Δευτέρα
20/10/2014

Lenovo, μετά τη Motorola στοχεύει και στην απόκτηση της BlackBerry;

Η Lenovo εδώ και καιρό έχει δείξει τις προθέσεις για επέκταση στον τομέα των smartphones και ενώ δεν έχει ολοκληρώσει ακόμη την απόκτηση της Motorola από την Google, φέρεται να έχει κι άλλα επεκτατικά σχέδια. Από την άλλη, η BlackBerry βρίσκεται σε φάση «ανάρρωσης» με τη βοήθεια του νέου BlackBerry Passport.

Οι συζητήσεις με την BlackBerry και τους επενδυτές της είχαν ξεκινήσει από τον Ιανουάριο του 2013 και ο CFO της Lenovo είχε αναφέρει ότι οι δυο εταιρείες βρίσκονται σε συνομιλίες για στρατηγικές συμμαχίες. Τελικά η Lenovo προχώρησε σε μια τεράστια εξαγορά αλλά εκείνη της Motorola από τη Google έναντι 2.91 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Σύμφωνα με νέες αναφορές η Lenovo φέρεται να ετοιμάζεται να κάνει προσφορά μέσα στην εβδομάδα για τη BlackBerry. Οι πληροφορίες λένε ότι η αρχική προσφορά της Lenovo θα είναι 15 δολάρια ανά μετοχή ενώ είναι πρόθυμη να φτάσει ακόμη και στα 18 δολάρια ανά μετοχή προκειμένου να αποκτήσει την καναδική εταιρεία.

Την προηγούμενη εβδομάδα ακούσαμε ότι η Lenovo σχεδιάζει να δημιουργήσει μια νέα εταιρεία στην Κίνα τον Απρίλιο του 2015 η οποία μεταξύ άλλων θα επιχειρήσει να σταματήσει την τεράστια επιτυχία που γνωρίζει η Xiaomi στην κινέζικη αγορά. Η νέα εταιρεία θα επικεντρώνεται στις online πωλήσεις με την τεχνική του «Hunger Marketing» όπου διατίθεται μικρός αριθμός συσκευών ο οποίος εξαντλείται σε ελάχιστη ώρα.

Μέσα στον νέο στρατηγικό σχεδιασμό της η Lenovo φαίνεται πως βλέπει τη BlackBerry ως μια ευκαιρία που θα τη βοηθήσει να επεκταθεί σε αγορές κλειδιά.

lenovo-blackberry-570

Πηγή

Μάθε για: ,

Συντάκτης: .


6 Σχόλια

 1. Ο/Η Loki λέει:

  Για να δούμε τι θα κάνει ο κ.Λαζαρίδης.

 2. Ο/Η Αρης λέει:

  Λαζαρίδης??????

 3. Ο/Η Πάνος λέει:

  Αυτός έχει αποχωρήσει κάτι χρονάκια τωρα…:p

 4. Ο/Η Loki λέει:

  Σαν CEO έφυγε, όχι σαν μέτοχος.
  Όπως ακριβώς ο Bill Gates.
  Απλά είναι στο παρασκήνιο, δεν σημαίνει ότι δεν έχει -ισχυρή- γνώμη στις αποφάσεις της εταιρείας του.

 5. Ο/Η Kostas λέει:

  αν θυμάμαι καλά ειχε ξαναγίνει κρούση αλλά το θέμα σταμάτησε απο την Καναδική κυβέρνηση για λόγους κατασκοπείας

 6. Ο/Η Gianni λέει:

  Kostas στην Microsoft έγινε αυτό επειδή η ΗΠΑ ασκούν επιρροή στον Καναδά

Η γνώμη σας

Παρακαλούμε σχολιάστε με ελληνικούς πεζούς χαρακτήρες, όχι greeklish.

Πατώντας "Αποστολή" αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.