Microsoft: Πούλησε περισσότερο από Motorola, HTC και LG, μαζί [Ευρώπη]

Όταν μιλάμε για λειτουργικά συστήματα, Google και Apple με τα Android και iOS αφήνουν πίσω τον ανταγωνισμό. H Microsoft προσπαθεί να ακολουθήσει, αλλά με χαμηλά ποσοστά ενώ η Blackberry στρέφεται στο Android και δεν αποκλείει το ενδεχόμενο εξόδου, αν αποτύχει.

Ωστόσο, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε η εταιρεία ερευνών Kantar, όσον αφορά στην Ευρώπη τα πράγματα για την Microsoft δεν είναι καθόλου άσχημα. Στις 5 μεγαλύτερες ευρωπαϊκές αγορές (Μ. Βρετανία, Γερμανία, Ιταλία, Γαλλία, Ισπανία) έχει καλύτερες πωλήσεις από αυτές των Motorola, HTC και LG, μαζί. Η έρευνα της Kantar αφορά το τρίμηνο που έληξε τον Αύγουστο του 2015.

Στις συγκεκριμένες αγορές η Samsung παραμένει πρώτη με 39%, αν και έχασε 2.9 μονάδες. Η Apple ανέβηκε κατά 2.5 μονάδες χάρη στην επιτυχία των iPhone 6, ενώ η Microsoft φιγουράρει στην τρίτη θέση με ποσοστό 10.6% στις 5 μεγαλύτερες αγορές της Ευρώπης. Πέρσι η θέση αυτή ανήκε στην Sony με 10.6% της αγοράς, ενώ φέτος έπεσε στην 4η θέση με ποσοστό 7.1%.

Τα ποσοστά της Kantar δείχνουν ότι η Microsoft κατάφερε να πουλήσει περισσότερα smartphones από αυτά που πουλάνε μαζί Motorola, HTC, LG και αυτό οφείλεται σχεδόν αποκλειστικά στα low-cost smartphones. Το Windows Phone τα πηγαίνει πολύ καλά στα οικονομικά smartphones, αλλά η κατηγορία αυτή δεν αποφέρει κέρδη στην Microsoft.

Η ίδια έχει βάλει στόχο να αλλάξει την κατάσταση με το Windows 10 mobile και τα νέα high-end Microsoft Lumia 950 και Microsoft Lumia 950 XL που ανακοίνωσε πρόσφατα. Για να δούμε τι θα καταφέρει.

Microsoft: Πούλησε περισσότερο από Motorola, HTC και LG μαζί [Ευρώπη], Microsoft: Πούλησε περισσότερο από Motorola, HTC και LG, μαζί [Ευρώπη]

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

13 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
manos.d

Το θέμα δεν είναι πόσες πωλήσεις (κομματια) έχει κάνει η Microsoft αλλά ποια μοντέλα έχει πουλήσει…Κακα τα ψέματα η επιτυχία στην Ευρώπη οφείλεται στο γεγονός ότι όσοι χρήστες θέλουν μια οικονομική λύση που να ΜΗΝ κολλάει κάθε λίγο και λιγάκι η Microsoft είναι μονόδρομος …

NLS

Εγώ το σκέφτομαι σοβαρά να τους δώσω μια ευκαιρία με το 950 XL. Αλλά το Store τους είναι απελπιστικά φτωχό ακόμα και στα βασικά. Ελπίζω ενεργά να παρέμβουν σε αυτό το θέμα επιτέλους.

viel

το λαθος της ms ηταν που δεν αναβαθμησε σε 8 απο 7.5 τα τηλεφωνα της. 3 εχω και ακομα περιμένουν… την ξενερα που εφαγε ο κοσμος τοτε δεν περιγράφετε.

NLS

Νομίζω ότι δεν γινόταν. Όταν η Microsoft αποφάσισε να αλλάξει εκ βάθρων το mobile OS της (το οποίο θεώρησα λάθος τότε – αλλά άλλη συζήτηση αυτό) και από το 6.5 να πάει στο… τελείως άσχετο 7, το έκανε άρτσι μπούρτσι. Τα μηχανήματα με 7 και 7.5 δεν νομίζω να μπορούσαν να κάνουν και πολλά παραπάνω, ήταν πραγματικά περιορισμένα από πλευράς hardware. Νομίζω είχε βγάλει σε κάποια ένα 7.8 version (αν θυμάμαι), όταν είχε βγει το 8 (που άρχισε να σοβαρεύει το OS) μόνο και μόνο για να τα κάνει ένα τελευταίο φρεσκάρισμα αλλά και να δείξει ότι το 8 δεν γινόταν να μπει. Με χακέματα βάζει κανείς σχεδόν τα πάντα (και εγώ είχα android στο HD2 μου και έχω 5.1.1 στο Note μου), αλλά στην πράξη βλέπεις ότι το παλιό hardware με νέο software (όχι μόνο το ίδιο το OS αλλά και τα apps) δεν πάει καλά, θέλει πυρήνες για να δουλέψει τα πολλά threads, θέλει μνήμη διαθέσιμη κλπ. Είναι σαν λίφτιν σε 80χρονη. (χαρακτηριστικό παράδειγμα το facebook που είναι τόσο βαρύ για τα παλιά – που έτρεχαν κανονικά τις παλιές εκδόσεις -, που αναγκάστηκε και βγήκε facebook lite) (btw δεν μου χρειάζεται να με πάρεις σοβαρά – ξέρεις εσύ… Συνέχεια »

tolkien

“Η ίδια έχει βάλει στόχο να αλλάξει την κατάσταση με το Windows 10 mobile και τα νέα high-end Microsoft Lumia 950 και Microsoft Lumia 950 XL που ανακοίνωσε πρόσφατα. Για να δούμε τι θα καταφέρει” Να ειμαστε λογικοι guys. Εγω γενικα υποστηριζω microsoft (και για τα νεα τις κινητα περιμενω να αγορασω Lumia 950 XL) ΑΛΛΑ με την στρατηγικη που κανει σε USA πχ που θα το εχει μονο αποκλειστικα το lumia 950 (οχι και το XL μονο το 950) η ΑΤ&Τ ειναι σκουρα τα πραματα εως χαλια μαυρα. Μπειτε και σε κανα ξενο site να δειτε το βρισιμο του αιωνα πεφτει για την στρατηγικη που θα ακολουθησει η microsoft (αρα αφου παντα ολες οι εταιρειες μιλανε για μια επιτυχια ενος προιοντος μονο με βαση τις πωλησεις σε αμερικη δεν το βλεπω καθολου θετικο ολο αυτο. ΛΕς και παει μονη της για φουντο. Απο την αλλη στον Καναδα κανενας carriers δεν θελει να ασχοληθει και να εχει τα 2 νεα κινητα της Microsoft στο δικτυο τους. ΑΡΑ παλι χαλια μαυρα. Με την λογικη να το παρεις ειναι μικρο το ποσοστο που αγοραζουν με cash μια συσκευη. Οι πειρσσοτεροι ειναι μεσο κινητας εταιρειας με καποιο προγραμμα. Δεν ξερω με ολα αυτα… Συνέχεια »

thanoik

Αν εβαζε play store θα ηταν το best of the best αλλα οπως και σε αλλα λειτουργικα αλλα δεν μπορεις να τα εχεις ολα,Android=βαρυ. Apple =βαρετο,blackberry =οτι ναναι

Στέφανος

Μην ξεχνάμε ότι στην πραγματικότητα έχει δράσει ενεργά για να εμπλουτίσει το store της στα win10. Έχει διαθέσει, ή θα διαθέσει αν όχι ακόμα, εργαλεία στους developer που μπορούν πολύ εύκολα να εισάγουν τις εφαρμογές τους από android ios με λίγες μόνο προσαρμογές. Οπότε λίγο η αύξηση του μεριδίου αγοράς λίγο η διευκόλυνση αυτή θα παρακινήσουν τους developers να ενδιαφερθούν και για Windows αφού αυτό θα σημαίνει περισσότερα κέρδη και γι’αυτούς.

NLS

Στέφανε τα εργαλεία τα έχει ήδη διαθέσει.
Μερικά apps είναι ζήτημα… 5 λεπτών να τα πορτάρουν.
Εδώ το εργαλείο είναι τόσο προχωρημένο που καταλαβαίνει στον κώδικα σου τι API καλείς και σου πασάρει το αντίστοιχο της microsoft με ίδια calls! Τι άλλο να κάνουν;

Το θέμα είναι να το… κάνουν οι devs.

tech21man

Αναρωτιεμαι τι θα γινει με το android app emulator που θα τρεχει στα 10ρια. Παρεμπιπτοντως τα gapps θα βγουν και εγγενως απο ο,τι φαινεται.

Ρε γμτ οι περισσοτερες εφαρμογες μου φαινονται ενα απλο skin επανω στο browser για να πω την αληθεια για οποιο OS να μιλαμε.

NLS

Tolkien (ξεκινάς με επιτυχία από το nickname κιόλας :D), καλά τα λες (διαβάζω και τι λένε έξω) απλώς δεν πιστεύω ότι είναι τόσο δραματικά, ο Ινδός κάτι πάει να κάνει.
Από ότι έχει αποσαφηνιστεί, η AT&T δεν έχει αποκλειστικότητα, απλώς μόνο αυτοί εξέφρασαν αρχικά επίσημο ενδιαφέρον (και μόνο για το 950 πράγματι). Αν ο ντόρος είναι αρκετός, βλέπω να ξυπνάνε τα πράγματα από τους carriers. Στο χέρι της MSFT είναι πράγματι.

Για τη χαζομάρα των Αμερικάνων (το έχω συζητήσει και με τους ίδιους), να παίρνουν κινητό συνεχώς με συμβόλαιο, νομίζοντας ότι έτσι παίρνουν φτηνότερο το τηλέφωνο, άλλο θέμα. Εδώ η Apple όταν κάνει event για νέο iPhone δεν αναφέρει ποτέ τις τιμές “σκέτο”, αλλά πάντα (απατεωνιά το λες κιόλας) με συμβόλαιο.

Δεν θα με ενδιέφερε το θέμα, αν στο Αμέρικα δεν ήταν όλες οι εταιρίες που φτιάχνουν τα μεγαλύτερα/γνωστότερα apps. Άρα αν δεν ενδιαφερθούν αυτοί, κλάψτα.

Όσο αφορά τα νέα surface. Έφτιαξαν τα ultimate και ΔΕΝ έβαλαν 3G/4G LTE επάνω; Εν έτη 2015; Φαουλάρα.

gericho

Βγήκε το αφεντικό της T-Mobile και διέψευσε την εικασία πως δεν ενδιαφέρθηκαν οι carriers.
Το αντίθετο,
ήταν η MS που έκλεισε αποκλειστικότητα με την ΑΤ&Τ.

Μάλιστα γι’ αυτό το λόγο βγήκε το αφεντικό της T-Mobile
και κάλεσε τη MS να… ‘ξυπνήσει’ (wake up, επί λέξει).

Στην Ευρώπη ήδη υπάρχει ενδιαφέρον από παρόχους
λχ ήδη έγινε γνωστό το ενδιαφέρον από Deutsche Telekom .

Κατά τα λοιπά, είναι γεγονός πως η MS υστερεί σε marketing.

NLS

Έχεις δίκιο.

ΚΝ

Βασικά η ΜS χάνει γιατί δε παρουσιάζει κινητά για κατηγορίες διαφορετικών οικονομικών δυνατοτήτων. Τώρα κάνει μια προσπάθεια προς τον εμπλουτισμό με καλύτερα κινητά και ανανεωμένο software. Μια καλή ιδέα θα ήταν να προωθήσει τα Windows σε συνεργασία με άλλες εταιρίες κινητών με επιλεγμένα κινητά και είχε ακουστεί μια προσπάθεια προς αυτόν τον τομέα.

Όσο για τη χρηστικότητα, πλέον όλες οι πλατφόρμες για να το 90% των χρηστών προσφέρουν τις απαραίτητες κοινές εφαρμογές. Μάλιστα δεν έχει σημασία σε ποια πλατφόρμα είσαι, αλλά ποια εφαρμογή έχεις πχ ενα android κινητό έχει Office word συνδέεται με ipad με την αντίστοιχη εφαρμογή και το pc με windows και μοιράζονται τα αρχεία χωρίς προβλήματα συμβατότητας μέσα ή τα επεξεργάζονται ακόμα και μέσα από κοινό διαδικτυακό περιβάλλον ενός one drive

Το ενδιαφέρον για MS είναι ότι υπάρχει στα νέα κινητά της η δυνατότητα να παραμετροποιούνται σε κανονική οθόνη και να μπορεί να δουλέψεις σαν κανονική έκδοση υπολογιστή (όχι 100%). Όποτε με το αντίστοιχο Display Dock της MS κουβαλάς ένα υπολογιστή PC μαζί σου σαν τα στικάκια που βλέπουμε να κυκλοφορούν. Περιμένω να το δω από κοντά και θα είναι μια θετική εξέλιξη σαν ιδέα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple featured MacBook Air

Η Microsoft λέει ότι τα Windows laptop με Snapdragon X Elite θα είναι πιο γρήγορα από το M3 MacBook Air

Η Microsoft θα υποστηρίξει ότι τα επερχόμενα Windows laptop με τον Snapdragon X Elite της Qualcomm είναι ταχύτερα από το Μ3 MacBook Air.

Software featured Microsoft Windows 11

Η Microsoft καταργεί το WordPad από τα Windows 11 μέσα στη χρονιά

Η εφαρμογή WordPad αποτελεί μέρος των Windows από τα Windows 95, αλλά η Microsoft ανακοίνωσε πέρυσι ότι την καταργεί από τα Windows 11.

Software Android Microsoft Windows 11

Windows 11: Τέλος η υποστήριξη για εφαρμογές Android

Η Microsoft θα σταματήσει να υποστηρίζει τις εφαρμογές Android στα Windows αλλά οι υπάρχοντες χρήστες θα πάρουν μια παράταση ενός χρόνου.

Business AI Microsoft

Mistral AI: Συνεργασία με τη Microsoft για τη γαλλική startup – Αποκάλυψε τον ανταγωνιστή του ChatGPT, Mistral Large

 Η γαλλική startup Mistral AI αποκάλυψε ένα νέο μεγάλο γλωσσικό μοντέλο (LLM) που θα ανταγωνιστεί το ChatGPT της OpenAI.