HP | Αναβαθμίζει τα HP Labs

, HP | Αναβαθμίζει τα HP LabsΗ HP ανακοίνωσε ότι εφαρμόζει νέο σχεδιασμό στην ερευνητική ατζέντα των HP Labs, προκειμένου να αντιμετωπίσει τις εντεινόμενες προκλήσεις της αγοράς πληροφορικής και να μεταφέρει ταχύτερα την γνώση των τεχνολογικών επιτευγμάτων στους πελάτες της. Τα νέα HP Labs αποτελούνται πλέον από 23 εργαστήρια σε 7 διαφορετικά σημεία του πλανήτη. Των HP Labs ηγείται ο Prith Banerjee, ο οποίος είναι διευθυντής από τον περασμένο Αύγουστο.

Συνολικά, τα εργαστήρια εστιάζουν σε 5 διαφορετικούς τομείς: όγκος πληροφοριών, δυναμικές cloud υπηρεσίες, μετατροπή περιεχομένου, ευφυείς υποδομές και διατηρησιμότητα.

• Όγκος πληροφοριών: Απόκτηση, ανάλυση και διανομή της σωστής πληροφορίας σε άτομα και οργανισμούς έτσι ώστε να μπορούν να ενεργήσουν με βάση αυτήν.
• Δυναμικές cloud υπηρεσίες: Ανάπτυξη διαδικτυακής πλατφόρμας και cloud υπηρεσιών οι οποίες είναι δυναμικά προσωποποιημένες με βάση την τοποθεσία, τις προτιμήσεις & το χρονοδιάγραμμα του πελάτη.
• Μετατροπή περιεχομένου: Στόχος να επιτρέπεται η ρευστή μετατροπή του περιεχομένου από αναλογικό σε ψηφιακό, από συσκευή σε συσκευή, και από ψηφιακό περιεχόμενο σε υλικό προϊόν.
• Έξυπνες υποδομές: Σχεδιασμός εξυπνότερων, ασφαλέστερων υποδομών, δικτύων και αρχιτεκτονικών, οι οποίες συνεργάζονται για να συνδέουν άτομα και επιχειρήσεις με πλούσιο περιεχόμενο και υπηρεσίες.
• Διατηρησιμότητα: Δημιουργία τεχνολογιών, υποδομών πληροφορικής και νέων επιχειρηματικών μοντέλων για την μείωση των εκπομπών αερίων άνθρακα, με στόχο την εξοικονόμηση χρημάτων και την ελαχιστοποίηση του αντίκτυπου στο περιβάλλον.

Οι ερευνητές των HP Labs αντιλαμβάνονται την στροφή που συντελείται στον χώρο του ΙΤ όπου «τα πάντα πρέπει να τα βλέπει κανείς σαν υπηρεσία», και στόχος τους είναι η ίδια η εταιρία να συνεχίζει να εφαρμόζει τις νέες τάσεις που διαγράφονται στον κλάδο.

Η ανανεωμένη εστίαση της εταιρείας για τα HP Labs θα προβάλλεται πλέον μέσω της νέας ταυτότητας “LABShp” , η οποία αναπτύχθηκε με σκοπό να ενώσει τα 23 αυτά εργαστήρια κάτω από μια ενιαία εμπορική ονομασία και να επικοινωνεί τις νέες κατευθύνσεις της ερευνητικής ομάδας.

Εκτός από τα κεντρικά της γραφεία στο Πάλο Άλτο, η HP Labs λειτουργεί ερευνητικά εργαστήρια στην Μπανγκαλόρ της Ινδίας, το Πεκίνο, το Μπρίστολ στην Αγγλία, την Χάιφα στο Ισραήλ, την Αγία Πετρούπολη στη Ρωσία και το Τόκιο.

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business HP

Η HP μπλοκάρει ξανά το μελάνι εκτυπωτή τρίτων κατασκευαστών

Η HP εμποδίζει περισσότερους πελάτες να χρησιμοποιούν μελάνι τρίτων κατασκευαστών με τους εκτυπωτές τους, με πολυάριθμες αναφορές διάσπαρτες στο Reddit, στο Twitter και στο κοινοτικό φόρουμ.

Business HP

HP: Πτώση κερδών για το τελευταίο τρίμηνο

Πτώση κερδών ανακοίνωσε η HP Inc. για το τελευταίο τρίμηνο, με την εταιρεία υπολογιστών να ξεπερνά τις εκτιμήσεις των αναλυτών για την κερδοφορία της.

Business HP

Hewlett – Packard: Σχεδιάζει να απολύσει πάνω από 4.000 εργαζομένους

Η αμερικανική κατασκευάστρια ηλεκτρονικών υπολογιστών και εκτυπωτών Hewlett – Packard (HP) ανακοίνωσε ότι θα απολύσει από 4.000 ως 6.000 υπαλλήλους της μέχρι το 2025.

Gear Apple HP macOS

H HP χρησιμοποίησε screenshot macOS σε διαφήμιση για Windows laptop

Η HP είναι κατασκευαστής υπολογιστών με Windows, ωστόσο φαίνεται να πιστεύει πως το “τέλειο laptop” είναι αυτό που τρέχει macOS.