Nokia: Ξεπέρασε τις προβλέψεις με 66% αύξηση εσόδων

Ενώ οι προβλέψεις των αναλυτών για τα οικονομικά αποτελέσματα της Nokia ήταν κατά πολύ συγκρατημένες, η εταιρεία πούλησε το τμήμα Devices και Services στη Microsoft και φαίνεται να παίρνει τα πάνω της. Για το τρίτο τρίμηνο του 2014 ανακοίνωσε λειτουργικά έσοδα 512 εκατομμύρια δολάρια που σημαίνει 66% πάνω από τα 309 εκατομμύρια το ίδιο τρίμηνο του 2013.

Τα έσοδα για το ίδιο τρίμηνο πήγαν από τα περσινά 3.9 δισεκατομμύρια δολάρια, στα 4.3 δισεκατομμύρια ενώ για ολόκληρο το 2014 τα έσοδα ήταν 14.4 δισεκατομμύρια δολάρια.

Μετά την πώληση του τμήματος ναυαρχίδα, η Nokia επικεντρώνεται αυτή τη στιγμή στα δίκτυα, στο Here Maps και στο τεράστιο portfolio πατεντών για smartphones που έχει. Το Here Maps αύξησε τις πωλήσεις του κατά 15% σε σύγκριση με πέρσι φτάνοντας στα 330 εκατομμύρια δολάρια και είναι πλέον διαθέσιμο στο Google Play Store. Το τμήμα Nokia Technology, στο οποίο βρίσκονται οι πατέντες, αύξησε τα κέρδη του κατά 23%, μιας και η Microsoft πλέον πρέπει να πληρώνει την Nokia για να πάρει άδεια για τις πατέντες της.

Ο Rajeev Suri, CEO της Nokia ανέφερε ότι η εταιρεία έκανε αλλαγές το 2014 και το 2015 είναι έτοιμη να πάει παρακάτω και να επενδύσει σε νέους τομείς. Όσον αφορά στις συσκευές από τη Nokia έχουμε δει ήδη το πρώτο της tablet Nokia N1 στη μετά Microsoft εποχή, και θα περιμένουμε να δούμε πως θα κινηθεί τώρα που παίρνει τα πάνω της.

nokia αύξηση κερδών, Nokia: Ξεπέρασε τις προβλέψεις με 66% αύξηση εσόδων

Πηγή:1,2

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

10 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Jorhe

Meizu με τα χαρακτηριστικά της Nokia!!!! Άντε γιατί πολύ πίσω την πήγε η Microsoft.

tech21man

Η Microsoft μια χαρα εκανε τη δουλεια της.

Κατευθειαν εχει τροπο να φτοιαξει ποιοτικη συσκευη.

Απο την παλια nokia τι εμεινε? Πικρα και το λογοτυπο? Η μηπως την ευκαιρια για να ειναι ενας ακομη android launcher.

Αυτο δεν ειναι nokia.

Ειναι κινα με πρωην σουηδικο logo.

Καποτε επαιρνες nokia και η συσκευη ηταν προσεγμενη εως φανταστικη, με καινοτομιες και ετρεχε nokia λογισμικο.

Τωρα δεν ειναι τιποτα οπως και κατα βαση δεν ηταν ακριβως nokia με windows phone επανω αλλα, πρωτον δεν χρεωκοπησαν τοτε και δευτερον τουλαχιστο τοτε φτιαχναν και κανα ποιοτικο καπακι.

Αν τωρα τα βγαζει ο καθε κινεζος, ειναι κινεζια.

panayiotis

tech21man ο κινεζος φτιαχνει και τα iphone αν δεν κανω λαθος 😛 και αν θες λογισμικο νοκια πρεπει πρωτα να υπαρχει χρημα για να το στηριξει.Ας φτιαξει μερικα μοντελα ανδροιδ να βγαλει χρημα και μετα λογικα ολο και κατι δικο τους θα φτιαξουν.

Panos7GR

Τα τελευταία Nokia με Windows Phone που είδα πάντως Made in China έγραφαν πάλι. Πάνε ανεπιστρεπτί οι εποχές πριν που έβγαζε την μπαταρία και έβλεπες το Made in Finland, αδερφέ… Πάντως και με τα Windows Phone πάλι δεν είχαν Nokia λειτουργικό, της Microsoft (Αμερική) ήταν. Αν πάει σε Android επίσης δεν θα έχει δικό της λειτουργικό, της Google (Αμερική) θα είναι. Δυστυχώς Nokia λειτουργικό δύσκολα. Ο Elop φρόντισε να τα εξαφανίσει από τον τεχνολογικό χάρτη… Από την άλλη από τη στιγμή που φέρει το όνομα Nokia, το λογισμικό είτε Windows, είτε Android, είτε Firefox, είτε Sailfish που λέει ο λόγος, θα είναι Nokia. Αφού η ίδια θα βάλει τα Here Maps της μέσα, τις υπόλοιπες υπηρεσίες της και θα στήσει ομάδα software για να υποστηρίξει το Χ λειτουργικό που θα επιλέξει. Επίσης αν για οποιοδήποτε λόγο πάθει κάτι θα το αναλάβει το service της, άρα πάλι Nokia θα είναι. Θα το πω κι άλλη μια φορά. Η Nokia πλέον δεν έχει εργοστάσια να φτιάξει μόνη της συσκευές, τα πούλησε στη Microsoft. Οπότε για να βγάλει συσκευή πρέπει να νοικιάσει, ότι δηλαδή κάνει η Google με τις Nexus συσκευές της. Δηλαδή ούτε οι Nexus συσκευές δεν είναι Google; Είναι φθηνά Κορεάτικα… Συνέχεια »

tech21man

Ειναι made in china και τα Iphone και τα lumia κανενα προβλημα. Μακαρι να ηταν αλλου. Αλλα ο,τι κατα καποιο τροπο ηταν hardware nokia (εστω και finland design china συναρμολογηση) θεωρητικα περασε στη microsoft. Αυτη με τη σειρα της εθαψε το logo nokia στα smartphone και το εχει ακομη στα feature phone των 15 ευρω.

Απο εκει και επειτα, η τωρινη “nokia” πως να μην εχει αυξηση εσοδων αφου ουτε ηταν αυτη που ουσιαστικα χρεωκοπησε παλια αλλα και δεν εχει και κατι να δειξει…εχει καταντησει…launcher.

Το tablet τους δινεται σε τιμη χωμα και φυσικα οχι σε εκατομυρια μοναδες, ειναι λογικο που το ξεπουλησαν χωρις ακομη ωστοσο να ειδα πουθενα να λεει για google apps…και αυτο θα χαμηλωνε λιγο το κοστος.

Εγω θελω την παλια ολοκληρη nokia που εδινε κινητα πετρα και καινοτομιες. Η στυλ και εξυπνες ιδεες και ξεχωριστο design. Αυτο τωρα δεν ειναι. Κατα βαση ουτε και τα lumia ηταν ως ενα βαθμο οποτε λογικο που χασανε το nokia logo.

Στεφανος

@Panos7GR Οι αυσκευες δεν ελεγαν made in finland. Εκτος αν δεν το γνωριζω. Κανονικα φτιαχνονταν, σε εργοστασιο της Ουγγαριας και ηταν made in hungary. Komarom city.

Nικος

Aγαπητε φιλε Στεφανε !!!

Εχω κρατησει (ευτυχως) το παλιο θρυλικο NOKIA 6630 MADE IN FINLAND
Eχω επισης το ΝΟΚΙΑ C7-00 MADE IN HUNGARY
Το περασμενο Σεπτεμβριο απεκτησα το NOKIA LUMIA 930 (δυστυχως ειναι ΜΑDE IN CHINA, θα προτιμουσα ευρωπαικο, εστω MADE IN HUNGARY)

Ευχαριστω !!!

Στεφανος

Προς Νικος.
Ευχαριστω για την πληροφορια. Και το δικο μου 635 made in china ειναι.
Να ηταν οπως λες ευρωπαικα.

Giorgos

Συναδελφε έχω τα εξης κινητά και τα χρησιμοποιώ κατά περίπτωση
Nokia e6 made in finland
Nokia e55 made in finland
Nokia n85 made in finland
Nokia n82 made in finland
Nokia 6233 made in germany!
Nokia 6303 made in hungary
Nokia X made in china φυσικά….

Panos7GR

H Nokia είχε εργοστάσια σε ευρωπαϊκό έδαφος στις Φιλανδία, Ουγγαρία και Ρουμανία. Αμα θυμάμαι καλά τέλος του 2011 έκλεισε οριστικά αυτό της Ρουμανίας και με τα υπόλοιπα δύο επικεντρωθηκε σε άλλες δραστηριότητες πέρα από την κατασκευή τηλεφώνων και smarthphones. Τα εργοστάσια κατασκευής τηλεφώνων τα είχε μετέφερει στην Κίνα για εξοικονόμηση χρημάτων, λογικά (φθηνότερα εργατικά χέρια, πρώτες ύλες και συναρμολόγηση κατευθείαν χωρίς μεταφορά από Ασία στην Ευρώπη κτλ), αλλά πλέον τα έχει πουλήσει στη Microsoft.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones HMD Global Nokia

HMD: Επανακυκλοφορεί τα κλασικά τηλέφωνα Nokia 6310, Nokia 5310 και Nokia 230

Η HMD μόλις κυκλοφόρησε τρία νέα τηλέφωνα, όλα μια μοντέρνα έκδοση των κλασικών Nokia, τα Nokia 6310 (2024), 5310 (2024) και 230 (2024).

Smartphones Nokia

Τέλος εποχής για τα smartphone της Nokia

Aν πήρατε το πρώτο σας κινητό τηλέφωνο κατά τη δεκαετία του 90, τότε πιθανότατα θα ήταν ένα μοντέλο της Nokia.

Business Apple featured Nokia

Nokia – Apple: Υπέγραψαν πολυετή συμφωνία άδειας χρήσης πατέντας 5G

Η Nokia ανακοίνωσε ότι υπέγραψε μια νέα μακροπρόθεσμη συμφωνία πολλαπλών αδειών ευρεσιτεχνίας με την Apple.

Business Nokia vivo

vivo: Εκτός γερμανικής αγοράς – Έκλεισε το ηλεκτρονικό της κατάστημα

Η vivo δεν πουλά πλέον smartphone στη Γερμανία από το ηλεκτρονικό της κατάστημα, όπως αναφέρει η εταιρεία σε μήνυμα στον ιστότοπό της.