Microsoft, Ο Bill Gates πίεσε για την εξαγορά του Skype

Ο άλλοτε ισχυρός άνδρας της Microsoft Bill Gates τοποθετήθηκε δημόσια σε συνέντευξή του στο BBC σχετικά με την εξαγορά του Skype από την εταιρία του. Το ποσό ρεκόρ των 8.5 δισ. δολαρίων που αποταμιεύτηκε από τον CEO της Microsoft Steve Ballmer θεωρήθηκε από πολλούς υπερβολικό, αλλά ο Bill Gates φαίνεται ότι διαφωνεί.

, Microsoft, Ο Bill Gates πίεσε για την εξαγορά του Skype

Η κριτική που ασκείται τις τελευταίες ημέρες στον Steve Ballmer είναι έντονη, καθώς από πολλούς θεωρήθηκε λάθος η κίνηση εξαγοράς του Skype σε αυτή την τιμή. Το γεγονός αυτό αντανακλάται και στην χρηματιστηριακή αξία της εταιρίας η οποία έχει υποχωρήσει κατά 5 περίπου τις εκατό μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας.

Ο Ballmer βρίσκεται σχεδόν 31 χρόνια στην εταιρία από το Redmond και ήταν μόλις ο 30ος υπάλληλος της. Από το 2000 έχει αναλάβει την θέση του CEO και παρά τις τελευταίες επιτυχίες του με τα Windows 7 και τα Windows Phone 7, πολλοί είναι εκείνοι που θέλουν να τον δουν να χάνει τη θέση του.

Πάντως ο Bill Gates που ασχολείται τα τελευταία χρόνια μόνο με το φιλανθρωπικό του έργο, στήριξε τον παλιό του φίλο λέγοντας ότι ο ίδιος ήταν ένας από τους ανθρώπους που πίεσαν τον Ballmer να προχωρήσει στην εξαγορά. Μάλιστα τόνισε ότι θεωρεί ιδιαίτερα επιτυχημένη την κίνηση και περιμένει να δει πως θα εκμεταλλευτούν οι ερευνητές της Microsoft την τεχνογνωσία του Skype.

Αυτό που μένει να δούμε είναι αν τα καθησυχαστικά λόγια του Bill Gates θα δώσουν την απαιτούμενη ηρεμία στους μετόχους της εταιρίας και θα ανεβάσουν εκ νέου την τιμή της. Για την ιστορία ο Ballmer κατάφερε μετά την αποχώρηση του Gates το 2007-2008 να αναγεννήσει την εταιρία, δημιουργώντας προϊόντα περισσότερα φιλικά στους χρήστες. Μην ξεχνάμε με τα Windows 7 η Microsoft έσωσε την παρτίδα που μπορεί να εξελισσόταν πολύ άσχημα σε ενδεχόμενη νέα αποτυχία μετά τα Windows Vista. Εγώ στηρίζω Ballmer.

Πηγή

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
#FN$#

Κι εγώ τον στηρίζω! 😛
Άντε να δούμε τι θα κάνουν {που λέει κ ο…Bill}!

Kostashd2

Εγω νομιζω απλα οτι τα vista βιαστηκαν να τα βγαλουν και στα 7 ειχαν το χρονο να τα βελτιωσουν ο βασιλακης ο πορτιερης ξερει καλα τι κανει… ισως τωρα να μην εχει πια αυτη την φλογα τι περιμενενεις ομως απο εναν ανθρωπο που αν του κλεψουν ολα τα λεφτα τωρα σε 2 χρονια να ειναι παλι ο πλουσιοτερος ανθρωπος στον κοσμο? εχει κανει το ακατορθωτο..

georgecm

😀 Θα συμφωνησω με το δευτερο σκελος.. Παντως δε νομιζω οτι βιαστηκαν, σκεψου οτι τα XP βγηκαν το 2001 ενω τα Vista το 05’… Απλα ισως πηγαν να αλλαξουν πολλα και τα εκαναν …

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android Microsoft Windows 11

Windows 11: Τέλος η υποστήριξη για εφαρμογές Android

Η Microsoft θα σταματήσει να υποστηρίζει τις εφαρμογές Android στα Windows αλλά οι υπάρχοντες χρήστες θα πάρουν μια παράταση ενός χρόνου.

Business AI Microsoft

Mistral AI: Συνεργασία με τη Microsoft για τη γαλλική startup – Αποκάλυψε τον ανταγωνιστή του ChatGPT, Mistral Large

 Η γαλλική startup Mistral AI αποκάλυψε ένα νέο μεγάλο γλωσσικό μοντέλο (LLM) που θα ανταγωνιστεί το ChatGPT της OpenAI.

Games Microsoft Xbox

Xbox: 4 αποκλειστικά παιχνίδια έρχονται σε PS5 και Nintendo Switch

H Μicrosoft ανακοίνωσε επίσημα πως τέσσερα αποκλειστικά παιχνίδια του Xbox θα γίνουν διαθέσιμα και σε άλλες κονσόλες.

Software featured Microsoft

Microsoft Mesh: Η virtual πλατφόρμα συσκέψεων στο Teams

Έναν νέο τύπο “υβριδικής” εργασίας προτείνει η Microsoft, συστήνοντας το Mesh που επιτρέπει στα avatar των εργαζομένων να συναντώνται.