Η Microsoft πηγαίνει τη Samsung στα δικαστήρια

Μετά την Apple και η Microsoft από ότι φαίνεται θα οδηγήσει στα δικαστήρια την Samsung για μια διαμάχη που έχουν πάνω σε προηγούμενη συμφωνία για την πληρωμή δικαιωμάτων πατεντών. Η Samsung είχε υπογράψει το 2011 μια συμφωνία με την Microsoft, η οποία την υποχρέωνε να πληρώνει δικαιώματα στην Microsoft για κάθε συσκευή που πουλούσε.

Ο Corporate Vice President & Deputy General Counsel της Microsoft αναφέρει επί του θέματος στο blog του ότι δεν είναι διατεθειμένοι να αφήσουν να περάσει έτσι απλά μια ποινική κίνηση απέναντι σε μια εταιρεία με την οποία είχαν μια μακρά και παραγωγική συνεργασία. “Δυστυχώς όμως, ακόμη και οι συνεργάτες κάποια φορά διαφωνούν. Ύστερα όμως από σειρά γραμμάτων και συζητήσεων, μεταξύ των 2 εταιρειών, έγινε σαφές ότι έχουμε θεμελιώδεις διαφωνίες όσο αφορά την ερμηνεία της συμφωνίας μας”, αναφέρει συγκεκριμένα.

Ο εκπρόσωπος της Samsung ανέφερε ότι θα ελέγξουν τα παράπονα της Microsoft και θα προβούν στις κατάλληλες ενέργειες για να απαντήσουν. Η μήνυση της Microsoft είναι δημοσιευμένη αλλά δυστυχώς τα μέρη που αφορούν τις πατέντες και τα ποσά που διαφωνούν δεν βγήκαν στην επιφάνεια.

microsoft samsung δικαστήρια, Η Microsoft πηγαίνει τη Samsung στα δικαστήρια

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

14 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
nikmour

Συνεργάτες,Συνεργάτες αλλά τα Λεφτά, Λεφτά.

Λευτέρης

Σφαχτειτε 😛

Ανέστης

χοχοχοχοχοχοοχοχο!!!! γουσταρω φαση!!! Τωρα ή η Samsung παραπαιζει βρωμικα, ή οι αλλες εταιριες την εχουν βαλει στο ματι!

tech21man

Το αγαπημενο μου κινητο ειναι ως τωρα το ativ s και ειναι samsung microsoft, μαλλον ηρθε η ωρα να το κοψω στη μεση!

Η μπιζνα ειναι μπιζνα και ουτως η αλλως και η apple τραβιεται επι χρονια και παλι κλεινει δουλειες απο πισω με τη samsung.

Theo

Εγω θεωρω πως αγιος δεν ειναι κανεις αλλα κι οτι η σαμσουνγκ θεριζει μονη της στην ρπωτη θεση παιζει πολυ μεγαλο ρολο.

Panagiotis GP

Όπου υπάρχει καπνός… υπάρχει και φωτιά λένε στο χωριό μου.

Killbillgr

Νομίζω εμάς δεν μας ενδιαφέρει,θα έλεγα μάλιστα ότι σε εμάς μας ενδιαφέρει να βλουμε καλύτερες συσκευές σε καλύτερες τιμές. Τώρα το τη θα κάνουνε οι μεγάλοι πρόβλημα δικό τους λευτα έχουνε αυτοί να ξοδεύουν στα δικαστήρια και από ότι βλέπω η Samsung έχει παει πολλές φορές στα δικαστήρια ξέρουν μέχρι και τους παρατρεχάμενους.

dark_master

Μάλλον η αρχή του τέλος ή για τα Samsung με WP ή του Tizen ενώ είναι ακόμα στα γεννοφάσκια της. Αν αναγκαστεί να πληρώσει η Samsung θα αναγκαστεί να βγάλει και κινητά με WP πραγμα που σημαίνει ότι θα πάρει πόρους από το Tizen.
Αν πάλι κερδίσει στη μάχη δεν βλέπω να ξαναβγάζει WP συσκευή και να προωθέι το δικό της λειτουργικό.

killbillgr

Μην το λες φίλος dark master@ γιατί εαν ήταν έτσι τότε η Apple δεν θα ψώνιζε επεξεργαστές από την samsung. Αλλά όλα παίζονται, όμως δεν ξέρουμε γιατί ακριβώς την έχει οδηγήσει στα δικαστήρια

Alexboom

Ωχχχχ….ATIV S μου, δε θα πάρεις ποτέ την αναβάθμααααααα!!!!!!!!!!!!!!

Georgos

Επειδή πάτωσαν τα windows phone και το XBOX One (που ούτε 1080p παιχνίδια δεν σηκώνει) πάει να βγάλει τα σπασμένα με την αγωγή στην Samsung.

Μιχάλης

Πάτωσαν τα windows phone ; Aπό πότε ; Το ότι έχει χαμηλό ρυθμό ανάπτυξης σε ήδη αναπτυγμένη αγορά με τόσα εμπόδια θεωρείται επιτυχία. Για το XBOX ONE είναι και πάλι νωρίς από την στιγμή που π.χ μόλις χθές ανακοινώθηκε το τρομερό deal ΕΑ για XBOX ONE “$5/Month Xbox One Subscription Program; Gives You Unlimited Access to Games ” To ίδιο ακριβώς είχε γίνει και με το XBOX 360 το ps3 ήταν μπροστά αλλά μόλις το PS network ήταν down το Xbox κέρδισε τρομερό μερίδιο αγοράς. Είναι λάθος οπτική γωνία αυτή που εκφράζεται κερδισμένη ή χαμένη είναι μια εταιρία ανάλογα με τις προβλέψεις που έχει κάνει. Π.χ Αν η MS λέει ότι θα πουλήσω 500 xbox είτε wp και πουλήσει 600 έχει κέρδος ενώ αν η Sony και γενικά οι εταιρίες έχουν κάνει πρόβλεψη 1000000 και πουλήσουν 5000 τότε είναι χαμένες ακόμα και αν έχει μεγαλύτερο market share. Επίσης τα σταθερά βήματα είναι πιο σημαντικά από αυτά που παραπέουν … καλύτερα να είσαι ένα βήμα πίσω παρά μπροστά γιατί αν χρειαστεί να γυρίσεις πίσω έχει κόστος (μπροστά μόνο αν ήσουν σίγουρος δλδ). Οποιος πχ δει το νέο WP8.1 update 1 το μόνο που δεν έχουν πλέον τα wp είναι fingerprint (… Συνέχεια »

Tom

Ενταξει καλη η ανοιχτομυαλια αλλα αν θεωρουνται τα windows phone επιτυχια τι θεωρειται αποτυχια δηλαδη; Anyway γενικα οτι κανει η MS τα τελευταια χρονια δεν πιανει και αυτο γιατι η MS ειναι ειτε μη ανταγωνιστικη (windows phone) η αλαζονικη (xbox one, windows 8)

Μιχάλης

@Τom δεν είπα ότι είναι επιτυχία αλλά πλέον για MS brands είναι πολύ να κρίνουμε update με το update βελτιώνονται δραματικά windows phone , windows 8 και xbox one.Καλό είναι να κριτικάρουμε αντί να το παίζουμε haters παντού. Το λέω αυτό γιατί όσο περισσότερος ανταγωνισμός τόσο καλύτερο για την τσέπη μας. Eπίσης επειδή όλοι βλέπουν πάτω στην MS να ενημερώσουμε ότι βγάζει τρελά λεφτά από το Azure (που μέχρι και η Apple έχει για το icloud ) και το Office 365. Δεν τα λέω σαν fan μπορώ να πώ “άπειρα” κατά για όλα τα OS αλλά να μιλάμε σαν tech analysts εδώ μέσα θα βοηθήσει και εμάς σαν χρήστες είτε σαν developers είτε σαν UXades etc

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Samsung Samsung Galaxy Samsung Galaxy S21

Χρήστες συσκευών Samsung Galaxy παραπονιούνται για πράσινες γραμμές στην οθόνη μετά από ενημέρωση

Οι περιβόητες πράσινες γραμμές έχουν επιστρέψει για να στοιχειώσουν ορισμένους χρήστες Samsung Galaxy μετά από ενημέρωση του τηλεφώνου.

Smartphones Samsung

Η Samsung αποκάλυψε την πιο γρήγορη μνήμη RAM LPDDR5X στον κόσμο

Πριν από μερικά χρόνια, η Samsung ανακοίνωσε RAM 8,5 Gbps LPDDR5X που εκείνη την εποχή ήταν η ταχύτερη στον κόσμο.

Smartphones Apple Galaxy iPhone

Ξανά στην κορυφή η Samsung – Οι αποστολές iPhone της Apple έπεσαν το 1ο τρίμηνο του 2024

Οι αποστολές iPhone της Apple μειώθηκαν σχεδόν κατά 10% παγκοσμίως το A τρίμηνο του 2024, λόγω της αύξησης των αποστολών από ανταγωνιστές.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy S22 Samsung Galaxy S22 Ultra

Galaxy AI: Επίσημο! Έρχεται στη σειρά Galaxy S22, τα tablet Tab S8 και τα foldable του 2022

Το Galaxy AI παρουσιάστηκε με τη σειρά Galaxy S24 και στη συνέχεια η Samsung το κυκλοφόρησε στις ναυαρχίδες του 2023.