Lenovo: Μετά το Superfish δέχτηκε επίθεση από την Lizard Squad

Την προηγούμενη εβδομάδα η Lenovo βρέθηκε στο μάτι του κυκλώνα και δέχτηκε έντονη κριτική απ όλες τις πλευρές διότι αποκαλύφθηκε ότι κάποιοι υπολογιστές της έρχονται με προ-εγκατεστημένο adware (Superfish) το οποίο σύμφωνα με ειδικούς θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια των υπολογιστών. Το λογισμικό αυτό εισήγαγε διαφημίσεις σε browsers με τεχνικές που παρέπεμπαν περισσότερο σε malware.

Πολλοί αναρωτήθηκαν για το πόσο καιρό το λογισμικό αυτό ερχόταν προ-εγκατεστημένο στις συσκευές της Lenovo και τι είδους δεδομένα έχουν συλλεχθεί τελικά όλο αυτό το διάστημα. Η Lenovo σε μια προσπάθεια να “μαζέψει” την όλη ιστορία ανακοίνωσε ότι το Superfish απομακρύνθηκε από τα preloads νέων συστημάτων τον Ιανουάριο και ότι σταμάτησε το software από τα υπάρχοντα μηχανήματα της, λόγω παραπόνων από τους καταναλωτές. Όπως και να έχει όμως η ιστορία αυτή κάθε άλλο παρά καλό της έκανε.

Τα προβλήματα της Lenovo όμως δεν σταματούν εδώ, το επίσημο website του Κινέζου κατασκευαστή δέχτηκε επίθεση από την ομάδα Lizard Squad η οποία έχει γίνει γνωστή από επιθέσεις όπως στο PlayStation Network και Xbox Live τα Χριστούγεννα.

Όσοι μπήκαν στο Lenovo.com αντί να δουν τα προϊόντα της, υπήρχε ένα slideshow webcam φωτογραφιών (προφανώς των μελών της ομάδας) τις οποίες αν της πάταγες σε παρέπεμπαν στο λογαριασμό της @LizardCircle στο Twitter. Η ομάδα ανέβασε μια φωτογραφία από email στελεχών της Lenovo. Αυτό δείχνει ότι δεν έριξαν απλά το website της αλλά μάλλον είχαν πρόσβαση σε πολλά περισσότερα, υπόσχονται να φέρον ακόμη πιο ενδιαφέροντα πράγματα στην επιφάνεια αργότερα.

Update: Δήλωση Lenovo σχετικά με την επίθεση στο site
Δυστυχώς, η Lenovo έχει πέσει θύμα κυβερνοεπίθεσης. Μία από τις συνέπειες αυτής της επίθεσης ήταν η ανακατεύθυνση κίνησης από την ιστοσελίδα της Lenovo, ενώ ερευνούμε και άλλες πλευρές του ζητήματος. Πλέον, έχουμε ανακτήσει τη λειτουργικότητα της ιστοσελίδας μας. Λυπούμαστε για οποιαδήποτε αναστάτωση προκλήθηκε στους χρήστες μας, αν δεν είναι δυνατή η πρόσβαση σε τμήματα της ιστοσελίδας μας τη συγκεκριμένη στιγμή. Επανεξετάζουμε ενεργά την ασφάλεια του δικτύου μας και θα λάβουμε τα κατάλληλα μέτρα για να ενισχύσουμε την ιστοσελίδα μας και να προστατεύσουμε την ακεραιότητα των πληροφοριών των χρηστών μας και την εμπειρία χρήσης. Επιπλέον, συνεργαζόμαστε προληπτικά με συνεργάτες μας για να αντιμετωπίσουμε αυτή την επίθεση και θα παρέχουμε επιπλέον πληροφορίες όταν είναι διαθέσιμες.
 

lenovo hacked, Lenovo: Μετά το Superfish δέχτηκε επίθεση από την Lizard Squad

lenovo hacked, Lenovo: Μετά το Superfish δέχτηκε επίθεση από την Lizard Squad

lenovo hacked, Lenovo: Μετά το Superfish δέχτηκε επίθεση από την Lizard Squad

lenovo hacked, Lenovo: Μετά το Superfish δέχτηκε επίθεση από την Lizard Squad

Πηγή: 1,2,3

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Lenovo

Lenovo Project Crystal: Το πρώτο laptop στον κόσμο με διαφανή οθόνη microLED

To Project Crystal της Lenovo είναι σαν να βγήκε από ταινία αφού είναι το πρώτο laptop στον κόσμο με διαφανή οθόνη microLED.

Smartphones Lenovo

Lenovo: Θα παρουσιάσει τελείως διαφανές laptop στο MWC 2024

H Lenovo σχεδιάζει να παρουσιάσει ένα concept για ένα τελείως διαφανές laptop στο MWC 2024, σύμφωνα με render που διέρρευσε.

Smartphones Lenovo Motorola

H Motorola παρουσίασε πρωτότυπο τηλέφωνο που λυγίζει σαν βραχιόλι

Η Motorola παρουσίασε μερικές περίεργες ιδέες στο Lenovo Tech World ’23 που δεν είναι σίγουρο εάν θα κυκλοφορήσουν ποτέ.

Gear IFA 2023 Lenovo

Lenovo Legion Go: Επίσημη η φορητή κονσόλα [IFA 2023]

Η Lenovo παρουσίασε στην IFA 2023 την πρώτη της φορητή gaming συσκευή Windows, το Legion Go, το οποίο διαθέτει αφαιρούμενα χειριστήρια.