Nintendo: Πέθανε ο CEO Satoru Iwata σε ηλικία 55 ετών

Έφυγε από την ζωή σε ηλικία 55 ετών ο CEO της Nintendo, Satoru Iwata ο οποίος έπασχε από καρκίνο. Ο CEO λόγω της δύσκολης κατάστασης της υγείας του έπρεπε να απουσιάσει από την έκθεση E3 διότι έπρεπε να προχωρήσει σε χειρουργική επέμβαση, η οποία φάνηκε να μην είναι αρκετή τελικά.

Ακόμη δεν έχει γίνει αναφορά για τον διάδοχο, αλλά αυτή τη στιγμή Genyo Takeda και Shigeru Miyamoto αναλαμβάνουν τα ηνία προς το παρόν.

Ο Iwata είχε σημαντική επίδραση στη Nintendo, ακόμη και στα αρχικά στάδια της καριέρας του. Πήγε στην εταιρεία το 1983 και βοήθησε στην δημιουργία θρυλικών τίτλων όπως το EarthBound. Ο ίδιος ανέλαβε την ευθύνη του εταιρικού σχεδιασμού το 2000 και το 2002 έγινε ο πρώτος ηγέτης της Nintendo που δεν ήταν μέλος της ιδρυτικής οικογένειας Yamauchi. Το ιστορικό του ως CEO της Nintendo είναι ανάμικτο, αλλά σίγουρα αξιοσημείωτο.

Η Nintendo έδωσε μια σύντομη ανακοίνωση ότι ο Iwata πέθανε την Κυριακή, ενώ η ομάδα του PlayStation τον αποχαιρέτησε μέσα από το Twitter λέγοντας: “Thank you for everything, Mr. Iwata”.

Ο θάνατός του ήρθε την ώρα που η Nintendo περιμένει να διπλασιάσει τα ετήσια κέρδη της μιας και πριν από λίγους μήνες ανακοίνωσε την πολυσυζητημένη είσοδο στην αγορά του mobile gaming.

Nintendo: Πέθανε ο CEO Satoru Iwata σε ηλικία 55 ετών, Nintendo: Πέθανε ο CEO Satoru Iwata σε ηλικία 55 ετών

Nintendo: Πέθανε ο CEO Satoru Iwata σε ηλικία 55 ετών, Nintendo: Πέθανε ο CEO Satoru Iwata σε ηλικία 55 ετών

Πηγή:
1
, 2

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

8 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Junkermann

Συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

🙁

_Junkermann

Theo Thunder

H Nintendo δεν μενει πισω,απλα καινοτομει καθοντας στασιμη!!!

Impressive-Instant

Χαρισματικός και ”αληθινός gamer” ο εν λόγω Ιάπωνας. Κατάφερε και έκανε την Nintendo δύναμη στον χώρο. Αυτός εξέλιξε τα Wii και Nintendo DS και αμφισβήτησε την εποχή παντοκρατορίας του PlayStation της Sony. Σίγουρα μεγάλη η απώλεια στον κόσμο του gameing.

One

Συλλυπητήρια στους δικούς του.

Θυμάμαι αρχες δεκαετίας του 1990 τη διαμαχη Nitendo – Sega πολύ πριν βγαλει κονσόλα η Sony και τις τρομερες παιχνιδαρες που μας προσφεραν ωραιες στιγμες σε εμας τους πιτσιρικάδες τοτε. Μπορει η Sega να έφυγε, αλλα η Nitendo άντεξε μεχρι σήμερα στον ανταγωνισμο αξιοπρεπώς κοντρα σε εταιρίες με μεγαλύτερα budget.

Domo arigato, Iwata-san!

Theo Thunder

Είναι αλήθεια πως ήταν μορφή του χώρου αν και τα τελευταια χρόνια

Ηλιας

Μεγαλωσα με την ΝΙΝΤΕΝDO λατρεψα τους χαρακτηρες μεγαλη απωλεια καλο ταξιδι……

Πετρος Σουρμπης

Συλλυπητηρια Satoru Iwata σου ευχομαι καλο ταξιδι και πιστευω οτι ολα αυτα τα πραγματα που εκανες ηταν πολυ καλα

Karypos

@Theo Thunder H NINTENDO οπως το πες :<> Εχω σταθερους ρυθμους, μεσα σε ασταθεις καιρους! – Ταφ Λάθος..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Games featured Nintedo Nintendo Switch

Nintendo Switch eShop: Επιστρέφει μετά από τις διακοπές λειτουργίας του την ημέρα των Χριστουγέννων

Καθώς τα παιδιά και οι ενήλικες χάζευαν στο Nintendo eShop, ανυπόμονοι να ξοδέψουν τις δωροκάρτες που βρήκαν στις κάλτσες τους, αυτός ο ενθουσιασμός χάλασε γρήγορα από ένα μήνυμα σφάλματος eShop.

Games Nintedo Nintendo Switch

Nintedo Switch: Χαμηλές προβλέψεις πωλήσεων λόγω της παγκόσμιας έλλειψης τσιπ

Η Nintendo είχε ένα σχετικά ήσυχο τρίμηνο για τις πωλήσεις του Switch, με 3,83 εκατομμύρια μονάδες να αποστέλλονται μεταξύ του Ιουλίου και του Σεπτεμβρίου.

Gear Nintedo Pokemon Pokemon Go

The Pokémon Company: Θα κυκλοφορήσει sleep tracking συσκευή, cloud υπηρεσία και τρία παιχνίδια

Η The Pokémon Company σε μία εκδήλωση στο Τόκιο αποκάλυψε τα σχέδια της για το μέλλον και τι έχουμε να περιμένουμε από αυτή.

Games games Nintedo

Nintendo DSi XL, Κυκλοφορεί στις 5 Μαρτίου

Ετοιμαστείτε να ζήσετε την εμπειρία των αγαπημένων σας παιχνιδιών για το Nintendo DS όπως ποτέ άλλοτε, μέσα από το νέο Nintendo DSi XL, που κυκλοφορεί στην Ευρώπη στις 5 Μαρτίου 2010. Ενσωματώνει δύο οθόνες 4.2 ιντσών, υποστηρίζει το DSi Shop για να κατεβάζετε παιχνίδια και διαθέτει Browser για να σερφάρετε στο ίντερνετ μέσω Wi-Fi. Το […]