Microsoft: 100 εκατ. για το Sunrise την καλύτερη εφαρμογή ημερολογίου

Η Microsoft εξαγόρασε, πληρώνοντας πάνω από 100 εκατ. δολάρια, το Sunrise, μια από τις καλύτερες εφαρμογές ημερολογίου για iOS και Android. Η εξαγορά αυτή έγινε στο γενικότερο πλαίσιο αναδιοργάνωσης και αναζωογόνησης του περιβάλλοντος των προϊόντων και των προσφερομένων υπηρεσιών της (προηγήθηκε η απόκτηση του email app Acompli-rembaranded πλέον ως Outlook).

Το κυριότερο χαρακτηριστικό του Sunrise, είναι ότι τα ημερολόγιά του συνδέονται με όλους τους clients και συνενώνονται/ συγχωνεύονται, ενώ παράλληλα “τρέχει” και σε όλα τα OS (πλην των windows-αλλά υπάρχει web έκδοση).

Ακόμα, έχει ενσωματωμένη υποστήριξη για υπενθυμίσεις που συγχρονίζονται με τα ημερολόγια, Linkedln συνδεσιμότητα και μπορεί επίσης να εμφανίζει και συγχρονίζει τα social events και τα γενέθλια των επαφών σας από το Facebook.

Η κυκλοφορία του αναμένεται σύντομα και πιθανόν να κυκλοφορήσει με το brand της Microsoft.

Από την πλευρά της η Microsoft αρνήθηκε να σχολιάσει την εξαγορά αλλά να πούμε ότι η Sunrise ιδρύθηκε το 2012 και κατάφερε να μαζέψει χρηματοδότηση 8.2 εκατομμυρίων και μεταξύ των επενδυτών βρίσκονται ονόματα όπως Balderton Capital, Resolute.vc, NextView Ventures, Lerer Ventures και άλλοι.

microsoft εξαγοράζει sunrise, Microsoft: 100 εκατ. για το Sunrise την καλύτερη εφαρμογή ημερολογίου

microsoft εξαγοράζει sunrise, Microsoft: 100 εκατ. για το Sunrise την καλύτερη εφαρμογή ημερολογίου
Πηγή: 1,2

Δώρα Θεοχάρη

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Νίκος

100 εκατομμύρια για ενα ημερολόγιο. Τόσο δύσκολο ήτανε να προσλάβει μερικούς προγραμματιστές να δημιουργήσουνε ενα κορυφαίο απο την αρχή; Να δώσει μερικά εκατομμύρια για μια αποκλειστικότητα σε ενα κορυφαίο παιχνίδι να το καταλάβω, αλλά ημερολόγιο;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple featured MacBook Air

Η Microsoft λέει ότι τα Windows laptop με Snapdragon X Elite θα είναι πιο γρήγορα από το M3 MacBook Air

Η Microsoft θα υποστηρίξει ότι τα επερχόμενα Windows laptop με τον Snapdragon X Elite της Qualcomm είναι ταχύτερα από το Μ3 MacBook Air.

Software featured Microsoft Windows 11

Η Microsoft καταργεί το WordPad από τα Windows 11 μέσα στη χρονιά

Η εφαρμογή WordPad αποτελεί μέρος των Windows από τα Windows 95, αλλά η Microsoft ανακοίνωσε πέρυσι ότι την καταργεί από τα Windows 11.

Software Android Microsoft Windows 11

Windows 11: Τέλος η υποστήριξη για εφαρμογές Android

Η Microsoft θα σταματήσει να υποστηρίζει τις εφαρμογές Android στα Windows αλλά οι υπάρχοντες χρήστες θα πάρουν μια παράταση ενός χρόνου.

Business AI Microsoft

Mistral AI: Συνεργασία με τη Microsoft για τη γαλλική startup – Αποκάλυψε τον ανταγωνιστή του ChatGPT, Mistral Large

 Η γαλλική startup Mistral AI αποκάλυψε ένα νέο μεγάλο γλωσσικό μοντέλο (LLM) που θα ανταγωνιστεί το ChatGPT της OpenAI.