η προώθηση του brand στη Β. Αμερική, η οποία δεν ήταν ιδιαίτερα επιτυχής, κάτι που είναι αναμενόμενο καθώς μιλάμε για μια πολύ δύσκολη αγορά.

Στο εξής, στόχος της Lenovo είναι να γίνει πιο επιθετική και να αντιστρέψει το κλίμα. Ανακοίνωσε τα Moto G4/Moto G4 Plus, Moto G4 Play ενώ ετοιμάζεται η σειρά Moto Z, που θα πάρει τη θέση της Moto X.

lenovo motorola acquisition, Lenovo: “H εξαγορά της Motorola δεν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες μας”

Πηγή:1,2

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

7 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Ιωάννης jb

Πολύ μέτρια τηλ τόσα χρόνια από τη lenovo..
Ποτέ δε πίστεψα ότι θα κάνει κάτι καλό..
Η motorola είναι κορυφαία εταιρία και αν προσπαθούσε λίγο περισσότερο θεωρώ ότι χαλαρά θα ήταν με ένα ποσοστό 5% παγκοσμίως… Ποσοστό που η lenovo φάνηκε ότι είναι τελείως ανάξια να το κρατήσει..

dark_master

Ρε παιδιά λογικό. Όσο κ αν είναι ακριβότερα τα Motorola σε σύγκριση με τα Lenovo, τόσο πιο ποιοτικά είναι…

Αμερική μόνο με το brand Motorola μπορείς να πάρει μερίδιο.Οι λόγοι είναι απλοί.
1 Η καταγωγή της είναι “Αμερικάνικη”. (Ασχετα που άλλαξε χέρια πλεόν)
2 Δίνει τα updates στην ώρα τους και δεν παρακαλάς να τα πάρεις με το σταγονόμετρο (Lenovo).
3 Σαφώς ποιο ποιοτικά απο τα θεωρητικά “value for money” Lenovo παρόλο που είναι πλέον η ίδια εταιρία.

Οι προσπάθειες ενσωμάτωσης σαφώς και δεν πέτυχαν γιατί συζητάμε για διαφορετικές εταιρίες με διαφορετική κουλτούρα.

Ekimolaos

Το λάθος ήταν η απορρόφηση του ονόματος Motorola. Θέλανε να πάρουν την 3η θέση, αλλά την ήθελαν και με το όνομα Lenovo κιόλας! Απληστία στο φουλ δηλαδή… Στα laptop μπορεί να πάει πολύ καλά, αλλά η αγορά των smartphone είναι τελείως διαφορετική.

Το Motorola brand ήταν τεράστιο και οι υπάλληλοι της Motorola ξέρανε να κάνουν την δουλειά τους σωστά. Μετά την απορρόφηση όλο αυτό έγινε Lenovo. Τα κινητά Lenovo moto g4 και τα Ζ που θα βγάλει μετά είναι 100% Lenovo. Το μόνο Motorola που έχουν πάνω τους είναι το moto dimple. Και αυτό μόνο στα G. Και ούτε αυτό δεν ήξεραν πώς να εκμεταλλευτούν!! Μιλάμε για ανίκανους!

Όταν εγώ, που δεν έχω ιδέα από εταιρίες, λέω πως δεν θα πετούσα στα σκουπίδια το δυνατότατο brandname της Motorola, κι όμως η Lenovo το κάνει και τα αποτελέσματα είναι εμετικά, σημαίνει πως η εταιρία διοικήται από ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΙΔΕΣ! Κρίμα μόνο για τη Motorola, είχε πολλά να προσφέρει…

tito@

Κριμα για την motorola πραγματικα !!

Kostas

μια διορθωση: 5η ειναι η xiaomi, οχι η vivo..

https://www.gartner.com/newsroom/id/3323017

Vasilis

Πολλά χρόνια χρησημοποιω smartphone lenovo, π.χ, τελευταία τα k910, s860, p1 , k80m καθώς και άλλα μοντέλα παλαιότερα , όλα άριστα και απροβληματιστα.

Kateriniotis

Μακριά από lenovo και λοιπές κινεζιες ! Τα βλέπω κάθε ημέρα στη δουλειά μου και ξέρω…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Motorola Motorola Android Smartphones

Motorola Edge 50 family: 8 φωτογράφοι απαθανατίζουν την καλλιτεχνική πλευρά 8 ευρωπαϊκών πόλεων

8 φωτογράφοι, 8 πρωτεύουσες, άπειρη δημιουργικότητα. Έτσι οραματίστηκε η Motorola το πιο πρόσφατο project της, το οποίο στοχεύει να αναδείξει τις δυνατότητες της νεότερης σειράς προϊόντων της: της σειράς edge 50.

Smartphones featured Motorola Motorola Android Smartphones

Motorola Edge 50 family: Βασισμένη στην τεχνολογία moto AI

Η Motorola παρουσιάζει μια νέα γενιά συσκευών edge με εργονομικό σχεδιασμό και την πλέον εντυπωσιακή κάμερα ως τώρα, βασισμένη στην τεχνολογία moto AI.

Smartphones Moto Motorola

Motorola Edge 50 Fusion: Με κάμερα 50MP και μπαταρία 5.000mAh

Η Motorola αποκάλυψε και την τρίτη συσκευή της σειράς Edge 50, το Edge 50 Fusion, που θεωρείται το πιο “ισορροπημένο” μοντέλο που προσφέρει.

Smartphones Moto Motorola

Moto Edge 50 Ultra: Με SD 8s Gen 3, 64MP 3x περισκόπιο και πλάτη από πραγματικό ξύλο

Το νέο Motorola Edge 50 Ultra είναι επίσημο και έρχεται με μια επιλογή πραγματικού ξύλου μαζί με δύο vegan αποχρώσεις δέρματος.