Motorola COO: H Samsung μπορεί να ακολουθήσει την πορεία της Nokia

Είναι γνωστό ότι η Samsung ζορίζεται με τις πωλήσεις των συσκευών της και δεν τα πηγαίνει τόσο καλά όσο τα προηγούμενα χρόνια. Από την άλλη, η Motorola πέρασε στα χέρια της Lenovo και το προηγούμενο τρίμηνο πούλησε περισσότερα από 10 εκατομμύρια smartphones που σημαίνει 118% αύξηση σε σύγκριση με το ίδιο διάστημα το 2013.

Οι αριθμοί είναι σίγουρα εντυπωσιακοί, όμως αρκεί αυτό να της δώσει μια καλύτερη θέση στην παγκόσμια αγορά ή ακόμη και την πρωτιά. Η Lenovo θεωρεί ότι η Motorola μπορεί να επιστρέψει στα κέρδη σε 4-6 τρίμηνα και για να γίνει αυτό πρέπει να ανοιχτεί ξανά την παγκόσμια αγορά και ειδικά στην Κίνα όπου έχει να αντιμετωπίσει ονόματα όπως Apple, Samsung και Κινέζους όπως η Xiaomi.

Ο COO της Motorola, Rick Osterloh μιλώντας στο περιοδικό Forbes επεσήμανε ότι πιστεύει πως η Motorola μπορεί να γίνει μεγάλο όνομα και η δύναμή της είναι το γεγονός ότι είναι μια εναλλακτική πρόταση σε brands με μεγαλύτερη αξία

Επιπλέον ανέφερε ότι κάθε 7 χρόνια ο κορυφαίος παίχτης χάνει την κυριαρχία του και σήμερα ο κόσμος αρχίζει να αντιλαμβάνεται ότι δεν χρειάζεται να πληρώσει 600 δολάρια για να πάρει μια καλή συσκευή. Επιπλέον ανέφερε ότι η BlackBerry και η Nokia έχασαν τις θέσεις τους στην κορυφή της παγκόσμιας αγοράς και η Samsung μπορεί να είναι η επόμενη.

“Every seven years, the person who’s been on top of the market has gone away. We are going through one of those fascinating shifts where people are starting to realize that you don’t need to pay $600 for a top-tier phone to get a top-tier experience”

Η Motorola όταν ήταν στα χέρια της Google είχε περιοριστεί μόνο σε 10 αγορές αλλά τώρα βρίσκεται σε περίπου 50 χώρες και μέσα στο 2015 στοχεύει να τις αυξήσει κατά 10-15. Οπότε θα δούμε ποιο θα είναι το μέλλον της και αν θα γίνουν ανακατατάξεις.

motorola vs samsung, Motorola COO: H Samsung μπορεί να ακολουθήσει την πορεία της Nokia

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

11 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
edd

Να και κάποιος που αναγνώρισε τον ελέφαντα στο δωμάτιο…

vasilisS5mini

Λεβέντη μου εσύ. Μονο που η Samsung δεν κάθετε στις δάφνες της και αντιλαμβάνεται και προσαρμόζεται γρήγορα αντιθέτως απο την Nokia. Εγώ απο την αλη πιστεύω οτι εταιρειες όπως Xaomi, Huawei κα είναι θέμα χρόνου να χάσουν το έδαφος όταν αναγκαστούν να υποστηριξουν μεγαλυτερα μεγέθη . Η Samsung επεξε ενα χαρτί και έχασε μια μάχη . Αλλα έχει την δυναμική να επιστρέψει η αν όχι να διατηρησει το ηδη μεγαλο μερίδιο .

nickshark

Η samsung όμως δραστηριοποιείται σε πάρα πολλούς τομείς της τεχνολογίας, ναυτηλίας και άλλα. Δεν βασίζεται μόνο στον τομέα κινητών τηλεφώνων . Άρα και να πέσει λίγο θα χαρακτήριζε κανείς μικρο”μεσαία” αυτή την χασούρα . Αν αναλογίστεις την πραγματική έκταση και αξία του ονόματος samsung . Σε αντίθεση με άλλες εταιρείες που τα κύρια έσοδα έρχονται απ την πώληση κινητών συσκευών και μόνο .

edd

@Βασίλη, εξαρτάται τι θεωρούμε ότι έκανε την samsung πρώτη δύναμη. Το ποσοστό που πήρε απο τη nokia επειδή η τελευταία έχασε τα ποσοστά της, ή ήταν αναπόφευκτο ότι θα έφτανε την πρώτη θέση ανεξάρτητα από τις κινήσεις των αντιπάλων; Έχω αρκετά προϊόντα της samsung, αλλά ποτέ δεν την θεώρησα premium εταιρία. Προσπαθεί να επιβάλει τα τελευταία χρόνια τους δικούς της όρους εκμεταλευόμενη την αδυναμία των αντιπάλων της και τις τεράστιες διαφημιστικές καμπάνιες. Δεν είδα πουθενά να αλλάζει στρατηγική: Ίδιες τιμές Αναμασημένο design (πολύ πιο όμορφη η νέα σειρά Α κατ’εμέ, αλλά στην πραγματικότητα είναι το σχέδιο τους S2 με μεταλικό πλαίσιο) Καινοτομία ουσίας μηδέν (καμπύλες στην οθόνη και μετρητές καρδιάς) Σπασμοδικές κινήσεις (απολύει τα στελέχη της το ένα μετά το άλλο – στο ποδόσφαιρο οι ομάδες που κάνουν το αντίστοιχο δεν βλέπουν ποτέ τρόπαιο) Δεν είναι καλύτερη σε καμία κατηγορία [εκτός των phablet], παρόλο που είναι πρώτη σε πωλήσεις (καλύτερη κάμερα=microsoft, καλύτερο design=Όλες οι υπόλοιπες εκτός της samsung, καλύτερο all around=apple, καλύτερo business=blackberry, καλύτερo entry level=microsoft, και η λίστα συνεχίζει) Νομίζω ότι δεν υπολόγισε σωστά τους νέους παίχτες. Υπήρχαν γίγαντες πριν την samsung που τους έφαγε η μαρμάγκα ή είναι στο χείλος του γκρεμού (sony κλασσικό παράδειγμα, motorola/nokia στα κινητά,… Συνέχεια »

VasiliS5mini

@edd ωραια τα είπες, γιατί να σε φάμε. Όπως και να έχει συμπαθώ Samsung και συμφωνώ με αυτά που λες. Βλέπω όμως ότι κάνει βήματα προόδου και ότι έχει βγάλει τελευταία είναι πραγματικά πολύ πιο ποιοτικό και αυτό είναι μόνο η αρχή. Η αλήθεια είναι ότι η Samsung τρέχει γρήγορα αλλά δεν εξειδικεύεται σε κάτι και στο τέλος χάνει την μπάλα αλλά και σε αυτό βλέπω αρχικά βήματά προόδου. Είναι θέμα χρόνου το 2015 ίσως το 2016 θα ξανά πάρει το χαμένο έδαφος.

Panos7GR

Μετά το εξαιρετικά και λίγα λέω, Moto G (2013) που έχει ο αδερφός μου, το Moto G DS (2014) που έχω εγώ και το Moto E που πήρε η κοπελιά μου, είμαι Moto fan και σε Android μόνο προς τα εδώ θα βλέπω όσο κρατήσει την ποιότητα/τιμή/εμπειρία χρήσης/ταχύτητα αναβαθμίσεων αν οχι ακόμα καλύτερα, τουλαχιστον στα ίδια επίπεδα.

Αλλά εντάξει… Ποιά μιλάει! Η ισως η ιστορικότερη εταιρεια παραγωγής κινητών τηλεφώνων που κατάντησε τα τελευταία χρόνια “μπαλάκι” ανάμεσα σε 2 εταιρείες και από υπερήφανη Αμερικάνα, που διαφήμιζε στο Moto X (2013) το Made in USA, τώρα έγινε Κινέζα (χωρίς να θέλω να μειωσω τη τεράστια Lenovo).
Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί!

gkoutsos

Συμφωνω με τον @edd. η samsung πριν μερικα χρονια, βρεθηκε μερικα βηματα μπροστα απο τις αλλες εταιρειες, κερδισε εδαφος και απο ‘κει και περα εκμεταλευτηκε την αδυναμια των αλλων εταιρειων και επενδυσε δισεκατομμυρια σε marketing. τωρα ομως οι ανταγωνιστες την εφτασαν ή ακομα και την ξεπερασαν σε διαφορους τομεις (χαρακτηριστικα, εμφανιση, τιμολογηση κτλ.) και ο μεσος ανθρωπος (οχι αυτος που ασχολειται με την τεχνολογια, ενημερωνεται, μπαινει σε site οπως εμεις κτλ.) αρχιζει να καταλαβαινει οτι υπαρχουν κι αλλες αξιολογες εταιρειες με καλα προιοντα, στις οποιες πριν δεν εδινε σημασια. γι’αυτο και ανεβαινουν εταιρειες οπως η motorola, η htc, η lg, η oppo, η huawei. επισης, να αναφερουμε οτι μπηκαν και οι κινεζοι στο παιχνιδι (ειδικα σε συγκεκριμενες αγορες) με τις τρελες τιμες τους, πραγμα που ηταν μεγαλο χτυπημα για την samsung, που δυστυχως οσο παει ακριβαινει.

δεν πιστευω πως θα καταστραφει κιολας μελλοντικα. θα βρει λυση να σταθεροποιηθει και να μην πεσει πολυ… παντως, θα ανεβει κι αλλο ο ανταγωνισμος, πραγμα που το προτιμω ως καταναλωτης, απο το να εχει το μονοπωλιο μια εταιρια.

gkoutsos

@nickshark δεν ειναι και τοσο μικρο το πληγμα της τηλεφωνιας για την samsung… ο τομεας της τηλεφωνιας φερνει ενα μεγαλο μερος των εσοδων της. η μειωση αυτων σημαινει πολλα δισεκατομμυρια χαμενα, πολλες απολυσεις, περικοπες, συρρικνωση κτλ. που ισως επηρεασουν λιγο κι αλλους τομεις. απλα, το γεγονος οτι εχει επεκταθει σε πολλους τομεις σημαινει οτι υποθετικα, σε μια σχετικα απιθανη περιπτωση καταστροφης του τομεα τηλεφωνιας, δεν προκειται να χαθει εντελως σαν εταιρεια και σαν ονομα.

@Panos7GR διαφωνω μαζι σου στο κομματι που λες οτι τωρα η motorola ειναι κινεζα. δεν σημαινει οτι χανει το χαρακτηρα της και την ποιοτητα της επειδη αγοραστηκε απο την lenovo… ισα ισα που πιστευω πως το μεγεθος και η δυναμη της lenovo, την βοηθανε να ανεβει και να επεκταθει, οπως λεει και το αρθρο.

steliosGR

Βασικα την πορεια της Νοκια την ειχε διαγραψει πρωτη η Μοτορολα. Απο μια εκ των κορυφαιων, εγινε μια εκ ττων τελευταιων (δυστυχως). Τωρα κατι παει να κανει.
Οσο για τη Samsung, δεν νομιζω να γινει κατι τετοιο μιας που δεν εχει την “στενοκεφαλιά” της Νοκια, η οποια αν ειχε ακολουθησει το android οταν επρεπε, τωρα θα ηταν ακομη μεγαλος παικτης.

edd

Σίγουρα μια πολυεθνική σαν την samsung έχει συμβούλους που μπορούν να βλέπουν την παγκόσμια οικονομία σαν μια ολότητα και ξέρουν πολύ περισσότερα από μας. (Μην ξεχνάμε όμως ότι δεν παίζουν μόνοι τους.) Αλλά μου έχει αφήσει την εντύπωση ότι φέρεται άπληστα τα τελευταία χρόνια. Ασχολείται πολλούς κλάδους, όπως είπε ο @nickshark, αλλά το ίδιο κάνουν και οι άλλοι, όπως η LG. Δε νομίζω να φτάσει στο σημείο της nokia/motorola που εμπλέκονταν σε λίγους τομείς, αλλά είναι πιο κοντά στη πορεία της sony. Οι νεότεροι δε το πρόλαβαν, αλλά οι άνω των 20 θα θυμούνται την απήχηση που είχαν τα vaio, bravia, walkman και οτιδήποτε με την σφραγίδα sony, η οποία θεωρούνταν η καλύτερη και ακριβότερη. (Αστείο γεγονός: ο πατέρας μου είχε πάρει samsung VHS γιατί τα sony κ philips ήταν πολύ ακριβά. :P) Philips: Πραγματικός γίγαντας, με πολλούς κλάδους που τον έφαγε η μαρμάγκα. HP: Πριν 7 χρόνια περίπου ήταν η 11η εταιρία στο forbes 500, 1η στο κλάδο της τεχνολογίας με μόνο πετρελαικές και τη walmart από πάνω. Όλοι οι παραπάνω κάνανε ένα κοινό λάθος. Ρίξαν την ποιότητα ζητώντας τα ίδια λεφτά, ή βάλανε πολύ μεγάλο καπέλο γιατί παίζαν μόνοι τους. Ήταν άπληστοι. Ο στόχος σε αυτές τις εταιρίες… Συνέχεια »

Panos7GR

@gkoutsos: Δεν το είπα υποτιμητικά, ξέρουμε τι εταιρεία είναι η Lenovo, απλά θέλησα να τονίσω την “κατάντια” να βγάζεις ένα (εξαιρετικό κατά τα άλλα) smartphone το Moto X (1st Gen) και να το προμοτάρεις σαν Made in USA(*) για να χτυπήσεις στο πατριωτισμό τα Αμερικανάκια μήπως και κάνεις πωλήσεις και μετά από μερικούς μήνες να ανήκεις πλέον σε Κινέζικη εταιρεία. Και όλοι ξέρουμε τη κόντρα Αμερική – Κίνα…
Φυσικά και η Lenovo θα βοηθήσει τη Motorola. Η Ασία είναι η μεγαλήτερη αγορά και η Motorola χωρις τη Lenovo δεν θα κοιτούσε ποτέ εκείνη την αγορά. Μόνο να μη χαλάει τη συνταγή!!! Η Google ξεκίνησε κάτι καλό με τα Moto X και Moto G, ας τα εκμεταλλευτεί και να το συνεχίσει!

(*) “emphasizing the fact that the phone had final assembly completed in the United States.” https://en.wikipedia.org/wiki/Moto_X_%281st_generation%29

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software AI Samsung Samsung Galaxy S23

Galaxy AI: Ορισμένες δυνατότητες δεν θα υποστηρίζονται από όλες τις συσκευές

Η Samsung ανακοίνωσε επίσημα την κυκλοφορία των χαρακτηριστικών Galaxy AI σε παλαιότερες συσκευές Galaxy, πέραν της σειράς Galaxy S24.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Galaxy S25 Ultra: Τα τέσσερα σχέδια που φέρεται να εξετάζει η Samsung

Ο σχεδιασμός έχει οριστικοποιηθεί για τα Galaxy Z Flip 6 και Galaxy Z Fold 6, με την προσοχή να έχει στραφεί τώρα στη σειρά Galaxy S25.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy A55: Αποσυναρμολογείται σε βίντεο και παίρνει εντυπωσιακή βαθμολογία επισκευασιμότητας

To Samsung Galaxy A55 βρέθηκε στα χέρια του καναλιού το Youtube PBKreviews, το οποίο ετοίμασε ένα αποκαλυπτικό βίντεο συναρμολόγησης για τη συσκευή.