Lenovo, δημιουργεί νέο brand για να συναγωνιστεί την Xiaomi

Σε μια αγορά όπως αυτή της Κίνας που αναπτύσσεται με ταχύτατους ρυθμούς και αποφέρει τεράστια κέρδη ειδικά σε Κινέζους κατασκευαστές, είναι λογικό όλοι να θέλουν να επενδύσουν. Μια από αυτές είναι και η Lenovo που ανακοίνωσε ότι δημιουργεί νέα εταιρεία στην Κίνα αλλά παράλληλα θα διατηρήσει τις ήδη υπάρχουσες συσκευές με το brand Lenovo.

Η εταιρεία θα ανοίξει 1η Απριλίου του 2015 και μεταξύ άλλων θα επιχειρήσει να σταματήσει την τεράστια επιτυχία που γνωρίζει η Xiaomi στην κινέζικη αγορά, αφήνοντας πίσω παραδοσιακά κυρίαρχους κατασκευαστές. Αξίζει να σημειώσουμε ότι το δεύτερο τρίμηνο του 2014 η Xiaomi κατάφερε να πουλήσει περισσότερα smartphones από τη Samsung στην Κίνα.

Ακόμη δεν έχει γίνει γνωστό πως θα ονομάζεται το νέο brand αλλά αυτό που θέλει να κάνει η Lenovo είναι να επικεντρωθεί στις απευθείας πωλήσεις, δηλαδή στις online πωλήσεις χωρίς την μεσολάβηση τρίτων, όπως κάνει η Xiaomi, πράγμα που θα της επιτρέπει να διατηρεί χαμηλές τιμές. Το νέο brand δεν θα επηρεάσει τα ήδη υπάρχοντα smartphones υπό το brand της Lenovo, τα οποία θα συνεχίσουν να πωλούνται κανονικά.

Η νέα εταιρεία δεν θέλει να επικεντρωθεί μόνο στις συσκευές αλλά και στη δημιουργία εφαρμογών.

Η Lenovo ήταν ο τέταρτος μεγαλύτερος κατασκευαστής για το δεύτερο τρίμηνο του 2014 και βρίσκεται σε διαδικασίες για την ολοκλήρωση της εξαγοράς της Motorola από την Google. Το brand της Motorola θέλει να το χρησιμοποιήσει έτσι ώστε να διεκδικήσει μεγαλύτερο μερίδιο από αγορές όπως Ευρώπη και ΗΠΑ.

lenovo new brand, Lenovo, δημιουργεί νέο brand για να συναγωνιστεί την Xiaomi

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

4 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Kostas

Και γιατί δεν αγοράζει την xiaomi μια υπογραφή από το κόμμα χρειάζεται

johnix666

@Kostas +100000 , ναι το κόμμα δεν υπογράφει έτσι εύκολα.

Panos7GR

Πολλά καρπούζια στις μασχάλες τις θα βάλει η Lenovo και δεν μου αρέσει. Αλλο brand για να μπει δυναμικά στην Αμερική, κυρίως (Motorola), άλλο στην πατρίδα της και το διεθνές δικό της, Lenovo. Δεν έχει σκοπό το κάθε ένα brand της, να επιρρεάσουν άλλες συσκευές των άλλων brands της, όμως αργά ή γρήγορα θα μπερδέψουν τα μπούτια τους οι καταναλωτές. Δηλαδή αν έχει μια γαμάτη ROM, δυνατά χαρακτηριστικά και χαμηλή τιμή, όμως η Xiaomi στο αντίστοιχο brand που θα δημιουργήσει, γιατί να μην το παραγγείλω online από Κίνα; Ετσι θα σπάσει τις πωλήσεις του brand Lenovo ή Motorola, στους ψαγμένους καταναλωτές σε Ευρώπη και Αμερική.

Darth

xiaomi πάει καλά για 3 λόγους
ποιότητα κατασκευής
λογισμικό (φοβερό και απροβλιμματιστο)
value for money

Το Lenovo πάσχει(για τα καλά) Όσο αφορά το δεύτερο (τα υπόλοιπα τα προσαρμόζει

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Xiaomi

Xiaomi 14T & Xiaomi 14T Pro: Leak δίνει βασικές λεπτομέρειες – Ποιες θα είναι οι αναβαθμίσεις

Κάθε φθινόπωρο, η Xiaomi φέρνει στην αγορά μερικά νέα μοντέλα “Τ”, τα οποία είναι μεν premium αλλά όχι στην κορυφή.

Gear Black Shark Xiaomi

Black Shark: Έφτιαξε smart ring με διάρκεια μπαταρίας 180 ημερών

Η Black Shark, ο βραχίονας παιχνιδιών της Xiaomi, βρίσκεται στα προχωρημένα στάδια της ανάπτυξης ενός smart ring.

Software Android Android Malware featured

Τρεις εφαρμογές Android που πρέπει να διαγράψετε – Μπορούν να αδειάσουν τους τραπεζικούς σας λογαριασμούς

Για την ύπαρξη τριών κακόβουλων εφαρμογών Android που πρέπει να διαγράψουν όλοι οι χρήστες άμεσα από τις συσκευές τους προειδοποιεί η ESET.

Software Android Bluetooth Google

Google: Το “Find My Device” όταν η συσκευή έχει άδεια μπαταρία θα είναι διαθέσιμο μόνο στα premium Android

Η Google ανακοίνωσε τη λειτουργία “Find My device” που θα παρακολουθεί το τηλέφωνο μέσω της ισχύος των εκατομμυρίων συσκευών με Bluetooth.