Nokia: Διαψεύδει ότι επιστρέφει στην αγορά των smartphones

Μέσα στην εβδομάδα ακούστηκαν τα ευχάριστα νέα, σύμφωνα με τα οποία η Nokia θα έκανε το μεγάλο comeback στην αγορά των smartphones. Μάλιστα η είδηση φερόταν ότι προέρχεται από τα λόγια του CEO της Nokia Κίνας και έκανε πολλούς να υποθέσουν ότι θα μπει στην αγορά των Android.

Τελικά όμως προς απογοήτευση των fans της η Nokia σήμερα ανακοίνωσε ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει και ότι οι δηλώσεις του στελέχους της παρερμηνεύτηκαν και λανθασμένα του αποδόθηκαν τα λόγια. Για την ακρίβεια αναφέρει ότι η Nokia δεν έχει στα σχέδιά της να κατασκευάσει ή να πουλήσει κάποια συσκευή για το ευρύ κοινό.

Η ακριβής δήλωση της Nokia: “These reports are false, and include comments incorrectly attributed to a Nokia Networks executive. Nokia reiterates it currently has no plans to manufacture or sell consumer handsets”.

Οι αναφορές έλεγαν ότι το R&D center της Nokia, θα μεταφερόταν μόνιμα στο Σιτσουάν της Κίνας, κάτι στο οποίο δεν κάνει αναφορά η Nokia.

Πάντως με τις δηλώσεις της ότι δεν σχεδιάζει να κατασκευάσει ή να πουλήσει συσκευές, η Nokia δεν αποκλείει εντελώς το ενδεχόμενο να σχεδιάζει smartphones τα οποία θα δίνει σε τρίτους για να τα κατασκευάσουν και να τα διαθέσουν στην αγορά. Κάτι που έχει κάνει ήδη δηλαδή με το Nokia N1 tablet.

nokia δεν επιστρέφει σε smartphones, Nokia: Διαψεύδει ότι επιστρέφει στην αγορά των smartphones

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

10 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Αλέξανδρος

Τσάμπα χαρήκαμε.

gericho

“Πάντως με τις δηλώσεις της ότι δεν σχεδιάζει να κατασκευάσει ή να πουλήσει συσκευές, η Nokia δεν αποκλείει εντελώς το ενδεχόμενο να σχεδιάζει smartphones τα οποία θα δίνει σε τρίτους για να τα κατασκευάσουν και να τα διαθέσουν στην αγορά.”

Επιμένετε να αναπαράγετε λάθος ειδήσεις και λυπάμαι αλλά αυτή είναι η αλήθεια.
Και επιμένετε ακόμα και αν η ίδια η Nokia βγαίνει και τα λέει χύμα.

Η Nokia επινοικιάζει το λογότυπό της, και ο πλειοδότης το χρησιμοποιεί σε συσκευές που ο ίδιος έχει σχεδιάσει.
Η Nokia στην όλη ιστορία έχει την ελάχιστη δυνατή συμμετοχή, αφού ό,τι δυναμικό είχε στο τμήμα handset το πούλησε στη MS.
Τόσο απλά.

Jorge

Πραγματικά τζάμπα χαρήκαμε. Κρίμα. Θα μπορούσε να κανει πολλα και θα ειχε κοινό να την υποστηρίξει !

Στεφανος

Εγώ από το πρωί το έμαθα στην ιστοσελίδα το διάβασα. company.nokia.com Τελικά το βλέπω το επόμενο μου κινητό Microsoft. 😞 Πολύ κρίμα.

Αλέξανδρος

Έλα ρε παιδιά πολλοί θέλουμε να γυρίσει η Nokia με ένα android τηλέφωνο και δε μιλάω για μας αλλά παγκοσμίος. Αν διαβάσετε στο gsmarena σε μια μέρα έγιναν 224 σχόλια όταν ανακοινώθηκε η είδηση.
Τώρα πολύ λένε να βάλει το meego για λειτουργικό.
Προσωπική μου άποψη είναι το android που το γουστάρω τρελά αλλά αν θέλει το meego το βάζει και μετά. Το θέμα είναι μια να γυρίσει και να μην περάσει και άλλος χρόνος γιατί μπορεί να είναι μια εταιρεία που αγαπήθηκε πολύ από τον κόσμο αλλά “μάτια που δεν βλέπονται γρήγορα λησμονιούνται”.
Τώρα γιατί βγαίνει και το διαψεύδει είναι ένα άλλο θέμα.
Για πλάκα να βγάλει δύο καλά τηλέφωνα, τι apple και Samsung.
Αρκεί να μη κάνει τα ίδια λάθη.

Πέτρος Π

Η Nokia τόσο καιρό έβγαζε καταπληκτικές, ποιοτικές συσκευές (βλ. 920, 925, 930, 830), με το πιο ουσιώδες και smooth λειτουργικό (βλ. Windows phone) και όλοι την σνομπάρατε και την είχατε γραμμένη…. Τώρα σας έπιασε ο πόνος? Βολευτείτε τώρα με τα samsung των 1.000 €…. Τι να πω…

Τελης

Τι να τι κάνω τις “ποιοτικές” συσκευές αν το λειτουργικό είναι ΣΑΠΙΟ , και πριν πεταχτεί κανείς να κάνει τον έξυπνο ένας κολλητός μου είχε το Nokia 830 και ούτε στο wifi της καφετέριας δεν συνδεόταν όταν πηγαίναμε για καφέ. Από apps επίσης άστα να πάνε , τραγική κατάσταση , ακόμη και το facebook είναι για κλάματα ενώ δεν υπάρχει app για youtube. Ευτυχώς το πούλησε έστω σε εξευτελιστική τιμή (κανείς δεν αγοράζει windows κινητά) και σώθηκε.

gericho

@Τολης
Και μόνο που λες ότι δεν υπάρχει app για youtube, ακυρώνει όλο σου το σχόλιο. Το τι διαβάζει κανείς στο ίντερνετ είναι απίστευτο…

Τελης

Δεν μιλάω για metrotube και άλλες χαζομάρες , μιλάω για official. Όντως στο internet διαβάζει κάνεις απίστευτα πράγματα , νομίζει ο κάθε άσχετος ότι το metrotube έχει την ίδια λειτουργικότητα και δυνατότητες με το επίσημο.

p a

Έχω το Lumia 830 και πρόκειται για ένα εξαιρετικό τηλέφωνο. η ποιότητα κατασκευής είναι υποδειγματική, όπως συμβαίνει σε όλες τις Nokia (και τώρα Microsoft) συσκευές. Η Nokia είναι (ή τουλάχιστον ήταν μέχρι πρότινος) από τις λίγες εταιρίες που σέβονται τους πελάτες τους. Μακάρι να δούμε κάποιο καινούριο αυθεντικό κινητό Nokia στο μέλλον.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones HMD Global Nokia

HMD: Επανακυκλοφορεί τα κλασικά τηλέφωνα Nokia 6310, Nokia 5310 και Nokia 230

Η HMD μόλις κυκλοφόρησε τρία νέα τηλέφωνα, όλα μια μοντέρνα έκδοση των κλασικών Nokia, τα Nokia 6310 (2024), 5310 (2024) και 230 (2024).

Smartphones Nokia

Τέλος εποχής για τα smartphone της Nokia

Aν πήρατε το πρώτο σας κινητό τηλέφωνο κατά τη δεκαετία του 90, τότε πιθανότατα θα ήταν ένα μοντέλο της Nokia.

Business Apple featured Nokia

Nokia – Apple: Υπέγραψαν πολυετή συμφωνία άδειας χρήσης πατέντας 5G

Η Nokia ανακοίνωσε ότι υπέγραψε μια νέα μακροπρόθεσμη συμφωνία πολλαπλών αδειών ευρεσιτεχνίας με την Apple.

Business Nokia vivo

vivo: Εκτός γερμανικής αγοράς – Έκλεισε το ηλεκτρονικό της κατάστημα

Η vivo δεν πουλά πλέον smartphone στη Γερμανία από το ηλεκτρονικό της κατάστημα, όπως αναφέρει η εταιρεία σε μήνυμα στον ιστότοπό της.