Microsoft: Νέος κύκλος απολύσεων με 2850 υπαλλήλους

Μετά τις περσινές μαζικές απολύσεις, η Microsoft ανακοίνωσε σήμερα νέο κύκλο απολύσεων δείχνοντας την πόρτα της εξόδου σε ακόμη 2850 υπαλλήλους. Η ανακοίνωση έρχεται μετά τους 1850 υπαλλήλους στο Windows Phone, που ανακοινώθηκε τον Μάιο ότι θα απολυθούν.

Οι 2850 υπάλληλοι θα παραμείνουν στη Microsoft μέχρι το τέλος του ερχόμενου Ιουνίου. Όπως είπαμε, οι προηγούμενες απολύσεις επηρέαζαν κυρίως όσους σχετίζονταν με το τμήμα των κινητών, ενώ αυτή τη φορά δεν υπάρχουν τέτοιες πληροφορίες. Οι αναφορές λένε ότι από τις απολύσεις αυτές, τα 900 άτομα είναι από το τμήμα πωλήσεων και Windows Phone hardware.

“In addition to the elimination of 1,850 positions that were announced in May 2016, approximately 2,850 roles globally will be reduced during the year as an extension of the earlier plan, and these actions are expected to be completed by the end of fiscal year 2017”, αναφέρει η Microsoft.

Οι απολύσεις επηρεάζουν το 2.5% του εργατικού δυναμικού της Microsoft, αλλά είναι πολύ μεγάλο κομμάτι των υπαλλήλων του Windows Phone. Η πλατφόρμα συνεχίζει να χάνει έδαφος έναντι των αντίπαλων Android και iOS ακόμη και με την κυκλοφορία του Windpws 10 Mobile, ενώ πολλοί περιμένουν η Microsoft να κάνει το comeback με το Surface Phone.

microsoft 2850 layoffs, Microsoft: Νέος κύκλος απολύσεων με 2850 υπαλλήλους

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

11 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Giannis

Δεν έχει πάτο το βαρέλι. Δυστυχώς αδικείται πολύ το wp10 καθώς είναι αξιόλογο λειτουργικό για έναν μέσο χρήστη. Αργήσαν να μπουν στην κούρσα και ακόμη το πληρώνουν.

ΝΙΚΟΣ

Μόνο η σειρά surface θα μείνει και θα εμπλουτιστεί με surface all in one, surface phone και δε ξέρω εγώ τι άλλο από hardware.
Εδώ και καιρό η στόχευση τους είναι software -apps σε όλες τις πλατφόρμες ,cloud services (Azure ,office 365), A.R , A.I -bots. Πήραν από την Nokia & το πλάνο του Balmer ότι ήθελαν, σκότωσαν τα υπόλοιπα και πάνε με το γκάζι στο πάτωμα. Λυπηρό για τους ανθρώπους που απολύονται, αλλά η Msft επί Ναντέλα πάει τρένο, καινοτομεί ουσιαστικά. Τα 10άρια ,τα εργαλεία για developing παντού, οι universal , το continium, το φλέρτ με linux δείχνουν πόσο πολύ άλλαξε και αλλάζει αυτό το μαγαζί. Και φυσικά σε κάθε τέτοιες μεγάλες μεταβολές στρατηγικής,υπάρχουν και παράπονα από τον κόσμο, δυσκολία προσαρμογής ,αλλά και ελλείψεις.Αυτό που σίγουρα μπορώ να πω είναι οτι τα 10άρια & οι υπηρεσίες της Msft σε κάθε Update γίνονται καλύτερα σε όλες τις συσκευές.
Μαζί με την Google ,καινοτομούν και τραβάνε το κάρο της εξέλιξης από τους μεγάλους.
Η Apple ,επαναπαύεται στις δάφνες της και μετρά συσκευές ,ανταγωνιζόμενη την samsung και σε λίγο την Χουβέι και την Xiaomi.Άλλη φιλοσοφία ,άλλα μυαλά , άλλες δυνατότητες.

Agnostos13

Παει καλα το μαγαζι…
-εφτιαξαν windows mobile
-εφτιαξαν windows nt
-εφτιαξαν windows rt
-αγορασαν τη nokia
για να καταληξουν οτι τελικα δεν χρειαζεσαι λειτουργικο κομμενο στα μετρα και τις ιδαιτεροτητες των smarpthone αλλα μπορεις να κανεις δουλεια και με το λειτουργικο των pc…

James

Το μαγαζί μία χαρά πάει. 5,5 δις κέρδη είχε το τρίμηνο που μας πέρασε όταν η υπερεπιτυχημενη apple είχε 7,8 και έχει στήσει καλές υποδομές για το μέλλον. Δεν είναι ανάγκη να πουλάει κινητά για να πάει καλά, έχει πολλούς τομείς που δραστηριοποιείται. Τα windows mobile ήταν ένα ποντάρισμα που δεν της βγήκε, αλλά αν το παίξει σωστά με κάνα surface phone, μπορεί να πάρει κάποιο μερίδιο πίσω.

Agnostos13

Μπερδευεσαι… Η apple ειναι αποτυχημενη αυτο το τριμηνο!

James

Γενικά το λέω το υπερεπιτυχημενη, ως εταιρία. Δε μπερδεύομαι. Η πτώση ήταν αναμενόμενη και θα συνεχιστεί, όσο το 60℅ των κερδών της βασίζεται σε ένα προϊόν που κοντεύει να κλείσει δεκαετία.

Agnostos13

Εδω οι περισσοτεροι ανταγωνιστες εχουν αναγεννηθει απο ενα προιον που κοντευει να κλεισει 10ετια! Δεν βλεπω γιατι για την Apple αυτο ειναι προβλημα…

panos

Αγορασε τη Nokia που μετα την διελυσε και εβγαλε το brand μηπως αυτο φταει που οι πωλησεις ηταν μικρες τωρα θα βγαλουν και τα Lumia θα φτιαξουν τα surface γιατι μαλλον αυτο φταει που δεν εχουν πωλησεις. Εφτιαξαν κατ τα rt που τα κατηργησαν γιατι μαλλον αυτα εφταιγαν και τα windows phone 7.8 που τα παρατησαν στην τυχη τους γιατι μαλλον αυτα εφταιγαν και τα εκαναν windows 8 που επειδη κατι δεν πηγαινε καλα ουτε με αυτα τα εκαναν wp8.1 αλλα επειδη και αυτα εφταιγαν τα παρατησαν και αυτα και εφτιαξαν τα windows phone 10 που δεν εχουν επισημες εφαρμογες που οι αλλοι εχουν χρονια …. Το ιδιο και στα PC. Pop up μηνυματα να άλλαξιυν οι χρηστες σε 10 αλλα επειδη οι χρηστες δεν καταλαβαιναν το καλο τους ειπε να βγαλει το viber το Skype τη συνδεσιμοτητα επαφων με facebook και αλλα πολλα για να καταλαβουν οι χρηστες την ανωτεροτητα των windows 10 με το instagram beta και without snap chat. Τί ωραια!!! Μεχρι και η Nintento με το Pokemon go μονο google & apple!!!

Νίκος

Μα με τέτοιες συσκευές που βγήκε στην αγορά τι ήθελε.Αυτη την στιγμή είτε το θέλουμε είτε όχι πρέπει να παραδεχτουμε ότι η ποιότητα κατασκευής είναι ένας βασικός παράγοντας,οπότε ένα τηλέφωνο από πλαστικό δεν θα μπορούσε να πετύχει σε έναν κόσμο που υπάρχουν τα Samsung galaxy s6-s7 και τα μοτορολα και όλες αυτές οι συσκευές.Κατα την γνώμη μου αν δεν αναβάθμιση την ποιότητα ιδιαίτερα φέτος δεν πρόκειται να πουλήσει απόλυτος τίποτα.

Πέτρος Π

@Nikos : Για ποια ποιότητα κατασκευής μιλάς ακριβώς, έχεις πιάσει ποτέ στα χέρια σου κάποιο Lumia 950 απλό ή XL?? Σιγά τα αυγά για το αν μια συσκευή είναι από πλαστικό, γυαλί αλουμίνιο ή οτιδήποτε άλλο… Ίσα ίσα που το πολυκαρβουνικό πλαστικό που χρησιμοποιεί η Microsoft είναι πολύ πιο premium και ακριβό σαν υλικό από το αλουμίνιο… Επίσης, λένε όλοι για γυαλί και τέτοια, αλλά μόλις παίρνουν κάποιο κινητό του βάζουν μια γκουμούτσα για θήκη και γίνεται έκτρωμα… Κατά τ’ άλλα λένε ότι τους ενοχλεί αν ένα κινητό έχει 2 χιλιοστά μεγαλύτερο πάχος ή ένα χιλιοστό μεγαλύτερο bezel… Με το πλαστικό που λες δεν χρειάζεται καν θήκη… Έχω το Lumia 820 χωρίς θήκη εδώ και 3 χρόνια και δεν έχει ούτε γρατζουνιά…
Νομίζω ότι ο λόγος που δεν τα έχει πάει και τόσο καλά η Microsoft στον τομέα των κινητών είναι κυρίως η “ανοησία” των χρηστών που θαμπωνονται από το Android, χάνουν την ουσία και θέλουν να σκάνε 700 € το χρόνο για καινούργιες ναυαρχίδες…

Geo

Ο λογος που τα wp εχουν αποτυχει ειναι πολλοι, λαθος στρατιγικη, λαθος μαρκετινγκ, λαθος CEO, λαθος το ξεκληρισμα της Nokia, λαθος σχεδον ολα. Δε χρειαζεται να εχεις super ικανοτητες για να δεις το προφανες, πειτε μου εναν λογο που τα wp ειναι ανωτερα απο ενα proprietary λογισμικο, η εστω απο ενα “τριτο-τεταρτης” διαλογης οσον αφορα τις πωλησεις οπως το Sailfish OS. Btw δεν υποστηριζω καμια google, ισα ισα που θεωρω πως εληψει ανταγωνισμου η google γιγαντωνεται επικινδυνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple featured MacBook Air

Η Microsoft λέει ότι τα Windows laptop με Snapdragon X Elite θα είναι πιο γρήγορα από το M3 MacBook Air

Η Microsoft θα υποστηρίξει ότι τα επερχόμενα Windows laptop με τον Snapdragon X Elite της Qualcomm είναι ταχύτερα από το Μ3 MacBook Air.

Software featured Microsoft Windows 11

Η Microsoft καταργεί το WordPad από τα Windows 11 μέσα στη χρονιά

Η εφαρμογή WordPad αποτελεί μέρος των Windows από τα Windows 95, αλλά η Microsoft ανακοίνωσε πέρυσι ότι την καταργεί από τα Windows 11.

Software Android Microsoft Windows 11

Windows 11: Τέλος η υποστήριξη για εφαρμογές Android

Η Microsoft θα σταματήσει να υποστηρίζει τις εφαρμογές Android στα Windows αλλά οι υπάρχοντες χρήστες θα πάρουν μια παράταση ενός χρόνου.

Business AI Microsoft

Mistral AI: Συνεργασία με τη Microsoft για τη γαλλική startup – Αποκάλυψε τον ανταγωνιστή του ChatGPT, Mistral Large

 Η γαλλική startup Mistral AI αποκάλυψε ένα νέο μεγάλο γλωσσικό μοντέλο (LLM) που θα ανταγωνιστεί το ChatGPT της OpenAI.