H Google έκλεισε και το γραφείο της Motorola Hellas

Στα πρότυπα της Apple φαίνεται να κινείται και η Google με τις αποφάσεις της για κλείσιμο όλων των γραφείων των “μικρών” ευρώπαϊκών χωρών της Motorola Mobility και κρατώντας μόνο αυτά σε Αγγλία, Γαλλία και Γερμανία. Η μπάλα πήρε και το την Motorola Hellas που διαχειριζόταν μέχρι σήμερα τα κινητά και τα tablet της Motorola στην Ελληνική αγορά.

H κεντρική διαχείριση για τις συσκευές της Motorola θα γίνεται από τα τρία αυτά μεγάλα γραφεία απευθείας με της ελληνικές εταιρείες κινητής τηλεφωνίας. Οπότε για τις αναβαθμίσεις… μην μας ξαναρωτήσετε!

Να ευχηθούμε στους πρώην συνεργάτες μας να είναι και πάλι σύντομα κοντά μας μέσα από κάποια άλλη θέση στο χώρο της τεχνολογίας που τόσο αγαπάνε.

, H Google έκλεισε και το γραφείο της Motorola Hellas

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

32 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Nerven

FU Google

Otto

Αυτή η κίνηση δείχνει πόσο υπολογίζει η εταιρία τους έλληνες καταναλωτές.
Η απάντηση που της ταιριάζει είναι να μην ξαναγοράσουμε προιόντα της.

Γιάννης

+1 Nerven
Και ένα αφιερωμένο videaki από μένα 🙂

https://www.youtube.com/watch?v=768h3Tz4Qik&feature=related

tsele

@ Nerven +1

Γιάννης

Otto συμφωνώ μαζί σου.
Η μόνη εταιρεία που μένει είναι η microsoft, nokia, και άλλες μικρές.

Άρα θα πρέπει να παίρνουμε όλοι nokia wp.
Το’χω!

MEDS

Εταιρίες – Κολοσσοί όπως και η Google, που έχει καθαρά έσοδα κάθε χρόνο δισεκατομμύρια, απαρτίζετε από υπαλλήλους που θέλουν να πάρουν bonus κόβοντας “περιττά έξοδα”, δηλαδή θέσεις εργασίας για χιλιάδες κόσμο. Οι εταιρίες δεν έχουν ανάγκη αυτά τα λεφτά και θα μπορούσαν να είχαν όλο και περισσότερα γραφεία ανα το κόσμο. Απλά παντού υπάρχουν “Golden Boys” που βάζουν τη καριέρα τους πάνω από τις ζωές άλλων και χωρίς τύψεις.

keysmith

.. τι να πεις. 🙁

Teo

ποια microsoft…αυτή που έχει μονο τηλεφωνική υποστήριξη..που αγόρασα Xbox και χρειάστηκα servise και μου στείλανε courier για γερμανία..?
Απαράδεχτες εταιρίες κολοσσοί που έχουν 50-60 άτομα σε τηλεφωνικά κέντρα μονο και μονο για να λένε ότι έχουν τεχνική υποστήριξη

ton

Βασικά ούτε για τους καταναλωτές της Motorola αρα τους δικούς της δε κοιτάει η google,το service στα κινητά της πως θα γίνεται,για αναβαθμίσεις σε jb τελευταίων μοντέλων όπως π. χ στο razr ούτε λόγος.

Demis

καλά έκανε σε αυτό το βόθρο που λέγεται Ελλάδα δεν αξίζει να υπάρχει ούτε περίπτερο

Peter

Πω τι ακουω εδω μεσα. Ναι μην ξαναμπειτε youtube, google, gmail κτλ. Αλλα το γεγονος οτι μια εταιρεια δισεκατομμυριων εκλεισε ενα γραφειο οπως λετε, θα πρεπει να σας κανει να σκεφτειτε οτι δεν θα ηταν αξιας δισεκατομμυριων αν κρατουσε καθε παλιο-γραφειο ανοιχτο.

Το τμημα Motorola στην Ελλαδα πως το φανταζεσθε? Εργοστάσιο? 5 Ατομα ηταν μεσα για τηλεφωνικη υποστηριξη.

Αν χτιζατε εταιρεια να σας δω αν θα το κανατε διαφορετικα. Λογικη κοτοπουλου ρε γαμωτο(ή Ελληναρα να πω?)

dabster

καλα ολα αυτα που λετε …εγω μονο θελω να ευχηθω στα παιδια που εχασαν τη δουλεια τους τωρα καλο κουραγιο και καλη δυναμη
Take care lads….

Konstantinos

@Peter να φύγεις και να πας αλλού που είναι πιο παραγωγικά. 5 άτομα είναι λίγα ή πολλά για μια εταιρία κολοσσό; Εσένα πόσο σε αξιολογεί το αφεντικό σου λοιπόν;

Ένα από-κομμα κατά τέτοιων ελληνικών νοοτροπιών, χρειάζεται όχι κατά των μεταναστών τελικά. “Να καθαρίσει λίγο ο τόπος και μετά ίσως πάει μπροστά”. Υπάρχει και το dailymotion το outlook.com και το duckduckgo αλλά και πολλοί άλλοι τρόποι να μη συμβάλεις στα λεφτά της google. Αν εσύ κάνεις κίνηση να ανεβάσεις αλλού το βίντεο σου και το ανεβάσουν και άλλοι αλλού…. there you go

GiannisWST

Οχι να παρουμε apple και ms δηλαδη που κοιτανε το κοσμο και οχι τα κερδη…

Τι αλλο θα διαβασω? λυπαμαι για τους υπαλληλους που μετα την sony pictures θα κλεισουν και αλλες εταιριες στην ελλαδα

Γιωργος

όταν έσκαγε τα 13 δις δολάρια η google για να εξαγοράσει την ελλειμματική κατά τα άλλα Motorola Mobility τι νομίζατε για την ψυχή της μάνας της το έκανε ?? Εκτός κι αν νομίζετε ότι θα ήταν καλύτερα να μην τα είχε σκάσει οπότε από μόνη της η Μ θα έκλεινε..

vasiliSIII

Γι’ αυτό όλοι Samsung που υποστηρίζει την Ελληνική οικονομία!

Πέρης

@vasiliSIII LOL

@ΟΛΟΥΣ Καλώς ήρθατε στον κόσμο! Διαβάστε λίγο(δηλαδή όλο) να ξυπνήσετε, γιατί ζείτε σε άλλο πλανήτη: https://pastebin.com/raw.php?i=nfVT7b0Z

vasiliSIII

@Πέρης όλοι γνωρίζουμε τις συνέπειες της εξέλιξης της τεχνολογίας. Αλλα όμως όλα έχουν το κόστος τους και το ξέρουμε. Η τεχνολογική εξέλιξη είναι το μέλλον και όποιον νομίζει οτι έχει μέλλον χωρις τεχνολογία μάλλον είναι γελασμένος. Ουδεν καλό αμιγές κακού λοιπόν.

enigma

Εδώ έκλεισε το ελληνικό τμήμα της EA sports (υπεύθυνο και για Βαλκάνια/Μέση ανατολή) και αφού είχε παρουσιάσει, μέσα σε περίοδο κρίσης, τόσο μεγάλη αύξηση του όγκου πωλήσεων που απόρησαν και οι Άγγλοι…

vagelis da

Κρίμα για τους ανθρώπους,και ένα google αντε γ@μησου από μενα,εναν πρώην γκουγκλε φαν και μοτορολακια…

NtheGrPap

Οργή πρώτα για τους εργαζομένους πο

R_BachmaN

Με το service τι θα γίνει τώρα; Που θα στέλνουμε τις συσκευές;

Κωνσταντίνος

@Demis

Βόθρο να αποκαλείς ο,τι θές εκτός απο τη Ελλάδα, αν δε σου αρέσει πάρε τα μπογαλάκια σου απο το βόθρο και τράβα στην ”αρχοντιά” του Πακιστάν και του Μπαγκλαντές!!!

Demis

@Κωνσταντίνος γιατί είπε κανείς ότι είμαι Ελλάδα? μια χαρά είμαι εδώ και δυο χρόνια στην LA

@cVlachakis sorry bro This Will Never Happen Again :p

Πέρης

@Demis
Κανόνες “Παρακαλώ σχολιάστε με ελληνικούς πεζούς χαρακτήρες, όχι greeklish.”
Και… “sorry bro This Will Never Happen Again :p”

Βλέπω πολύ έλληνας κι εσύ, φακ δε ήνγκλις. Όσο κι αν μισείς την κατάντια, μη μισείς την Ελλάδα, δεν έφταιξε σε τίποτα που την βάλαν όλοι στο μάτι να την διαλλύσουν. Δεν λέω, έχουμε πολλά “πρόβατα”, αλλά μη υποτιμάς την πατρίδα σου.

nikos5800

@κωνσταντινος σου αρεσει δεν σου αρεσει η ελλαδα ειναι ενας τεραστιος βρομικος βοθρος και κατι ατομα σαν και εσενα που δεν θελουν να παραδεχτουν και να ανοιξουν τα ματια τους την βρομιζουν ακομα περισσοτερο

Butters

Ξεκολλάτε κάποιοι με τις ηθικολογίες και τις γενικολογίες γιατί θα καταντήσετε γραφικοί. Ξέρετε ότι customer support της Apple για το Ηνωμένο Βασίλειο γίνεται στην Ελλάδα; Κάποιοι έχασαν τις δουλειές τους και είναι κρίμα, ειδικά στην περίοδο που διανύουμε.

Giannis

Πάντως η Google ως Google έχει γραφεία στην Ελλάδα και υποστηρίζει την Ελληνική αγορά.

R_BachmaN

Πήρα σήμερα την cellcom και την Motorola τηλέφωνο. Aν και δεν παραδέχτηκαν πως κλείνει η Motorola hellas, με διαβεβαίωσαν πως το service και το τηλεφωνικό κέντρο θα συνεχίσει να λειτουργεί κανονικά.

Περι Ics μου είπαν πως θα την έχει όλη η Ευρώπη σταδιακά στις επόμενες 10 ημέρες. ‘Άντε να δούμε.

Demis

@Πέρης βασικά με την πατρίδα δεν έχω κάτι είναι μια χαρά… κάτι παραπάνω από μια χαρά είναι……. με τα πρόβατα που την κατοικούν έχω και αποτελούν πάνω από 85%΄90% πληθυσμού (μπορεί και λίγα λέω)

Παναγιώτης

R_BachmanN σε ευχαριστούμε για την ενημέρωση. Αν κάποιος άλλος φίλος γνωρίζει για το τι θα γίνει με μελλοντικές αναβαθμίσεις συσκευών Motorola και το αν θα γίνουν στην Ελλάδα από τη Motorola Hellas, ας μας πει.
Υ.Γ. Αναφέρομαι σε πιθανή αναβάθμιση του Atrix σε 4.0 ICS ή την πιθανή αναβάθμιση του Razr σε JB. https://www.engadget.com/2012/09/05/motorola-jelly-bean-upgrades/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured Google

Η Google αποκαλύπτει πότε η Apple θα προσθέσει υποστήριξη RCS στο iPhone

Τον περασμένο Νοέμβριο, η Apple υποχώρησε και συμφώνησε να υποστηρίξει το RCS σε iPhone, μετά από πολύχρονες πιέσεις της Google και άλλων.

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Pixel 9: Κυκλοφόρησαν αποκαλυπτικά render – Θα έρθει και μοντέλο Pixel 9 Pro XL

Η Google προσθέτει ένα νέο premium μοντέλο Pixel 9 στη σειρά και θα παρουσιαστούν συνολικά τρεις συσκευές το ερχόμενο φθινόπωρο.

Software featured Google Google AI

Google Maps: Θα οργανώνουν τα ταξίδια σου ευκολότερα χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη

Πολλές αλλαγές στην πλατφόρμα Google Maps ανακοίνωσε πως κάνει η εταιρεία, συμπεριλαμβανομένης μιας ενημέρωσης με τεχνητή νοημοσύνη.

Software Apple ChatGPT Google

iOS 18: Google, OpenAI και Baidu οι πιθανοί συνεργάτες της Apple για την παραγωγική τεχνητή νοημοσύνη

Η Apple έχει συζητήσει με την Baidu σχετικά με τη χρήση του παραγωγικού μοντέλου AI της κινεζικής εταιρείας.