Netpolis, Κατασκεύασε on-line το δικό σου δίκτυο κινητής τηλεφωνίας

Ανακάλυψα πριν λίγο καιρό στο Internet ένα εκπαιδευτικό παιχνίδι για τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας, αλλά και για όσους ενδιαφέρονται να μάθουν τα μυστικά της. Πέραν των διαγωνισμών και των πλούσιων δώρων, που δεν έχω σκοπό να αναφερθώ, θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας την εμπειρία μου από κάποιες ώρες που αφιέρωσα χτίζοντας δίκτυα.

, Netpolis, Κατασκεύασε on-line το δικό σου δίκτυο κινητής τηλεφωνίας

Το παιχνίδι έχει ένα cool στυλ με όμορφα γραφικά που το κάνουν διασκεδαστικό. Συχνά-πυκνά εμφανίζεται ένας ωραίος τυπάκος (Καθηγητής), που σε συμβουλεύει και σου εξηγεί διάφορα πράγματα. Υπάρχει επίσης και μια εγκυκλοπαίδεια που μπορείς να μάθεις ακόμα περισσότερα για την κινητή τηλεφωνία. Ο στόχος είναι να εγκαταστήσεις σταθμούς βάσης και κεραίες προκειμένου να παρέχεις επαρκή κάλυψη στους συνδρομητές σου. Ανάλογα με την πίστα που βρίσκεσαι συμβαίνουν διάφορα, π.χ. κόσμος πηγαινοέρχεται μιλώντας στο τηλέφωνο, στέλνει μηνύματα, προσγειώνονται αεροπλάνα, το δίκτυο εξελίσσεται από 2G σε 3G κλ.π.

Οι πίστες έχουν σχετικά μεγάλη διάρκεια, ίσως το μόνο αρνητικό που βρίσκω, αλλά κατά τ’ άλλα το παιχνίδι είναι πολύ καλοσχεδιασμένο. Αυτό που μου άρεσε είναι ότι σου δίνει μια καλή ιδέα για το πώς λειτουργεί ένα δίκτυο κινητής τηλεφωνίας σύμφωνα με τη νομοθεσία για τις κεραίες, π.χ. εγκατάσταση κεραιών σε συγκεκριμένη απόσταση από σχολεία.

Σίγουρα δεν μιλάμε για παιχνίδι τύπου angry birds που πετάς αθώα πουλάκια στους τοίχους και κάνεις πλάκα, παρόλα αυτά είναι αρκετά διασκεδαστικό, μολονότι πρόκειται περισσότερο για παιχνίδι γνώσεων και στρατηγικής. Στο εκπαιδευτικό του κομμάτι, μπορεί να μάθει ο μέσος χρήστης αρκετά για τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας, αλλά και να καταλάβει γιατί αντιμετωπίζει κάποιες φορές προβλήματα (π.χ. αποτυχημένες κλήσεις).

Χωρίς να το καταλάβω αφιέρωσα κάποιες ώρες χτίζοντας κι εγώ το δικό μου δίκτυο, ενώ εδώ και λίγες ημέρες το παιχνίδι αναφέρεται σε ένα νέο διαγωνισμό. Φαντάζομαι λοιπόν πολύ κόσμο να δοκιμάζει να γίνει ο μηχανικός του δικτύου της Netpolis.
Καλή διασκέδαση.

www.netpolisgame.gr

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business App Store Apple Apple App Store

Apple app store: Δυσαρεστημένη η ΕΕ με τους νέους κανόνες και τις χρεώσεις

H Apple έχει ανακοινώσει τους κανόνες που πρέπει να ακολουθούν οι προγραμματιστές για να κάνουν τις εφαρμογές τους διαθέσιμες.

Business Apple featured iPhone

Μήνυση κατά της Apple από την κυβέρνηση των ΗΠΑ για μονοπωλιακές πρακτικές στο iPhone

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ έχει καταθέσει αγωγή ενάντια στην Apple, κατηγορώντας την για παράβαση των νόμων κατά των μονοπωλίων.

Business

Πώς να καθαρίζεις σωστά όλες τις οθόνες του σπιτιού σου

Η σκόνη στις οθόνες είναι κάτι που σίγουρα μας αφορά όλους και καλό θα είναι να γνωρίζουμε πως να την αφαιρούμε σωστά.

Business Elon Musk featured Neuralink

Neuralink: Ο πρώτος άνθρωπος με τσιπ εγκεφάλου παίζει σκάκι online

Η Neuralink έδειξε τον πρώτο της ασθενή να κινεί τον κέρσορα σε υπολογιστή χρησιμοποιώντας το τσιπ που έχει εμφυτευτεί στον εγκέφαλό του.