Nokia CEO: δεν επιστρέφουμε στην αγορά των smartphones

Τον τελευταίο καιρό είχαν ακουστεί έντονα οι φήμες ότι παρά την πώληση του τμήματος συσκευών και υπηρεσιών της Nokia στη Microsoft, η εταιρεία θα κάνει το comeback στην αγορά των smartphones και μάλιστα με Android λειτουργικό. Τελικά, όμως ο νέος CEO της Nokia, Rajeev Suri στη σημερινή του ομιλία το διέψευσε κατηγορηματικά.

Ο ίδιος, μιλώντας για τα μελλοντικά σχέδια της εταιρείας ανέφερε ότι η εταιρεία δεν θέλει να επιστρέψει με ένα νέο καταναλωτικό προϊόν καθεαυτό αλλά τόνισε ότι ακόμη υπάρχει εξαιρετικά μεγάλο ενδιαφέρον για την αδειοδότηση του brand, επομένως κάποια στιγμή στο μέλλον το όνομα της Nokia θα επιστρέψει στην αγορά. Βεβαίως δεν γνωρίζουμε αν θα επιστρέψει με τη μορφή συσκευών ή υπηρεσιών, αλλά σίγουρα προς το παρόν δεν θα δούμε να κυκλοφορεί Android smartphones.

Όσο για την στρατηγική της εταιρείας στο γενικό πλαίσιο, ο Rajeev Suri ανέφερε ότι το HERE δεν θα χρησιμοποιηθεί ως απευθείας ανταγωνιστής του Google Maps, αλλά θέλει να προσφέρει κάποια χαρακτηριστικά που δεν υπάρχουν στο Google Maps, όπως offline navigation.

Τέλος, ο CEO της Nokia ανέφερε ότι τα τρια τμήματα που έχουν μείνει- Networks, Technologies και mapping business- θα επιστρέψουν σύντομα στην κερδοφορία. Για τα κινητά της Nokia όμως είναι τέλος εποχής.

nokia wont make smartphones, Nokia CEO: δεν επιστρέφουμε στην αγορά των smartphones

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

13 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
tiamat

τι να επιστρεψετε ρε αποτυχημενοι losers!

RIP……..

dimitrisdim14

Μάλλον ο φίλος απο πάνω ξέχασε ότι μεγάλωσε με κινητά νοκια … Εκτός αν ειναι δέκα χρονών … Οποτε μεγάλωσε με σαμσουγκ …! Η Νοκια ειναι μια εταιρία που έχει προσφέρει παρα πολλά στον τομέα κινητών … Και το αντίθετο παρα αποτυχημένη ειναι …! Ίσα ίσα που σταμάτησε να βγάζει τηλέφωνα και συνεχίζει να προσφέρει σε αυτόν τον τομέα με χάρτες και εφαρμογές …! Άσε που κατέχει μια τεράστια γκάμα απο ευρεσιτεχνίες και μια τεράστια ιστορια … Που όσοι έχουμε μεγαλώσει με αυτήν το λιγότερο που έχουμε ειναι να την σεβόμαστε … ! Επισεις η εταιρία δούλευε και έβγαζε συσκευές και ήθελε να βλέπει τον κόσμο ευχαριστημένο… Γ αυτό άλλωστε αγαπήθηκε απο τον κόσμο και ιδιαίτερα απο τον φιλανδικό λαο … Δεν ειναι τυχαίο που κατά την,ολοκλήρωση της πώλησης του τμήματος τηλεφώνων ο προεδρος της Φιλανδίας είπε πως η χώρα βρίσκεται σε “πένθος”… ! Αγαπάμε νοκια! Και νοσταλγούμε νοκια !!

George

dimitrisdim14, έτσι! να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι!

ioannis

dimitrisdim14 +++

Γιάννης

Η Nokia υπέγραψε την καταδίκη της όταν πήρε την απόφαση να χρησιμοποίησει το αποτυχημένο εμπορικά λειτουργικό της Microsoft , άλλο να απευθύνεσαι στο 2-3% της αγοράς και άλλο στο 84%. Κρίμα γιατί με αυτή την εταιρεία μεγαλώσαμε , εγώ είχα πάνω από 10 διαφορετικά κινητά Nokia.

Panos7GR

Ακόμα απορώ γιατί κατάληξε έτσι. Μέχρι και την εποχή του 808 είχε το πιο πλήρες OS της αγοράς. Υποτίμησε την Apple και την Google και την πάτησε. Οποιος δεν πιάνει τον παλμό της αγοράς σύντομα, βγαίνει εκτός. Συγχαρητήρια και στον Elop, έκανε φοβερή δουλεία για τη Microsoft!

Sot11

Dimitrisdim14 +1

parastas

@Γιάννη διαφωνώ 👎.

Η Nokia έχασε το παιχνίδι 3 χρόνια πριν επιλέξει τα WP.
Έδωσε υπερβολική έμφαση στην ανάπτυξη του hardware αγνοώντας την σημασία των apps. Και αυτό έγινε εμφανές από το ότι το Symbian υποστήριζε apps πολλά χρόνια πριν το iPhone
αλλά δεν υπήρξε καμία σοβαρή ανάπτυξη από μέρους της Nokia. Για 3 χρόνια έβλεπε τους πελάτες της να φεύγουν Και προσπαθούσε να τους ελκύσει πίσω φτιάχνοντας φοβερό hardware (βλέπε 808). Έκανε το λάθος και νόμιζε ότι το brand της ήταν τόσο ισχυρό που δεν κινδύνευε.

Το 2010, που συνήλθε, η αγορά των Android ήταν ήδη κορεσμένη και θα έπρεπε να κονταροχτυπηθεί με ήδη στημένες επιχειρήσεις (Samsung, LG, Sony, HTC)

Τα έπαιξε λοιπόν ΟΛΑ ΓΙΑ ΟΛΑ. Ή θα έκανε το come back με ένα νέο λειτουργικό στο οποίο θα είχε από πίσω τον κολοσσό της Microsoft να σκάσει για την ανάπτυξη του app store (όχι όπως στο Meego) και θα έπαιζε μπάλα ⚽ μόνη της ή θα καταστρεφόταν.

Βουτιά στο κενό..

Νομίζω ότι έκανε σωστή επιλογή αλλά δυστυχώς κανείς δεν έδωσε ξανά ευκαιρία στην Nokia και σε άλλο ένα νέο OS (και λογικό)

Υ.Γ.: Μην με πείτε μέτοχο, οι οικονομικοί αναλυτές αυτά λένε.

010114

Δηλαδη, οποιος κινεζος θελει να κανει γρηγορα ονομα, νοικιαζει το ΝΟΚΙΑ το κοτσαρει πανω στο τρισαθλιο smartphone με android, αντι να βαλει κατι οπως “doogee” και το πουλαει στην ευρωπη πολυ ανετα.

Darth

Nokia Mobile αυτοκτόνησε οταν επέλεξε τα wp… επρε η να δώσει βάρος στο άψογο meego η να πάει στο android (οχι οτι καλύτερο αλλα θα υπιρχε τωρα)

Panos7GR

Προσωπικά πιστεύω πως η Nokia έκανε λάθος που επέλεξε μόνο Windows Phone. Με το brand που είχε, με τη μεγάλη βάση fans που είχε στην Ευρώπη, θα μπορούσε να παίξει μπάλα σε πολλά γήπεδα, όπως η Samsung. Με δικό της λειτουργικό, Symbian – Android – Windows Phone. Και στο κάτω κάτω αν δεν ήθελε να μπλέξει με Google, το Android είναι open source, ας έβγαζε μια δικό της λειτουργικό βασισμένο στο Android, όπως κάνουν οι Κινέζοι (Xiaomi, Meizu, OPPO).

Panagiotis GP

Το ότι η Nokia επέλεξε τα WP είχε σαν αποτέλεσμα τα μπλοκάρει την ίδια την Microsoft στην ανάπτυξη της. Και αυτό επειδή οι υπόλοιποι ΔΕΝ μπορούσαν να συναγωνιστούν την NOKIA και τα καλούδια της (βλ. Here και κάμερα). Πολλοί, να μην σου πω όλοι, προσπάθησαν αλλά απέτυχαν. Πιστεύω πως η εξαγορά της Φιλανδικής εταιρίας ήταν μονόδρομος για την Microsoft από την στιγμή που αποφάσισαν να αναπτυχθούν στο κλάδο και στο “3 σε ένα” λειτουργικό.

aliakmon

καλά, όλα αυτά αλλάζουν άρδην με άλλον ίσως CEO. με τέτοιο brandname στα χέρια σου παραείναι πειρασμός να κάθεσαι αμέτοχος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Nokia

Τέλος εποχής για τα smartphone της Nokia

Aν πήρατε το πρώτο σας κινητό τηλέφωνο κατά τη δεκαετία του 90, τότε πιθανότατα θα ήταν ένα μοντέλο της Nokia.

Business Apple featured Nokia

Nokia – Apple: Υπέγραψαν πολυετή συμφωνία άδειας χρήσης πατέντας 5G

Η Nokia ανακοίνωσε ότι υπέγραψε μια νέα μακροπρόθεσμη συμφωνία πολλαπλών αδειών ευρεσιτεχνίας με την Apple.

Business Nokia vivo

vivo: Εκτός γερμανικής αγοράς – Έκλεισε το ηλεκτρονικό της κατάστημα

Η vivo δεν πουλά πλέον smartphone στη Γερμανία από το ηλεκτρονικό της κατάστημα, όπως αναφέρει η εταιρεία σε μήνυμα στον ιστότοπό της.

Smartphones Nokia

Nokia XR21: Με την υψηλότερη προστασία IP από το νερό και τη σκόνη

Η Nokia κυκλοφόρησε το rugged smartphone της XR21 με πιστοποίηση IP69K, η οποία είναι η υψηλότερη προστασία IP από το νερό και τη σκόνη.