iPhone: Το ένα τρίτο των νέων χρηστών στην Ευρώπη έρχεται από Android

H Apple καταβάλει προσπάθεια να πείσει τους χρήστες Android να έρθουν στο δικό της οικοσύστημα και όπως δείχνουν τα στοιχεία της Kantar, στην Ευρώπη τα πηγαίνει πολύ καλά. Η Apple προσπαθεί να πείσει τους Android χρήστες να κάνουν την αλλαγή παρέχοντας πλήρεις οδηγίες αλλά και μέσω trade-in προγράμματος.

Πριν από λίγο καιρό άλλαξε τακτική και επιτρέπει σε όποιον έχει οποιαδήποτε άλλη συσκευή εκτός από Apple, να συμμετέχει στα προγράμματα trade-in αφήνοντας το παλιό κινητό και αγοράζοντας ένα νέο iPhone.

Τα δεδομένα της Kantar δείχνουν ότι μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2015, σχεδόν το 33% των νέων πωλήσεων γίνονται από πρώην χρήστες Android. Κατά τη διάρκεια του τελευταίου event της Apple, ο Tim Cook είχε σημειώσει ότι ο ρυθμός των χρηστών που προέρχονται από άλλες πλατφόρμες είναι μεγαλύτερος από κάθε άλλη φορά ενώ μίλησε ειδικά για το Android λέγοντας: “The current iPhone lineup experienced the highest Android switcher rate in any of the last three launches in the three previous years”.

Η απόφαση της Apple να φέρει μεγαλύτερες οθόνες στα νέα iPhone 6 και iPhone 6 Plus φαίνεται πως είναι σημαντικός παράγοντας που βοήθησε τους χρήστες Android να πάνε σε iOS.

Διαβάστε επίσης: Windows Phone: Ανέβασε ποσοστά στην Ευρώπη εις βάρος του Android

iPhone: Το ένα τρίτο των νέων χρηστών στην Ευρώπη έρχεται από Android, iPhone: Το ένα τρίτο των νέων χρηστών στην Ευρώπη έρχεται από Android

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

23 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
vasilis

Λογικό ειναι. Οι εφαρμογές ειναι πολυ καλύτερες , πιο καλογραμμένες οπως πιο καλογραμμένο και καλαίσθητο λειτουργικό. Υποστήριξη υπαρχει παντού, απο software μέχρι αξεσουάρ σε περίπτερα . Δεν αγχώνεσαι με αναβαθμίσεις ούτε με πολυ σοβαρά bugs , αν και οποτε αυτα υπάρξουν ξερεις ότι θα βγει ενα update που θα το λύσει το θέμα…αλλα κυρίως η έννοια του smartphone ως προς την πληρότητα και αξιοπιστία των διαφόρων apps , βρίσκεται στο απόγειο της…

TechGeek

Ελπίζω να έφαγες το τελευταίο σου γεύμα καλά Βασίλη, σε λίγο οι πιστοί προστάτες και προσκυνητές του android θα σε σταυρώσουν

Χρηστος

Blackberry παιδιά δεν υπάρχει καλύτερο λειτουργικό εύκολο όμορφο και με απόλυτη ασφάλεια. Δεν χρειάζεται ούτε antivirus να έχεις. Παίζουν και όλες οι ασφαλείς εφαρμογές του Android αλλά οι εφαρμογές της Blackberry έχουν ποια τα πάντα και χωρίς bugs. Επίσης τα νέα κινητά τους είναι πολύ καλύτερα και από LG και από Samsung αλλά πολύ καλύτερα και από Apple. Δοκίμασε τα και θα με θυμηθείς.

stefanos2213

Δηλαδή για να καταλάβω και εγώ ο άσχετος, από τα έξυπνα κινητά τηλέφωνα που έχουμε όλοι και περίπου το 60%-70%είναι Android η Apple πήρε 1/3 του ποσοστού της από εκεί; δεν είναι λογικό;;;;;;;

Kojak

Ακόμη καμία επίθεση κατά του Βασίλη· η αυτο η τον επισκέφτηκαν και τον τακτοποιησαν

Λευτέρης

Εξαιρετικά απλό το iOS και υπερτιμημενα τα iPhone…Προτιμώ 1-2 δευτερόλεπτα αναμονή και QHD οθόνη πάρα ταχύτητα και μάπα τα άλλα.

Παναγιώτης

Και τα δύο είναι καλά λειτουργικά. Τώρα ο καθένας με της ανάγκες του. Μην προσπάθητε να βγάλετε κάποιο νικητή γιατί πολύ απλά δεν υπάρχει. Ο κάθε άνθρωπος έχει την δική του άποψη πανω σε αυτό το θέμα. Εγώ θα σας πω την δική μου γνώμη. Καλό το ios το δούλευα από το 3gs ως το iPhone 5. Μετά έκανα ένα μικρό βήμα σε Windows Phone με το Nokia lumia 925 και πλέον χρήστης Android. Με συσκευές LG g2 lg g3 και πλέον κάτοχος Samsung galaxy s6 edw. Η γνώμη μου είναι ότι όλα κάνουν τον κύκλο τους ερχετε η ώρα που τα βαριέσαι και θέλεις κάτι νέο. Έτσι και πολλά άτομα από Android πάνε σε ios και το αντίστροφο. Προσωπικά δεν βλέπω να φεύγω από Android και να πάω ξανά σε ios έχει μείνει λίγο πίσω η Apple. Αλλά αυτό δε παει να πει ότι δεν είναι ένα καλο ios χωρίς κολλήματα και αρκετά γρήγορο που μπορεί ακόμα και το iPhone 5 να συναγωνιστη πολύ καλά το lg g3. Δεν μιλαω για το s6 edge γιατί κατά την γνώμη μου είναι πολύ μπροστά.

ΠάνοςΛ

Εγώ πάντως που για χρόνια είχα android (τελευταίο κινητό nexus 4 με lollipop – ακόμα το έχω, τρέχει απροβλημάτιστα και σφαίρα) και εδώ και ένα μήνα μεταπήδησα στο iPhone (6) οι εντυπώσεις μου από το iPhone είναι πολύ μέτριες ειδικά σε ότι αφορά τις εφαρμογές αλλά και για το iOS. Προς το παρόν οι καλύτερες εφαρμογές για μένα που έχω στο iPhone είναι αυτές της google (google+, inbox, gmail, gmaps, calendar κτλ)!!! Θεωρώ ότι από το KitKat και μετά, το Android σαν εμπειρία χρήσης μου κάθεται καλύτερα απ’ ότι το iOS, σε αυτό οφείλεται ότι ποτέ στο nexus 4 μου δεν είχα προβλήματα με lag ή οτιδήποτε άλλο ακόμα και στο lollipop. Σίγουρα παίζει ρόλο ότι με το iOS έχω πολύ μικρότερη εμπειρία σε σχέση με το android και είναι λογικό να μου είναι πιο σύνηθες το τελευταίο. Ειδικά τις πρώτες μέρες σκεφτόμουν ότι τσάμπα έδωσα τόσα λεφτά. Από την άλλη θα περίμενα να βρώ ένα feature ή μια εφαρμογή του iPhone που θα με κάνει να πω “ουάου” (σαν τον Βαρουφάκη) όμως μέχρι τώρα δεν έχει συμβεί, (οκ παραδέχομαι η camera του είναι πολύ ανώτερη και πολύ πιο γρήγορη, κάτι άλλο μέχρι στιγμής όμως δεν βρίσκω). Προς θεού δεν… Συνέχεια »

Wolf

Και εμένα λογικό μου φαίνεται γιατί υπάρχουν πολλοί απογοητευμενοι χρήστες Android εκεί έξω…! Το Android είναι πολύ ανώτερο λειτουργικό για μένα από το χιλιοκλειδωμένο ios αλλά δεν είναι για όλους..! Αντε τώρα να πεις στην κυρά Δέσποινα η στην μικρή Μαιρουλα ότι πρέπει να κάνουν Hard reset πριν κάνουν αναβάθμιση,να σώσουν τις επαφές της στην Micro sd κτλπ..κτλπ…! Εδώ πάνε και πληρώνουν σε μαγαζιά για να τους κάνουν format στο pc και να τους περάσουν τις επαφές από συσκευή σε συσκευή…! Με το Android κάνεις παπάδες αλλά είναι λίγο για “κομπιουτερακιδες” που ασχολούνται με την όλη φάση..! Το ios είναι για όλους τους υπόλοιπους…!

forneverarrow

Εγώ πάλι έφυγα από iOS και πήγα σε Android. Πέρασα για λίγο από το εξαιρετικό WP8.1 αλλά αυτή η έλλειψη εφαρμογών με έριξε πάλι στο Android. Το iPhone 5s που είχα το έδωσα στη γυναίκα μου (που διέλυσε το δικό της) και ενώ πήγαινα για το 6, βρήκα προσφορά στο G3. Το δοκίμασα λίγη ώρα και αποφάσισα να του δώσω την ευκαιρία! Μέχρι στιγμής η LG μου ξαναέδωσε πίστη για το Android. Και έχοντας πιάσει στα χέρια μου του s6 edge σε κατάστημα, πιστεύω ότι η Apple όντως έχει χάσει σε πολλούς τομείς πλέον. Σίγουρα όμως είναι θέμα προτιμήσεων.

Τακηςm3

δυο λόγοι ΠΟΥ ΈΦΥΓΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΑΝΑΓΥΡΝΆΩ ΠΌΤΕ σε IOS

1) παραμετροποίηση
2) ελεύθερο λειτουργικό

πληρώνεις που να πάρει παραπάνω από ένα μηνιάτικο και αγοράζεις κάτι…. ΕΊΝΑΙ ΔΙΚΌ ΜΟΥ ΤΟ ΠΛΉΡΩΣΑ ΚΑΙ ΘΈΛΩ ΝΑ ΤΟ ΚΆΝΩ ΌΤΙ ΓΟΥΣΤΆΡΩ
ΘΈΛΩ ΝΑ ΑΝΤΑΛΛΆΣΣΩ ΆΜΕΣΑ ΑΡΧΕΊΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΈΑ ΜΟΥ ΧΩΡΙΣ ΊΝΤΕΡΝΕΤ
ΘΈΛΩ ΝΑ ΒΆΖΩ ΝΑ ΧΤΥΠΆ ΜΕ ΌΤΙ ΤΡΑΓΟΎΔΙ ΘΈΛΩ ΧΩΡΙΣ ΠΟΛΥΠΛΟΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ…..
κ.α

ΤΗ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΊΝΟΥΝ ΕΚΕΊ ΣΤΗΝ apple

Sotiris

Από την στιγμή που το android κατέχει παγκοσμίως 85 τοις εκατό, το γεγονός οτι το ένα τρίτο νέων χρηστών ios προέρχονται από το android δεν αποτελεί είδηση. Αλλά που να το καταλάβουν οι γλείφτες της σαπιομηλιάς. Από που να προέρχονταν δηλαδή; Από τα wp που όλοι οι χρήστες παγκοσμίως γεμίζουν ένα λεωφορείο της γραμμής με το ζόρι; Από bb που γεμίζουν ένα ταξί και αν; Ε οι υπόλοιποι ήταν κάτοχοι προηγούμενων σαπιόμηλων που προσπαθούν να ισορροπήσουν την κενότητα τους με ένα ξεπεσμένο status symbol.

Άλεξ

Η γνώμη μου είναι ότι η Apple κατάφερε κάτι μοναδικό…να κάνει τα προϊόντα της μόδα…αυτό το βλέπω στις παρέες μου.Αγόρασα πρόσφατα ρο Lg G2 που είναι απίστευτο δν ένοιαξε κανένα ενώ όταν αγόρασε ένας φίλος μου το iPhone 5C και ολοι τρελάθηκαν. Οπότε δν νομίζω να νοιάζει κανένα το λογισμικό απλά τούς αρέσει να κυκλοφορούν με ότι είναι στην μόδα

Sotiris

Αλεξ, άλλαξε παρέες.

Αλέξανδρος

Συνονόματε θα συμφωνήσω με τον Σωτήρη. Τώρα από εκεί και πέρα όντως το android δεν είναι για όλους. Παράπονα για lag και άλλες χαζομάρες που μερικές φορές έχουν δίκιο φυσικά (αφού έχουν clean master, κάνα δύο antivirus και κάνα battery saver+ messenger και κάνα Facebook, έ, γονάτισε το κινητάκι) αλλά ρε παιδιά ούτε στο laptop τους δεν τρέχουν τόσα. Το android είναι ένα ολοκληρωμένο λειτουργικό λέγοντας ότι είναι όπως το pc μας και τρέχει τα πάντα στο παρασκήνιο και με μια μέτρια συσκευή δεν μπορείς να έχεις τις αποδώσεις ναυαρχίδας. Είναι λογικό και αυτό είναι η ομορφιά του. Τώρα ios, ok έχει αναβαθμιστεί αρκετά γιατί πριν ήταν για κλοτσιές ( και πριν ξενιστείτε και γω ήμουν χρήστης ios, μέχρι 3gs) αλλά και πάλι για χρήστες σαν και μένα δεν κάνει αλλά και για μέτριους πιστεύω που όταν βλέπουν τις δυνατότητες του android, σου λένε όπα εδώ είμαστε, π.χ. είσαι στο internet και θες να γράψεις μια σημείωση επιτόπου και να την στείλεις αμέσως γιατί παρακολουθείς κάτι και δεν γίνεται να το διακόψεις, μπαμ μπαμ το κάνεις και τελείωσε η δουλειά σου, ή χρειάζεσαι κάτι από τον σκληρό δίσκο ή το στικάκι, σε ένα λεπτό είσαι έτοιμος. Τελευταίο παράδειγμα και πιστεύω… Συνέχεια »

Άλεξ

Παιδιά το θέμα δν είναι οι παρέες μ που δν ξέρουν τα θετικά κ αρνητικά κάθε λειτουργικού αλλά ότι Apple είχε κάνει τα προϊόντα τσ μόδα…εδώ οι άλλοι δν έχουν λεφτά το νοίκι κ αγοράζουν iPhone οπότε δν έχει σημασία το λειτουργικό στους περισσότερους (σε αυτούς π δν ασχολούνται) αλλά το ισχυρό brand

vagsvr

Ναι Άλεξ και γω αυτο ακριβως πιστευω.. Τους περισσοτερους (χρηστες ios) δεν τους απασχολει αν θα παρουν ενα κινητο με καλη αναλυση οθονης, δυνατη μπαταρια και αλλα ποσα..

Απλα λεν αυτη τη μοδατη λεξη.. Θα παρω iphone.. χαχαχα, ΕΛΕΟΣ… Δε γνωριζουν σε ποιο σημειο εχει φτασει η τεχνολογια.. Δεν τους ενδιαφερει..!

Μα πολλοι που εχουν τοσο ακριβο κινητο, δεν εχουν ουτε καρτα για μια κληση..

Panos

Να πω και εγω την γνωμη μου μια και εχω και δουλευω και τα 2 λειτουργικα με 2 κορυφαιες συσκευες (iphone 6 και galaxy s6).

Το iphone ειναι σε ποιοτητα κατασκευης ενα κλικ πιο πανω καιντο νιωθεις στο χερι…πιο στιβαρο ενα πραγμα παρολο που το το Galaxy S6 ειναι οτι πιο κορυφαιο ισως ποιοτικα σε android συσκευη.
Απο κει και περα ναι μεν το Galaxy S6 ειναι ελαχιστα πιο γρηγορο απο το iphone,με ελαχιστη διαφορα σε καθημερινη χρηση, αλλα τα λαγκαρισματα του ακομα και με τετοια specs τα εχει,ενω αντιθετα το iphone δεν κολλαει ποτε πουθενα και με τπτ…(Δεν ξερω τι γινεται με αλλες συσκευες android γιατι τελευταια ειχω “κολλησει” συγκυριακα με συσκευες samsung)

Γενικα το ios μου δινει την εντυπωση του πιο φιλικου για τον μεσο χρηστη λειτουργικου,αλλα και για powerusers oπως εγω που βαριεμαι να ασχολουμε καθε λιγο με updates και αλλαγη rom κτλ..ειδικα δε ο συνδιασμος με το icloud το κανει πιο ευκολο στην καθημερινη χρηση παρολο που και το android στην τελευταια εκδοση πλησιαζει απο πολυ κοντα…

Makis

Εκτός από το θέμα της γκλαμουριάς, μόδας, lifestyle, whatever you name it, ο Α8(Χ) των iPhone/iPads είναι κορυφαίος και είναι περίπου 1 χρόνο στο κουρμπέτι. Υπό ορισμένες συνθήκες δε, κοντράρει σε γραφικά στα ίσα και επεξεργαστή i5. Δεν το λέω εγώ, σε άρθρο το είδα.

Nicklaus

θα το πω με απλά λόγια…. Δεν αγοράζετε mercedes για της επιδόσεις της… 2000cc και 160 άλογα; έλεος… υπάρχουν στο 1/3 της τιμής της mercedes 2000cc 200 άλογα… απλά δεν είναι mercedes… αλλά δεν πάει να πεί ότι υστερεί σε άνεση και εξοπλισμό σε σύγκριση με το mercedes, μάλιστα μπορεί να έχει και πιο πλούσιο εξοπλισμό απο το πανάκριβο mercedes! H επιλογή είναι του καθενός… δεν θα έλεγα βλάκα πάντως αυτόν που έδωσε τόσα λεφτά να την πάρει, αλλά ούτε και αυτόν που πήρε κάτι ποιο οικονομικό…. ΕΠΙΛΟΓΕΣ λέγονται!!! Ανοίξτε το μυαλό σας! Μην κολλάτε!

Paul

Συμφωνώ σε πολλά παιδιά .Εχω και iPhone και android , το android σε χαρακτηριστικά είναι 2 φορές ανώτερο αλλά μετά τον χρόνο έχει πάθει Πάρκινσον , μόνο με επαναφορές φτειαχνει λίγο και ξανά μανά πάλι .Το πήγα σε φίλο που ασχολείται με αυτά custom rom kernel κλπ έφτιαξε λίγο αλλά χάθηκε η κάμερα και το wifi όποτε το κινητό το παράτησα .Με το iPhone βρήκα την υγεία μου και δεν το λέω για διαφήμιση , πραγματικότητα είναι .Εκνευριζομαι με πολλούς κατόχους που έχουν αυτή τη συσκευή δεν έχουν ιδέα τι κρατάνε , το έχουν μόνο για ομιλία και Facebook , τα πιο πολλά έχουν το ίδιο ήχο κλήσης και άμα τους ρωτήσεις τι είναι το iCloud σε κοιτάζουν σαν Κινέζο

hector

Μερικοί από δω είτε δε διαβάζουν το άρθρο είτε δε το καταλαβαίνουν … Λέει το 1/3 ΝΕΩΝ χρηστών.. Και τα δυο έχουν τη δική τους φιλοσοφία απλά πρέπει να βρεις που ανήκεις … Βαριέσαι εύκολα και θες παραμετροποιηση ? android … θες απλά το κινητό για fb παιχνίδια κτλ. και σου φευγει που και που κανα μπεεε ?? iphone … Μη ζηλεύετε κ μη λυπάστε την τσέπη του άλλου, όσο γιαυτους που λένε για το ανοιχτό λογισμικό ας μου πουν που ακριβώς επενέβησαν στον κώδικα του android γιατί αυτό πάει να γίνει μεγαλύτερο μπεε … Πρώην android χρηστης νυν windows phone ( βαρέθηκα τα κολλήματα και τα ρουτ και δε μου φτανανε για iphone ) αλλα μερικά σχόλια είναι κάπως.

nikolas

φερος που θα πεσει καργα διαφημιση με τα windows 10, αντιστοιχα πολυ χρηστες θα ερθουν απο android και απο ios σε Windows στανταρακι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones App Store Apple

Έρχονται στο App Store: PlayStation, GameCube, Wii & SEGA Emulator για iPhone και Apple TV

Ο κύριος προγραμματιστής της εφαρμογής πολλαπλών εξομοιωτών Provenance είπε ότι η ομάδα του εργάζεται για την κυκλοφορία της στο App Store.

Smartphones Apple iPad Air

Φήμες ότι το iPad Air των 12,9″ θα έχει οθόνη MiniLED

Tα μοντέλα iPad Pro και iPad Air επόμενης γενιάς της Apple αναμένονται στις αρχές Μαΐου και, όσο πλησιάζουμε, εμφανίζονται νέες πληροφορίες.

Smartphones App Store Apple Meta

H Apple αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads από το App Store της στην Κίνα

Η Apple ανακοίνωσε πως αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads που ανήκουν σε Meta από το App Store της στην Κίνα.

Business AI Apple

Η Apple επενδύει πάνω από 250 εκατ. δολάρια στην Πανεπιστημιούπολη της Σιγκαπούρης

Η Apple ανακοίνωσε επενδύσεις άνω των 250 εκατ. δολαρίων για την ενίσχυση της πανεπιστημιούπολης της στην περιοχή Ang Mo Kio της Σιγκαπούρης.