Lenovo, μετά τη Motorola στοχεύει και στην απόκτηση της BlackBerry;

Η Lenovo εδώ και καιρό έχει δείξει τις προθέσεις για επέκταση στον τομέα των smartphones και ενώ δεν έχει ολοκληρώσει ακόμη την απόκτηση της Motorola από την Google, φέρεται να έχει κι άλλα επεκτατικά σχέδια. Από την άλλη, η BlackBerry βρίσκεται σε φάση “ανάρρωσης” με τη βοήθεια του νέου BlackBerry Passport.

Οι συζητήσεις με την BlackBerry και τους επενδυτές της είχαν ξεκινήσει από τον Ιανουάριο του 2013 και ο CFO της Lenovo είχε αναφέρει ότι οι δυο εταιρείες βρίσκονται σε συνομιλίες για στρατηγικές συμμαχίες. Τελικά η Lenovo προχώρησε σε μια τεράστια εξαγορά αλλά εκείνη της Motorola από τη Google έναντι 2.91 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Σύμφωνα με νέες αναφορές η Lenovo φέρεται να ετοιμάζεται να κάνει προσφορά μέσα στην εβδομάδα για τη BlackBerry. Οι πληροφορίες λένε ότι η αρχική προσφορά της Lenovo θα είναι 15 δολάρια ανά μετοχή ενώ είναι πρόθυμη να φτάσει ακόμη και στα 18 δολάρια ανά μετοχή προκειμένου να αποκτήσει την καναδική εταιρεία.

Την προηγούμενη εβδομάδα ακούσαμε ότι η Lenovo σχεδιάζει να δημιουργήσει μια νέα εταιρεία στην Κίνα τον Απρίλιο του 2015 η οποία μεταξύ άλλων θα επιχειρήσει να σταματήσει την τεράστια επιτυχία που γνωρίζει η Xiaomi στην κινέζικη αγορά. Η νέα εταιρεία θα επικεντρώνεται στις online πωλήσεις με την τεχνική του “Hunger Marketing” όπου διατίθεται μικρός αριθμός συσκευών ο οποίος εξαντλείται σε ελάχιστη ώρα.

Μέσα στον νέο στρατηγικό σχεδιασμό της η Lenovo φαίνεται πως βλέπει τη BlackBerry ως μια ευκαιρία που θα τη βοηθήσει να επεκταθεί σε αγορές κλειδιά.

lenovo blackberry acquisition, Lenovo, μετά τη Motorola στοχεύει και στην απόκτηση της BlackBerry;

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

6 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Loki

Για να δούμε τι θα κάνει ο κ.Λαζαρίδης.

Αρης

Λαζαρίδης??????

Πάνος

Αυτός έχει αποχωρήσει κάτι χρονάκια τωρα…:p

Loki

Σαν CEO έφυγε, όχι σαν μέτοχος.
Όπως ακριβώς ο Bill Gates.
Απλά είναι στο παρασκήνιο, δεν σημαίνει ότι δεν έχει -ισχυρή- γνώμη στις αποφάσεις της εταιρείας του.

Kostas

αν θυμάμαι καλά ειχε ξαναγίνει κρούση αλλά το θέμα σταμάτησε απο την Καναδική κυβέρνηση για λόγους κατασκοπείας

Gianni

Kostas στην Microsoft έγινε αυτό επειδή η ΗΠΑ ασκούν επιρροή στον Καναδά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Lenovo

Lenovo Project Crystal: Το πρώτο laptop στον κόσμο με διαφανή οθόνη microLED

To Project Crystal της Lenovo είναι σαν να βγήκε από ταινία αφού είναι το πρώτο laptop στον κόσμο με διαφανή οθόνη microLED.

Smartphones Lenovo

Lenovo: Θα παρουσιάσει τελείως διαφανές laptop στο MWC 2024

H Lenovo σχεδιάζει να παρουσιάσει ένα concept για ένα τελείως διαφανές laptop στο MWC 2024, σύμφωνα με render που διέρρευσε.

Smartphones Lenovo Motorola

H Motorola παρουσίασε πρωτότυπο τηλέφωνο που λυγίζει σαν βραχιόλι

Η Motorola παρουσίασε μερικές περίεργες ιδέες στο Lenovo Tech World ’23 που δεν είναι σίγουρο εάν θα κυκλοφορήσουν ποτέ.

Gear IFA 2023 Lenovo

Lenovo Legion Go: Επίσημη η φορητή κονσόλα [IFA 2023]

Η Lenovo παρουσίασε στην IFA 2023 την πρώτη της φορητή gaming συσκευή Windows, το Legion Go, το οποίο διαθέτει αφαιρούμενα χειριστήρια.