Microsoft, εξαφανίζει το brand Nokia και το “Phone” από το Windows Phone

Από τη στιγμή που η Microsoft εξαγόρασε το τμήμα Συσκευών και Υπηρεσιών της Nokia αναρωτιόμασταν τι θα γίνει με το brand της Nokia και τι θα αποφασίσει να κάνει με αυτό. Τελικά φαίνεται ότι αποφάσισε και αυτό που θα κάνει είναι να το αφαιρέσει. Πρόσφατα κυκλοφόρησε τα Nokia Lumia 830 και Nokia Lumia 730 στα οποία διατηρεί ακόμη το brand.

Οι πληροφορίες λένε όμως ότι αυτές θα είναι οι τελευταίες συσκευές που θα “κουβαλάνε” την ονομασία της Nokia. Σύμφωνα με το έγγραφο που διέρρευσε εκ των έσω, από την περίοδο των γιορτών και στην καμπάνια που θα πραγματοποιηθεί τότε, η ονομασία Nokia θα εξαφανιστεί. Ωστόσο, δεν θα συμβεί το ίδιο με το brand Lumia το οποίο θα παραμείνει ως έχει. Οπότε πολύ πιθανό να δούμε τα νέα κινητά να ονομάζονται Microsoft Lumia ή σκέτο Lumia.

Μαζί με το brand της Nokia η Microsoft θέλει να κάνει αλλαγές και στην ονομασία του Windows Phone εξαφανίζοντας τη λέξη Phone. Επομένως το mobile OS της θα ονομάζεται σκέτο Windows όπως το desktop OS. Από τη στιγμή που η Mocrosoft σκοπεύει να ενώσει τα δύο λειτουργικά της συστήματα, ακούγεται λογικό να θέλει να έχει και κοινή ονομασία. Περιμένουμε να δούμε πότε θα γίνει αυτό τελικά.

nokia brand microsoft, Microsoft, εξαφανίζει το brand Nokia και το “Phone” από το Windows Phone

nokia brand microsoft, Microsoft, εξαφανίζει το brand Nokia και το “Phone” από το Windows Phone

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

38 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
viel

αναμενωμενο!!!!
πηρε την δικια της κατασκευαστρια και παει να χτησει το δικο της brand στα τηλεφωνα αλλα apple

obi

Τα λέμε από καιρό τα ίδια και ξανά μανά.

Δεν είναι ότι “αποφάσισε και αυτό που θα κάνει είναι να το αφαιρέσει” το όνομα Nokia,
απλά η συμφωνία Nokia-MS ήταν τέτοια ώστε η τελευταία να χρησιμοποιεί το όνομα Nokia μέχρι και για όσες συσκευές λανσαριστούν ως το τέλος του 2014,, άρα οι τελευταίες συσκευές με το brand Nokia λογικά θα είναι τα 730/830.

Μην ξεχνάμε ότι η περιβόητη συμφωνία για την οποία ενοχοποιήθηκε η MS με τα “ψίχουλα” που πλήρωσε στους Φινλανδούς, απλώς απλούστατα ήταν για να εξαγοράσει ένα ζημιογόνο τμήμα και δεν συμπεριελάμβανε ούτε το Nokia brand, ούτε καν όλες τις πατέντες της Nokia.

Δε θα ήταν άλλωστε και λογικό να διαφημίζεται το brand άλλης άσχετης εταιρείας πάνω στη σειρά Lumia.
Και ειδικά από τη στιγμή που δεν υπάρχουν τα αποκλειστικά δικαιώματα χρήσης της επωνυμίας Nokia.

Μεγαλύτερη είδηση η ενοποίηση των Windows λειτουργικών και σε επίπεδο ονομασίας ακόμα !

George

Α ρε καημένη nokia, ποσό χαμηλά επεσες… να σε σβήνει με ένα απλό delete η κατασκευάστρια του πλέον αποτυχημένου λογισμικού τηλεφώνων, windows mobile…

Junkermann

Όχι windows mobile, windows OSX λέγεται.

_Junkermann

Τέλης Μπατακης

Γιατί πιστεύει κανείς οτι θα κρατήσει το Motorola η Lenovo?
Eδω δεν δίστασε να εξαφανίσει την IBM που ουσιαστικά άλλαξε τον πλανήτη πληροφορική…
Kαι φιλε George την σβήνει με ενα απλό delete η πιο πετυχημένη εταιρία software της υδρογείου.
Μπορεί να αλλάξει αυτό? Ναι μπορεί αλλά αυτή τη στιγμή που μιλάμε η αλήθεια είναι αυτή…
Και στην τελική η προσφορά ήταν ανοιχτή ας την έπαιρνε η google να την έσωζε, οπως εκανε και με την motorola 😛
Μπίζνες είναι αδελφέ …όσο είναι το πάρκινγκ της Microsoft είναι όλο το Ελσίνκι να χαίρεσαι που δεν αλλάζουν το όνομα και σ όλη την Φιλανδία

obi

Και για την ιστορία, το όνομα της Nokia το έσβησαν από το χάρτη η Apple και η Google όταν αυτές έβγαζαν smartphones με touchscreen και έπιασαν τη Nokia στον ύπνο.

Τόσο βαθύς ο ύπνος της Nokia, που ακόμα κινητά με κουμπάκια θα μας έδινε και σήμερα, αν δεν είχε ξυπνήσει ο κόσμος με το iPhone και τους λοιπούς κλώνους…

Τέλης Μπατακης

RIP Nokia , RIP windows phone.

Enzo

Όπως και να έχει το brand NOKIA έχει τεράτια αξία, οπότε κάνοντας έτσι απλά delete ειναι σαν να πετάς δισ δολάρια.

Πιο λογική ειναι η εξήγηση του obi (ότι βάση συμφωνίας η microsoft δεν θα μπορεί πλέον να χρησιμοποιεί το όνομα ΝΟΚΙΑ).

Πάντως μετά το όνομα ericsson, πάει και η nokia…Ποιος να το φαντάζονταν πριν 10-15 χρόνια!

nikmour

Για όσους λένε (@George) ότι η ms εξαφάνισε την nokia ας σκεφτούν αν η nokia μπορούσε να ανταγωνιστεί σε ένα περιβάλλον όπως αυτό διαμορφώθηκε με την εμφανιση των smartphones. Τα κινητά που έφτιαχνε έδειχναν πως όχι. Είχαν μείνει πίσω και δεν μπορούσαν να ξεπεράσουν τον τρόπο που χρησιμοποιούσαν όταν έκαναν απλά τηλέφωνα. Η ms παίρε ένα πτωχευμένο τμήμα το οποίο επιζούσε μόνο κατόπιν ενέσεων ρευστότητας από την ms.
@Enzo επειδή εδώ στη Ελλάδα δίνουμε λεφτά (του φορολογούμενου πολίτη) για να επιζήσουν κάποια ζόμπι δεν σημαίνει ότι θα το κάνουν και έξω. Αν μπορείς να εξελιχθείς και να προτωπορήσεις, συνεχίζεις αν όχι (nοkia, ericson) εξαφανίζεσαι.

Beholder

Η ιστορία επαναλαμβάνεται, το σενάριο αυτό έχει παιχτεί άπειρες φορές. Οι εμμονές και ο εφηςυχαςμός (της κότας με τα χρυςά αυγά) πληρώνονται. Αν χάσεις τον παλμό της εποχής σου, πας για extinction…
Ισως οι πιο παλιοί θυμάστε το εντυπωσιακό σβήσιμο της 3DFX από Nvidia & AMD !!!
Τα ίδια έπαθε και η Νοκια με την επιμονή της στα “κουμπάκια” και τα ίδια έπαθε και η Apple με την εμμονή στις 4″ και στους αντίχειρες !!!

Beholder

Να συμπληρώσω απλα για το παραπάνω, οτι η Apple έχασε ενα τεράστιο μερίδιο αγορας πιθανών πελατών λόγω της εμμονής τηε εδώ και χρόνια με τις 4″. Και το κυριοτερο, αυτό επέτρεψε στο android να προσελκύσει πολύ κόσμο (και πελάτες και καινοτόμους techies κυρίως) με αποτέλεσμα τη δημιουργία τέτοιας ορμής που δεν σταματιέται με τίποτα πια το android. Αυτό το λάθος επιμονής στις 4″ είναι ανεπανόρθωτο και θα το πληρώνει εις τους αιώνες των αιώνων.

ironmanmark40

κανεις δεν σβηνει κανενα. να περιμενουμε να δουμε. το nokia ειναι αυτο που πουλαει τα lumia. εξαλλου η nokia συνεχιζει σαν εταιρια και δραστηριοποιηται σε ολο το φασμα της τεχνολογιας. τα wp ειναι πλεον στο ιδιο και καλυτερο επιπεδο απο android – ios απλα ο χρηστης δεν ξερει τιποτα αλλο περαν αυτων το δυο καθως εκει τον κατευθυνουν καθημερινα. μια απλη συγκριση ενος lumia 930 με gs5 – htcm8 – lgg3 – ip6 θα δειξει οτι ειναι ισαξιο και καλυτερο οπως στην οθονη και την καμερα. αλλα ειπαμε μονο android συγκρινουμε και iphones γιατι ειναι “της μοδας”….., καπως ετσι “θαψανε” και το symbian με το αξεπεραστο ακομη και σημερα nokia 808 pureview.

tech21man

Δυο πολυ ενδιαφεροντα ειπωθηκαν εδω.

Τι γινεται με το brand name nokia εκτος συμφωνιας microsoft? (κοινως, αν ηταν για 2 χρονια κτλ η συμφωνια, τι θα κανει απο εδω και επειτα?)

Δευτερον, ουσιαστικα σβηνοντας τη λεξη phone, ποσο “κοντα” θα φερει σε συμβατοτητα τα δυο λειτουργικα στο μελλον?

Kostas

H μαμά Nokia θα αναγεννηθεί από τις στάχτες της. Να μου το θυμηθείτε…

Τέλης Μπατάκης

Η Nokia αν μπορούσε θα είχε ήδη βγάλει κινητά Android , πιστεύω ότι μελλοντικά όταν θα λήξει το συμβόλαιο με την MS θα το κάνει.

christos

Που τα πουλάνε αυτά τα υπερτηλέφωνα windows phones να πάω να πάρω 10;

Mixalis V.

@christos
Δε χρειάζεται να πάρεις 10… ένα φτάνει. Lumia 1520.
Για δες εδώ: https://wmpoweruser.com/iphone-6-plus-vs-lumia-1520-spec-comparison/
Ότι πουλούσαν οι άλλοι πέρσι σου πουλά η Apple φέτος …για καινοτομία.

ted

Σωστός ο MixalisV! Ετσι είναι φιλε christos… περαστικα..

Junkermann

«What ‘one Windows’ really means (and doesn’t)»

https://www.zdnet.com/what-one-windows-really-means-and-doesnt-7000031917/

_Junkermann

Junkermann

Ο ανταγωνισμός έχει μερικές φοβερές συσκευές όπως σχεδόν όλα τα iphone και μερικά galaxy. Το smartphone όμως για εμένα είναι και hardware αλλά και software, αλλιώς δεν είναι ολοκληρωμένο.

Οπότε όσο εντυπωσιακές συσκευές και να παρουσιάσουν η Apple και η Samsung, δεν θα με κάνουν πελάτη τους όσο χρησιμοποιούν τα ios και android για λ/σ.

Προτιμώ τα Lumia με τις πολύ καλές κάμερες τις επιλογές στους χρωματισμούς και φυσικά το λ/σ Windows Phone, από τα λιγότερα χιλιοστά πάχους του iphone ή τους περισσότερους πυρήνες του galaxy.

_Junkermann

christos

Mixalis V. , ted Τελικά έχετε δίκιο αλλά γιατί ρε γαμώτο τόσο χαμηλά ποσοστά, γιατί δεν πουλάει, γιατί δεν τα θέλει ο κόσμος;
Όλοι πρόβατα του ios και του android έχουν γίνει.

obi

@christos

Δε μας λες τη δική σου γνώμη για το ποια είναι τα καλά smartphone;
ΟΚ καταλάβαμε ποια θεωρείς κακά smartphones, ποια σου μυρίζουν τα πλαστικά, σε ποια σε στραβοκοίταξε η ψηφιακή βοηθός κλπ.

Τη γνώμη σου να δούμε.
Android ή iOS; Samsung ; Apple ; LG ; …
Για να καταλάβουμε τα δικά σου μέτρα σύγκρισης.

Dimitrinho

@christo μας ελειψες πως τα πας με την Στικουδη;

ted

χαχαχχα ακριβώς όπως το ειπες φιλε μου…. προβατα! και δεν μιλαμε για ποσοστα πωλήσεων, και μην το πας οπου εσυ θες.. μιλαμε για ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ που κάποιοι προφέσορες του marketing τα πουλάνε στην μάζα σα κατι καινουργιο ουαου, και καινοτομο. Στο λέω γιατί αυτό που ειπες ηταν η κλασσική ειρωνική ατακα που ακουω μόνο από “άσχετους με την μπάλα” fanboys..που πάντα όταν δεν έχουν απάντηση να δώσουν λένε την δική σου ατάκα..!!πωλήσεις!! και αν εσυ δεν ασχολησε με χαρακτηριστηκα αλλων κινητών εκτος των “γνωστων” για σενα συσκευών και αποκλειστικά για σενα μονο αυτών, τοτε σε συμβουλεύω φιλικά και καλοπροέρετα πάντα να ξεκινήσεις σιγα σιγα και καμια συγκρισούλα.. Η ενημέρωση είναι καλο πράγμα φιλε μου. δεν θα χάσεις.

obi

@christos

Περίμενε το Threshold και θα δεις ότι στους τυφλούς βασιλεύει ο μονόφθαλμος. LOL
Αρχηγού απόντος, δηλαδή όσο λείπουν τα full Windows, κάνουν παιχνίδι οι κουτσοί…

Αν και πάλι ακριβώς δεν είναι έτσι η εικόνα ακόμα και στο business κομμάτι,
στο UK λχ το WP πλησιάζει διψήφια ποσοστά ξεπερνώντας ;όχι μόνο ψόφια λειτουργικά όπως τα νεκρά Μπλακμπερι και Συμπιαν αλλά και κάτι μήλα.

Κατά τα άλλα δε μαθαίνουμε κάτι νέο δηλαδή, απλά η Microsft δεν τα πάει καλά στο marketing εν αντιθέσει με άλλα λειτουργικά που στρατεύουν haters και fans.

Το βλέπουμε και ζωντανό το παράδειγμα, στο πρόσωπο του christos.

Αλήθεια, απάντησε ο cjristos ή δεν έχει το θάρρος να πει ποιο είναι το μέτρο σύγκρισης;
Android ή iOS έχουν στο σχολείο;

ted

Ρε παιδια θυμήθηκα ένα παράδειγμα στα πολλα που έχω, τωρα για να καταλάβει τι εννοω ο φιλος christos.
Π.Χ να θυμηθούμε το iPhone 5 νομιζω αν δεν κάνω λάθος εν έτη 2013 που διαφημηζαν οι ελεεινοι της apple την προτοποριακη για το iPhone βεβαια δυνατοτητα στην κάμερα με την ονομασια panorama.. τι να πω τωρα.. η μάλλον τι να λεγα τοτε που ειχα πάρει το 2009 το HD2 μου και η συγκεκριμένη δυνατότητα ηταν κατι συνηθησμένο. Η τι άλλο να θημηθω…το radio? τον φακο?το accelometer?… πολλα φιλε μου.. που αργοτερα τα παρουσιάσαν σα κατι ουαου στα “προβατα” τους και τρεξαν ολοι να τα αγοράσουν μανιωδώς. Όχι πωλήσεις..Δυνατοτητες

christos

https://techblog.gr/software/viber-video-call-for-android-and-ios-9876/ Γιατί όχι στα wp που είναι και τα καλύτερα;

obi

@christos

Τη δική σου γνώμη έχεις το θάρρος να την πεις ποιο θεωρείς το καλύτερο λειτουργικό;
Δεν πιστεύω να μας ρίξεις κάνα BlackBerry και μας στείλεις… LOL

βασιλης

Όταν πρωτοβγηκε το lumia 1520 έκανε 900 ευρωπουλα,τώρα το βρίσκω γύρω στα 400 …Λίγους μηνες μετα…Θα περιμένω λίγο ακόμη να παει 350 και επιτέλους θα αντικαταστησω το εγγυημένα τέλειο lg g 2 μου,Θεωρώ οτι τα windows phones ιδιως με το νεο update έγινε κάτι που μου αρέσει πολυ

ted

και όμως φιλε obi μια παρατήρηση.. αν και χρονια χρηστης ολων των λειτουργικων και κυριως των windows κανεις ένα λαθος.. ένα απ τα πιο αδικημένα λειτουργικα είναι αυτό του blackberry. Εχω στην κατοχη μου ένα BB Z10 και ειληκρινα εχω κολλησει με το λειτουργικο. Ανωτερο multitasking από ότι εχει βγει, ταχυτατο, επαγγελματικοτατο,αξιοπρεπεστατο, με υπεροχη αναληση, και πολύ καλη καμερα.. + brand name. ειληκρινα η εκδοση 10 των blackberry αξιζει πολλα και κατά την γνωμη εμενα και πολλων άλλων “παταει” στα μουτρα πολλους “μεγαλους”!
Θελω να πιστευω και ελπιζω ότι θα ανακαμψει αυτή η εταιρια γιατι το αξιζει.

ζητω συγνωμη για το off topic.

nikmour

Γεια σου ρε christos που ήσουνα ρε ψυχή τόσο καιρό και πάθαμε στερητικό σύνδρομο?
Όσο αφορά το άρθρο που δίνεις, είναι από ένα περιοδικό (computer world) το οποίο είναι πιο anti-microsoft ακόμα και από το theverge. Δες τα άλλα άρθρα τους και θα καταλάβεις. Ειδικά για το αρθρογράφο (Preston Gralla) δες και άλλα άρθρα του.

PARTHENON 438BC

“Α ρε καημένη nokia, ποσό χαμηλά επεσες… να σε σβήνει με ένα απλό delete η κατασκευάστρια του πλέον αποτυχημένου λογισμικού τηλεφώνων, windows mobile…”

Τι ειναι αυτα που λες George?
Αυτες τις αποψεις να τις κρατας για τον εαυτο σου, απο τη στιγμη που ειναι ατεκμηριωτες!!!

Εχεις “δουλεψει” καθολου τα windows mobile 8.1?
Πριν λιγες μερες εγινα κατοχος του ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΥ LUMIA 930 !!!
AΠΙΣΤΕΥΤΗ κατασκευη…..ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ !!!
“Τραβα” να το δεις….και μετα ελα να μου πεις “για το πλεον αποτυχημενο λογισμικο τηλεφωνων ,windows mobile….”
Και για να μη παρεξηγηθω….δεν δουλευω στη ΝΟΚΙΑ-MICROSOFT !!!

George

Μαλλον δεν έχετε καταλάβει ότι αναφέρομαι στο windows mobile os και όχι στο windows phone! Αποτυχημένο λογισμικό ήταν το πρώτο και όχι το δεύτερο… Λίγο προσοχή όταν διαβάζουμε…

nikos

ρε παιδια μια ερωτηση σκοπευω να παρω το lumia 930 αλλα με την εξαγορα η ms θα συνεχισει να υποστηριζει τα ”παλια” κινητα της nokia???

Νικος

Συνονόματε, το 930 είναι της Microsoft με το brand name της Nokia. Οποτε και φυσικά θα το υποστηρίζει όπως θα υποστηρίξει και παλιότερα μοντέλα φερ ειπείν 1020, 1320, 1520, 920, 925… Εγώ θα περιμένω το επόμενο Lumia. Θα κάτσω λίγο ακόμη με το 1020!

nikmour

Παιδιά κοιτάξτε αυτό εδώ με τα παγκόσμια ποσοστά https://www.kantarworldpanel.com/global/smartphone-os-market-share/

Στην αμερική είναι 3,9% και στην βρετανία 9,9%. Στην κίνα η οποία λόγω πληθυσμού παίζει μεγάλο ρόλο είναι μόλις 0,80%.

Επίσης διαβάστε αυτό https://www.wpcentral.com/do-windows-phone-users-need-become-haughty-apple-fans-win-battle

Ας γίνουμε και εμείς σαν τα apple fanboys.

αλιάκμων

Άντε να τραβήξει ο καθένας το δρόμο του να δούμε τι ψάρια πιάνει. Ελπίζω η Nokia να πλησιάσει κάποτε να γίνει αυτό που αγαπούσαμε. Το όνομα συγκινεί πολλούς ακόμη, και ο πειρασμός για να ξαναβγάλουν συσκευές θα είναι μεγάλος. H εμπλοκή με το Android τελευταία (Z launcher, μεταφορά των Here Maps) δε μπορεί παρά να βάζει ψύλλους στ’ αυτιά. Know-how και πατέντες υπάρχουν, γραμμή παραγωγής ξαναστήνεται, όρεξη μονο να υπάρχει. Εδώ Κινεζικές εταιρίες που δεν υπήρχαν πριν 5 χρόνια είναι στο Top10 παγκοσμίως και βγάζουν και ποιοτικές συσκευές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones HMD Global Nokia

HMD: Επανακυκλοφορεί τα κλασικά τηλέφωνα Nokia 6310, Nokia 5310 και Nokia 230

Η HMD μόλις κυκλοφόρησε τρία νέα τηλέφωνα, όλα μια μοντέρνα έκδοση των κλασικών Nokia, τα Nokia 6310 (2024), 5310 (2024) και 230 (2024).

Gear Apple featured MacBook Air

Η Microsoft λέει ότι τα Windows laptop με Snapdragon X Elite θα είναι πιο γρήγορα από το M3 MacBook Air

Η Microsoft θα υποστηρίξει ότι τα επερχόμενα Windows laptop με τον Snapdragon X Elite της Qualcomm είναι ταχύτερα από το Μ3 MacBook Air.

Software featured Microsoft Windows 11

Η Microsoft καταργεί το WordPad από τα Windows 11 μέσα στη χρονιά

Η εφαρμογή WordPad αποτελεί μέρος των Windows από τα Windows 95, αλλά η Microsoft ανακοίνωσε πέρυσι ότι την καταργεί από τα Windows 11.

Software Android Microsoft Windows 11

Windows 11: Τέλος η υποστήριξη για εφαρμογές Android

Η Microsoft θα σταματήσει να υποστηρίζει τις εφαρμογές Android στα Windows αλλά οι υπάρχοντες χρήστες θα πάρουν μια παράταση ενός χρόνου.