Παρασκευή
30/01/2015

Microsoft: Επενδύει στην Cyanogen 70 εκατ. δολάρια

Σύμφωνα με πληροφορίες από την The Wall Street Journal η Microsoft είναι έτοιμη να επενδύσει στην Cyanogen στον επόμενο γύρο χρηματοδότησης ιδίων κεφαλαίων. Οι πληροφορίες λένε ότι θα βάλει 70 εκατομμύρια δολάρια αλλά με θα εμφανίζεται ως μειοψηφικός επενδυτής. Ο νέος γύρος χρηματοδότησης λέγεται ότι θα φέρει στην Cyanogen Inc. πολλά εκατομμύρια.

Ωστόσο, εκπρόσωπος της Microsoft αρνήθηκε να σχολιάσει τις πληροφορίες.

Πριν από λίγες μέρες ο CEO της Cyanogen, Kirt McMaster έστρεψε τα βλέμματα επάνω του λέγοντας ότι η εταιρεία του θέλει να δημιουργήσει μια νέα έκδοση του Android που «θα υπάρχει χωρίς τη Google». Η εταιρεία των 80 ατόμων έχει στη διάθεσή της 9.000 developers που θα συμμετάσχουν στη δημιουργία του «Android-sans-Google». Αυτό που θέλει ουσιαστικά είναι μια έκδοση του Android που δεν εξαρτάται από τα Google Play apps και υπηρεσίες.

Αν και θεωρητικά φαίνεται μη συμβατικό η Microsoft που έχει το δικό της mobile OS να θέλει να επενδύσει αλλού, αναλυτές αναφέρουν ότι με το 3% της αγοράς που έχει, είναι πιο πιθανό στο μέλλον η Cyanogen να καταλάβει την τρίτη θέση, παρά το Windows Phone. Επιπλέον, η Microsoft έχει δημιουργήσει τις υπηρεσίες της με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε να δουλεύουν σε όλες τις πλατφόρμες, οπότε θα ήταν πολύ θετικό για την ίδια να «σπρώξει» υπηρεσίες όπως η μηχανή αναζήτησης Bing, σε άλλες πλατφόρμες.

cyanogen

Πηγή

Μάθε για: ,

Συντάκτης: .


3 Σχόλια

  1. Ο/Η Solon λέει:

    Επιθετική κίνηση από την Microsoft που επιτέλους φαίνεται να ξύπνησε. Αν πάντως η Cyanogen καταφέρει αυτό που λέει τότε θα είναι τρομερά ενδιαφέρον να δούμε ένα λειτουργικό να αναπτύσσετε χωρίς κάποια μεγάλη εταιρία να το πατρονάρει!

  2. Ο/Η Jorhe λέει:

    Δεν νομίζω πως με αυτές τις χρηματοδοτήσεις η Cyanogen δεν έχει στην ουσία κάποια μεγάλη εταιρία να το πατρονάρει. Πόσο μάλλον αυτό που καταλαβαίνω εγώ είναι πως αυτή η χρηματοδότηση γίνεται για να μπορέσει η Microsoft να προσφέρει τις υπηρεσίες της και μέσω του Android. Για να δούμε, ενδιαφέρον φαίνεται!!!

  3. Ο/Η Genesis λέει:

    κάτι μου λέει ότι στο τέλος στη microsoft θα πάει η cyanogen.

Η γνώμη σας

Παρακαλούμε σχολιάστε με ελληνικούς πεζούς χαρακτήρες, όχι greeklish.

Πατώντας "Αποστολή" αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.