Κυριακή
22/06/2014

Nest, εξαγόρασε την Dropcam startup έναντι $555 εκατ.

Η Nest εξαγόρασε την Wi-Fi video streaming camera Dropcam έναντι $555 εκατομμυρίων. Για την ακρίβεια η εταιρεία ανήκει στην «οικογένεια» της Google μιας και πριν από λίγους μήνες απέκτησε τη Nest έναντι $3.2 δισεκατομμυρίων. Η Nest η οποία μέχρι στιγμής ασχολείται με την πώληση θερμοστατών και ανιχνευτών καπνού θέλει να διευρύνει τις υπηρεσίες της δίνοντας μας την ικανότητα να παρακολουθούμε το σπίτι σε μόνιμη βάση.

Oι κάμερες της Dropcam χρησιμοποιούνται κυρίως για οικιακό monitoring και οι 2 πιο δημοφιλείς κάμερες της πωλούνται στα 149$ και 199$. Στη συνέχεια πουλάει υπηρεσίες cloud στους πελάτες της έτσι ώστε να μπορούν να καταγράψουν υλικό για πάνω από βδομάδα ή και μήνα.

Στα σχέδια των δυο εταιρειών είναι να επεκταθούν εκτός από την βίντεο παρακολούθηση και στους αισθητήρες κίνησης.

O απώτερος σκοπός είναι να συνεργαστούν η Nest της Google με την Dropcam και να φτιάξουν προϊόντα που θα σχηματίσουν την αγορά στο μέλλον για ένα έξυπνο σπίτι.

Αξίζει να πούμε την ιδέα πίσω από την Dropcam η οποία έφτασε να πωλείται στα $555. Ιδρύθηκε το 2009 από τον Greg Duffy ο οποίος ήθελε να δει ποιος πηγαίνει το σκύλο του να κάνει την ανάγκη του στον κήπο του πατέρα του και κατέληξε να γίνει πολυεκατομμυριούχος.

nest-acquires-dropcam-01-570

Πηγή

Μάθε για:

Συντάκτης: .


Η γνώμη σας

Παρακαλούμε σχολιάστε με ελληνικούς πεζούς χαρακτήρες, όχι greeklish.

Πατώντας "Αποστολή" αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.