Πρώτη παγκόσμια οικολογική πιστοποίηση TCO για τους προβολείς NEC

Ο Σουηδικός Οίκος TCO Development έχει θέσει διεθνή πρότυπα για την πιστοποίηση περιβαλλοντολογικής συμβατότητας και εργονομίας των μόνιτορ και πρόσφατα σχεδίασε και αναπτύσσει ένα παρόμοιο κατάλογο κριτηρίων ελέγχου και για τους προβολείς, ο οποίος συμπεριλαμβάνει μια νέα μέτρηση ονομαζόμενη «TCO Image Size».

Οι προβολείς NEC NP215 και NP410 είναι οι πρώτοι που ικανοποιούν τις απαιτήσεις της TCO. Η χαμηλή κατανάλωση ρεύματος των 210W για τον προβολέα NP215, και αντίστοιχα των 195W για τον προβολέα NP410, σε οικονομική λειτουργία (ECO) καθιστά αυτούς τους προβολείς ιδιαίτερα οικονομικούς και φιλικούς προς στο περιβάλλον. Στην οικονομική λειτουργία η διάρκεια ζωής της λυχνίας φθάνει τις 5.000 ώρες. Η λειτουργία αυτόματης απενεργοποίησης επιτρέπει στον προβολέα να τεθεί εκτός λειτουργίας αυτόματα, εάν δεν λαμβάνει σήμα από οποιαδήποτε συσκευή που είναι συνδεδεμένος, για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Στην λειτουργία αναμονής (standby), η συσκευή καταναλώνει μόνο 0.7W. Αυτό σημαίνει ότι, συμμορφώνονται σύμφωνα με τις επικείμενες οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης EuP 2005/32/EC, οι οποίες τίθενται σε ισχύ από τον Ιανουάριο 2010.

Οι προβολείς NEC διαθέτουν μετρητή εξοικονόμησης άνθρακα (Carbon Savings Meter), ο οποίος υπολογίζει την συνολική εξοικονόμηση του CO2 που επιτυγχάνεται όταν ο προβολέας βρίσκεται στη οικονομική λειτουργία. Πριν την εκκίνηση του προβολέα, εμφανίζεται σαν μήνυμα στη οθόνη προβολής, η λειτουργία εξοικονόμησης ενέργειας, προτρέποντας έτσι τον χρήστη να επιλέξει τη λειτουργία εξοικονόμησης ενέργειας πατώντας το πράσινο πλήκτρο Eco στο τηλεχειριστήριο. Όταν απενεργοποιείται ο προβολέας, ο χρήστης ενημερώνεται για την εξοικονόμηση ενέργειας κάθε παρουσίασης του.

O κ. Ulf Greiner, Product Line Manager for Business Projectors της NEC αναφέρει «η πράσινη φιλοσοφία του Οίκου NEC συμπίπτει απόλυτα με τα πρότυπα της TCO και η πιστοποίηση TCO για τους προβολείς NEC είναι η επιβεβαίωση και κίνητρο για να συνεχιστούν οι προσπάθειες, για την επίτευξη της βέλτιστης περιβαλλοντικής συμβατότητας σε σχέση ποιότητας και τιμής».

Ο Γενικός Διευθυντής της TCO Development κ. Sören Enholm σημειώνει: «Είμαστε ευτυχείς που μία ηγετική κατασκευάστρια εταιρεία όπως η NEC προσαρμόζει την κατασκευή των προϊόντων της όπως ορίζει η TCO και αποτελεί πρότυπο και για άλλες κατασκευάστριες εταιρείες. Είναι σημαντικό να κατασκευάζονται προβολείς φιλικότεροι προς το περιβάλλον βοηθώντας τους καταναλωτές να αποκτούν προϊόντα με γνώμονα την βέλτιστη ποιότητάς τους και την φιλική προς το περιβάλλον πιστοποίησής τους».

Η Ευρωπαϊκή οδηγία οικολογικού σχεδιασμού (eco-design) EuP 2005/32/EC που θα εφαρμοστεί το 2010, ορίζει ότι η κατανάλωση ρεύματος των προβολέων στη λειτουργία αναμονής (standby) θα πρέπει να είναι λιγότερο από 1 Watt.

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear NEC Star

NEC: Ακουστικά που μπορούν να επαληθεύσουν την ταυτότητα του χρήστη

Το δαχτυλικό αποτύπωμα είναι από τους πιο κοινούς τρόπους ταυτοποίησης που χρησιμοποιούν σήμερα οι περισσότεροι κατασκευαστές, από την αφρόκρεμα της τεχνολογίας μέχρι και τα μικρότερα ονόματα και τα πιο οικονομικά μοντέλα.

Gear NEC Star

ARmKeypad: H NEC μετατρέπει το χέρι σε πληκτρολόγιο [video]

Η Ιαπωνική NEC φέρνει ένα νέο wearable το οποίο μπορεί να προβάλλει επάνω στο χέρι σου ένα πληκτρολόγιο επαυξημένης πραγματικότητας. Αυτό που χρειάζεται είναι ένα ζευγάρι ειδικά γυαλιά και ένα wearable στον καρπό. Με τα γυαλιά βλέπετε τα γράμματα να αιωρούνται επάνω από το χέρι σας.

Smartphones NEC

NEC object fingerprint, Τεχνολογία αναγνώρισης αντικειμένων

H NEC ανακοίνωσε ότι αναπτύσσει την τεχνολογία object fingerprint που θα επιτρέπει την αναγνώριση αντικειμένων μέσα από την κάμερα του smartphone ή του tablet. Η τεχνολογία προορίζεται να βρει εφαρμογή στα καταστήματα όπου πλέον δεν θα χρειάζεται τα προϊόντα προς πώληση να έχουν barcode ή κάποια άλλη αναγνωριστική ετικέτα (tag).

Gear NEC

NEC UT880, Σταθερό τηλέφωνο με οθόνη 7 ιντσών

To NEC UT880 είναι ένα σταθερό τηλέφωνο με ενσωματωμένο tablet 7 ιντσών που τρέχει Android 4.2.2 Jelly Bean και έχει πρόσβαση στο Google Play. Προορίζεται για επιχειρήσεις και μεγάλους οργανισμούς και έχει το δικό του user interface με όλες τις λειτουργίες ενός τηλεφώνου.