LG, αντικαθιστά τον επικεφαλής του τμήματος mobile

H φετινή χρονιά για την LG ήταν πολύ καλή για τα οικονομικά της αλλά ο τωρινός CEO της LG Electronics, Park Jong-Seok αφήνει τη θέση του για να αναλάβει ο Juno Cho, πρόεδρος και COO της μητρικής LG Corp. Η αλλαγή θέσεων θα ισχύει από την 1η Δεκεμβρίου και ο Jong-Seok θα συνεχίσει να έχει βοηθητικό ρόλο καθώς λέγεται ότι αποχωρεί για λόγους υγείας.

Ο ρόλος του νέου CEO, θα είναι να αναλάβει την εξάπλωση των πωλήσεων στην παγκόσμια αγορά στην οποία η LG έκανε πολύ καλές πωλήσεις φέτος. Ο δεύτερος μεγαλύτερος κατασκευαστής της Κορέας κατάφερε να αποκτήσει το 16.3% της αγοράς μόνο στη Β. Αμερική κατά τη διάρκεια του τρίτου τριμήνου του 2014.

Η πολύ καλή πορεία της LG οφείλεται κυρίως στην μεγάλη επιτυχία της φετινής ναυαρχίδας LG G3 που έσπασε ρεκόρ πωλήσεων για την LG και σχεδόν διπλασίασε το μερίδιο της αγοράς σε σύγκριση με πέρσι. Επιπλέον, η εταιρεία ανακοίνωσε τα υψηλότερα λειτουργικά κέρδη από το 2010 με το ποσό να φτάνει στα 152 εκατομμύρια δολάρια.

Ο ρόλος του Juno Cho θα είναι να διατηρήσει την ανοδική πορεία της LG αλλά και να επεκταθεί σε αγορές που η LG δεν τα έχει καταφέρει ακόμα, όπως είναι για παράδειγμα η Κίνα. Στο παρελθόν έχει δείξει ότι μπορεί να τα καταφέρει καθώς στα μέσα του 2000 θεωρείται ο κύριος υπεύθυνος για την επιτυχία της LG στη Β. Αμερική. Τώρα θα περιμένουμε να δούμε τι θα μπορέσει να κάνει με το LG G4 του χρόνου.

lg replaces mobile head, LG, αντικαθιστά τον επικεφαλής του τμήματος mobile

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Home Cinema LG

Πως να καθαρίσετε σωστά την οθόνη της τηλεόρασής σας

Ο συχνός καθαρισμός της τηλεόρασης συμβάλλει στη διασφάλιση της βέλτιστης ποιότητας εικόνας και στην αύξηση της διάρκειας ζωής της.

Gear CES LG

H LG παρουσίασε την πρώτη ασύρματη διάφανη τηλεόραση OLED στον κόσμο [CES 2024]

H LG παρουσίασε στη CES 2024 στο Λας Βέγκας την OLED T, την πρώτη ασύρματη διαφανή τηλεόραση OLED, με ανάλυση 4K.

Home Cinema LG

webOS Re:New

Το πρόγραμμα webOS Re:New είναι συμβατό σε παλαιότερα μοντέλα έξυπνων τηλεοράσεων της LG και δίνει σε περισσότερους χρήστες πρόσβαση στην αναβαθμισμένη εμπειρία οικιακής ψυχαγωγίας που προσφέρει η πλατφόρμα.

Cars LG

Η LG αναπτύσσει τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης

Οι καινοτόμες δυνατότητες Infotainment εντός του οχήματος της LG συνδυάζονται με τις τεχνολογίες αιχμής ADAS και AD της Magna στην τελευταία συνεργασία των εταιρειών.